Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Sa Iau Sau Nu Megane Ii?!

Havoc
post 1 Aug 2005, 20:17
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Tocmai ma hotarasem si eu pt un Megane II Hatchback Confort Dynamique-1.6 16V 115Cp+ESP,Vopsea metalizata si Climatronic!!
Citind forumul acesta(cam o 1 zi si jumatate) increderea mea in aceasta alegere a fost zdruncinata in proportie de 65%, de aceea doresc sa va intreb daca merita sa dau 15000 de euro pe ea sau mai bine sa o las balta!!
Nu as dori ca dupa aceea sa fiu mai mult stresat si sa "plang" decat sa ma bucur de ea asa cum trebuie,avand in vedere ca este prima mea masina!! sad.gif
Chiar as avea nevoie de niste pareri!! unsure.gif

Va multumesc la toti anticipat si sper sa nu va suparati pe mine daca sunt al n-spelea individ care intreaba acest lucru!

--------------------
Seat Leon 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
raducu68
post 1 Aug 2005, 20:23
Post #2

Membru Demisionat

Group: Banned
From: Bucuresti

Eu zic ca merita, go for it! Nu te lua dupa toate vaicarelile de pe forum, ca mai si exagereaza lumea pe-aici wink.gif

--------------------
Renault Megane 2 Sedan 2005 Privilege
+
Havoc
post 1 Aug 2005, 20:53
Post #3

Membru incepator

Tu aia avut ceva probleme cu Sedanul tau?!(de la atatea topicuri nici nu mai stiu cine si ce probleme a avut)

Si chiar imi doresc masinuta asta.. sad.gif !!
Dar parerile obiective sunt foarte bine venite..smile.gif

--------------------
Seat Leon 2005
+
ncristi
post 1 Aug 2005, 21:06
Post #4

Membru autentic

Mie personal masina mi se pare super...

Intr-adevar se exagereaza pe aici. Eu ma apropii de 15000 si nu am avut nici o problema. Dca o iei pentru tine si ai grija de ea masina iti poate aduce satisfactii mari.

Iti recomand cu caldura motorul de 1.6 16v - este performant si economic.
Parerea mea este ca sg problema cu reala a meganului este cea legata de flanse in rest este chestie de bafta.

Trebuie sa mai sti ca TOATE masinile au probleme (chear si toyota smile.gif care se spune ca-i ce-a mai fiabila)--nenorocirea renoului este ca exista acest forum unde ce-a mai mica problema este intoarsa pe toate partile smile.gif.

Ca sa te convingi viziteaza:
-www.vwforum.ro
-www.pejo.ro

BAFTA!

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
electriczbif
post 1 Aug 2005, 21:32
Post #5

Membru autentic

From: Cluj

Nenorocirea renoului este fericirea utilizatorului. Unul din marile avantaje este ca iti cumperi masina in perfecta cunostinta de cauza, stii ce probleme te asteapta, stii cum esti tratat la service, stii in cat timp vin piesele de schimb, etc. Nu multe marci de autoturisme comercializate in ro beneficiaza de acest avantaj, oferit de acest forum. Si eu n-as zice ca problemele expuse pe forum sunt exagerari, chiar sunt convins ca sunt reale (inclusiv apa din portiere tongue.gif) dar trebuie sa le privesti statistic si nu punctual.

--------------------
Renault Megane II Sedan 2003
+
dadu
post 1 Aug 2005, 22:08
Post #6

Membru autentic

in afara de mici concerte de greierasi, nici io n`am avut nici o problema pana acum, nici nu flansele alea desi merge pe drumuri proaste.
masina isi merita banii dar asta nu inseamna ca nu exista variante mai bune, cum ar fi focus II

--------------------
Megane2.1 Sedan
1.5 dci 100cp, Lux Privilege
Peugot 207
1.6 hdi 90cp, Sport
+
Havoc
post 1 Aug 2005, 22:22
Post #7

Membru incepator

La dotarile aceste..Focus II..este mult mai scump...!!Iar eu mai mult de 15000 nu pot trece!!
Incep..sa-mi mai schimb temerile....dupa cele spuse de voi..aici!!
Sper sa isi exprime mai multa lume parerea..in legatura..cu acest subiect!

--------------------
Seat Leon 2005
+
raducu68
post 1 Aug 2005, 22:27
Post #8

Membru Demisionat

Group: Banned

Nici o problema in 6 luni si peste 6.000 km, exceptind claxonul anemic si ragusit. Se schimba pe garantie la prima revizie.

