Clio Dci 80cp
![]() ![]() ![]() |
Clio Dci 80cp
trufasel |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 9 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Classic
2000, 1.9 dTi trufasel
Renault Megane Classic, 1.9dTi, 98CP, 2000 |
|||
leonardo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 250 Joined: 22 May 05 From: Bistrita ![]() |
Salut!
In legatura cu masina dorita. Prea multe nu-ti pot spune ,nu am facut mai mult de 3400 de km. Dar sunt multumit pina in prezent. Principalele atuuri sunt consumul f. mic,portbagajul enorm,motor sprinten,confort la conducere(lejer).Poate mai vechii posesori te pot ajuta mai mult. |
--------------------
Ford
C-Max Ghia
2008, 1,6 Ti-VCT 115 CP.
- BN-22-ZZZ
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Trufasel, un singur sfat: foloseste functia Search a forumului si cauta dupa "clio dci 80cp" si o sa vezi ce multe informatii si opinii gasesti. Opinia personala: o masina care-si merita banii.
|
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
rttt_gia |
![]()
|
![]() ExRenoAR Group: Members Posts: 488 Joined: 21 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Cea mai atragatoare parte la dci 80 e consumul... oricum.. dai un search ca s-au mai spus pareri despre clio dci.
Bafta |
--------------------
Kia
Cee'd
1.6 L
|
|
narcisluca |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 22 April 05 ![]() |
Pe deplin multumit de ea! Face toti banii!
|
--------------------
RENO
Clio Symbol
2005 Expression
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
Eu am varianta de 65 cai.Si sint foarte multumit.Aia de 80 de cai e si mai misto.Se infige super la drum.Si ai si consum mic, portbagaj mare, pret acceptabil.
Spatiul din interior (in spate mai ales) e cam mic iar aia mai inalti risca sa dea cu capu-n tavan. In rest e o masina care-si merita toti banii. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
sosoenduristu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 13 February 05 ![]() |
dupa 4 luni si 10.000 km consider ca e o afacere buna.e o masina "normala" cat se poate de placuta.
|
-------------------- symbol dci 80 cp
yamaha wr400f |
|
un_vizitator |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 14 August 05 From: Bucuresti ![]() |
stie careva sa-mi spuna exact ce turbina se gaseste pe clio dci de 65 cp si pe clio dci de 80 cp ? si eventual sa ma indrume spre un magazin de piese (de motor) pentru aceste 2 modele? (magazin virtual)
This post has been edited by un_vizitator: 14 Aug 2005, 20:14 |
--------------------
Clio
Symbol
2005 dCi power.... u have no ideea what you're missing ;)
|
|
sosoenduristu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 13 February 05 ![]() |
nu vrei sa te si treaca cineva strada?daca tot ai acces la net, cred ca unchiul gugle nu te lasa fara raspuns
|
-------------------- symbol dci 80 cp
yamaha wr400f |
|
un_vizitator |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 14 August 05 From: Bucuresti ![]() |
ar fi ceva ca pe batranul google nu am gasit decat brandul turbinelor KKK sau garrett
|
--------------------
Clio
Symbol
|
|
themadman |
![]() ![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 23 November 04 From: Bucuresti ![]() |
al meu merge super marfa.
am deja 13.000 cu el in 4 luni. se infige bine,e confortabil. cat despre consum cred ca deja stiu toti ![]() |
--------------------
Peugeot
407 2.0 HDI
2004 Executive
|
|
raresss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 229 Joined: 11 August 05 ![]() |
motorul tau se numeste K9K nu KKK asa ca probeaza sa vezi ce-ti iese pe google.
|
-------------------- MII 1.5 DCI 100CV
Luxe privilege - rojo fuego |
|
un_vizitator |
![]()
|
raresss mai stiu ca e K9K motorul, pe mine me interseaza TURBINA....
ps: dar totusi dupa motor nu am cautat ![]() This post has been edited by un_vizitator: 19 Aug 2005, 09:04 |
--------------------
Clio
Symbol
|
|
un_vizitator |
![]()
|
am aflat ca pe motoarele din 2001 era un KP35 .. acum nu stiu ce turbina este
![]() |
--------------------
Clio
Symbol
|
|
Garrett |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 6 June 05 ![]() |
Pentru 65 CP este Garrett.
