Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Alegere masina.

West99
post 24 May 2006, 08:25
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Iasi

Anul acesta se pare ca majoritatea constructorilor de automobile au venit cu versiuni noi pentru masini care au ceva istorie si in Romania... Fiat Punto - Grande Punto, Renault Clio 2 - 3, Hyundai Accent - Noul Accent. Bine ca nu a venit si Skoda cu o noua versiune pentru Fabia.
Aceasta perioada de lansari culmineaza si cu noua oferta de prime pentru casare a masinilor mai vechi de 12 ani.
Deci, o perioada foarte buna pentru a achizitiona o masina noua.

Cumparatorul acum trebuie sa aleaga... modele vechi, cu reducere, sau modele 2006 - masini aparute de cateva luni, fara reducere si cu preturi destul de mari.
Merita acei 3000 de euro in plus pentru o versiune 2006?
E valabila aici deviza "dai un ban in plus pe ceva nou, dar face"?
Cu ce vin in plus in privinta motorizarii aceste modele 2006? Sunt linii de productie noi la toate (Grande Punto, Clio 3, Noul Accent)?
Pe alt forum (HC) vad ca lumea e foarte multumita de Noul Hyundai.
Clio 3 si Grande Punto sunt noi noute, fara reduceri, si cu +3000 euro fata de versiunile mai vechi.
Am mai observat Noul Fiat Albea si reduceri la Citroen C3.

Am facut un mic test-drive cu un Clio 3 si, desi nu sunt expert in conducerea altor masini decat a unei banale Dacii 1310, am observat din prima directia asistata electric care, am auzit, scade din "placerea condusului".

Pe scurt:

1. Clio 3 / Grande Punto merita? Tinand cont ca nu vreau sa ma intind cu banii?
2. Clio 2 e prea vechi? Despre Skoda Fabia de ce nu se discuta asa mult ca o posibila optiune? Se stie ca are cel mai mic consum datorita unui motor foarte bun.
3. Noul Hyundai Accent?
4. Alte masini: Noul Fiat Albea, Suzuki Ignis, Citroen C3?

Mentionez ca in afara motorizarii pe benzina sunt importante si dotarile (A/C, vopsea metalizara, mp3 si altele esentiale) care costa si ele.

Va rog sa ma directionati si spre alte topic-uri/forum-uri unde pot gasi discutii de actualitate cu privire la achizitionarea unei masini noi in jurul sumei de 10-12 mii euro.

Multumesc!

PS : Va salut pe toti ca nou venit!

--------------------
Dacia 1310 - IS-01-FLG 1986
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Alydor
post 24 May 2006, 08:35
Post #2

Pressar

QUOTE(West99 @ 24 May 2006, 09:25)
Mentionez ca in afara motorizarii pe benzina sunt importante si dotarile (A/C, vopsea metalizara, mp3 si altele esentiale) care costa si ele.
*

salutari tie ca nou venit. De ce tii musai sa fie pe benzina? Iti recomand diesel daca ai banii necesari si daca circuli frecvent cu masina.Desi pretul este la fel al combustibil o sa vezi ca (virgula) consumul este muuult mai mic decat la benzina.
Ca optional nu iti recomand vopsea metalizata (bani in plus pentru ????) cat despre mp3 ... ala il cumperi de la orice magazin de specialitate de la 3-4 milioane in sus... Acum tu hotarasti sunt banii tai...

--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
+
octav_
post 24 May 2006, 08:40
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

Salutare si bine ai venit pe forum! Este adevarat, mai toate marcile de masini scot cate un model nou anul acesta... O masina recent aparuta are si unele dezavantaje: pot aparea unele probleme (de fabricatie) pe care constructorul le va remedia in timp, pretul maricel, versiuni putine (vezi Clio III, dCI-urile le scot la vanzare abia in toamna). Si ar mai fi unele dezavantaje, de exemplu ai o problema (un accident poate) si trebuie sa te duci in service... acolo, mecanicii neavand experienta cu acel model nou de masina pot sa faca lucruri de mantuiala.

Cred ca cel mai potrivit loc sa gasesti mai toate marcile de masini este acesta..
Bafta!

--------------------
Clio RS 197 2009
2.0 16V
+
Robert SLZ
post 24 May 2006, 09:02
Post #4

Membru autentic

La bani astia iti iei de afara un SH, o super masina, cu un super motor, eventual un diesel, cu dotari mai mult decat decente.

--------------------
Volkswagen Passat - B-XX-YYY 2001
+
West99
post 24 May 2006, 09:21
Post #5

Membru incepator

Vorbesc doar de masina noua.

Nu cred ca fac asa multi km pe an incat sa recuperez acea diferenta in bani platita initial pentru o motorizare diesel. Circul mai mult in oras si doar in vacanta in afara. Nu tin neaparat pentru o motorizare diesel.
Mai important e sa aleg o masina buna si sa nu urce pretul, cu optiuni suplimentare, prea sus.