--------------------
Renault Megane 2 Sedan 2005 Privilege
+
ncristi
post 1 Aug 2005, 23:02
Post #9

Membru autentic

Inainte sa-mi iau meganul focusul era una din optiunile mele serioase.

Bafta (sau ghinionul--ramane de vazut smile.gif) a fost ca inainte am mers cu unul al unui amic. Avea 15000km si credeti-ma -- greierasii din megane sunt mici copii. Determinant a fost faptul ca in momentul in care a ridicat capota am vazut un motor super jegos (se vedeau si pete de ulei - cel ptin asta a fost prima impresie--oricum motoarele renault cel putin ca apect si referitor la benzinare sunt peste ford) si faptul ca se vedea pamantul printe motor si caroserie chestie care mie mi-a dat un sentiment de nesiguranta.

Motorul era de 1.4.

Cand am fost la rep. ford cei de-acolo mi-au spus ca la masinile ford nu se poate pune scut nici macar la comanda.

Oricum la focus II poate ca s-au mai schimbat unele chestii insa ce nu am inteles este cum draq la o masina moderna ii mai pui frane cu tamburi pe spate...greu de inteles...

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
Havoc
post 1 Aug 2005, 23:16
Post #10

Membru incepator

Cred ca incep sa vreau din nou Megane II wub.gif

--------------------
Seat Leon 2005
+
vodafone
post 2 Aug 2005, 00:06
Post #11

Membru incepator

eu am sedanu influence de aproape 4 saptamani.vreau sa zic ca pana acum la astia 1900km pe care ai am nu am nici o problema.absolut niciuna.desii motorul este de entry level 1.4 16valve vreau sa zic ca nu m-a facut de rushin.cand am vrut sa depashesc am depasit.....cand m-am grabit m-a ajutat....consumu mii se pare super mijto daca nu dai talpa si mai pot sa continui.de greieri nu imi fac probleme....sa vezi cum e la cielo sau la alte marci mai consacrate.cat despre flanse..asta e problema la astia de la reno...orice model o avut probleme cu trenu de rulare.dar deh..traim in romania. de la munca am un nissan almera si vreau sa zic ca la 140mii km cat am facut cu ea, la fiecare 30mii schimbam complet trenu de rulare.deci la megan e lux daca scapi cu flansele.
- de apa iar nu-mi fac probleme...ma consider o persoana optimista si norocoasa...asa ca eu NU VOI AVEA APA IN MEGANU MEU NICIODATA.hehe.oricum se intampla faza cu apa si la skoda octavia ...poate mai rau decat la megane.
- ce e nasol e ca atunci cand bushesti masina se face praf toata indiferent daca ai 50 la ora sau 100.important e ca scapi cu viata ca deh...tehnologie furata de la F1. oricum salut aceasta initiativa.eu unu ma simt ca si cum as fii intr-un 4x4 in ce priveste siguranta(deh 5 stele ncap). oricum iti faci casco si te doare la "frana de mana" hehehe
- satelitu de comanda pt radio cd nu ai sa il dai pe nimik altceva pe lumea asta. mii se pare un element foooooarte la indemana cu care ai sa devii dependent de asa ceva.eu cand ma mai misc cu masina lu tata(o alfa 147 din 2004 cu motor de 2.0 benzen) vreau sa zic ca il iau la mijto ca o dat aproape 19mii eu fara sa aiba o buca' de plastic care sa-i faca viata mai usoara cand umbla cu radio cdul.
- cand am avut de ales sa iau masina cu 13mii euro banu jos....m-am orientat la reno, skoda,pejo,hyundai,kia,ford.am ales reno pt ca mi-a placut oferta si plus ca masina e mijto rau.eu dupa primu drive test m-am indragostit de megane.tu la 15mii eu poti sa te indrepti catre alfa romeo 147 cu motor de 1,6 daca vrei.oricum fa un studiu de piata foarte shmecher, ca vezi ca aia 15mii eu ai dai si iti iei la revedere de la ei indiferent de modelu ales.dar oricum iti recomand cu caldura reno meganu. mie unu imi place.acu depinde de tine si gusturile tale.oricum tine cont ca romanu e carcotash de felu lui si intoarce pe 100 parti o mica problema(vezi topicu cu burete din spatele pedalei de frana) iar pe 10.000 parti o problema care e mai shmechera.
-prinurmare....daca e sa alegi...alege cu grija...si tine cont de orice detaliu care il vezi sau intalnesti.aia 15mii ai dai si nu ai iei.iti urez bafta in ce alegi.mai baga un ochi pe la alte marci...fa drive teste...multe...intreaba in stanga si in dreapta..vezi anunturile de vanzare la masini sh (ai sa vezi ca megane 2 nu prea gasesti) intreaba prietena cam ce i-ar placea....chestiii dastea....si ai sa ajungi la un rezultat multumitor pt tine.
bafta!

