Probleme Directie
![]() ![]() ![]() |
Probleme Directie
cibernuts |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 5 January 06 From: Alexandria ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 1.9 DCI
2002 Renault Laguna Authentique 1.9 DCI 107CP 2002
Renault Megane 1.5 DCI 82 CP 2004 |
|||
W4sT3dS0uL |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 10 March 06 ![]() |
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2002 1.9 dci Megane 3 2009 1.6 16v 110 ponei
Laguna II 1.9 dCi 120 cp (vanduta) Logan 1.4 Mpi (vandut) |
|
cibernuts |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 5 January 06 From: Alexandria ![]() |
Nu s-a miscat nimic si lovita nu se vede pe nicaieri,astazi am fost de mi-am facut unghiul de fuga si totul este ok cel putin pentru moment faza este acum ca volanul s-a miscat cu vreo 10 grade trebuie neaparat sa ma duc in service sa il puna cum trebuie
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.9 DCI
|
drati71 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 27 July 05 From: Sfantu Gheorghe ![]() |
Cibernuts -- si mie imi trage un pic dreapta, deja de cand am luat-o, probabil ca a fost lovita afara, oricum pe geanta sa vazut ca era lovita, jur imprejur, (sigur bordura), intrebarea mea este, cat te-a costat unghiul de fuga? Cred ca si eu o sa fac o vizita la vreun meserias de unghiuri de fuga, dar oare se pricep si la masini din astea sau pentru ei nu conteaza.
Sa ne ti la curent cu pusul volanului la loc. |
--------------------
God Give You Joy!
.
. Reno Laguna II 1,9 dCi; 2004; 120CP; Dynamique; Gris Hologramme
PDA FSC N560 |
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Sa mor daca va inteleg
![]() Aveti masini de mii de euro, de ce nu va duceti intr-un service specializat, adica Renault, o sa descoperiti ca au stand de facut directii foarte modern, cu softuri pentru toate modelele renault. Dupa reglarea propriu-zisa, volanul nu ar trebui sa mai aiba nici un fel de abatere. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
drati71 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 27 July 05 From: Sfantu Gheorghe ![]() |
hellcat -- om avea noi masini de mii de euro, dar nu ne place sa fim jefuiti pentru orice problema aparuta. Citeste topicul cu flickeringul si multe, multe altele din acest forum, ca sa iti dai seama, o problema de cateva zeci de minute contra a 20 de milioane, pai de asta sa merg eu la serviceul specializat? (daca nu este nevoie) Pai daca merg la service astia imi schimba toata directia, ma pun sa-mi iau si o janta si probabil si sa platesc vreo 10 ore de manopera. Eu pentru bani muncesc de-mi sar capacele, nu imi vin moca si trebuie sa fiu un pic mai chibzuit. Se pare ca lui cibernuts problema sa rezolvat si sunt sigur ca nu si-a lasat salariul pe cinci luni acolo...
|
--------------------
God Give You Joy!
.
PDA FSC N560 |
|
cibernuts |
![]()
|
Sal drati,unghiul de fuga si echilibrarea rotilor cu totul m-a costat 50 ron:foarte de treaba meseriasul care mi l-a facut;era in varsta si mi-a explicat totul apoi am iesit cu el sa face o proba ca sa vad ca nu mai trage si totul ok.Hellcat asa cum a spus is drati avem masini de mii de euro dar eu unul nu imi permit sa dau 4 milioane la renault service sa imi faca acealsi lucru care l-am facut cu 500 mii.Sa fim seriosi cu restul de 3,5 mil imi fac schimbul de ulei de 2 ori
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.9 DCI
|
drati71 |
![]()
|
Thanks cibernuts.
|
--------------------
God Give You Joy!
.
