Iesire din tara, ...minor
![]() ![]() ![]() |
Iesire din tara, ...minor
St |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|||
eudin_umarian |
![]()
|
![]() ......... Group: Members Posts: 280 Joined: 15 January 06 From: constanta ![]() |
(2) Cetățenii români minori pot călători în străinătate numai însoțiți, cu acordul părinților ori al reprezentanților legali, în condițiile prezentei legi. În sensul prezentei legi, prin reprezentant legal se înțelege persoana desemnată, potrivit legii, să exercite drepturile și să îndeplinească obligațiile părintești față de minor.
nu va trebuie cazier...daca are pasaport. |
--------------------
iadacia
Logan 1.5 dCi
2006 Ambition
- ? 00 ??? stiu ca nu stiu nimic!
|
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
St, iti trebuie neaparat pasaport SI procura notariala de la AMBII parinti, in care se specifica expres ca iti permit sa iesi din tara si sa calatoresti unde doresti.
nu iti trebuie nici un fel de cazier. iti trebuie actele necesare oricarui roman sa iasa din Romania. |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
eu la 15-16 ani mergeam singur afara, fara nici un insotitor...aveam pasaport...nu eram trecut pe pasaportul nimanui....Ma duceam la consulat ca orice om, stateam la coada, imi luam viza...Imi trebuiau acordurile parintilor facute la notar, la consulat, cand depuneam actele.
|
--------------------
-
-
-
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Ba cere si cazier!
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
Flores |
![]()
|
![]() ALIEN Group: Members Posts: 372 Joined: 24 March 05 From: behind enemy lines ![]() |
Daca insotitrul nu este unul dintre parinti, pe langa acordul acestora, trebuie sa prezinte si cazierul judiciar, numai el, tu nu ai nici o treaba!
|
--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI-
Dacia Logan
Laureate 1.6 Mio C230
If it has tits or wheels it will give you problems ! |
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
Liviu M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania ![]() |
Tinand cont de viteza si "transparenta" cu care se schimba regulile prin vamile Romaniei (si nu numai), eu recomand "incarcarea" cu toate actele despre care umbla zvonul ca ar fi necesare. Asa, just in case.
Mai bine putina alergatura inainte si trecere "linistita" decat intoarcerea acasa de la granita. Parerea mea de tip (in general) ghinionist. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Fina mea vrea sa mearga pina acilea in Italia si vrea sa ia si copii cu ea. De la ea am aflat ca ii trebuie si cazierul. Cicatelea s-a interesat la cei de la pasapoarte ce ii trebuie sa nu se trezeasca cu vreo surpriza la vama.
Ia cititi aici: http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea..._circulatii.php vedeti art. 31 pct. (2) b cum se dovedeste ca nu ai comis una din faptele prevazute acolo daca nu prin cazier judiciar? This post has been edited by Slider: 10 Mar 2006, 12:28 |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Deci.. legea actuala este 248/2005 intrata in viguare la 29.1.2006. Pe net, la camera deputatilor si alte pagini care au publicate aceasta lege nu zice nimic de cazier nici la minor nici la persoana majora.... De persoana majora stiu sigur ca trebuie, dar de minor a zis un politai de la Politia Judeteana, care nu stiu cat a facut misto de profa si cat a vb. serios, chestia e ca ea a luat-o in serios.
Ma intereseaza daca stie vre-un avocat sau daca cineva a fost in situatia mea si a iesit din tara dupa 29.1.2006. Multumesc anticipat! |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Liviu M |
![]()
|
Stai chiar atat de rau cu cazierul?
|
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
Slider |
![]()
|
La asta ma gindeam si eu...ce mare scofala sa scoti cazierul.....
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
stuiberv |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
Pai, sa vedem:
Daca te-ai nascut in alta localitate, marea scofala e timpul. Poate nu ii ajunge cazierul in timp util. |
--------------------
Papuci
marimea 43
3 ani bocanci
- is xx undoitrei “All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you
are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can’t get them together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer.” — IBM maintenance manual, 1925 |
|
eudin_umarian |
![]()
|
![]() ......... Group: Members Posts: 280 Joined: 15 January 06 From: constanta ![]() |
nu trebuie cazier! persoana minora nu are cazier.
|
--------------------
iadacia
Logan 1.5 dCi
2006 Ambition
|
|
Slider |
![]()
|
Cazierul insotitorului!
