Zgomot Dreapta Fata
![]() ![]() ![]() |
Zgomot Dreapta Fata
Luka |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 340 Joined: 3 May 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II
2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
|
|||
raducu68 |
![]()
|
Membru Demisionat Group: Banned Posts: 645 Joined: 17 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Cum e zgomotul, exceptind faptul ca e idiot? Troncanit, huruit, cloncanit sau cum?
|
--------------------
Renault
Megane 2 Sedan
2005 Privilege
|
|
Luka |
![]()
|
Stiu ca m-am exprimat aiurea, dar ma enerveaza la culme. Ca un troncanit, mai degraba.
|
--------------------
Renault
Laguna II
2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Poate bucsele de la bara de stabilizare?
Sint ieftine si usor de schimbat. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
Luka |
![]()
|
Acum eu le-am explicat alora de la Meridian care e problema si ei asta au spus (bieletele). Eu mai stiu...
Mersi Vlad de sfat. |
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
byl11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 377 Joined: 25 February 05 ![]() |
Sune-mi si mie te rog cit te-au costat bieletele? eu am avut un zgomot care juram ca e in dreapta fata, si dupa ce am schimbat bratul cu pivot pe stinga nu s-a mai auzit nimic!!!
|
--------------------
renault
Latitude
2011/150cp/diesel
- dj11byl
|
|
Luka |
![]()
|
Bielete Lemford (Germania) luate de la Augsburg - 107 euro (2 bucati, pret total)
Cele originale Renault erau vreo 160 euro. |
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
sexyrat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 2 December 05 From: Oradea/Timisoara ![]() |
am avut si eu problema aia.am fost la serivce oradea si mi-au spus la fel bieletele. M-am dus la un mecanic care il stiu eu mi-a dat jos protectia de plastic din spatele rotii si a strans un surub si nu se mai aude.Mie imi facea cand intorceam volanul.I-am dat 100 de mii si am rezolvat problema.
|
--------------------
Renault/Ford
Laguna/Focus
2002/2008
- bh-77-avm Reparatii mecanice auto, schimb rulmenti cutie de viteze pk6 la cele mai bune preturi in zona Timisoara.Piese auto Diagnoza auto 30 lei.Tel 0744793205
|
|
puk |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 22 November 03 From: targu mures ![]() |
si al mine era la fel daca intram in gropi suna de parca se rupea ceva:D....erau rotulele inferioare uzate, sper sa nu patiti la fel ca se schimba numa cu tot cu furca si e vreo 4 mil juma una:(
|
-------------------- cine stie??...
|
|
Forte |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 1 August 02 From: Constanta ![]() |
Eu inca mai credeam ca la masina asta nu se strica nimic!
La urmatoarea revizie (75kkm) o sa ma uit mai atent pe sub masina! |
--------------------
Renault
Laguna2 2.0 16v
2002, Privillege
- CT-23-FRT Ex-posesor de DSN Clima Sept.2002, Jante 14"Alessio. Am vandut-o la 40kkm cu 3300Euro si este inmatriculata cu B-xx-GMC.
|
|
amp |
![]()
|
![]() AMP Group: Members Posts: 275 Joined: 17 May 05 From: P I T E S T I ![]() |
Mi se aude si mie un zgomot nasol rau la gropi si denivelari... Am fost si i-am facut un test si cica ar fi pivotii distrusi de tot... Acu sa vedem cand ii schimb... Are cineva idee cat e unu? Ma sperie rau masina asta cand e vb de service.....
|
--------------------
Renault Laguna II
Privilege 1.9dci
120CP Dec.2001
- AGxxAMP
|
|
gigiabrudan |
![]()
|
![]() T I G E R Group: Members Posts: 121 Joined: 17 September 05 From: Oradea ![]() |
si la mine se auzea ingrozitor pe dreapta fata, am inlocuit un pivot si nu se mai aude nimic. 760.000 a fost pivotul, dar nu de la renault
doar ca e nasol de schimbat, ca cel original e capsat pe bascula si trebe lucrat intr-o pozitie naspa sub masina ca nu se poate scoate bascula ca la alte masini. |
--------------------
RENAULT
Symbol phase 4
dec.2006 Dynamique 1,5 dci 80 CP
- BH 14 AGS
|
|
amp |
![]()
|
![]() AMP Group: Members Posts: 275 Joined: 17 May 05 From: P I T E S T I ![]() |
Si eu tot 75 lei / buc si 90 lei manopera ca se schimba greu. A disparut si zgomot si tot... As mai avea de schimbat bieletele de directie dar nu e urgenta inca...
