Cx La Megane, Coeficient de aerodinamicitate
![]() ![]() ![]() |
Cx La Megane, Coeficient de aerodinamicitate
Sneferu |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 15 May 04 From: O groapa numita ... Bucuresti! ![]() |
|
||
-------------------- Megane II Sedan 1,5 dCi 80 CP Gris Holograme
Confort Privilege August 2004 |
|||
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
AERODYNAMISME
Scx 0,690 de la bunul nostru prieten www.renault.fr cu toate ca mi se pare mare...poate exista ceva ce eu nu cunosc aici... |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
raducu68 |
![]()
|
Membru Demisionat Group: Banned Posts: 645 Joined: 17 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai Scx nu-i totuna cu Cx
![]() Scx = S * Cx, unde S = suprafata frontala, iar Cx = coef. aerodinamicitate Cx-ul e 0.35 la Megane2. S-ul il poti calcula si singur ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 Sedan
2005 Privilege
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
La Hatch e 0.34. Probabil ca la sedan e cam 0.35. Tot aia e.
Folosirea SCx e utila pentru calcule. Se exprima in metri patrati. De exemplu, Pa, puterea consumata la inaintare prin aer: Pa= SCx * V^3 /56000 [CP], unde V e viteza, exprimata in km/h De ex. la 200 km/h > Pa= 0.69*200^3/56000= 98.6 [CP] |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Varsta isi spune cuvantul
![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Daca tot stiti imi spuneti si mie ... cum e mai bine sa fie aceasta valoare "coeficient de aerodinamicitate" mai aproape de 1 sau de 0 ?
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Trebuie sa fie cit mai mic. GM scosese acum citiva ani un prototip electric care avea un fenomenal 0,19!
Nu mai stiu teoria insa, adica nu mai stiu cum se masoara si ce reprezinta. Am citit-o cindva, insa n-am retinut-o. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
cipman |
![]()
|
@cmandrei: Poi nu rezulta din relatiile de mai sus, mos Andrei? Tre' sa fie miiic, miiiiiic de tot. Mai mic decat ..beep-ul.. de furnica.
@R19/16v: Ha? Care varsta? A masinii sau a posesorului? |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
|
cipman |
![]()
|
Cx este numit si factorul de forma. Nu-i acelasi lucru sa ai un obiect cu o arie transversala de 1 mp in forma de paralelipiped (gen camion) sau aceeasi arie apartinand unui planor. Ambele obiecte, desi au aceeasi arie transversala, intampina o rezistenta diferita din partea aerului.
Fiind un coeficient, adica o cantitate fara unitate de masura, nu se masoara ci se obtine din calcule. Se pune obiectul in tunelul aerodinamic, se masoara forta necesara sa-l tii pe loc sa nu ti-l sufle aerul afara, daca nu stii aria o masori prin proiectie si aia e. Si, la sfarsit, daca e tunelul tau si obiectul altuia, faci factura de vreo 100.000 de coco. Fara tva. |
|
R19/16v |
![]()
|
cipman
![]() n-am spus-o cu nici un fel de intentie de a face misto! |
--------------------
DS
5H
|
cipman |
![]()
|
Nici n-am luat-o ca fiind la misto. Doar ca nu vad ce legatura are varsta si cu ce. Dar probabil ca n-am inteles eu. Scuze.
|
|
R19/16v |
![]()
|
varsta are legatura cu experienta
![]() |
--------------------
DS
5H
|
raducu68 |
![]()
|
Membru Demisionat Group: Banned Posts: 645 Joined: 17 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Din clasa Meganului cel mai mic Cx il are C4, 0.29 parca
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 Sedan
2005 Privilege
|
|
cipman |
![]()
|
O avea el 0.29, da' n-ai vazut cum se dezmembreaza? Bucati-bucati. De zici ca-i robot nu altceva.
|
|
clau023 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 8 May 05 From: Constanta ![]() |
![]() This post has been edited by cmandrei: 13 Mar 2006, 16:53 |
--------------------
Renault
Megan 2
2005, hatchback Megan II - hatchback
1,5 dci 80 cp PA Constanta |
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Stati linistiti ca il "asambleaza" Tariceanu la loc, chiar ma intreb cand o sa mai traga un tun ca cel din guvernarea trecuta cand a vandut dint-un foc 4000 masini la Posta Romana.
|
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 21:07 |