Am sa merg pe la dealeri sa fac cat mai multe teste. Dar pana atunci ma ajuta si parerile celor care au avut experiente cu masinile postate de mine mai sus nu doar la test-drive ci si ca masini personale sau detin mai multe informatii cu privite la -/+ diferitelor modele.

E destul de general ceea ce ma intereseaza pe mine si cred ca ar trebuie scrise pagini intregi cu reply-uri dar orice sugetii sunt binevenite.

--------------------
+
uncle
post 24 May 2006, 09:36
Post #6

pole after pole

@West99

ca circuli in oras mult e de exemplu un motiv sa iti iei dizel, parerea mea.....acum depinde cati km faci pe an! daca sari de 20k km ia un dizel nu o sa regreti deloc...

iar la masini ce sa iti zic ai dat o gama larga de optiuni:

- Skoda (ca toate modelele din grupul VAG) se vand "chele" nu au standard mai nimic pe ele!!!

-Citroen C3 e ok ca masina doar daca nu te deranjaza spatiul mic de depozitare (daca ai familie vei avea nevoie de spatiu)

-noul Albea mi se pare chiar reusita (ca look ma refer), trebuie sa ai grija ca fiaturile au reputatie proasta (nefiabile - Fix It Again Tony laugh.gif )

-Grande Punto arata f bine, dar iar atentie la fiabilitate (intra si tu pe forumuri de fiat si vezi ce si cum)

-noul Accent e iarasi interesant ca look si ca pret pare ok...

-Suzuki Ignis merita luat cu tractiune 4x4, parerea mea smile.gif

This post has been edited by uncle: 24 May 2006, 09:37

--------------------
renault megane 1.4 16v / yamaha szr 660 >>> 2005 / 1998
2.1 hatch, Influence > 26.600km la revizia de 30k pe data de 03.01.2007
+
coocky
post 25 May 2006, 11:21
Post #7

Membru autentic

From: Timisoara

salutare, welcome on bord....
din ce ai insirat tu acolo alegerea personala este clio3.

e greu de spus de ce...
paote multe dotari la un pret cat de cat rezonabil...
da, sigur vei avea probleme... dar asta este nimik nu iti garanteaza ca daca vei lua altceva nu vei avea...(se spune ca la reno e cum ai noroc cu masina... eu sunt de parere ca norocul ti-l faci si cu mana ta)
designul este dupa parerea mea net superior celorlalte modele( mari artisti "francezii" astia)

bafta...

iar diesel/benzina... no comment... e o decizie a fiecaruia... pana la urma conteaza ca tu sa fii multumit ca ai facut ce ai crezut ca e mai bine...

--------------------
Renault Megane II 2004
Renault Megane II Estate, 1.6 16V 115CP
Seat Leon CUPRA
+
bonzai
post 25 May 2006, 18:29
Post #8

Membru autentic

Eu as recomanda Clio III sau Noul Accent. Cu urmatoarele observatii personale:
Accentul - arata bine, vopsea metalizata standard,dotari bune, dar nu mi-as lua decat cu motorul diesel de 110 CP ca este excelent.
Clio III - spatiul interior impresionant, clar peste accent, dotari bune inclusiv diverse chestii care nu iti trebuie neaparat, DAR nu are geamuri electrice pe spate (cam ciudat) si motorizarea diesel pe piata e doar cea de 65 CP. Ah, si insonorizarea la clio este excelenta.
Personal daca ar fi sa aleg intre cele 2 as aleage clio III cu motor diesel de 80cp si geamuri electrice pe spate. Confortul la clio este totusi superior. Cum ceea ce mi-as dori eu nu exista (inca) as alege Accent 1.5 crdi 110 cp si nu ar fi o alerege DELOC gresita. Dimpotriva.

--------------------
Renault Megane 4 GT 2017
+
AND
post 25 May 2006, 19:15
Post #9

Membru autentic

Dintre cele de mai sus, noul Accent este pe departe cea mai avantajoasa alegere. CRDi 110cp full options...si costa cat un Clio 3 pe benzina, fiind mult mai mare decat acesta.

Bafta

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
Vio
post 26 May 2006, 08:28
Post #10

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Noul Peugeot 207 l-ai vazut?...

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
aerodeck
post 27 May 2006, 12:00
Post #11

Membru incepator

seat altea!!!

--------------------
honda prelude - TM-86-DEK 91' 2.0 16v dohc
+
West99
post 27 May 2006, 13:03
Post #12

Membru incepator

Seat Altea e prea scump.
Peugeot 206 pot sa iau la banii care sunt disponibili acum, deci nu incape idee de 207.

Mi-a placut Grande Punto. 11.600 euro DDP 1.4 benzina Echipare Dynamic.
Renault Clio 3 cam tot pe aici se invarte dar sa mai analizez care e mai dotata.

