Dezghetare luneta
![]() ![]() ![]() |
Dezghetare luneta
ririmia |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 17 January 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 CE 1,6 16V Renault Mégane Sedan II - Confort Expression 1,6 16V 115 CP + clima + full airbag - Ianuarie 2006
|
|||
rombu |
![]()
|
![]() FOR SALE Group: Members Posts: 586 Joined: 20 August 04 From: Bucuresti ![]() |
s-ar putea sa ai o problema..pt ca la mine e tocmai invers...adica am avut un tico inainte si dura chiar mult sa se dezbureasca/dezghete/...pe cand la megan e extrem de rapida...adica in 3 minute deja e apa si dau cu stergatorul si gata
|
--------------------
Renault
Megane 2
2004 Confort Dynamique Megane II BICORP 1.6 16V Confort Dinamique
Gris Hologramme- 2004 Bucuresti |
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Si la mine, la Megane, dureaza detul de putin: 5-6 minute la gheatza de aproape 1mm...
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
mihai_c |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 2 August 05 ![]() |
In aceasta iarna nu cred ca am dezghetat cu plasticul luneta de 2-3 ori, in rest numai cu dezaburirea. Max 4-5 minute si este gata; dupa 1 minut incepe sa se topeasca in jurul liniilor orizontale.
|
--------------------
Megane
sedane
II, 2005 MEGANE II Sedan 1,6 16v Confort Privilege - Clima automata
|
|
![]()
|
|
![]() *** Big Daddy *** Group: Members Posts: 755 Joined: 5 February 05 From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot... ![]() |
Si la clio (si la vw, dar asta nu e relevant in topicul de fata) se dezgheata in circa 2-3min, de unde trag concluzia ca ai ceva defect, o rezistenta de "contact" pe undeva care face sa nu mai ajunga 12V pe rezistente ci mai putin de unde => si incalzirea mai slaba a lor si timpul mai mare necesar degivrarii.
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005-dCi/80cp Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05) |
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Si la mine la Bicorp merge brici, numai ce am apasat butonul si deja si incep sa se vada liniile... in 3-4 minute e gata...
|
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
RoVal1972 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 22 November 05 From: Bucuresti ![]() |
E clar, ai o problema la circuitul electric. Dezghetarea/ dezaburirea se face in mod normal foarte repede.
|
--------------------
Renault Megane
Sedane
2005 1.6. 16V ________________________________________________
Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V + Clima& Xenon+ full airbags. Noir nacre. Nov. 2005 ex. Renault Megane Classic 1.6 16V. 2001 ex. Dacia 1310 1.6l. 1999 |
|
ririmia |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 17 January 06 ![]() |
OK,
Multumesc baieti, .. o sa trec pe la service sa fac cunostinta cu niste electricieni. Numai bine !! |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 CE 1,6 16V Renault Mégane Sedan II - Confort Expression 1,6 16V 115 CP + clima + full airbag - Ianuarie 2006
|
|
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
stie cineva o metoda de a repara rezistentele de pe luneta ? ceva folie de cupru/pasta conductoare care se intareste dupa aceea... am una intrerupta se vede locul unde a "puscat" si as vrea sa o repar.
|
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
- MS
2009 Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Pacat ca nu esti din Bucuresti...
![]() Incearca la flacaii care monteaza / repara parbrize, geamuri laterale si lunete (ceva oarecum similar AGER Service). Ar trebui sa posede si tehnologia si tehnica de trebuinta... This post has been edited by Adila16: 15 Feb 2008, 11:02 |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Cea mai simpla metoda e cu Bison Electro...costa de rupe, si in urma sfaturilor de pe forum (daciaclub) si dupa o cautare dupa numele de "puta de sticluta" am rezolvat problema...
E o sticluta mica, argintat de nustiuce, care cu o pensula mica se refac traseele... Gasesti prin Bricostore, Praktiker...d-astea... Acum 2 ani era vreo 40 lei...acum parca am vazut pe la 70... Dar face minuni in 2 timpi si 3 miscari.... |
--------------------
O masina
oarecare
- .
. Old school
|
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
Group: Members Posts: 849 Joined: 12 August 07 ![]() |
si a mea se dezgheata greu. am observat ca la luneta incepe sa se dezghete din mijloc, nu uniform tot geamul. 10-15 minute la -8 grade pina se topeste gheata.
cu racleta de plastic pe geamuri NU dau. intotdeauna te alegi cu niste zgirieturi fine. mai bine astept si apoi sterg cu lamela de cauciuc. niciodata nu plec fara sa am geamurile curate (am vazut multi care razuie putin pe lateral in dreptul oglinzii, putin parbrizul si hai la drum). daca le lasi sa se usuce singure, cel putin in bucuresti, te alegi cu geamuri mizerabile, pline de praf. nu le suport. daca mi se intimpla sa plec mai tirziu si le dezgheata/usuca soarele, prima oprire e la benzinarie sa le spal. |
--------------------
.
.
.
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Eu tocmai ce am remarcat ca la Megane se dezgheata foarte repede, comparativ cu Espero de exemplu... Sau Cielo.
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
rombul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 28 November 07 From: bucuresti ![]() |
La mine se dezgheata foarte repede , s-ar putea sa ai vreo problema.
|
--------------------
renault
captur
- B-21- ....
0,9 tce 90 cp Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
In 3 minute am luneta si oglinzile laterale complet deszghetate, pana acum sunt foarte multumit de cum merge dezaburirea...totul e sa nu explodeze
|
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Doamne fereste!
