Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

R21 Nevada -stergator parbriz, probleme la temporizator

mnd
post 16 Feb 2006, 13:49
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Bun gasit! Super idea cu un forum pt. Renault.
Am un R21 Nevada, 1.7 benzina, 1991. Problema este ca nu functioneaza temporizarea la motorul stergatoarelor de parbriz fata. Treptele de viteza I si II sunt ok. In plus lamele raman in pozitia in care erau cand revin cu maneta la pct. zero. Am schimbat releul de temporizare. Sigurantele ok. Ce ma sfatuiti? Mai sunt si altii cu aceeasi prb.?
Multumesc!

--------------------
renault 21 nevada 1991-gts
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cmandrei
post 16 Feb 2006, 13:56
Post #2

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

La fel e si la r21 de acasa ... am schimbat blocul de comanda stergatoare, motorasul de la stergatoare (ambele second) ... a mers vreo 2 zile parca si gata ... face idem ... se pare ca e din motoras ... bafta

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
geiargi
post 16 Feb 2006, 18:44
Post #3

Membru incepator

From: Timisoara

sigur nu este din motorul stergatorului; motorul de stergator primeste aceeasi comanda indiferent de pozitia manetei (intermitent, treapta 1, treapta 2); la modul intemitent, releul de temporizare face comanda motorlui;

eu as zice sa dai jos blocul de comanda sa vezi daca nu cumva exista un contact prost pe pozitia intermitent; daca vrei sa desfaci blocul de comanda iti recomand sa-l desfaci cu grija ca o sa-ti sara tot felul de piese si arcuri din el smile.gif
cel mai simplu este sa testezi un bloc de comanda second hand... daca-ti merge il cumperi ... daca nu, problema-i altundeva.

--------------------
Renault 11 1983
Renault 11, 1983, 44kw, 1.4
+
jagoman
post 16 Feb 2006, 19:05
Post #4

Membru autentic

From: jud. Satu Mare

Off topic: daca eu nu am modul de stergator fara temporizator, se poate sa pun? adica in afara de maneta si modulul respectiv ar mai trebui sa fie si altceva?

--------------------
Renault 11 1985 TL, Skoda Fabia 2002 Comfort - SJ-02-XLK ,
R11 TL 1,4 44kw 1985
+
geiargi
post 16 Feb 2006, 20:10
Post #5

Membru incepator

From: Timisoara

daca-ti faci rost de modulul cu temporizator, iti cumperi maneta care sa suporte pozitia intemitent si gasesti pe cineva care sa-ti mai traga niste fire prin bord ... da.

ar mai fi varianta sa-ti folosesti unul din butoanele (gen ala de avarie sau dezaburire ...) nefolosite de pe bord, un electronist sa-ti construiasca un circuit de temporizare (cate zeci de mii de lei) si din nou un electrician care sa-ti traga niste fire prin bord.

--------------------
Renault 11 1983
Renault 11, 1983, 44kw, 1.4
+
mnd
post 17 Feb 2006, 15:02
Post #6

Membru incepator

merci de sfaturi smile.gif .
ce ma intriga este ca pe poz. intermitent nu aud releul sa sa cupleze si decupleze. la stergatorul din spate se aude clar actionarea releului. contactul din blocul de comanda e ok (verificat cu ohm-metrul).

--------------------
renault 21 nevada 1991-gts
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th August 2025 - 13:51
Dacia