Megane Sedan vs. Laguna II, - ambele la mana a 2a
![]() ![]() ![]() |
Megane Sedan vs. Laguna II, - ambele la mana a 2a
AND |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|||
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca esti cu banii la limita, iti sugerez sa alegi Megane. Laguna II este mai eleganta si mai comoda, dar are cateva dezavantaje:
- e mai mare, mai greu de parcat intr-un oras aglomerat si mai predispusa la zgarieturi (daca mergi mai mult extraurban si pe distante lungi, asta nu-i o problema, ba chiar un avantaj) - e mai scumpa semnificativ la intretinere decat un Megane, iar cu mai multi km la bord este mai probabil sa necesite curand reparatii importante Per total, depinde ce vrei sa faci cu ea si cum stai cu banii. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
ia Megane, aceleasi echipamente la bani mai putini+ intretinere mai ieftinuta...parerea mea
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
adrianpurcarin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 245 Joined: 15 August 05 From: Bucuresti(Gorjului) ![]() |
daca nu esti in stadiul in care ramai fara nici un ban si nici nu ai nici o perspectiva sa faci altii dupa ce iti iei masina(!), parerea mea este sa iti iei laguna. Este intr-adevar mai scump de intretinut dar la fel este si meganul fata de clio, este mai greu de miscat in oras dar iarasi la fel este si meganul fata de clio, iar diferenta de kilometri nu prea se simte daca o cumperi de afara, sau adusa de afara.
Parerea mea este sa iei masina care iti place, care e mai confortabila si care iti satisface mai bine nevoile pentru ca daca am sta sa ne gandim toti la "viitoarele" probleme, ar fi ca in povestea cu bulgarele de sare si ne-am lua cu totii dacii de alea vechi ca sunt cel mai ieftin de intretinut. Pana la urma este alegerea ta |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2005, Influence 1,5DCI, 100CP, Vert Cuivre, iunie 2005
Suzuki GSR600 |
|
JADRRO |
![]()
|
![]() Membru " moderat " Group: Members Posts: 311 Joined: 31 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Avand ambele masini , as alege Laguna... ( parerea mea)
Acum depinde si cea ce iti doresti tu .. doarsa fie acei 80.000 km reali ... |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dCi 150 CP,2008,xenon,trapa,cabasse,handsfree Nissan Pathfinder XE,2,5 dCi,174 CP,2007,Silver Lightning
Powered by RENAULT , driven by passion |
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Merci pentru raspunsuri .. Laguna ma atrage pentru ca este un adevarat upgrade (mai ales in materie de lux si imagine) pe langa ce am acum si nu in ultimul rand se vinde foarte foarte ieftin la mana a 2-a! Daca planurile mele vor merge bine , imi voi permite sa iau una (1.9 dCi) cu km reali ..care sa fie si ei mai putini de 100.000 si sa-i fac si casco pe un an. Insa de acolo sper sa nu am probleme si cheltuieli in plus cu ea! In afara de consumabile bineinteles.
Din cate am citit , au fost multe probleme electrice raportate la acest model si cam nimeni din nici un survey de fiabilitate nu s-a declarat multumit de ea. Acum nu stiu ce sa cred..toate problemele astea electrice banuiesc ca s-au rezolvat pana acum! Ma refer la faptul ca daca cel care o vinde , a luat-o de noua in 2001 ..de atunci probabil a avut ce probleme a avut si le-a rezolvat! Sau ele pot sa reapara? Ca atunci e nasol. ![]() Insa la pretul de sa zicem 9500 euro iau Laguna II cu acest 1.9 dCi 120cp pe cand MII nu prea se vinde asa ieftin inca cu un diesel mai mare decat cel de 1.5 si 80cp. Majoritatea sunt ori asa ori 1.6 16v sau 1.4 16v...si prefer diesel! Nu vreau sa dau mai mult de 10.000e pe ea .. si pana la urma pretul de achizitie+motrizare+confort/imagine face diferenta pentru mine. Ca asa ma uitam si la Octavia 1 , dar aia e chiar mai scumpa la sh decat LII si tdi-ul de 90 nu se compara cu 1.9 dci. Ca sa nu mai zic ca n-ar fi mare upgrade fata de Logan privind spatiul interior ..si n-am chef sa dau atatia bani DOAR ca sa stau putin mai bine intr-o masina desenata in 1996. Alta optiune ar fi si Ford Mondeo 2.0 TDDi 115 sau 130cp , intradevar superba si aia , pretul este asemanator cu Laguna si pe deasupra sta si mai bine la capitolul fiabilitate insa stiu eu care-i treaba in service-urile Ford cand ai unul fara garantie...iti schimba din el nenorocitii tot ce pot doar ca sa te intorci mai repede la ei sa le umplii buzunarele.. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
Race |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 8 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Imagine,imagine...daca vrei imagine nu iei Renault,indiferent ca e Twingo sau Vel Satis.Perceptia acestei marci e de masina ieftina,si chiar asa e,deci daca vrei sa pari "smecher",sau cine stie ce vrei tu,nu Renault e solutia.