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
St |
![]()
|
Mare scofala nu e dar pierd cateva ore cu fataitul prin oras si nu prea am cand
![]() Sunteti siguri ca nu? Sa nu ma trezesc intors de la granita.... This post has been edited by St: 11 Mar 2006, 21:51 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
eudin_umarian |
![]()
|
Art. 17. - (1) Minorilor cetățeni români, care nu se află în una dintre situațiile de suspendare a exercitării dreptului la liberă circulație în străinătate, li se eliberează pașapoarte simple în următoarele condiții:
a) în cazul minorului care nu a împlinit vârsta de 14 ani, numai la cererea ambilor părinți, a părintelui supraviețuitor, a părintelui căruia i-a fost încredințat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă sau, după caz, a reprezentantului legal; ![]() (2) Minorii cetățeni români, care nu au împlinit vârsta de 14 ani, pot fi incluși în pașapoartele ambilor părinți sau, după caz, în pașaportul unuia dintre părinți, în condițiile prevăzute la alin. (1) lit. a). În cazul în care minorul este titular al unui pașaport simplu, acesta poate fi anulat la solicitarea părintelui, concomitent cu efectuarea mențiunii privind includerea în pașaportul acestuia. (3) În situația în care se solicită, în conformitate cu alin. (1) și (2), eliberarea unui pașaport pentru un minor sau, după caz, includerea minorului în pașaportul unui părinte și nu există, dacă legea o cere, acordul celuilalt părinte, autoritățile responsabile cu emiterea pașapoartelor simple procedează după cum urmează: a) dacă solicitantul argumentează necesitatea eliberării sau includerii prin faptul că minorul urmează să se deplaseze în străinătate pentru a urma un tratament medical fără de care viața sau sănătatea îi este pusă în pericol, prezentând documente doveditoare în acest sens, emise ori avizate de autoritățile medicale române, vor elibera pașaportul sau, după caz, vor include minorul în pașaportul părintelui solicitant; ![]() (4) În cazul minorului care a împlinit vârsta de 14 ani și care se află în situația prevăzută la alin. (3) lit. a), dar care nu prezintă acordul nici unuia dintre părinți, autoritățile competente vor emite pașaportul numai cu avizul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului, emis în condițiile stabilite prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi. (5) Dacă pașaportul a fost emis de autoritățile competente în condițiile prevăzute la alin. (3) și (4), acestea au obligația de a-i informa părinții, concomitent sau de îndată ce este posibil. (6) Emiterea pașaportului pentru minor sau, după caz, includerea acestuia în pașaportul unuia dintre părinți, în situația în care există neînțelegeri între aceștia cu privire la exprimarea acordului, cu excepția situațiilor prevăzute la alin. (3) și (4), se efectuează numai după soluționarea neînțelegerilor de către instanța de judecată, în condițiile legii. |
--------------------
iadacia
Logan 1.5 dCi
2006 Ambition
|
|
Liviu M |
![]()
|
QUOTE(eudin_umarian @ 11 Mar 2006, 22:55) Art. 17. - (1) ... Ce legatura are chestia asta (conditiile de eliberare pasaport pentru minor) cu intrebarea topicului (are minorul, la iesirea din tara, nevoie de cazier?) ? Ca exceptand bucata QUOTE care nu se află în una dintre situațiile de suspendare a exercitării dreptului la liberă circulație în străinătate care ar putea fi, de fapt, o referire la cazier, eu nu vaz nici una. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
eudin_umarian |
![]()
|
QUOTE(Liviu M @ 13 Mar 2006, 11:35) Ce legatura are chestia asta (conditiile de eliberare pasaport pentru minor) cu intrebarea topicului (are minorul, la iesirea din tara, nevoie de cazier?) ? Ca exceptand bucata care ar putea fi, de fapt, o referire la cazier, eu nu vaz nici una. pai vroiam sa ma dau mare ca stiu sa dau copy-paste... ![]() on topic: m-am gandit ca omul(minorul) poate pe viitor vrea sa-si faca pasaport simplu,si am sarit sa-i dau o mana de ajutor! da de ce ma tragi de raspundere,frate?! ![]() |
--------------------
iadacia
Logan 1.5 dCi
2006 Ambition
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
deci la sportivii mei nu le trebuie nimica:)
dar in rest declaratie la notar:) |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 00:29 |