Fabricarea Logan-ului in Iran problematica
![]() ![]() ![]() |
Fabricarea Logan-ului in Iran problematica
BOG |
![]()
|
||
![]() Riders on the Storm Group: Moderatori Posts: 1.364 Joined: 16 August 05 From: Bucuresti/Botosani ![]() |
|
||
--------------------
Reno
M 2.1/CD
- B xx BOG
2005/1.6 16 V Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
|
|||
AlezzDWC |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 19 April 05 From: Bucuresti,o zona rau famata. ![]() |
Or fii vrut sa faca aceleasi manarii pe care le-au facat cu statul roman si nu a mers,se pare ca pana si iranienii au coloana vertebrala...bravo lor.
|
--------------------
Daewoo
Cielo E-TEC 2
- B-81-RGE
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Se vede ca nu ai citit articolul si ai trecut direct la aruncat de sageti otravite in Logan. Ca deh, ce bine e....
PS Cielo Rulz! |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
care sunt manariile alea de care vorbesti?
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
DiMaggio |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 8 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane RS
2012
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(DiMaggio @ 19 Apr 2006, 12:44) nu stiu daca v-ati dat seama, dar iran are cateva šproblemeš pe plan international. ei cel mult vor importa.. tancuri. Corect. Asa ca orice aberatii cu coloana verticala si alte teorii ieftine ale conspiratiei sunt pur si simplu bullshit. Fraieri au fost astia de la Reno. Au facut Logan si iau dat forma de frigider in loc sa ii dea forma de tanc, ca atunci sigur Logan avea un target mai mare....including Iran. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
O, da! IRANUL are coloana vertebrala! Sta mintea-n loc la ce debiteaza unii.
Pacat ca ne-am furat-o noi cu Renault... Pacat ca s-au creat atatea locuri de munca si ca s-au exportat atatea masini si s-au inlocuit mii de harburi de pe drumurile noastre cu rabla de Logan... ![]() E boala grea... |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
avathan |
![]()
|
eu. Group: Banned Posts: 586 Joined: 16 March 05 From: Buc ![]() |
pacat ca papagalii care ne-au guvernat si ne guverneaza nu au pus si e conditia sa facem noi 60% din productia totala ... si sa punem si un mic comision pe ce iese din tara
![]() This post has been edited by avathan: 19 Apr 2006, 14:10 |
--------------------
a
Rosu
- @
1800 unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Da! Si mai trebuia sa impuna ca profitul sa revina statului roman.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
avathan |
![]()
|
|
--------------------
a
Rosu
- @
|
|
instructor |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 31 May 05 ![]() |
Nimeni nu investeste intr-o tara care e amenintata cu invazia
![]() |
--------------------
dacia opel
logan 1,6 corsa 12
- DJ 04 xxx
2005 laur. 2008 enjoy
|
|
AlezzDWC |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 19 April 05 From: Bucuresti,o zona rau famata. ![]() |
De ce in RO renaultu are zeci de mii da avantaje???Si de ce celor de la Daewoo li se baga pumnu'n gura ca sa fie inchisi???De ce unele marci de masini sunt suprataxate cu 30% taxe vamale???