Am vazut si Seat Ibiza 2006 si e interesant si el.

Skoda Fabia cade, prea scumpa pentru motorizari mai bune de 1.2.

This post has been edited by West99: 27 May 2006, 13:04

--------------------
+
_182_
post 27 May 2006, 13:13
Post #13

Membru autentic

alte oferte bune in perioada asta (preturi cu toate taxele incluse) si nu sunt deloc chele:

Opel Astra Classic - 11 000

Suzuki Swift nou - 10 500

VW Polo Happy - 10 000

Fiat Punto Classico full options - 9300

Eu as lua astra, pt spatiul interior, sau Octavia Tour tot pentru spatiu (cred ca e la oferta cu 12000, nu-s sigur)

--------------------
Renault Clio bicorp dCi 65 Expression 2003
Renault Twingo 8v & Opel Astra H cdti
+
Fanu
post 28 May 2006, 10:57
Post #14

Membru

Peugeot 207 costa cat un Megane Sedan.
Am intrebat de dCi 80 CP la Clio 3 si va fi disponibil din iunie. De asemenea se baga si optiune de geamuri spate electrice (sic!).

Avantajul Clio 3 fata de Grande Punto este ca la 1.4 are 98 CP, fata de 77 CP la Fiat. Si la greutatea lor (maricica), 21 CP conteaza al naibii de tare...

--------------------
Megane II.2 Bicorp Confort Expression 1.5 dCi 100 - Bleu Extreme
+
hellcat
post 28 May 2006, 11:04
Post #15

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

In cazul VW Polo cea mai "atractiva" echipare si cu raportul pret/dotari destul de bun este Polo Atractive. La Polo Happy dotarile sunt de genul: roata de rezerva, luneta degivranta, volan... wink.gif

This post has been edited by hellcat: 28 May 2006, 11:05

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
West99
post 5 Jun 2006, 10:42
Post #16

Membru incepator

Citroen C3 cum e?

Am facut test-drive cu Seat Ibiza si cu Fiat Grande Punto si mi-a placut mai mult Seat-ul. E mai sigura, mai stabila. Asta la o prima impresie, bineinteles. Vine cu jante din otel ceea ce poate fi considerat un mic dezavantaj la drumurile noastre. Oleaca ma incurca stalpul fata stanga la viraje, imi incurca vizibilitatea.
La Grande Punto nu se vede botul dar cumparatorul se obinuieste cu asta in timp.
Ideea e ca Grande Punto e masina mai noua...
Renault Clio 3 nu pare sa aiba prioritatea cea mai mare in lista mea.

(si al doilea post consecutiv pe ziua de azi)

Pentru cei care vor mai multe informatii (teste comparative) despre Fiat Grande Punto va ofer aceste link-uri:

http://www.forum-auto.com/sqlforum/section...06961-12600.htm (link catre ultima pagina)

http://driving.timesonline.co.uk/article/0...90901_2,00.html (Jeremy Clarkson)

http://www.fiatforum.com/punto-grande-punto/ .

Va astept cu pareri dupa ce aruncati o privire.

--------------------
+
cri123
post 5 Jun 2006, 22:45
Post #17

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

In concluzie, Clio 3 este "the better car". Si asta spusa de un englez inseamna foarte mult. Mai ales cand e Clarkson.

--------------------
Renault Laguna 2 2006 2.0T dopat cu 30 ponei
Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001
+
dya
post 5 Jun 2006, 23:51
Post #18

Membru fost gras

Si eu as merge pe Astra Classic. Motorasul ala EcoTec de 1,6 te unge pe suflet cand il simti cum e in elementul lui intre 3000 si 4000 de ture... wub.gif
E drept ca e si cam hraparetz el asa da' asta nici nu mai conteaza rolleyes.gif (si asta o zic eu cu dieselu' meu) cand doar l-ai ciupit si a sarit din loc wink.gif
Daca nu-l aveam pe Cliot, nici nu stateam pe ganduri!!!
Iar in ce priveste locu' in masina... frate jos palaria!

--------------------
Nissan Qashqai 2008 1.5dCI 105CP
+
AND
post 6 Jun 2006, 01:52
Post #19

Membru autentic

@cri123 : Clio III nu a fost testat la top gear, si Clarkson nu a zis nimic despre el decat ca its cool (like all small french cars - except Peugeot 207) smile.gif .

Noul Hyundai Accent 1.5 CRDi 110cp full options merge cel mai bine la banii aia. Si Astra Classic mai este o alternativa.

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
_182_
post 6 Jun 2006, 12:28
Post #20

Membru autentic

a fost testat in seria din toamna, in cursa cu o bicla prin oras

--------------------
Renault Clio bicorp dCi 65 Expression 2003
Renault Twingo 8v & Opel Astra H cdti
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 16:14
Dacia