al trei-lea stop pe frana, stop frana
![]() ![]() ![]() |
al trei-lea stop pe frana, stop frana
marius140872 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 146 Joined: 16 October 08 From: Resita ![]() |
|
||
--------------------
2012
Renault Fluence 1.6 , 16v & Megane 3 dci 1.5 edc
2015
|
|||
IonutGligan |
![]()
|
![]() impatimit marca renault Group: Members Posts: 783 Joined: 7 June 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Are consum mai redus si simte ca e ars cel mai probabil. Pune inapoi originalul si aia e...
|
--------------------
Renault
Megane 3 Estate SPORT TOURER dCi 1.9-130 ponei
2010
|
|
clamba |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 279 Joined: 8 May 14 From: Bucuresti ![]() |
nu ma intelege gresit, doar intreb: cel original nu era tot pe led? daca e aftermarket(deduc din "intunecat") e f posibil sa nu fie construit cu aceleasi componente.
am incercat si eu cu unul artizanal si se aprindea doar pt f f f putin timp. o solutie ar putea fi sa ii inseriezi o rezistenta care sa mareasca consumul. |
--------------------
Renault
Megane 3 Sport Tourer K9K 836
2013 ex Renault Twingo D4F 702 2002
ex Corsa C Z14XEP 2005 |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Al meu e pe led, l-am desfacut anul trecut pentru ca incepuse sa intre apa pe acolo.
|
--------------------
.
.
.
|
|
IonutGligan |
![]()
|
![]() impatimit marca renault Group: Members Posts: 783 Joined: 7 June 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Eu unul nu sunt adeptul rezistentelor puse in paralel cu un circuit sa maresc un consum deoarece
multe rezistente se incalzesc si ori pot topi in jurul lor si sa ia foc masina ori etc etc probleme. Atunci mai bine pune lampa originala si aia e. Nu inteleg de ce ai pune led care consuma mai putin etc si dupa pui rezistenta pe post de consumator. Stiu ca ledul ofera lumina mai buna in unele cazuri si ca nu se incalzeste ca un bec, durata de viata e mai mare etc, dar decat sa pui un alt consumator langa el parerea mea e ca nu are rost. Ne mai miram ca iau foc masini in mers. Si eu am vrut sa pun becuri led galbene frumoase in semnalizari fata spate si pe langa ca am dat banii pe ele nici nu le-am putut folosi deoarece calculatorul sesiza consum foarte mic si clipuceau foarte repede. Nu am vrut sa pun rezistente sub nicio forma... This post has been edited by IonutGligan: 27 Jul 2022, 10:37 |
--------------------
Renault
Megane 3 Estate SPORT TOURER dCi 1.9-130 ponei
2010
|
|
clamba |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 279 Joined: 8 May 14 From: Bucuresti ![]() |
Ionuț, de acord, nu e logic să pui led cu rezistență. Cel puțin dpdv consum.
De Megane 3 cu al treilea stop cu becuri nu știam să existe. Iar cât despre luat foc, e puțin probabil. Sunt rezistențe mici, care nu se încing. In 2 min cât tii frâna apăsată, n-aș vedea vreun risc real. Dpdv siguranță, tot original e cel mai bun, indiscutabil. |
--------------------
Renault
Megane 3 Sport Tourer K9K 836
2013 ex Renault Twingo D4F 702 2002
ex Corsa C Z14XEP 2005 |
|
ProfiBv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 12 June 16 From: Bv ![]() |
QUOTE(IonutGligan @ 27 Jul 2022, 11:36) Eu unul nu sunt adeptul rezistentelor puse in paralel cu un circuit sa maresc un consum deoarece multe rezistente se incalzesc si ori pot topi in jurul lor si sa ia foc masina ori etc etc probleme. Atunci mai bine pune lampa originala si aia e. Nu inteleg de ce ai pune led care consuma mai putin etc si dupa pui rezistenta pe post de consumator. Stiu ca ledul ofera lumina mai buna in unele cazuri si ca nu se incalzeste ca un bec, durata de viata e mai mare etc, dar decat sa pui un alt consumator langa el parerea mea e ca nu are rost. Ne mai miram ca iau foc masini in mers. Si eu am vrut sa pun becuri led galbene frumoase in semnalizari fata spate si pe langa ca am dat banii pe ele nici nu le-am putut folosi deoarece calculatorul sesiza consum foarte mic si clipuceau foarte repede. Nu am vrut sa pun rezistente sub nicio forma... La fel gandesc si eu . Am pus totusi bec led echivalent P21 in lampa de marsalier (fara alte rezistente , pentru ca se pare ca nu are o monitorizare a consumului din UCH ) si lampile de numar le am cu module led . Am castigat vizibilitate mult mai mare (fara a deranja colegi in trafic) si apoi e fiabilitatea superioara si consumul pe led ... Din ce am cercetat circuitul la lampile de pozitie spate ar merge led dar fiind in acelasi bec cu stopul pe frana(acesta e monitorizat) am refuzat sa adaug rezistente ,practic am ramas cu banii dati pe becuri led ~ P 21/5 W . Lampa de ceata la fel are circuit monitorizat , clipeste putin becul led si-i intrerupe alimentarea . La interior am pus totusi , fara restrictie ,20 x becuri led echivalente w5w (acele becuri pana de sticla )in plafoniere , usi ... |
--------------------
Renault
Grand Scenic 3
2010 / 1,5dci 110cp / EDC
- Bv Drumuri bune și RESPECT !
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Nu inteleg care este rostul monitorizarii daca nu te avertizeaza cand se arde vreun bec.
|
--------------------
.
.
.
|
|
Trailrunner2019 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 9 August 22 ![]() |
Buna.imi spuneti va rog si mie cum se schimba bacul ars de pe al treilea stop pe frana ? Cum se demonteaza stopul ? Multumesc !