Aspiratie tipic romanesca...vrei masina cu confort/lux,imagine,fiabilitate,eventual si ceva performante,la pret mic.Nu exista asa ceva.Iar parerea mea despre un om care-si ia masina de 5 ani pentru impresie nu am voie s-o exprim pe forum,ca primesc ban.Asta e o idee generala,trebuie sa vada vecinii/cunostiintele ca "te-ai ajuns" ![]() |
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
Extreme 2005
|
|
AND |
![]()
|
![]() Are sau stie cineva diferentele exacte intre dimensiunile la interior ale Megane-ului Sedan si Laguna II ? Ce-mi place mai mult la MII Sedan este ca practic arata mai modern decat LII. Design mai nou , plastice mai pragmatice , cele de pe LII find de generatie veche (Megane I , Scenic I etc..ma refer la plasticele alea gri deschis) si nu in ultimul rand design-ul interiorului care este mai modern la Megane. Ah si nu stiu daca e doar impresia mea , dar un MII Sedan pus langa o LII pare mai masiv si mai lung decat aceasta ! ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
Luka |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 340 Joined: 3 May 05 ![]() |
E doar impresia ta
![]() Renault Megane: - lungime:4209 mm - latime : 1777 mm - inaltime : 1457 mm Renault Laguna II: - lungime - 4598 mm - latime: 2060 mm - inaltime: 1433 mm Deci, doar la inaltime Megane-ul e cu 20 de mm mai inalt. Iar in ceea ce priveste imaginea, Laguna mi se pare o masina mai 'sus' fata de Megane. E doar parerea mea, sper sa nu se supere nimeni pt ca imi place si Megane-ul ![]() This post has been edited by Luka: 4 Feb 2006, 19:18 |
--------------------
Renault
Laguna II
2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
|
|
pablo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.015 Joined: 10 December 04 From: ORADEA ![]() |
Luka nu stiu de la ce Sedan ai luat tu dimensiunile.
Renault Megane: - lungime: 4498 mm (Longueur Hors tout) - latime : 2026 mm (Largeur hors tout avec rétros extérieurs) - inaltime : 1460 mm (Hauteur à vide) sursa:http://www.renault.fr/RenaultSITe/puma/FR/PROD_FR/MEL_PROD/fr/Megane_L84_ml2_PH2/r5/p3.jsp?BV_SessionID=@@@@1919677841.1139138832@@@@&BV_EngineID=ccceaddglmhghjdcfngcfkmdfkjdfml.0 Pentru Laguna:http://www.renault.fr/RenaultSITe/puma/FR/PROD_FR/MEL_PROD/fr/Laguna_PH2_B74/r5/p3.jsp?BV_SessionID=@@@@1919677841.1139138832@@@@&BV_EngineID=ccceaddglmhghjdcfngcfkmdfkjdfml.0 Laguna e dintr-o calasa superioara.Daca e sa alegi intre diesel de 120 CP si 80 CP cred ca optiunea e logica avind in vedere ca dai aceeasi suma de bani.Daca compari faptul ca Megane e de conceptie mai noua decit Laguna,nu prea tine.Laguna e totusi din clasa superioara,deci teoretic mai bine dotata. Compara dotarile celor doua modele si vezi ce-ti place mai mult. |
-------------------- Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat) |
|
AND |
![]()
|
M-am indragostit de felul cum arata Megane varianta cea mai buna de echipare (Privilege parca) la interior. Tapiteria crem si volanul crem de piele ..
![]() Cu toate ca Laguna e mai confortabila , nu-mi place la fel de mult felul cum arata finisajele. Ma refer la o Laguna din 2001 nu la cum arata cele noi acum (post-facelift). Attached thumbnail(s) MIIint.jpg ( Size: 36.99k ) Number of downloads: 1658 LIIint.jpg ( Size: 28.1k ) Number of downloads: 1794 |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
Luka |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 340 Joined: 3 May 05 ![]() |
Din pacate, nu mai stiu acum de unde am luat dimensiunile, dar daca am gresit, imi cer scuze pt dezinformare.
AND, compara si tu variantele de echipare identice. Incearca Privilege al Lagunei si o sa vezi ca cel putin butoanele de aer conditionat nu mai sunt circulare, ci butoane normale pe care apesi. Din pacate, nu am la indemana o poza cu interiorul masinii male, dar sunt sigur ca gasesti pe undeva pe net. |
--------------------
Renault
Laguna II
2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 14:02 |