80 CP este KKK/BorgWarner |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2005 Dynamique Garrett
Clio Symbol Dynamique 1,5 dci 80 CP mai 2005 |
|
Valisor |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 18 May 05 ![]() |
Am mers cu MEgane II de 1.5 DCi si cu Clio Symbol DCI de 80 cai, iar Clio mi s-a parut mai zgomotos, se aude motorul mai tare.
|
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2004 Confort
|
|
MihaiS |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 20 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Clio Bicorp mi se pare la fel de bine izolat fonic ca si Megane II. In ceea ce priveste performantele Clio sta mult mai bine, masina fiind mai usoara. Are, in schimb, vibratii mai pronuntate in schimbatorul de viteze dar te obisnuiesti...
This post has been edited by MihaiS: 20 Aug 2005, 12:49 |
--------------------
Renault Clio
Bicorp 1.5dCi 80CP
2005 - Extreme
|
|
un_vizitator |
![]()
|
mersi garrett
|
--------------------
Clio
Symbol
|
|
un_vizitator |
![]()
|
meseriasilor unde si cand se tine intalnirea forumistilor ? daca se mai tine
![]() ps: sorry de offtopic This post has been edited by un_vizitator: 21 Aug 2005, 11:31 |
--------------------
Clio
Symbol
|
|
eddie33 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 587 Joined: 25 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Am revenit ,pot sa va spun ca motorul de 80 Dci are turbina cu inteercooler,ceea ce cel de 65 c.p. nu are,iar presiunea in injectoare este ceva mai mare.Consumul e supermic,iar masina se misca ca una pe benzina,dar una buna,daca o calci putin,pleci primul de la stop !
|
--------------------
Renault
Clio Extreme
2004-DCI 80C.P.
|
|
mandelu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 409 Joined: 6 January 05 ![]() |
Nu are intercooler vrei sa zici despre ala de 65 nu? Ca turbina iti zic eu ca are sigur. Intr-adevar asta de 80 fuge frumos daca schimbi la 3000 ture. Mie mi-e mila de ea sa schimb asa turat.
|
-------------------- Renault Clio II Symbol 1,5 dci 80 CP Expression Gri Eclipse, 18 martie 2005.
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
mila sa schimbi la 3000rpm?
![]() vezi ca pentru stilul tau mai ok ar fi un cap tractor volvo, man, chiar shi renault.. alea au puterea max pe la 1900rpm.. ![]() clio'ul asta dci de 80cp prea e mashina de curse, dom'ne! |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
un_vizitator |
![]()
|
eu schimb la 4200... e ceva rau in asta ?
|
--------------------
Clio
Symbol
|
|
raresss |
![]()
|
intre 2000 si 3000 are cuplu maxim. dupa aceasta turatie nu are rost sa schimbi pentru ca oricum nu trage mai tare. am pus pe undeva o diagrama a motorului de 80 CV care explica destul de clar ca par maxim motor il ai pana la 3000. dupa puterea scade destul de brusc. adica decat sa schimbi la 4200 dintr-a 3-a in a 4-a si sa ramai cu 2500-3000 turatii unde deja motorul nu mai trage la fel de bine, mai bine schimbi la 3000 si ramai in 2000 adica exact unde motorul functioneaza optim si trage cel mai bine. masinile diesel nu se pot tura in asa hal.
|
|
mandelu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 409 Joined: 6 January 05 ![]() |
Ai dreptate asa am sesizat si eu ca dupa 3000 turezi degeaba. Faza e ca la 3000 se aude cam tare si de aia schimb acolo doar prin afara localitatilor la depasiri in forta.
|
-------------------- Renault Clio II Symbol 1,5 dci 80 CP Expression Gri Eclipse, 18 martie 2005.
|
|
un_vizitator |
![]()
|
sunt dispus sa testez ce ati spus mai devreme... care mai baga un clio dCi de 65 cp. eu schimb la 4200 si celalalt la 3000 sa vedem cine obtine performante mai bune. practic ar fi o liniuta... dar in scopuri experimentale. Astept un PM da la cine vrea sa testam...