Duce pe vreunu capu' sa raspunda la intrebarile astea??? De ce cand te duci la o banca sa faci un credit pt o masina ti se baga pumnu'n gura daca nu iei Logan???De ce majoritatea care iau un credit pt o masina cer credit pt nevoi pers???De ce creditul pt Logan se accepta fara discutie??? Dar ca de obicet iar o sa se off topicareasca si nu va raspunde nimeni la aceste intrebari sau mesajul va fii sters cu prima ocazie... |
--------------------
Daewoo
Cielo E-TEC 2
- B-81-RGE
|
|
Sony |
![]()
|
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
AlezzDWC |
![]()
|
Era vb de credite pt masini pana in 10.000E
![]() |
--------------------
Daewoo
Cielo E-TEC 2
- B-81-RGE
|
|
Sony |
![]()
|
Tot la credite ma refeream si eu.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.563 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
QUOTE(AlezzDWC @ 19 Apr 2006, 16:52) 1. De ce in RO renaultu are zeci de mii da avantaje??? 2. Si de ce celor de la Daewoo li se baga pumnu'n gura ca sa fie inchisi??? 3. De ce unele marci de masini sunt suprataxate cu 30% taxe vamale??? 4. De ce cand te duci la o banca sa faci un credit pt o masina ti se baga pumnu'n gura daca nu iei Logan??? 5. De ce majoritatea care iau un credit pt o masina cer credit pt nevoi pers??? 6. De ce creditul pt Logan se accepta fara discutie??? 1. Poți enumera câteva din miile astea de avantaje pe care Renault le are acum? 2. Daewoo România există în continuare și fabrică mașini și subansamble fără nici o problemă. Chiar și dacă statul o va prelua tot va fabrica în continuare! Unde e problema? 3. Pentru că nu sunt fabricate în Europa - pentru a proteja industria auto locală, care aduce beneficii locale (pentru europeni), nu pentru japonez, korean sau mai știu eu cine. 4. ![]() 5. Ca să evite gajul pe mașină și taxele și comisioanele suplimentare unui credit auto. 6. Fără discuție???? ![]() |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
- 27 Iul 2021
2021 sedan Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
AlezzDWC |
![]()
|
QUOTE(DFA @ 19 Apr 2006, 17:04) 3. Pentru că nu sunt fabricate în Europa - pentru a proteja industria auto locală, care aduce beneficii locale (pentru europeni), nu pentru japonez, korean sau mai știu eu cine. De ce oare?Ca sunt mai fiabile? In toata europa taxele vamale nu depasesc 6% pt japoneze. Asta inseamna concurenta,din care numai noi avem de castigat,cumparatorii.Dar cum in RO avem 30% taxe vamale Francezul sta linistit face profit cu o masina mediocra.Eu inca sunt curios sa vad cati dintre posesorii de Logan vor mai pastra masinile dupa ce ies din garantie? |
--------------------
Daewoo
Cielo E-TEC 2
- B-81-RGE
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AlezzDWC @ 19 Apr 2006, 17:52) Are avantaje pentru ca a preluat o companie romaneasca, a creat locuri de munca si a stiut sa negocieze un contract bun de privatizare. O gramada de alte firme straine catre care s-au vandut firme romanesti au primit si diverse avantaje. QUOTE(AlezzDWC @ 19 Apr 2006, 17:52) cine cui baga pumnul in gura? poti sa detaliezi? QUOTE(AlezzDWC @ 19 Apr 2006, 17:52) Pentru ca sunt produse in afara uniunii europene si statul romana aplica 30% taxe vamale autoturismelor produse in afara UE. Asta e o masura buna. Uita-te la Hyundai, s-au apucat sa-si construiasca fabrici in UE, pt a scapa de taxe. Asta inseamna locuri de munca & impozite. QUOTE(AlezzDWC @ 19 Apr 2006, 17:52) De ce cand te duci la o banca sa faci un credit pt o masina ti se baga pumnu'n gura daca nu iei Logan??? du-te la bancile lui Tiriac si vezi daca-ti mai baga cineva pumnul in gura ca nu iei Logan. La ce banca ai patit tu asa ceva? QUOTE(AlezzDWC @ 19 Apr 2006, 17:52) Li se pare mai avantajos. La fel, unii iau credit de nevoi personale ca sa-si cumpere case. QUOTE(AlezzDWC @ 19 Apr 2006, 17:52) Vrei sa spui ca daca eu nu am nici un fel de venit si ma duc intr-o banca si cer un credit sa-mi iau logan, aia accepta sa-mi dea banii? |
-------------------- |
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
AlezzDWC, daca nu erau taxe vamale de 30% pentru masinile coreene, cine si-ar mai fi cumparat un Daewoo fabricat in Romania, in conditiile in care la acelasi pret isi puteau lua un Getz, Accent sau Kalos? Uite ce inseamna protejarea productiei interne