|
--------------------
Renault Laguna II
Privilege 1.9dci
120CP Dec.2001
- AGxxAMP
|
|
tino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 9 February 06 ![]() |
bieleta antiruliu
si eu am rezolvat problema era tare enervanta troncaneala |
--------------------
MEGANE II
1.6 benzina
2004 PRIVILEGE MEGANE II 1.6 benzina CONFORT PRIVILEGE 2004
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Am si eu pe fata un zgomot, nu cine stie ce dar ma seaca si nu-i gasesc sursa. Se aude mai pregnant in partea dreapta.
Am schimbat bielete si capete de bara. Ma gandesc ca ar putea fi de la pivoti sau bara antiruliu. Pivotii nu au joc, in sensul ca ridicata pe cric roata nu are nici un fel de joc. Bara antiruliu are langa fiecare roata o tija subtire cu 2 bucse la capete, care nu par sa aibe joc. Am inteles ca pe undeva s-ar prinde de sasiu prin niste bride (sau ce naiba or fi) din cauciuc, care se uzeaza mai repede. A desfacut cineva bara asta? |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
Luka |
![]()
|
Eu am rezolvat in cele din urma cu acest zgomot, insa doar temporar se pare.
Mi-au schimbat la Mach1 o cala de fixare, nu ma intrebati ce e aia ![]() Vreo 2 luni a fost ok, acum incepe sa se auda iar. Silviu, cred ca e vorba si la tine de aceasta cala fixare, cam asa mi-au explicat si mie. This post has been edited by Luka: 11 Oct 2007, 14:17 |
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
In sfarsit am redus lagunica la tacere. O adevarata placere sa mergi cu ea..... ce mai.
Sa vedeti unde a fost buba. Am schimbat la ea bieletele si capetele de bara, care erau destul de uzate, apoi bieletele antiruliu, si acestea facute praf, dar totusi un mic troncanit persista. Jocul era la mansonul de cauciuc de sub brida care prinde bara antiruliu de sasiu. Uzura mai mare era in partea dreapta, de unde si zgomotul. Pozitia de lucru e criminala, brida e stransa in 2 suruburi, din care unul iti ia juma de ora pe putin sa il slabesti cat de cat. Cum nu aveam piesa la indemana am facut o improvizatie tipic romaneasca. Am taiat circa 5 mm din mansonul de cauciuc, astfel incat sa permita o strangere mai buna in jurul barei antiruliu. Am montat la loc si gata cu zgomotul. Teoretic ar trebui sa reziste carpeala cateva mii de km. O sa caut totusi mansoanele noi, sa le am la indemana in caz ca recidiveaza. Nu stiu insa daca o sa le gasesc, pt ca nu am gasit nicaieri acest reper in cataloagele de pe net. This post has been edited by $$ilvviu: 27 Oct 2007, 19:55 |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
|
Lagunianul |
![]()
|
![]() Stig`s secret trainer Group: Members Posts: 1.073 Joined: 2 September 07 From: Cluj Napoca ![]() |
bun.. troncanit dreapta fata ... despre asta vorbeam si eu in topicul cu troncanit stanga fata..
![]() ![]() la mine e unul metalic, ca si cum ar bate fier pe tabla atunci cand dau in ceva denivelare, si unul tot metalic ca si cum as freca metalele unul de altul cand virez.. nu mai inteleg.. au verificat absolut tot si tot asa face.. |
--------------------
Toyota
RAV4
2.2 D-4D "Cel mai bun mijloc de a învata sa te cunosti e sa încerci a-i întelege pe ceilalti." (Andre Gide)
|
|
lagunez |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 261 Joined: 11 February 06 From: Bucharest ![]() |
REF. ZGOMOT PUTERNIC dreapta la trecerea peste un obstacol ,denivelare (nu in viraj..este un alt topic ) posibil sa fie tija amortizorului indoita..la un test de amortizoare EVIDENT iti va da OK...deoarece tija este indoita in partea sa superioara REMEDIU = inlocuire set amortizoare.
