Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Rateuri la motor...

baron
post 17 Jan 2005, 10:41
Post #1

Membru

Group: Members
From: Iasi

Am deschis acest subiect pentru ca mi se pare a fi o problema sacaitoare si cu multe implicatii financiare si nu numai....

Problema care o am la motor, de cand am cumparat masina, este ca daca motorul sta la relanti si apas brusc pe acceleratie, nu numai ca motorul raspunde cu intarziere dar mai da si un rateu de toata frumusetea si cateodata se opreste si motorul...
La inceput am ingnorat aceasta problema. Cu timpul am inceput sa aduc "imbunatatiri" motorului: am renuntat la instalatia GPL, am curatat injectoarele,am schimbat tot ce tine de aprindere, am schimbat filtrul de aer si de benzina, am schimbat uleiul periodic si filtrul, am pus DuraLube in motor, am curatat tot ce se putea curata de ti-i mai mare dragul.... Am scapat astfel de multe probleme si motorul merge aproape impecabil...In schimb de problema cu rateul nu am scapat.
Acum vin si va intreb: mai are cineva problema asta? a scapat cineva de ea? stie cineva cam care ar putea fi cauza si efectele?
Eu ma gandeam ca ar putea fi de la supape sau ca "e sarit motorul de pe fix" cu un dinte sau doi...

--------------------
Laguna II, 1.6l, 16v - motor K4MD-710, - IS 33 BAR 2001, Expression
Sfatul este ceea ce cerem atunci cand stim deja raspunsul, dar ne-am fi dorit sa nu-l fi stiut.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
strumfuadi
post 17 Jan 2005, 13:29
Post #2

Former Laguna user.

From: B u c u r e s t i

cel mai probabil ai o problema electrica (electronica).
sunt multzi senzori pe acolo: senzorul de RPM, senzorul de detonatzii (care ii spune lu' nenea ECU sa modifice avansul), etc, etc..
vezi sa fie totul in regula dpdv electric shi abia apoi baga'te la mecanica..

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
seby_16
post 9 Jun 2008, 11:44
Post #3

Membru incepator

From: Galati

Eu am o problema asemanatoare, am feedback intarziat cu o secunda, doua, cand apas acceleratia mai tare. Daca o iau progresiv, merge bine, dar daca o calc cat de cat, are o mica intarziere, si cand iau piciorul de pe acceleratie, aud rateurile, destul de des. Nu se aud foarte tare (cum am mai auzit rateuri pe Cielo de exemplu, care spui ca a explodat masina cand a dat un rateu), dar se aud indeajuns. Plus ca atunci cand o calc de mai multe ori si iau dupa aceea piciorul de pe acceleratie, se duce mai jos acul turometrului decat atunci cand e in relanti. La relanti am 900 de rpm, iar cand iau piciorul de pe acceleratie se duce cam in 700, si da sa moara, dar isi revine cam in 3 secunde, ridicandu-se acul turometrului inapoi in 900.

--------------------
Renault 19 - TL-11-TGN '89 TXE 1.7 92CP
+
R19/16v
post 9 Jun 2008, 11:45
Post #4

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Cel mai probabil o sonda de temperatura - ori apa ori aer.

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
seby_16
post 11 Jun 2008, 10:44
Post #5

Membru incepator

From: Galati

Iti multumesc de sfat r19/16v, am sa verific sondele respective.

--------------------
Renault 19 - TL-11-TGN '89 TXE 1.7 92CP
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th August 2025 - 16:59
Dacia