PDA FSC N560 |
|
cibernuts |
![]()
|
S-a rezolvat si volanul cu 10 roni tot la nenea care mi-a facut unghiul de fuga
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.9 DCI
|
razvan911 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
unde ai facut geometria? adresa
sunt profesionisti? |
-------------------- Nu furati,guvernul nu suporta concurenta !!!
|
|
razvan911 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Azi am fost la service si am strans caseta de directie,intradevar acum volanul merge mai greu si nu revine dar sunt mult mai sigur pe el,adica nu mai am joc deloc in volan si sunt mult mai stapan pe directie
Mecanicul mi-a spus ca cu timpul va merge mult mai usor si ca pot baga vaselina in ea sa o fac sa mearga mai usor. A bagat careva VASELINA in caseta si daca da a mers mai usor dupa? This post has been edited by cmandrei: 18 Mar 2006, 15:27 |
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
@cibernuts: Nu vreau sa ma intelegi gresit...dar m-ai facut curios, ai fost la vreun service renault si pentru o geometrie de laguna ti-au cerut 4 milioane?
Sau a fost o exagerare voita pentru a evidentia faptul ca e mult mai scumpa decat locatia unde ti-ai facut directia? Nu este exclus sa difere tariful pentru o geometrie de la un service la altul, dar la service-ul renault din Bacau tot 500 mii costa. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
cibernuts |
![]()
|
Hellcat nu costa exact 4 milioane dar uite preturile de la renault Alexandria:
masini autohtone (gen dacia) -1.8 milioane masini straine- 2.5 milioane Eu inteleg sa fie o diferenta de cateva sute de mii mai mult dar este exagerat. |
--------------------
Renault
Laguna 1.9 DCI
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
@razvan911
ce probleme aveai la masina? cum adica ai strans caseta de directie? ce inseamna asta? cum se poate strange? This post has been edited by cmandrei: 20 Mar 2006, 09:28 |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
- WTX galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional ! |
|
razvan911 |
![]()
|
da se poate strange cu un imbus insa treb stransa pana la un anumit punct care se vede cu ajutorul unei chei speciale dinamometrica
This post has been edited by cmandrei: 20 Mar 2006, 09:28 |
|
|
trami |
![]()
|
- Group: Members Posts: 270 Joined: 15 July 05 From: Targoviste ![]() |
|
--------------------
Kuga
2
-
- -
|
|
drati71 |
![]()
|
cibernuts -- azi am fost si eu la un "directionist" si am rezolvat problema cu 40 de roni, nenea meseriasul s-a pus pe treaba si in 30 de minute eram la proba cu masinuta, bineinteles nu mai am problema sa traga intr-o parte.
|
--------------------
God Give You Joy!
.
PDA FSC N560 |
|
razvan911 |
![]()
|
QUOTE(trami @ Mar 20 2006, 12:58 AM) scuza-ma, razvan, dar spui povesti din auzite. Nici o cheie dinamometrica nu-ti gaseste punctul ala. parerea ta nu trebuie sa-ti gaseasca cheia,caseta se poate strange cu un imbus insa forta pana la care este stransa trebuie masurata cu acea cheie si treb sa fie intre anumiti parametri |
|
|
trami |
![]()
|
N-ai inteles ce-am vrut sa spun. Parametrii aia nu exista, din cauza asta nu se poate regla surubul cu o cheie dinamometrica.
Strangerea se face cu o cheie hexagonala, nu cu un imbus. This post has been edited by cmandrei: 22 Mar 2006, 10:16 |
--------------------
Kuga
2
-
- -
|
|
razvan911 |
![]()
|
nu vreau sa intru in polemica cu tine
daca vrei tu atunci e ca tine,ai dreptate iar eu nu stiu ce vorbesc si nici nu am facut vreodata ce am zis mai sus sper ca esti multumit This post has been edited by cmandrei: 22 Mar 2006, 10:16 |
|
|
trami |
![]()
|
Iar n-ai inteles, nu intru in polemica cu nimeni, ma opun doar celor care dau informatii gresite si numai acolo unde ma pricep. Tu trebuia sa te rezumi doar la faptul ca ti-ai strans caseta la mana si esti multumit, chiar daca volanul nu-si mai revine.
