Scade anitgelul din vas dupa fiecare drum
![]() ![]() ![]() |
Scade anitgelul din vas dupa fiecare drum
vrock92 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 31 May 18 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Talisman
2016
|
|||
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
QUOTE Problema e ca de cand am scos masina in service nu imi mai sta antigelul la nivel. Am bagat in ultimii 90 de km de cand am scos masina aproximativ 1,5 litri de antigel..... Reglez nivelul la peste minim si dupa un drum sa zic de 20-30 de km cand ajung la destinatie iara constat ca vasul este sub minim, aproape de fund.... Ce cred eu ca s-a intamplat e ca atunci cand am dat jos baia de ulei si altele, s-au scos aprox. 3 litri de antigel dupa spusele mecanicilor si cand au completat nu au facut aerisirea bine..... La Talisman 1.6 dCi motor R9M(452) in instalatia de racire intra cam 7 litri de antigel (daca este golita complet) GlaceolRX TypeD diluat 50% cu apa distilata, trebuie avut grija la golire aerisire si umplere la nivel si mai ales cum se face acesta operatie, atasat si cateva capturi, poate te ajuta (sau pe alti colegi). PS: verificarea antigelului se poate face cu motorul caldut (temperatura mai mica de 50C) iar nivelul trebuie sa fie pana la marcajul ”Maxim” This post has been edited by Gil26: 21 May 2022, 17:22 Attached thumbnail(s) TalismanR9MRacire1.png ( Size: 680.88k ) Number of downloads: 309 TalismanR9MRacire2.png ( Size: 181.04k ) Number of downloads: 317 TalismanR9MRacire3.png ( Size: 171.43k ) Number of downloads: 309 TalismanR9MRacire4.png ( Size: 360.67k ) Number of downloads: 301 TalismanR9MRacire5.png ( Size: 129.57k ) Number of downloads: 298 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
vrock92 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 31 May 18 From: Cluj-Napoca ![]() |
Da, cu ce ai atasat adineauri tot mai mult tind sa cred ca nu a fost facuta ok completarea. Imi ramane sa il schimb complet, de data asta la reprezentanta.
|
--------------------
Renault
Talisman
2016
|
|
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
Da, instalatia trebuie golita, curatata, aerisita si umpluta conform, acum poti verifica\face asta, un exemplu cand a fost facuta bine si corespunzator in ”regie proprie” de catre colegul @ 77sky
![]() This post has been edited by Gil26: 21 May 2022, 18:11 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
77sky |
![]()
|
![]() Membru ocazional Group: Members Posts: 182 Joined: 22 March 08 ![]() |
Am patit o faza asemanatoare, la logan, dupa schimbarea distributiei. Desi nu se vedea nicaieri pata de scurgere sub masina, completarea era absolut notabila!
Ma luasera toate scenariile. Am luat o sursa luminoasa puternica si am puricat tot motorul si...am inteles! Explicatie foarte simpla: busoanele (precum niste capacele de ventil de roata, la fel este si la Talisman, sunt 2 si un furtun de supraplin, dedicat aerisirii) NU erau stranse complet, astfel incat se pierdea consistent DAR se si evapora intr-un mod rapid, astfel incat nu prea vedeai lichidul. Am inteles cand am observat o pata verzuie, in jurul unuia si am pus mana pe ventil, fiind slabit. De verificat acest detaliu! (inclusiv busonul vasului de expansiune!) |
--------------------
_
_
_______________ Logan Ambâț 1.5 DCi, 70HP (dopat la 95), JR5 AH, vara lu' 2007 nasterea & "Taz" 1.6 dCi 160 CP, Ints EDC, tot vara, dar lu' 2016
|
|
vrock92 |
![]()
|
M-am gandit si la busoane sau acele capace de aerisire, mai ales ca cel de la radiator este pus intr-o alta pozitie fata de cum era original.
O sa verific si eu acest aspect. Multumesc tuturor de raspunsuri. |
--------------------
Renault
Talisman
2016
|
|
vrock92 |
![]()
|
Aparent am rexolvat problema, am mai facut aerisirea inca odata si pare ok. Antigelul sta la minim, dar macar sta ![]() |
--------------------
Renault
Talisman
2016
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 11:29 |