La trecerea peste un obstacol atucni cand amortizorul se destinde la maxim deoarece "agata"in pozitia unde este indoit -detenta lui se va face cu zgomot=exact zgomotul pe care il auziti..ca o eliberare brusca si asemanator cu lovirea unui cap de berbec in tabla... |
--------------------
Renault
Laguna 3 & Volvo C30
2009 Dynamique PLUS Navy 2.0T CVA 2009 lag 3 2.0T Proactive Dynamique Navi
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
Mecanicii la care ai fost au ridicat-o pe elevator sau aveau canal?
Intreb asta deoarece pt a descopei jocurile de la bara antiruliu e nevoie ca masina sa fie pe roti. La mine se auzea un zgomot infundat, ca niste lovituri. Practic bara de fier juca in mansonul de cauciuc dur al bridei. Daca atunci cand virezi se aude alt zgomot metalic e posibil sa fie de vina rulmentul din capatul telescopului. Acest zgomot se aude si stand pe loc? This post has been edited by $$ilvviu: 30 Oct 2007, 18:12 |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
|
Lagunianul |
![]()
|
![]() Stig`s secret trainer Group: Members Posts: 1.073 Joined: 2 September 07 From: Cluj Napoca ![]() |
ma credeti ca m-am saturat
![]() ![]() |
--------------------
Toyota
RAV4
2.2 D-4D "Cel mai bun mijloc de a învata sa te cunosti e sa încerci a-i întelege pe ceilalti." (Andre Gide)
|
|
doru07 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 143 Joined: 15 November 06 ![]() |
Astazi mi s-a intamplat si mie sa mi se auda un zgomot puternic in fata-dreapta. Saptamana trecuta am facut o saritura spectaculoasa (fara intentie, bineinteles) peste o denivelare si am aterizat puternic de tot, iar dupa nici 200 de metri am dat intr-o groapa si am facut pana instantaneu tot pe partea dreapta fata. De atunci a inceput sa imi faca galagie in momentul in care treceam peste denivelari sau nimeream vreo groapa, insa nu foarte rau. In oras, toti mecanicii mi-au spus ca sunt ocupati si abia peste 3-4 zile sa trec pe la ei. Asa ca am ridicat masina singur pe cric, am dat roata jos si am inceput sa trag de discul de frana orizontal si vertical.(Am inteles ca asa iti dai seama daca este dus pivotul sau capatul de bara). Nu mi s-a parut sa aiba joc sau altceva dubios. M-am uitat si la planetara, burduf si tot ce se putea vedea. Totul imi pare OK la directie.
Preventiv, am fost la un magazin de piese si m-am interesat cat costa nebuniile pe acolo. Partea ciudata a fost in momentul cand am dat jos masina de pe cric. Mie mi s-a parut ca s-a miscat telescopul cam brusc in momentul in care s-a lasat masina cu toata greutatea. Sper sa nu fie dus asta. Zilele astea va tin la curent cu ce are, mai exact, dupa ce aflu si eu. Toate cele bune. |
--------------------
renault
laguna II
2003 privilege, 1,9DCI, 120CP
- MH 04 GZA
|
|
boozywoozy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 18 August 06 From: galati ![]() |
lagunianul : ce zici de schimbare kit rulmenti amortizor?Du-te la mecanici si lasa-i in prima faza sa caute,poate mai gasesc si altceva,dar la tine e sigur rulmentul de sarcina.Ca un sfat,e bine sa-i schimbi pe amandoi,stanga si dreapta.
|
--------------------
ex renault
laguna 2
2002 1.9 dci dynamique
- gl 41 nyk
|
|
tibidragomir |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 16 October 06 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(sexyrat @ 6 Dec 2005, 23:05) am avut si eu problema aia.am fost la serivce oradea si mi-au spus la fel bieletele. M-am dus la un mecanic care il stiu eu mi-a dat jos protectia de plastic din spatele rotii si a strans un surub si nu se mai aude.Mie imi facea cand intorceam volanul.I-am dat 100 de mii si am rezolvat problema. poti sa detaliezi un pic pozitia surubului respectiv in raport cu roata? Ca sunt la al 3-lea service care imi spune ca nu gasesc nimic defect. Merci |
--------------------
Renault
Laguna II
2003 Kombi, 1.9dCI, 120Cp, Initiale Mai bun in fiecare zi
|
|
doru07 |
![]()
|
Am descoperit de la ce era zgomotul pe dreapta.