Am intervenit doar cand ai amintit de cheia dinamometrica si de ''anumiti parametri''. |
--------------------
Kuga
2
-
- -
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.855 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
E vorba de reglarea tachetului impingator (de regula se poate umbla maxim o tura de cheie), care prin strangere reduce uzura cremalierei. Iar vaselina nu se baga intr-o caseta de directie asistata, ca nu ii place compania uleiului ala rosu...
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
trami |
![]()
|
Asa-i, e vorba de tachetul ce tine impinsa cremaliera pe pinion, dar o tura este deja prea mult. Sigur se intzepeneste.
Iar despre vaselina, nu cred ca vreunuia i-a trecut prin cap s-o bage in circuitul de ulei, ci cel mult in partile laterale, in burdufuri. |
--------------------
Kuga
2
-
- -
|
|
inalbi5m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 443 Joined: 8 April 06 From: Brasov ![]() |
E posibila aceasta reglare a tachetului la orice caseta de directie.
This post has been edited by inalbi5m: 13 Apr 2006, 20:23 |
--------------------
Renault
Laguna
2006 1,6 16V
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.855 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Da, dar in afara de cazuri extrem de rare cand se slabeste din motive necunoscute, strangerea lui se face ca sa compensezi o uzura deja mare a cremalierei. Si o pot spune din experienta, dupa strangere (cam juma de tura), merge excelent, dar stii ca nu mai tine decat maxim doi - trei ani dupa aia. Ma rog, la mine cred ca a fost si problema de accident si era cremaliera nitel stramba...
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
inalbi5m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 443 Joined: 8 April 06 From: Brasov ![]() |
La R21 GTS/86 pe unde ar fi surubul asta de reglaj?
This post has been edited by inalbi5m: 16 Apr 2006, 15:41 |
--------------------
Renault
Laguna
2006 1,6 16V
|
|
b06fcn |
![]()
|
depinde daca ai caseta servo sau mecanica. este in capul coloanei de volan, in caseta, ca sa il reglezi trebuie data caseta jos de pe masina sau cel putin departata de berceau...
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
|
inalbi5m |
![]()
|
Am caseta mecanica.Sa inteleg ca ar trebui sa fie in partea de jos.O sa bag masina pe un canal sa vad daca pot sa ajung cumva la acel reglaj.
|
--------------------
Renault
Laguna
2006 1,6 16V
|
|
drati71 |
![]()
|
Am si eu o problema. Cand i-au viraje, indiferent de viteza, volanul revine pe centru sacadat. La un control a reiesit ca bieleta dreapta este dusa si am crezut ca din cauza asta face si volanul asa, bieleta avand joc. Am schimbat-o dar tot asa face! Mecanicii dupa ce mi-au schimbat bieleta dreapta au zis ca si cel din stanga are un pic de joc. Din cauza asta imi face asa sau am o problema la servo directie?
|
--------------------
God Give You Joy!
.
PDA FSC N560 |
|
trami |
![]()
|
De obicei, cand volanul revine sacadat e dusa pompa de servo, adica nu mai asigura suficient debit ca sa inlocuiasca (impinga) la timp uleiul pe care l-ai dat afara din compartimentul casetei in timpul virajului, fie in stanga, fie in dreapta.
Ai putea face o proba: cu motorul la relanti, masina pe loc, incearca viraj stanga-dreapta, apoi accelereaza putin (4-500 ture in plus) si fa din nou viraje. Daca pompa e buna volanul ar trebui sa mearga la fel de usor la ambele turatii. Un alt caz, mai nefericit, sa nu se fi strambat cremaliera casetei daca ai luat vreo groapa in viraj dreapta. Am vazut si cazuri din astea, dar mai rar la casetele SMI de pe Renault-uri. |
--------------------
Kuga
2
-
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 19:15 |