Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

MASINA LEASING SH se merita sau nu, garantie?

dannyb_ro
post 26 Feb 2006, 19:42
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Am propus topicul asta pentru ca un prieten de-al meu tocmai si-a luat un Logan nou nout cu 8000 de Euro (leasing va dati seama) si cred ca e o suma frumusica pentru un leasing de SH pentru o posibila masina care are mai multe calitati (sportive sa zicem tongue.gif).Am vazut si la tv o firma care oferea si garantie 1 an jumate (masina era Audi din '97 ) si era verificata si arata super si inauntru si in afara si era 9 mii si ceva de E. Sa dea naiba dak nu merita sa-ti iei(nu neaparat Audi)...

--------------------
Renault Clio 2001 Symbol
[COLOR=blue] Renault Clio Symbol 1.4 2002....poate mai mult de 75 CP :)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tino
post 26 Feb 2006, 19:53
Post #2

Membru autentic

decat 8000 pe LOGAN mai bine o straineza second

--------------------
MEGANE II 1.6 benzina 2004 PRIVILEGE
MEGANE II 1.6 benzina CONFORT PRIVILEGE 2004
+
bluecat
post 26 Feb 2006, 21:50
Post #3

bluecat

From: Iasi

sunt multe firme de leasing mai ales care dau masini sh la un pretz bun dar :
1. nu stim cine a condus masina inainte....poate fi f bine o masina de servici pe la vreo firma pe care o ia cine are treaba deci fara mila exloatata......ea e in acte tot a firmei de leasing si nu poti identifica f precis proprietarul....de drept
2. nu stii vreun istoric al pieselor masinii...nu stii daca a fost skimbat uleiul la timp....daca a avut vreo avarie grava..
3. o masina care e data prin sh nu e la fel de ieftina ca un sh din vest care e tinut din scurt si skimbat orice piesa la timp (uleiul fara discutii). eu as merge tot pe un sh din vest (mai ieftin ca aici si mai intretinut) pt parerea personala ca e mai fiabil (daca il iei la intrarea in autohouse direct ...adica fara sa i mai faci actele cu autohouse ul----cine stie confirma smile.gif )

--------------------
Renault clio II symbol 2005
In GOD we trust !
+
laur_dci
post 26 Feb 2006, 22:12
Post #4

Membru

si daca ai toate dovezile ca masina a fost bine intretinuta si ca nu a fost de firma ?

depinde de proprietar, dar merita tinut cont de garantie

--------------------
Clio Bicorp 1.5dci 80cp extreme 2005
clio symbol fidji 2006 1.5dci 65cp
+
bluecat
post 26 Feb 2006, 22:21
Post #5

bluecat

From: Iasi

eu am un masina din semnatura din noiembrie 2005. daca o dau inapoi la firma de leasing de la care am luat o (noua ce i drept) ce garantie ai tu ca eu am condus o cum trebuie sau ca i am skimbat la timp consumabile ? asa se intreaba orice roman despre o masina condusa si intretinuta in romania (mai ales ca am un prieten care si a luat odata cu mine alt clio care il da inapoi dupa 2-3 ani ca deja a facut play cu el in rodaj...sper ca iti dai seama ce masina are in prezent....)

--------------------
Renault clio II symbol 2005
In GOD we trust !
+
rttt_gia
post 26 Feb 2006, 23:24
Post #6

ExRenoAR

In principiu, daca ai posibilitatea sa afli cat mai multe informatii despre masina (mai greu), se merita sa iei un sh. Insa vb colegului: nu poti sa stii exact ce s-a intamplat cu masina aia pana sa ajunga la firma de leasing.
bafta

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
+
Vanzatorul de Iluzii
post 27 Feb 2006, 06:34
Post #7

Membru autentic

O varianta ar fi sa joci la loterie si sa iei o masina noua. Cu SH ai sanse reale sa iei plasa. In general garantia la sh se rezuma la motor-cutie.
Daca pleci cu ideea sa o tii max. 2 ani poate fi o optiune. In plus, ideal este sa cunosti primul proprietar, sa ai istoric de service si sa fie un pret clar avantajos. Altfel Logan eset o optiune valabila (mai nou am un Laureate dCi ca masina de serviciu).

--------------------
Tiida Tekna+ HB 1.5dCi 106 trapasi Warm Silver
Megane 2.2 Sedan Privilege 1.6i/112 Beige Poivre
+
CGB
post 27 Feb 2006, 09:06
Post #8

CGB

From: behind

daca am avea si noi niste firme de incredere, care sa se ocupe de vanzarea masinilor sh ar fi foarte bine. dar din pacate nu-i asa. nu prea e mare diferenta sa iei un sh de la firma (gen AAA, sau altele) sau de la smecherasu care-ti vinde bmw-ul din 2003 la doar 9000 euro. si se mai si jura ca masina e impecabila si are doar 10k km la bord.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
sqryn
post 27 Feb 2006, 11:34
Post #9

Clio rulezzz

From: München

Masina mea este luata tot de la o firma de leasing, dar nu in leasing ci cu banii jos. Pot sa spun ca am avut si bafta, ca nu are probleme. Daca o iei de la o firma de leasing ar trebui sa-ti dea si certificatul de garantie si cartea de service (trebuie sa le aiba caci masina este a lor - a societatii - pana in momentul cand este achitata integral). Plus ca pe durata contractului de leasing masina are casco. Si daca are si garantie este mult mai bine. Eu am preferat varianta asta fata de cumpararea unei masini de la un particular (o firma parca inspira mai multa siguranta). In rest depinde de noroc. Bafta multa!