![]() E minunat cum ''merge'' dezghetarea. Mai ales la BiCorp. Pana racai un pic la gheata de pe parbriz, luneta e gata. ![]() |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
cata70 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 537 Joined: 1 September 05 ![]() |
QUOTE(radunre @ 15 Feb 2008, 09:28) stie cineva o metoda de a repara rezistentele de pe luneta ? ceva folie de cupru/pasta conductoare care se intareste dupa aceea... am una intrerupta se vede locul unde a "puscat" si as vrea sa o repar. Solutia ,asa cum a indicat ''dantes'', este acea sticluta ,din cate imi amintesc(acum cativa ani am luat pentru dacia berlina) era made in SUA iar la magazinul de piese auto figura parca ...''kit reparatie luneta''. A fost foarte buna. |
--------------------
Toyota
Avensis
2013
|
|
aro 1 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 24 December 08 ![]() |
Salutare. Nu functioneaza dezaburirea la luneta. Rezistenta este buna dar la apasarea butonului de comanda nu vine curent prin fire.Intrerupatorul este OK. Exista un releu dar poate stiti voi pe unde este montat la II ,1,9 TDI ?
|
--------------------
renault
megane 2 estate
2004, 1,9 cdi
|
|
misu37 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 24 January 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Salutare,
Am o mare problema in sensul ca dezaburirea de la luneta nu mai functioneaza deloc. In prima faza am crezut ca e arsa siguranta; am verificat panoul cu sigurante si spre surprinderea mea in loc de o siguranta de 10A era montata una de 30A (asa am cumarat masina). Am schimbat siguranta dar tot nu functioneaza dezaburirea. Am inteles ca exista pe undeva un releu care s-ar putea sa fie ars dar nu stiu unde sa il caut. Va rog cine ma poate ajuta sa depistez releul cu pricina sa dea un semn. Multumesc anticipat. PS: Continuitatea conductorilor de pe luneta am verificat-o si sunt ok. |
--------------------
Renault
Laguna II
- CJ-11-BKX
2002 1.6 16v-benzina
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
pt ca nu s-a raspuns inca la problema, mai intreb si eu odata. Are cineva idee unde este releul responsabil cu degivrarea lunetei? si cum se masoara daca ai tensiune pe cele 2 fire care intra in luneta? ca am vazut ca la mine la megane au o izolatie neagra peste ele si nu prea am pe unde baga bornele de la multimetru sa le masor. Care este procedura?
This post has been edited by skorpio_bog: 6 Mar 2010, 13:13 |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
CRY 79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.974 Joined: 25 April 09 From: Sibiu ![]() |
Renault este echipat cu geamuri fabricate de firma ,, Securit Saint Gobain,,. Lunetele acestei firme sunt recunoscute pentru faptul ca se incalzesc foarte repede, mai repede ca orice alta firma. Insa, acest avantaj pentru noi, bineinteles ca are si dezavantaje. Aceste lunete plesnesc si foarte des, mai des ca alte lunete fabricate de alte firme. Asa ca nu trebuie sa va hazardati si sa dati drumul imediat la incalzirea in luneta de cum va suiti in masina fara sa curatati cel putin gheata de pe luneta.
Procedura spune ca trebuie sa curatati intai luneta de gheata, sa dati drumul la caldura in masina intai, sa lasati sa se incalzeasca habitaclul, apoi sa dati drumul si la incalzirea lunetei pentru ca procesul de dilatare a lunetei sa fie mai lent si nu instantaneu pentru ca dupa o anumita perioada de acumulare a acestor dezghetari instantanee si dilatari rapide a lunetei VA TREZITI CA VA PLESNESTE LUNETA DIN SENIN si nu stiti de ce. Asa ceva am patit eu si nu stiam de ce pana am ajuns la serice-ul de montat parbrize si mi-au explicat. M-am trezit cu luneta sparta in parcare. Era toata la pozitia ei, numai ca era tandari. Nu era cazuta, doar in momentul cand am pus degetul pe ea a cazut in portbagaj. Apoi bani pt. luneta am dat in jur de 650 lei cu tot cu montaj. De aceea cred ca ar trebui sa urmati sfaturile de mai sus. Bafta! |
--------------------
Renault
Trafic
- SB 10 KXF
Iunie 2005, 74 Kw si multi cai frumosi With under cover face.
|
|
Dhragosh |
![]()
|
![]() Membru forum.reno.ro Group: Members Posts: 284 Joined: 12 February 08 From: Bucharest ![]() |
foarte utila informatia, multumim
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan Privilege+ 1.6 16V 110HP
- B-91-DHR
2007
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
s-a mai discutat pe forum subiectul lunetelor care explodeaza si s-a spus si cauza. A fost un lot de masini pe care luneta s-a montat aiurea adica nu s-a montat astfel incat sa se lase aceeasi distanta intre luneta si caroserie pe toate cele 4 laturi ale ei si din cauza dilatarii luneta nu avea unde sa lucreze si astfel exploda.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
Jenkins |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 28 November 15 ![]() |
Salut,
Aceeasi problena am si eu le clio si nu gasesc rezolvare. Banuiesc ca nu vin toti cei 12V la luneta. Ceva detalii despre acel releu? As vrea sa fac o verificare. |
--------------------
Renault
Symbol
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 18:43 |