Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Unde Pot Gasi O Chiuloasa Cu 16 Supape ?

matri][xx
post 25 Apr 2005, 19:10
Post #1

Membru

Group: Members
From: alba iulia

unde pot gasi o chiuloasa cu 16 supape sau eventual o axa cu came sport pt clio symbol 1.4???????

--------------------
renault clio symbol 2002
renault clio symbol 1.4 8v..2002(standard)
vw passat 1,9 tdi 2003 trendline
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AlexV
post 25 Apr 2005, 20:55
Post #2

Admin?

Group: Admin
From: Bucuresti

chiuloasa de 16 supape nu merge pe motorul de 8V. cel de 1.4 16V e dezvoltat din 1.6 16V si are plasate evacuarea si admisia exact invers. si chiar daca treci de acest "mic" impediment nu prea ai cum sa o prinzi de blocul motor deoarece sunt diferite mult.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
oache81
post 26 Apr 2005, 06:03
Post #3

Membru autentic

Nu cred ca iti merge asa usor aia de 16 supape,daca vrei am eu una de 8 supape de la motorul meu de 1.6 care mai mult ca sigur are supapele mai mari,si canalele de admisie si de evacuare.O poti lua ca atare si sa o pui direct sau o poti duce la cineva sa ti-o prepare,am si axul cu came la ea care si el merge modificat,avantajul tau e ca nu ramai fara masina in timp ce faci aceste modificari.Motorul de 1.4 16 valve are 98 CP insa cu chiulasa asta o sa ai cuplu mai mare pentru ca cu chiulasa asta o sa ai practic motor de 1.6 sau ma rog oricum camera de ardere o sa fie mai mare.Cu un chip tuning facut de cineva care sa stie sa il faca si in functie de modificarile "hardware" poti castiga mai mult.De ce cred eu ca nu iti poate merge chiulasa de 16 supape,pentru ca are 2 axe cu came si distributia este total altfel,chiar daca sa zicem se poate face ceva va trebui sa schimbi si kit-ul de distributie si sa modifici 2 axe cu came care vor trebuie sa fie si perfect echilibrate intre ele (ca sa nu se deschida o supapa de admisie si una de evacuare in acelasi timp) cred ca e de munca mult si costa si dublu.De gasit poti gasi la dezmembrari o chiulasa cu 16 supape eu am dat 4 milioane pe a mea cu tot cu ax cu came.Insa montajul a costat mai mult decat chiulasa ,aproape 5 milioane pentru ca au fost niste probleme si mai sunt inca,gaurile de la evacuarea de pe chiulasa sunt mai mari decat cele de pe galerie si se incinge foarte tare galeria si de aceea trebuie sa fac galeria de evacuare din inox cat mai curand.

--------------------
citroen c4 2.0 HDI VTR Pack 2006
+
matri][xx
post 26 Apr 2005, 07:35
Post #4

Membru

si cam la ce pret teai gandit pt amandoua???????

--------------------
renault clio symbol 2002
+
matri][xx
post 26 Apr 2005, 07:40
Post #5

Membru

--------------------
renault clio symbol 2002
+
matri][xx
post 26 Apr 2005, 07:41
Post #6

Membru

as gasi oare pe cineva sa mi-l aduca???

--------------------
renault clio symbol 2002
+
oache81
post 26 Apr 2005, 19:18
Post #7

Membru autentic

Pai un pret ar fi 3 milioane ca na aia pe care am dat eu 4 milioane e mai buna calitativ decat asta pe care ti-o dau ca are admisia si evacuarea marite insa supapele sunt la fel de mari ca alea vechi ca le-am masurat.Trebuie sa se uite cineva priceput inainte la ea.Singura problema care ar putea aparea ar fi sa nu se potrivesca distributia caz in care va trebui sa iti cumperi un kit de distributie (io am dat 1 mil 500 la Serus).In rest ca dimensiuni ar trebui sa fie la fel doar ca a mea ar trebui sa fie o idee mai inalta ca e camera de ardere mai mare.Oricum este mult mai simplu sa montezi chiulasa mea ,este mai ieftin sa o modifici sau sa o modifici chiar pe a ta decat sa aduci motorul ala din Germania.Cu mai putin de 750 de euro eu am schimbat chiulasa,evacuare din inox,filtru,chip si sigur am castigat mai mult de 23 CP.

--------------------
+
matri][xx
post 26 Apr 2005, 19:37
Post #8

Membru

pai stai sa iti explic eu am 16 ani si masina asta mi-a lasat-o tata de acum deoarece si-a luat un passat variant din 2003 1.9 tdi(d si i rosu) si nu mai umbla cu renaultul ca nu-i place,si in plus eu stau in alba iulia si nu stiu cum sa fac sa ajung in bucuresti....????(cu tot cu masina)smile.gif)

--------------------
renault clio symbol 2002
+
matri][xx
post 26 Apr 2005, 19:39
Post #9

Membru

pe langa aia 3 milioane ce costuri ar mai implica restul operatiuni(ma gandesc ca trebuie reprogramat si chipul..nu????)????