--------------------
Renault Megane Sedan 2005 influence
megane sedane2 influence 1.4.16v
+
Havoc
post 2 Aug 2005, 00:17
Post #12

Membru incepator

Multumesc mult Vodafone..la 15 000 imi iau Meganul cu dotarile de varf...(mai raman xenoanele,scaunele incalzite,trapa,pielea..etc..oricum mi se par mofturi)..si cel mai important ca are toate dotarile..la capitolul siguranta!!
Mie imi place multt Megane II...doar c ama speriasem de problemele..intalnite de cei prezenti pe forum!!
Sunt constient ca nu exista masina fara probleme!! laugh.gif

--------------------
Seat Leon 2005
+
cornel_t
post 2 Aug 2005, 06:44
Post #13

Membru autentic

Ai putut sa dormi asnoapte Havov? Adevarul e ca pe oricine sperie ceeea ce e pe forum, dar omul de multe ori e subiectiv, vede doar partile negative.
Succes la cumparaturi

--------------------
Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
+
flotl
post 2 Aug 2005, 06:57
Post #14

Membru autentic

From: Tulcea

Havoc, am 11000 km si absolut nici o problema.
De flanse nu mi-e teama. Daca nu le iei de la dealer-ul Renault te costa in jur de 350 RON. Sa fie asta singura reparatie la fiecare 25000 km.

--------------------
Megane Sedan 1.5 dci 100 CP 2004 CP
+
MrMishu
post 2 Aug 2005, 07:48
Post #15

Membru

Hai sa fie si o parere contra .. sad.gif !!! Masina Magane este o masina bine conceputa dar materialele folosite in constructie lasa de dorit mult de tot. Si asta se vede si in pretul de vanzare. Bordul iti v-a zdragani cu siguranta dupa max 3k-3.5k km , geamurile iti vor scartai la prima ploaie datorita prafului care se depune in usa pe sistemele de glisare si sutinere a geamului, flasele inca nu mi-au facut probleme la 7k km, insa cred ca puteam sa imi cumpar o masina mai buna cu mai putine dotari la banii astia este adevarat . Masina trebe sa mearga bine fara probleme dotarile sunt mofturi ( climatronic, senzori de ploaie si lumini). Parerea mea este ca "reno" face masini comerciale cu durata de viata limitata (mica) motiv pt care pana la 1 ianuarie 2005 garantia masinilor "reno" era de 1.5 ani cea mai mica dintre toate marcile, noroc cu legislatia nou adoptata ca iau obligat sa o mareasca la 2 ani. Sa nu mai spunem de reteaua de service-uri care este jalnica , felul in care esti tratat acolo , treaba de mantuiala si proasta pregatire a personalului. Eu zic sa te gandesti bine inainte sa dai banii astia , nu te uita ca e frumoasa si dotata pt ca asta e scopul sa iti ia ochii. Eu unul nu mi-as mai lua "reno" sau alta "frantuzoaica". Macar daca tot are asa multe probleme masina sa si aiba service-uri de calitate unde sa poti merge cu incredere si fara dubii de genu "o iesi bine sau nu". Decizia iti apartine !!! Succes !!!

--------------------
Skoda Octavia II 2006 Editon 100
2.0TDI 140CP SIMPLY CLEVER
+
VladSoare
post 2 Aug 2005, 07:49
Post #16

Membru autentic

From: Voluntari, pe stînga

Sint foarte multe topicuri pe tema asta. Ne place Megane II sau nu ne place? Am mai cumpara Megane II daca am avea ocazia? Ce ne place la el? Ce nu ne place? Etc.
Cei mai multi posesori de Megane si-au expus deja parerile pe cel putin unul dintre acele topicuri. N-are rost s-o luam de la capat.
Se inchide.

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 07:08
Dacia