Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

SENZORI PARCARE PE ECHIPARE LIFE?

cristi_sb23
post 18 Jul 2025, 20:13
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare, forum!

Am un Renault Megane 4 Sedan, an fabricație 2018, cu motorizare 1.5 dCi 90CP, iar nivelul de echipare este Life

Mașina are:
- Bord cu ceasuri analogice și display mic monocrom între ele
- Butoane fizice pentru Cruise Control pe volan și pe consola centrală, dar funcția nu este activă
- Nu are senzori de parcare montați din fabrică

Ce vreau să fac:
Vreau să montez senzori de parcare spate și față ( sau doar spate eventual ), dar cu afișaj integrat în bordul original, adică pe ecranul monocrom dintre ceasuri ( NU pe un display adăugat separat ). Ideal ar fi să fie OEM.

Întrebările mele:
* Este posibil ca echiparea Life, cu display monocrom, să afișeze distanțele senzorilor în bord (ca la echipările mai mari)?
* Este nevoie de activare din CLIP sau DDT4ALL?
* Dacă se poate, cam ce costuri ar fi pentru Kit senzori OEM (față + spate)
* Montaj complet (cu sau fără preinstalare)
* Activare software
* Există vreo alternativă aftermarket care să afișeze în bord (nu separat)?

Mențiuni:
> Nu caut varianta cu bip simplu sau ecran LED pus pe oglindă – vreau integrare cât mai apropiată de OEM.
> Sunt dispus să cumpăr piesele separat sau să apelez la cineva care a mai făcut așa ceva.
> Dacă se poate activa și cruise controlul (din butoanele deja existente), ar fi un bonus.

Mulțumesc anticipat tuturor celor care mă pot ajuta cu sfaturi, experiențe sau recomandări! 🙏

--------------------
Renault Megane 4 2018 - echipare Life - 1.5 dCi 90
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 16:51
Dacia