--------------------
RENAULT Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v Alize/1999 - B-xx-xxx
Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005
+
amp
post 1 Mar 2006, 17:18
Post #10

AMP

From: P I T E S T I

Firmele de SH aduc numai masini distruse de afara.... adica ori lovite, ori de firma, ori taxiuri... etc. Garantia care ti se ofera este la motor si caroserie.... deci ai slabe sanse sa-ti rugineasca caroseria intr-un an sau juma de an, iar motoarele oricum duc 500.000km fara nici o problema... Parerea mea e ca nu se merita... Exact cum zicea si cristib nu e diferenta intre ce iei de la o firma de SH si ce iei de la un samsar. S-ar putea sa ai mai mult noroc daca iei de la un samsar.

--------------------
Renault Laguna II Privilege 1.9dci 120CP Dec.2001 - AGxxAMP
+
MeganeCC
post 1 Mar 2006, 21:34
Post #11

Membru autentic

Eu nu prea sunt adeptul sh-ului... poate sunt un pic mai fricos, dar de ce sa nu merite loganul?? chiar si la 8 mii de euro

--------------------
Renault Megane 2005 Dynamique
Renault Megane CC 1.6 16v VVT 115cp, Dynamique 07/2005
+
R19/16v
post 1 Mar 2006, 22:18
Post #12

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

NU lua de la AAA... numa` de rau am auzit de ei
ultima: o bora din 2000 cu cutia crapata la 3 sapt dupa iesirea din garantia de 3 luni oferita de AAA. Serviceul a zis ca a fost utilizata cu ulei prost sau fara ulei...
nu mai tin minte pe unde am mai vazut vorbindu-se despre ei, dar mai cauta... incearca www.daciaclub.ro sau www.daewooclub.ro . eu nu mi-as lua de la ei nici bicicleta smile.gif

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
amp
post 1 Mar 2006, 23:10
Post #13

AMP

Pai poate asa le livreaza ei... fara ulei in cutie... si omu trebuia sa puna... laugh.gif
Am fost si eu pe la ei cand imi cautam masina si nu am gasit nimic care sa ma atraga cu ceva.... si in plus nici eu nu am incredere in ei...

This post has been edited by cmandrei: 18 Mar 2006, 17:30

--------------------
+
R19/16v
post 1 Mar 2006, 23:32
Post #14

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

tocmai am citit un articol din revista Supercar editia din februarie 2006 de la pagina 102, scris de Cristian Nedelcu in care se prezenta urmatoare situatie: dl. Nedelcu insotit de un prieten de-al sau au mers intr-o zi la AAA sa ridice un Passat. Prietenul isi alesese masina, perfectase cu AAA un antecontract de vanzare-cumparare si platise un avans. Ei s-au dus sa ridice masina cu dovada platii integrale prin virament. Ajunsi acolo li se spune ca masina respectiva fusese deja data altcuiva (prin credit). "Nici eu si nici prietenul meu nu intelegem cum e posibil sa vinzi cuiva o masina pe care ai promis-o, cu acte in regula, altcuiva. Pentru ca in contractul incheiat sunt specificate toate datele de identificare. Facem criza de isterie cand vedem ca masina de fapt se afla inca in parc".
Li s-a oferit urmatoarea solutie: sa li se "faca" un pret bun la orice alta masina.

Deci sunt pe deasupra si neseriosi...

Mai la sfarsitul articolului autorul scrie: "Ne oferiti <<garantie juridica nelimitata privin originea masinii>> - orice ar insemna asta-, ne garantati numarul de kilometri al masinillor voastre aduse din import, dar nu ne garantati masina in sine? Cum vine asta?"

...

"I rest my case..." smile.gif

Attached thumbnail(s)
aaa.JPG ( Size: 148.14k ) Number of downloads: 132

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
amp
post 2 Mar 2006, 01:28
Post #15

AMP

Nu prea am eu asa incredere in ce zic ziarele... dar oricum ma bucur ca nu m-am riscat sa cumpar de la ei.. smile.gif

--------------------
+
ktmbull
post 2 Mar 2006, 04:12
Post #16

Membru autentic

Problema SH-ului!

Eu am vandut anul trecut un Matiz unui prieten, masina avea vreo 65000 km si mergea super bine, o aveam de noua. Cand masina era in garantie i s-a facut o reparatie la cutia de viteze, acum dupa ce am vandut-o prietenul care a luat-o s-a trezit cu niste zgomote ciudate cand vroia sa bage masina in a-5-a si in mansalier. S-a dus omul la service si baietii au zis ca nu stiu ce surub din cutie nu a fost strans cum trebuie si ca atingea ceva pe acolo(nu stiu exact, asta mi-a zis el).
Deci dupa 6 luni omu a tebuit sa bage niste bani in masina, masina care mergea super inainte si nu avea nimic garantat.

Ai bani de un Audi sh dar trebuie si bani pentru intretinere.

Logan ca e noua si nu te doare capul, cat de curand o sa apara si brek-u daca asta nu-ti place.

--------------------
Renault Megane Sedan(2.1), 1.6 16v, Confort Expression+Clima, 2005.
+2 roti.
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 19:59
Dacia