![]() Iar taxele astea functioneaza oarecum si pe baza de reciprocitate, daca e sa ma gandesc la razboiul comercial dintre SUA si Japonia de acum cativa ani. Adica daca tu imi pui mie taxe, atunci iti pun si eu tie. Daca Coreea sau Japonia ar avea nevoie sa importe masiv ceva de la noi, sa vezi cum ar fi taxele astea in cadere libera. This post has been edited by thecagero: 19 Apr 2006, 16:36 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Acum, nu ca ma fac eu avocatul diavolului, chestia cu taxele vamale are ceva adevar in ea: in toata Uniunea Europeana taxele pentru masini din afara UE sunt max. 10% (nu 6 ce-i drept!) numai noi suntem mai catolici decat Papa si avem 30%! Si asta in conditiile in care UE are ceva mai multa industrie auto de protejat. Problema e ca in UE se merge pe stimularea concurentei nu pe protectionism, pe cand la noi se merge pe politica grupurilor de interese ( vezi viitoarea taxa pentru masinile SH introdusa de un premier importator de masini la cererea asociatiei importatorilor de masini
![]() Si ca sa nu sariti, si eu am Logan, si la banii care i-am dat pe el sunt multumit, ma rog nu am decat 4 luni cu el. Pe de alta parte daca puteam sa-mi iau un Accent sau un Kia Cerato la un pret rezonabil fara taxe 30 %... Ca idee protejarea industriei proprii e un lucru bun, dar nu cand se transforma in protejarea unui monopol sau a unor interese proprii ale unui politician sau altuia. AlezzDWC: Inainte sa-mi iau Loganul m-am interesat de un Executive GPL. Problema e ca e (era) mai scump, depasit dpdv tehnic si foarte putin dotat, sincer cred ca la nivelul de pret pana in 8-10,000 euro Daewoo Craiova nu are si nu a avut ceva competitiv. |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Garett @ 19 Apr 2006, 22:32) Acum, nu ca ma fac eu avocatul diavolului, chestia cu taxele vamale are ceva adevar in ea: in toata Uniunea Europeana taxele pentru masini din afara UE sunt max. 10% (nu 6 ce-i drept!) numai noi suntem mai catolici decat Papa si avem 30%! Dupa cum spunea Thecagero: europenii au nevoie sa export si ei multe in Korea, deci nu-si permit sa puna taxe vamale mari. Noi, da. Mai, dar zau ca ma surprinde vehementa cu care ataca Daewoo-istii Dacia si tot ce-i legat de ea. Se vinde un mic inlocutor de Biblie cu fiecare Daewoo? Ca arata a fanatism religios deja!! |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
avathan |
![]()
|
QUOTE(AlezzDWC @ 19 Apr 2006, 16:52) De ce in RO renaultu are zeci de mii da avantaje???Si de ce celor de la Daewoo li se baga pumnu'n gura ca sa fie inchisi???De ce unele marci de masini sunt suprataxate cu 30% taxe vamale??? Duce pe vreunu capu' sa raspunda la intrebarile astea??? De ce cand te duci la o banca sa faci un credit pt o masina ti se baga pumnu'n gura daca nu iei Logan???De ce majoritatea care iau un credit pt o masina cer credit pt nevoi pers???De ce creditul pt Logan se accepta fara discutie??? Da Renault are avantaje si nu sunt chiar 100 % pentru ,chiar am tipat mai sus ! Daewoo e depasita ,masinile pe care le faceau la noi sunt depasite din aproape toate punctele de vedere si varza la orice inseamna securitate taxele vamale sunt puse pentru a proteja pordusele autohtone si/sau cele europeene nu lucrez in domeniul bancar dar am un fost coleg de munca care a fost suficient de neinspirat sa dea 13.000 euro pe un kkalos cu dotari sub ce am cumparat eu de la o alta firma cu 7800 de euro si NU a avut probleme la banca ... si SCUZE PT marele offtopic ! This post has been edited by avathan: 20 Apr 2006, 10:06 |
--------------------
a
Rosu
- @
|
|
RobinHood |
![]()
|
Membru tipic Group: Members Posts: 51 Joined: 26 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Cunosc pe cineva care si-a luat un Cielo Executive si nu Logan numai pentru ca finantatorul (VB leasing cred..) nu oferea finantare cu avans 0 si pentru Logan.
Treaba cu banca si marca nu are nicio legatura cu protectionismul. Sunt doar acorduri intre banci si dealeri (producatori), toti din domeniul privat. |
--------------------
Dacia
Logan
- B-xx-yyy
2004 Ambition
|
|
silviumc |
![]()
|
![]() Members Group: Members Posts: 319 Joined: 17 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Deci Iranul vrea sa puna accentul pe export si sa-i revina parte din profit de pe urma Loganului. Se vede treaba ca bombele nucleare sunt scumpe si nu-i ajung banii. Atunci incearca sa scoata si ei "saracii" de unde pot.