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 3
2009 / FULL
- AB 74 HLD
|
|
costas78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 26 August 20 From: Constanta ![]() |
Acolo nu exista "un bec", ci este un circuit cu mai multe leduri. Trebuie schimbata toata lampa, sau mergi la un electronist sa-ti verifice componenta si daca poate fi reparata iesi mai simplu. Altfel toata lampa costa vreo 250 de lei. Deasemenea au fost cazuri in care era un fir intrerupt in mansonul de cauciuc ce face legatura intre caroserie si haion. Oricum o diagnoza pe BCM/UCH spune daca ai scurt sau fir intrerupt sau altceva.
@Laurentziu83, daca ai posibilitatea sa arunci o privire in ddt4all, observi la BCM/UCH ca la becuri poti bifa "cu management" sau fara. Daca bifezi cu management atunci uch-ul acorda o atentie deoasibita becului respectiv, altfel, doar fail safe. |
--------------------
Renault
Megane 3 K9K 636
Grandtour 1,5dci 110CP 2014
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Deci poti fi avertizat in bord referitor la becurile arse?
|
--------------------
.
.
.
|
|
Mareleurs |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 14 May 18 ![]() |
Salut! Ce tensiune trebuie sa am la intrare în placa cu cele 3 leduri la megane 3 break din 2010? Am demontat lampa aditionala stop, am măsurat tensiunea în mufa din haion...am 9V indiferent dacă apăs sau nu frana...dacă ma poate ajuta cineva cu un sfat, mulțumesc anticipat!*
This post has been edited by Mareleurs: 11 Aug 2022, 20:11 |
--------------------
Renault
Megane 3
2010 1.5dci 110cp
|
|
costas78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 26 August 20 From: Constanta ![]() |
@Laurentziu83, sincer nu stiu sa-ti raspund, dar presupun ca daca bifezi "with management", atunci e posibil sa-ti apara eroare de bec ars in bord. Eu le aveam pe toate debifate.
@Mereleurs, nu stiu ce tensiune ar trebuii sa ai acolo, dar parca nu suna bine 9V permanent si nici nu pot sa masor sa te ajut pentru ca eu am schimbat ledurile, zic eu cu unele cu viata lunga si am izolat bine lampa la montaj sa nu intre apa. Nu as vrea sa umblu acolo. |
--------------------
Renault
Megane 3 K9K 636
Grandtour 1,5dci 110CP 2014
|
|
Mareleurs |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 14 May 18 ![]() |
@costas...am probat individual ledurile, sunt bune, am alimentat placa la 9V și la 12V, nu se aprind, placa este bulita...am dat comanda de alta lampa...oricum, mulțumesc pt răspuns.
|
--------------------
Renault
Megane 3
2010 1.5dci 110cp
|
|
silvanu96 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.798 Joined: 21 April 15 From: Ploiesti ![]() |
vineri seara am constatat ca nu-mi merge nici mie al 3lea stop de pe haion.
aveti idee, defectul cel mai des intalnit este arderea lampii (parca sunt 3 leduri acolo...) ?? sau intreruperea cablajului ?? |
--------------------
Renault
Megane 3
2009 Hatch 1.5 dCI 78kw
- PH__CSR Duster Laureate 2016, 1.5dci 4wd.
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Cred ca ar trebui sa o dai jos ca sa iti dai seama si apoi sa verifici cu un voltmetru daca vine curent la ea, cu ohmetrul daca e intrerupta sau nu, etc.
Sa te pregatesti cu ceva silicon daca umbli pe acolo, e posibil sa se duca garnitura avand in vedere varsta masinii, eu a trebuit sa etansez. |
--------------------
.
.
.
|
|
silvanu96 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.798 Joined: 21 April 15 From: Ploiesti ![]() |
rezolvat, nu era cablul intrerupt, aveam 12v in mufa pe haion, era un led dezlipit (exact ca in videoclipul de pe youtube)
fiecare led are 4 picioare : 3 cu minus si unul cu plus ajutat de o lupa , am refacut lipiturile de plus la fiecare led si bareta s-a aprins. deci datorita trantelilor la care e supusa , posibil sa apara lipituri reci, intrerupte... |
--------------------
Renault
Megane 3
2009 Hatch 1.5 dCI 78kw
- PH__CSR Duster Laureate 2016, 1.5dci 4wd.
|
|
dumo79 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 5 March 13 ![]() |
salutare!
Am constatat ca nici mie nu mi se mai aprinde al 3-lea stop. Exista cineva priceput din Bucuresti care ar putea arunca un ochi pe banda led? Personal, sunt depasit. Sau vreo solutie sa pot inlocui banda respectiva cu un bec normal? Multam mult |
--------------------
Renault
Megane III
2014 facelift megane III, 2014 facelift, 110 CP
IASI, Romania |
|
azaghorth |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 955 Joined: 15 November 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
E o placa cu 3 LED-uri, câteva rezistente și o dioda. Dacă nu merge, cel mai probabil s-a dus un LED, îl schimbi și va merge.
Degeaba pui bec, nu o sa ai lumina uniforma, stopul are vreo 30cm lungime This post has been edited by azaghorth: 20 Jul 2023, 18:49 Attached thumbnail(s) IMG_20230720_194608.jpg ( Size: 2.72mb ) Number of downloads: 165 |
--------------------
Renault
Megane III 1.9 dCi130
2009
|
|
valentin1979 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 17 March 23 ![]() |
Va salut! Unde găsesc asa ceva? Soclu stop haion 20231013_134415.jpg ( Size: 2.11mb )
Number of downloads: 81
|
--------------------
Renault
Megane 3
2011 hatchback
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th May 2025 - 12:36 |