--------------------
renault clio symbol 2002
+
SorinV
post 26 Apr 2005, 20:05
Post #10

Membru autentic

From: a

@matri][xx
la varsta asta iti sugerez serios sa incerci o bicicleta sau un scuter pe drumurile publice !

This post has been edited by cmandrei: 8 Mar 2006, 17:14

--------------------
a a a
+
matri][xx
post 26 Apr 2005, 20:18
Post #11

Membru

nu vad ce are daca am 16 ani si innebunit dupa masini....
vreau sa invat si eu cat mai multe despre motoare ca cine stie..

--------------------
renault clio symbol 2002
+
raducu68
post 26 Apr 2005, 20:53
Post #12

Membru Demisionat

Group: Banned

Cind vii la Bucuresti sa intrebi de Centrul de Studiu si Perfectionare "LA MOTOARE", e chiar in centru, deasupra Teatrului National.

--------------------
Renault Megane 2 Sedan 2005 Privilege
+
claus
post 27 Apr 2005, 00:42
Post #13

private spice

alt minor de saliveaza la carnet, masina..
baietelu' .. ia vezi piaggio.ro .. poate te ajuta la ceva
daca nu .. merge si un first bike unsure.gif

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
oache81
post 27 Apr 2005, 06:00
Post #14

Membru autentic

Nu trebuie reprogramat chip-ul adica ma rog mie imi merge foarte bine si fara chip reprogramat.Am facut chiptuning da inainte sa schimb chiulasa.

--------------------
+
raducu68
post 27 Apr 2005, 08:15
Post #15

Membru Demisionat

Group: Banned

QUOTE(claus @ Apr 27 2005, 01:42 AM)
daca nu .. merge si un first bike  unsure.gif

alea-s pentru politisti, am vazut dimineata la stiri biggrin.gif

--------------------
Renault Megane 2 Sedan 2005 Privilege
+
matri][xx
post 27 Apr 2005, 13:13
Post #16

Membru

eu nu vad ce are daca am 16 ani...de ce trebuie sa va bateti joc????

--------------------
renault clio symbol 2002
+
oache81
post 28 Apr 2005, 11:13
Post #17

Membru autentic

Aici te sustin ,mecanicul care a venit cu mine sa cautam masini cand am luat-o pe asta are aproape 50 de ani si nu are carnet si nici nu cred sa fi condus vreodata ca e om serios si nu cred ca se risca sa mearga fara.Dar parerea mea e sa iti vinzi acum masina pentru ca oricum 2 ani de zile n-ai sa poti merge cu ea si sa iti cumperi altceva cand iti vei lua carnetul.Daca ar fi fost dupa mine eu mi-as fi luat Calibra sau cine stie ce alta masina ieftina puternica si in mare parte defecta dar ai mei s-au gandit ca au nevoie sa mearga masina mereu mai ales ca nu o avem decat pe asta si cum nici unul dintre ei n-au carnet eu trebuie sa ma duc si la piata sa ii duc si la servici si peste tot unde au chef.Daca tu zici ca mai ai si alta masina eu zic ca n-are rost sa stai sa te uiti 2 ani la asta poti sa iti iei o masina mai ieftina si sa te apuci sa o faci ca lumea.Calibra,un Bmw ursulet o masina foarte interesanta este Honda Civic cu motor de 1.6 Vtec care are 160 CP fara turbo sau alte d-astea ,masina la care poti gasi o gramada de subansamble speciale pentru a ii mari si mai mult puterea si pe care le poti monta singur,mai si inveti cate ceva din asta.Oricum felicitarile mele ca te intereseaza si altceva decat ce ii intereseaza pe cei de varsta ta si anume calculatorul de dimineata pana seara.

--------------------
+
matri][xx
post 28 Apr 2005, 16:23
Post #18

Membru

sti cum ii masina nu ii pe numele meu si daca tata ar auzi ca vreau sa o vand si sa iau ceva mai vechi cred ca...........,asa cum spui tu mi-as lua sau un corrado sau un 325...

--------------------
renault clio symbol 2002
+
Alejandro
post 1 Oct 2009, 23:55
Post #19

Membru incepator

si eu sunt in aceeasi oala cu tine; spre deosebire de tine - am 20 de ani si vechime de 2 ani - inca mai sunt carcotasi cu gramada smile.gif) dar nu ii bag in seama... stai pe pace - cu RENAULTU manci lumea odata ce-l inveti calumea - e masina usoara;
te sfatuiesc sa cumperi motor de 1.4 16valve cu tot cu transmisie si sa faci schimbu - la RAR cu ATENTIE ai sa treci usor. o sa aibe 98 de cai si 126 NM cuplu motor spre deosebire de 75 cu 112 NM. In alta ordine de idei resoftat o sa ajunga la 106 CP si 146 NM. tu stii ce urmeaza. o sa te ajunga pana in 1000 euro motorul cu transmisie cu tot. pe langa resoftare un traseu cap coada de evacuare cu catalizator sport (sa ii multumiti si pe ecologisti) un filtru sport, volanta usurata, o sa ajungi aproape de 120 de caluti si un cuplu de peste 160 NM. sper sa fii multumit de ajutor.

--------------------
Dacia Logan 1.4 MPI 2007
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 18:44
Dacia