Desi Renault va avea pierderi renuntand la a mai fabrica Logan acolo, mie mi-ar placea sa aiba coloana vertebrala si sa abandoneze proiectul Iran, daca nu-si baga bazbuzucii mintile-n cap. Sa se exporte in Iran Logan fabricat in Romania ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 3 hatchback
2011 Sporty Dynamique TCe 130
|
|
vsebas |
![]()
|
![]() spawn Group: Members Posts: 297 Joined: 29 July 05 From: Timisoara ![]() |
Asa-i nu sunt prea sanatosi la cap, dar au mult petrol, petrol pe care SUA il doreste pentru a tine pretul benzinei jos pentru magaoaiele lor de masini.
Din cauza conflictului ce se anunta cu SUA, Iranul nu va putea fabrica Logan, chiar daca Renault ar dori. SUA va evita cu orice pret orice import de tehnologie pe care il poate face Iranul ca sa nu pateasca la fel ca in Irak. Renault (fabricarea Logan) ar fi un pretext excelent pentru import de tehnologie (nu neaparat civila) de la Renault. Sa speram ca totusi va fi pace. |
--------------------
Dacia
Duster 1.5 dci, / ex Logan 1.6 MPI 2005 Ambition
- TM
/ 2012, Laureate People are simply not predictable
|
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Lasati mai vrajeala. Reno nu se ducea sa faca fabrica in Asia fara sa fie motivat ca face o afacere foarte profitabila. Probabil ca ii considera pe Iranieni un fel de Etiopieni(ca pe romani de altfel) si a incercat sa trateze cat mai avantajos posibil, iar aia au percutat, si din prostie nationala dar si din dorinta de a nu fi calcati in picioare au zis pas. Mai simplu nu se poate.
Acum nu o sa ziceti ca dau si eu cu sageti in Logan, mai .....Etiopienilor..... ![]() This post has been edited by george_slz: 20 Apr 2006, 22:15 |
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
- b xx sef
2008
|
|
mikeb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 24 September 05 ![]() |
Stiu ca unii veti sari ca arsi, da' eu am o teorie (nu e a mea, dar se potriveste): francezii s-au prins ca Iranul va fi in curand "zona de risc". Cum adica? Simplu. Intrebare: "De ce au invadat americanii Irakul in timp ce Germania si Franta (cucu, de unde e Reno?) s-au codit cel mai tare?" Raspuns: "Sa fure petrol si sa evite exportul lui pe EURO (cum vroia Sadam) in loc de DOLAR". S-a gasit vreo arma de ucidere in masa, cum se sustinea ca e motivul invaziei? NU! Intrebare: "Cine vrea sa exporte acum petrolul pe EURO, motiv pt. care dolarul (oricum deja in cadere usoara) o va lua la vale?" Raspuns: "Da, ati intuit corect, Iranul". Si ce vor face americanii? RAZBOI! Si, probabil, francezii si-au dat seama...
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
- HRxx---
Ambiance-2006 Romania e o tara minunata! Pacat ca e locuita...
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
[quote=ssilviu,19 Apr 2006, 13:58]
Se vede ca nu ai citit articolul si ai trecut direct la aruncat de sageti otravite in Logan. Ca deh, ce bine e.... PS Cielo Rulz! I-auzi si la asta ! Cielo Rulz ???? ![]() This post has been edited by big2003: 21 Apr 2006, 13:47 |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
hebron |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 548 Joined: 22 March 05 ![]() |
1. mikeb, renault EXISTA in Iran, de demult....
http://www.renault.co.ir/?lang=en&page=02-04 2. Problema e ca in majoritatea tarilor din Orient, orice investitor strain e obligat sa participe alaturi de o firma locala la orice proiect. In cazul proiectului Logan, o firma iraniana ar fi contribuit doar cu numele ![]() ![]() |
--------------------
clio
symbol
2004 1.5 dci Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006 ocazional Megane II |
|
mikeb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 24 September 05 ![]() |
Ai dreptate, dar tot mi-e teama ca americanii au ganduri necurate acolo...
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
- HRxx---
Ambiance-2006 Romania e o tara minunata! Pacat ca e locuita...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd August 2025 - 16:44 |