Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Senzorii parcare Renault Trafic 3

gogota_69
post 21 May 2025, 00:53
Post #1

JUST ME

Group: Members

Salutare tuturor,

Am nevoie de ajutor în legătură cu o problemă la senzorii de parcare de pe un Renault Trafic 3, an fabricație 2015.

Pe bord îmi apare un mesaj de eroare care îmi cere să verific senzorii de parcare, însoțit de martorul galben. Am atașat și o poză cu eroarea – acolo apar doar 3 senzori, însă când am conectat testerul din nou, îmi apar toți cei 4.

Până acum, am făcut următoarele:

Am cumpărat 4 senzori de parcare noi;

Am verificat continuitatea cablajului până la modul – totul e în regulă;

Am achiziționat un modul second-hand;

Am verificat mufele – nu sunt oxidate;

Un coleg mi-a oferit și o schemă electrică a senzorilor, dar nu se potrivește complet cu ce am eu pe mașină, în special în privința pinilor.

Ce am observat este că dacă deconectez mufa de la un senzor (de exemplu, cel exterior dreapta), pe tester apare că l-am scos pe cel interior dreapta – cu alte cuvinte, senzorii par să fie "încrucișați", interiorul cu exteriorul.

Vă rog, dacă aveți vreo idee despre ce aș putea verifica în continuare sau cum să rezolv această problemă, orice sfat e binevenit!

Mulțumesc anticipat!

This post has been edited by gogota_69: 21 May 2025, 01:02

Attached thumbnail(s)
WhatsApp_Image_2025_05_21_at_01.42.27.jpeg ( Size: 272.99k ) Number of downloads: 9

--------------------
DACIA LOGAN 1.5 DCI - B-51-W U D PREFERANCE
GOGOTA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th July 2025 - 23:35
Dacia