Cum se dau jos stergatoarele (lamele) ?
![]() ![]() ![]() |
Cum se dau jos stergatoarele (lamele) ?
Napoca |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 6 February 04 ![]() |
|
||
-------------------- Megane II Sedan 1.6 16v Privilege
|
|||
vladus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 22 September 04 From: Bucuresti ![]() |
am aceeasi problema... am masina din mai si stergatoarele deja dau semne de uzura.... damn... a mai patit cineva chestia asta?
|
--------------------
Renault
Megane2
2004 Dinamique Renault Megane 2 Dinamique, negru, + clima + esp + Philips Blue Vision + in curand bord albastru
|
|
enageM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 21 October 04 From: cand la BV cand la München ![]() |
da! la mine stergatorul din stanga lasa o dara... planuiesc sa-l schimb da' mereu am amanat...!!! si eu am masina tot din mai...
This post has been edited by cmandrei: 13 Mar 2006, 13:03 |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2004, 1.6 16V Megane II Sedan 1,6 16V Confort Privilege, mai 2004.
|
|
enageM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 21 October 04 From: cand la BV cand la München ![]() |
@napoca
Nu poti schimba doar lamelele trebuie sa schimbi stergatorul (fara brat); stergatoare poti gasi si la Metro sau la alte supermark-uri totul e sa se potriveasca. Nu m-am uitat sa vad cum se schimba da' nu trebuie sa fie mare inginerie, are pe undeva o clema, ca la alte masini... o sa ma uit data viitoare! This post has been edited by cmandrei: 13 Mar 2006, 13:03 |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2004, 1.6 16V Megane II Sedan 1,6 16V Confort Privilege, mai 2004.
|
|
...Roadrunner... |
![]()
|
![]() Membru fondator "Skija Klan (c)" Group: Members Posts: 751 Joined: 27 September 02 From: Bucuresti ![]() |
Vedeti ca stergatoarele nu au aceeasi lungime. De aceea, trebuie sa cumparati 2 seturi diferite ... sau sa cautati la bucata (mult mai scumpe )...
|
--------------------
Renault
MeganeII
- B-81-RoadRunner Bip... Bip... !!!
|
|
Napoca |
![]()
|
Mi-a aratat un priten cum se dau lamele jos: se ridica de pe parbriz lama, si se aduce la un unghi de 90 de grade fata de brat. Se identifica o mica clema chiar in capul bratului (pe asta n-am strans-o eu suficient) care daca apasata, va permite iesirea capului bratului de pe lamela.
Probabil o sa le iau in final de la Reno daca e prea multa alergatura cu ele. Oare nu au ceva simboluri universale pe ele, ca sa usureze identificarea lor intr-un magazin de piese? Nap. |
|
|
David |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 370 Joined: 27 November 03 From: Cluj ![]() |
Dupa cati km, cat timp s-au uzat lamelele?
Eu am aproape 40.000km si numai acum recent a inceput sa dea semne de oboseala. Este drept ca nu sterg gheata, mizerii si altele... |
--------------------
Opel
Zafira
2003 Opel Zafira 2.0 DTI - 03/2003
BMW F650 - 08/1995 |
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
da, si eu am remarcat ca stergatoarele trebuie ingrijite. in felul asta te tin foarte mult timp. bine, trebuie sa fie si de calitate. si cred ca depinde si de solutia de parbriz pe care o folosesti.