si inca o intrebare... cum adica turez mai mult de 3000 degeaba daca nici macar nu ating puterea maxima al motorului? |
--------------------
Clio
Symbol
|
|
galileo |
![]()
|
![]() OZN Type-S Group: Members Posts: 603 Joined: 12 July 04 From: Bucuresti ![]() |
iarasi aceeasi confuzie: cuplu vs putere
un_vizitator are dreptate, si corect asa este: pentru performanta, se schimba la turatia de PUTERE maxima. de exemplu: accelerezi in a1a pana la sa zicem 3500 unde ai turatia de cuplu maxim si schimbi... moment in care cuplul (implicit puterea scade) <-> turatia scade la sa zicem 2000 si o luam de la capat. DECI, o gramada de putere nu s-a folosit. Acuma, din a1a la 3500, accelerezi in continuare pana la 6000 sa zicem, unde ai puterea maxima, schimbi a doua si pici la 3700-4000 unde deja ai cuplu maxim si iar accelerezi inspre puterea maxima si tot asa.... sper ca se intelege ceva si aici se vede si mai clar: Putere = Cuplu * RPM / 5252 |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
2004 1.2i 16V Honda Civic Type-S (cu toate "S"-urile rosii)
|
|
![]()
|
|
![]() *** Big Daddy *** Group: Members Posts: 755 Joined: 5 February 05 From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot... ![]() |
Bun rationamentul, dar aici vorbim de dCi (motorina). Nu ajungi tu cu el la 6000, decat daca vrei sa-l spargi. Cuplu maxim este la 2000 (mai exact, cel din titlu topic-ului, are 182cp/2000rot/min) si puterea maxima la 4000.
Daca schimbi la 3000 "cazi" pe cuplu maxim, garantat. Acum daca vrei sa "scoti" maxim din motor te duci mai sus spre zona de putere maxima dar se va reflecta si in consum. Daca vrei sa fie "fasneata" si sa nu ai grije cu subturatul, poti schimba linistit la 3000 (chiar si 2500-2700). |
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005-dCi/80cp Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05) |
|
raresss |
![]()
|
dragi colegi i-ati explicat foarte bine omului toata teoria. as vrea doar sa adaug ca puterea nu este direct proportionala cu zgomotul care il face masina. asa ca daca veti face liniuta s-ar putea se te faca cel care schimba la 3000.
![]() daca ai mers vreodata cu un mountain bike ai sa-ti dai seama ca dupa o anumita viteza nu mai accelerezi mult daca nu schimbi pinionul. este ca atunci cand pleci de pe loc cu bicicleta si in primele momente iti dai seama ca fiecare apasare a pedalei te face sa avansezi cu o anumita acceleratie. daca vrei sa pastrezi acceleratia asta constanta sau crescand trebuie sa schimbi pinionul daca nu degeaba dai din pedale. ![]() la fel se intampla cu schimbul tau. dupa 3000 de rotatii practic viteza cu care motorul tau se invarte (axul cotit) este practic aceeasi cu viteza rotii sau ma rog te apropii mult de ea. de aceea este necesar pentru a continua accelerando sa schimbi viteza (pinionul) si atunci se multiplica forta ce o transmite motorul catre roti. fa proba sa accelerezi cu schimbat la 3000-3200 si ai sa vezi ca este mult mai diferit. crede-ne ca suntem mai multi aici care vorbim exact aceleasi chestii. ![]() |
|
galileo |
![]()
|
![]() OZN Type-S Group: Members Posts: 603 Joined: 12 July 04 From: Bucuresti ![]() |
@google
eu am dat niste valori ipotetice, care, intr-adevar, se potrivesc mai bine la o benzina.. deh, obisnuinta ![]() cat despre consum... pai era vorba de accelerare in forta nu de economie. si exact asta nu e corect in afirmatia cu schimbatul la 3000: cand ai nevoie de tot ce poate motorul, te intereseaza puterea. degeaba pici pe cuplul maxim, o sa ai doar senzatia de forta. cel mai bine se vede asta din formula care am pus-o mai sus. dupa 3000, cuplul nu mai creste, dar puterea per total mai are unde sa creasca. oricum, cine nu crede, cronometrati timpii 0-100 cu cele 2 metode.sau, si mai simplu, exista un program, cartest parca ii zice, in care se pot testa toate combinatiile astea. This post has been edited by cmandrei: 6 Mar 2006, 14:28 |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
2004 1.2i 16V Honda Civic Type-S (cu toate "S"-urile rosii)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 22:50 |