Am telescopul indoit. Dupa ce a mai strans piulita si contrapiulita din capatul telescopului nu am mai avut niciun zgomot, insa se vad pe telescop urme de ulei si mecanucul mi-a spus ca este ulei din telescop. La service mi-au spus ca ma costa 360 RON un telescop si 90RON manopera. Am fost la magazinul de piese auto de unde iau eu de obicei si am gasit kitul Telescop+Flansa+Rulment=300RON si 20RON manopera. Asa ca nu va aruncati sa luati piese de la service, mai bine cautati in alta parte. Toate cele bune. |
--------------------
renault
laguna II
- MH 04 GZA
|
|
tibidragomir |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 16 October 06 From: Timisoara ![]() |
Am localizat si eu zgomotul din fata! Bucse anterioare brat ! Sunt 2 pe fiecare brat, 30 si ceva lei bucata. Le schimb pe toate 4 sa fie sigur.
|
--------------------
Renault
Laguna II
2003 Kombi, 1.9dCI, 120Cp, Initiale Mai bun in fiecare zi
|
|
Lagunianul |
![]()
|
Salutare baieti,
eu am schimbat rulment stanga fata, si capetele de bara stanga dreapta, desi doar stanga era de schimbat, si totusi se aude zgomotul. Silviu, mecanicii au ridicato pe elevator, nicunul nu a verificat masina pe roti. pentru ca nu aveau la canal acele capete rotative. Nu am avut efectiv vreme sa ma duc cu ea la mecanicul meu de incredere (nu e din cj), dar pana la urma o sa fac o plimbare pana la el saptamana viitoare si va tin la curent. Si eu m-am gandit la rulmentul de la capatul telescopului, dar la kitul de rulmenti amortizor nu (mersi boozywoozy) .. Am renuntat si la ideea de a ma duce la Reno..stiti vorba aia "Cu Reno Service sunt la fel ca fara izmene vara" ca sa nu o zic tot pe aia cu patrunjelu in zeama ![]() |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
doru07 |
![]()
|
Sper ca ceea ce scriu mai jos sa ajute pe cineva...
O problema cu zgomote la rotile din fata am avut si eu de cateva zile, in sensul ca ceva anume facea galagie cand treceam peste denivelari. Telescoapele si flansele cu rulmenti cu tot si capetele de bara nu au nici macar 5000 km de cand le-am schimbat. Merg pe la cativa mecanici... nimic, nimeni nu stie ce face atata galagie, desi au ridicat-o pe elevator si au tras care cum a putut mai tare de roti, de discuri sau de restul pieselor de la suspensie si de la directie. Pana la urma am ajuns la un tip mai rasarit (sau cu mai mult noroc) si si-a dat seama ca etrierul de la roata stanga fata nu era strans cum trebuie (schimbasem placutele de frana pe fata acum o saptamana). Dupa ce le-am strans, masinutza mea merge linistita, fara sa mai scoata sunete aiurea... ![]() Cu stima. |
--------------------
renault
laguna II
- MH 04 GZA
|
|
Pauleta18 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 168 Joined: 19 July 08 From: Vulcan HD ![]() |
salut...la mine sa rupt rulmentul si flansa asta era cauza bocaniturii...rezolvare comanda kit flansa+rulment =140 ron manopera 50 ron maine dim ma duc sa schimbe ce trebe schimbat sa scap de troncaneala...sper!!!
|
--------------------
Renault
Laguna II
1.9 dCI Dinamique ,2001,120cp
- HD-08-DFG
|
|
gruita2005 |
![]()
|
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
De ceva timp si mie imi troncane ceva in dreapta fata dar doar la denivelari mici. Daca misc rotile stanga dreapta nu se aude nimic. Acum o saptamana am ridicat rotile si am inspectat pe acolo.
![]() ![]() Acum am vazut cat am scris si poate v-am plictisit ![]() This post has been edited by gruita2005: 10 Dec 2008, 19:42 |
--------------------
Ford
Mondeo II
1997, 1.6 16V, 90CP
- MM 05 PMD
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th May 2025 - 01:01 |