am pus si eu de curand una din aia care nu se dilieaza, o torni direct si mi-a cam infundat duzele. asta un pic offtopic (vedeti ca e subiect separat). |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
Napoca |
![]()
|
@david
Eu abia am facut 7000km intr-un an de zile. Sincer nu stiu de ce s-a taiat (e numai cel din dreapta). Cred ca cel mai probabil din cauza caldurii pt ca eu am folosit numai solutia de parbriz cu care a venit masina si pe cand a venit iarna cu gheata&zapada lama era deja rupta. Iata si preturile la Reno pt lamele de stergatoare (fara TVA): -dreapta: 9 euro -stanga: 19 euro. "Momentan nu avem pe stoc." :roll: This post has been edited by cmandrei: 13 Mar 2006, 13:04 |
|
|
flotl |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 1 December 04 From: Tulcea ![]() |
@napoca
Este un pret acceptabil. Ma asteptam sa fie mult mai scumpe. This post has been edited by cmandrei: 13 Mar 2006, 13:04 |
--------------------
Megane Sedan
1.5 dci 100 CP
2004 CP
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
[quote="Napoca"][quote]Iata si preturile la Reno pt lamele de stergatoare (fara TVA):
-dreapta: 9 euro -stanga: 19 euro. "Momentan nu avem pe stoc."[/quote] :shock: are u nuts??? la pretzurile astea reno o sa va dea in cel mai bun caz valeo.. oameni buni, luatzi'va Champion.. dai un ban dar MERITA! iar banul dat pe Champion e posibil sa fie mai micutz decat cel dat la reno.. sunatzi la [url=www.heba.ro]HebaAutotrade shi intrabatzi cat fac shtergatoarele.. :wink: |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Iata si preturile la Reno pt lamele de stergatoare (fara TVA):
-dreapta: 9 euro -stanga: 19 euro. pai 28 Euro mie mi se pare cam scump. Ce inseamna originale Reanult, de cine sunt facute? Acum vreo 10 luni am cumparat pt. Megane I de la Mach1, lamele Valeo pe la 450.000 lei ambele bucati, se vand la set, una mai mica si una mai mare; |
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|
Napoca |
![]()
|
In final am luat mai mult in gluma niste no_name-uri de la MOL cu 100.00lei 2 bucati. Pana acum sterg lacrima. Ramane de vazut cat o sa tina.
Va tin la curent! 8) |
|
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Ai mare grija, la primul semn de "oboseala" schimba-le ca sa nu ai surpriza unor aparitiei unor "santuri" in parbriz!!!!
|
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
"Originale Renault" inseamna Valeo.
Mie mi s-au parut bune Valeo. In iunie fac doi ani cu ele, si inca mai sterg perfect. Ce nu-mi place mie insa la astea este ca nu calca bine pe geam la viteze mai mari de 60-70. La 80 deja stergatorul din stinga scirtiie si sterge in "valuri". Frinez pina la 60 si gata, sterge perfect. Asa mi-a facut intotdeauna, si cu primul set (ala cu care a venit masina din fabrica) si cu al doilea. Data viitoare o sa incerc sa pun unele cu deflector, poate ca o sa mearga mai bine. La Scorpio n-am deflector, am stergatoare simple, normale, dar n-am avut problema asta nici la 120. Probabil conteaza forma parbrizului si forta cu care apasa bratul stergatorului. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
vo1d |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 15 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Am citit undeva ca se recomanda ca lamelele de stergatoare (cel putin la MII) trebuie schimbate cam la 2-3 luni de utilizare.
|
-------------------- Mégane II Sedan Confort Expression 1.6 16V Vert cuivré.
|
|
cornel_t |
![]()
|
tu crezi tot ce se scrie pe nustiu unde?
...daca se uzeaza da, altfel e aberant, si oricum tin mai bine de 3 luni |
|
|
dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 11 September 03 From: Bucuresti ![]() |
Aveti idee ce lungimi au cele doua lamele la clio symbol ? ..nu de alta dar le-as schimba si eu si mereu uit sa le masor ..
Scuze am postat aiurea ...nu mi-am dat seama ca sunt la sectiunea de Megane :oops: |
--------------------
Renault
Laguna III
2.0 DCI 150cp Dynamique ++
- B-97-XCO
|
|
chipson78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
citeste aici ]http://forum.reno.ro/viewtopic.php?t=710[/url]
|
-------------------- Sedan Privilege 1.6 16v, Mai 2004, clima+scaune incalzite+esp
Clio Symbol 1.4 8v, Martie 2001(vandut) |
|
chipson78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
unde esti tu Edit Doamne!!!!!!
|
-------------------- Sedan Privilege 1.6 16v, Mai 2004, clima+scaune incalzite+esp
Clio Symbol 1.4 8v, Martie 2001(vandut) |
|
dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 11 September 03 From: Bucuresti ![]() |
Merci ... alta greseala ..am uitat de existenta functiei "cautare" (nu dati cu pietre ! promit sa nu mai gresesc prea curand 8) ) :oops: :oops: :oops:
|
--------------------
Renault
Laguna III
2.0 DCI 150cp Dynamique ++
- B-97-XCO
|
|
andreicri |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 740 Joined: 5 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Intrebare:cum se pot intretine lamele de la stergatoare?Se poate adapta pe emgane sedan noul tip de stergator cu lama flexibila?
cA NU INTELEG DE CE pe scenic e asa si pe celellate meganuri nu. |
--------------------
Renault
megane 2 sedan
1,9dCi/2004 Laguna 3 Dynamique 2.0 dCi full (fara piele si trapa)(pe vine)
|
|
vo1d |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 15 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE tu crezi tot ce se scrie pe nustiu unde?
