Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Aeroterma Megane 2

BR28DNK
post 13 Jul 2025, 11:59
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare, am achizitionat recent un Megane 2, 1.5 dci, 60kw.
Singura problema cu care a venit masina este că aeroterma nu prea funcționeaza. De exemplu, am tinut-o numai pe treapta 4, cât m-am miscat prin bucuresti, nu prea a bagat aer, cum am intrat pe autostrada, automat viteza medie 120-130, a inceput sa bage dar sub nivel de treapta 1 desi era setata pe 4. Care ar fi problema si ce ar trebui sa ii fac? Sa schimb direct aeroterma? Sa fie rezistenta? Multumesc anticipat!

--------------------
Renault Fluence - BR28DNK 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mnm
post 13 Jul 2025, 15:22
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Problema-daca nu baga aer rece- ar fi pe circuitul refringent .....de freon.

--------------------
Renault Megane 2 sedan 2005 1,6l 16V Privilege
Megane 4 ZEN ENERGY TCE 132, 2018
Ex: Dacia 500, Supernova 1,4l, Sandero 1,6l MPI M2 Sedan
+
cj98czh
post 13 Jul 2025, 18:49
Post #3

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

vezi in ce stare este filtrul de habitaclu prima data

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
megan2
post 13 Jul 2025, 20:31
Post #4

Membru autentic

Problema asta am avut-o si eu cu ceva timp in urma.Pe circuitul de freon exista o supapa de suprapresiune.Cand creste presiunea peste limita acceptata acea supapa deschide lasand freonul sa iasa pana scade presiunea sub limite.Presiunea creste cand nu functioneaza ventilatorul (de la cele doua radiatoare) de racire din fata motorului(ca mai sunt 2 in alta parte si unii le numesc calorifer:), sau nu functioneaza treapta 2 de viteza(aia mai rapida) si implicit nu raceste circuitul destul. Simptome, cuplare-decuplare deasa AC fara efect,(AC ciuciu), supraincalzire motor(risc de distrugere).Cand cresti viteza de deplasare se realizeaza o oarecare ventilatie a radiatoarelor si incepe AC sa functioneze , dar nu in parametrii deoarece majoritatea freonului a fost pierdut in atmosfera(poate si in plamanii tai:), unde a largit gaura in stratul de ozon ca sa iti arda tie recolta pe camp:).Solutia :Baga bani ! Baga bani!

CE ma distreaza: Vara problemele sunt la AERE, toamna la APA IN HABITACLU, iarna NU MERGE CALDURA, primavara PROBLEME CU STERGATOARELE.
PERMANENT !

This post has been edited by megan2: 13 Jul 2025, 20:45

--------------------
renault megane 2008
https://www.youtube.com/watch?v=E_kMznwmyT8
+
BR28DNK
post 14 Jul 2025, 05:56
Post #5

Membru incepator

Stați puțin, nu e vorba de aer condiționat, e vorba de aerul pe care îl dă aeroterma. Nu de pe nici o parte cat timp mergi încet.

--------------------
Renault Fluence - BR28DNK 2011
+
megan2
post 14 Jul 2025, 13:24
Post #6

Membru autentic

Trebuie desfacuta aeroterma si vazut exat ce se intampla acolo.Banuiesc ca ai AC manual(adica la mana, cu manivela smile.gif tongue.gif .
De obicei se arde rezistorul de putere serie cu alimentarea, sau cablajul, respectiv mufa de alimentare de la el.
Motivele sunt multe:proiectare slaba, materiale neadecvate, negandit pentru temp, conditii diverse, eventual extreme, pozitionare gresita.

Mai exista un motiv romanesc DOREL ! care a umblat acolo in trecut si nu a pus totul la loc exact sau a atins cu mainile lui stricatoare si murdare de mizerie papucii/pinii electrici inainte sa cupleze mufele.

In acelasi timp verificat circuitul catre aeroterma, circuit ce include sigurante si/sau comenzi.

This post has been edited by megan2: 14 Jul 2025, 13:27

--------------------
renault megane 2008
https://www.youtube.com/watch?v=E_kMznwmyT8
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th July 2025 - 15:17
Dacia