...daca se uzeaza da, altfel e aberant, si oricum tin mai bine de 3 luni Mea culpa. "Aproximativ la un an" scrie in cartea tehnica de la Renault (5.25). Si nu cred tot ce scrie pe nu stii unde, doar ca nu-mi aminteam exact perioada (si oricum era vorba de statistica aici, nu de durata exacta de utilizare). |
-------------------- Mégane II Sedan Confort Expression 1.6 16V Vert cuivré.
|
|
cornel_t |
![]()
|
Posibil ca statistic sa se uzeze dupa un an. Eu le schimb dupa cum vad ca sterg, incep sa lase urme, si mai ales sa faca zgomot, altele atunci. Conteaza f mult si de condiitiile de folosire, cu cat prind mai multe ingheturi, si stat in soare vara, cu atat se vor uza mai repede, poti practic nici sa nu le folosesti ca oricum cauciucul imbatraneste. Ar fi interesant de adoptat o solutie de genul o pereche pt frig si una pt cald, cam ca la pneuri.
La capitolul intretinere, eu la cateva luni le iau in casa si le spal cu o solutie slaba pe baza de Pur, asta pt degresare, ca mare lucru nu se observa in functionare |
|
|
_182_ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 467 Joined: 21 May 04 From: Bucuresti ![]() |
anuntul meu (din link-ul de mai sus) inca este valabil
scumpe rau la renault.... |
--------------------
Renault
Clio bicorp dCi 65
Expression 2003 Renault Twingo 8v & Opel Astra H cdti
|
|
nikoro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 24 May 04 From: Timisoara ![]() |
Si eu am niste probleme cu stergatoarele. Am masina din mai si pb au inceput de cand la servici niste dobitoci au vopsit o schele alaturata si pe langa asta si masina. Am observat ca puntuletzele foarte mici de vopsea de pe parbriz sau diminuat in timp dar pe partea stanga, atunci cand ploua, ramane o pojghita cu efect de lentila, foarte deranjanta. Stiu ca am mai intrebat, dar cu ce sa curat vopseaua, mai ales ca parprizul se presupune a fi atermic? Lamelele stergatoarelor par a fi ok.
|
-------------------- Megane II Sedan 1.5dci 80 CP, 2004
Confort Privilege |
|
electriczbif |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 255 Joined: 23 May 04 From: Cluj ![]() |
Aceiasi problema am avut-o si eu cand meseriasii de la reprezentanta renault Cluj-Feleac (Suerom pe numele de fata) mi-au vopsit nu numai portiera pe care trebuiau sa o vopseasca ci si parbrizul. Eu l-am curatat cu Decanol (se gaseste la orice magazin de chimicale, eu l-am cumparat de la Praktiker). E adevarat ca n-am atermic, dar sunt aproape convins ca tratarea atermica nu e pe suprafata sticlei, ca altfel s-ar zgaria la praf/nisip/etc. Oricum incearca intai pe un colt al parbrizului.
ATENTIE!!! Sa nu ajunga decanol pe plastice si/sau pe vopseaua masinii ca-i bai! O carpa muiata USOR in decanol iti rezolva problema in 5 secunde. Dupa asta stergi cu o carpa curata si uscata si apoi stergi cu un spray universal de curatat sau cu ceva solutie de geamuri. This post has been edited by cmandrei: 13 Mar 2006, 13:05 |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2003
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
bai, la fel am patzit shi io cand mi'au vopsit capota.. a stat mashina vreo doo zile la sectzia de vopsitorie shi erau aerosoli shi pe geamuri..
am incercat shi cu decanol shi cu diluantzi de 7 natzii shi concentratzii.. parca s'a mai diminuat damage'u, dar tot ramasese.. parca acuma a disparut, dupa juma de an... o sa ma uit mai bine sa vad.. aaa, parca lichidul de frana topea vopseaua, nu?? incearca shi cu d'ala dar doar cu o carpa ushor inmuiata in el, ca altfel e bai daca ajunge pe vopsea.. bafta! |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 14:38 |