Ulei Cutie Viteze Talisman 1.6 160
![]() ![]() ![]() |
Ulei Cutie Viteze Talisman 1.6 160
liviutatarus |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 18 June 09 ![]() |
|
||
--------------------
renault
modus
2006
|
|||
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Nu as folosi uleiuri ieftine pe cutiile de la Getrag care se stie ca sunt mai "sensibile". As folosi ulei OEM (7711579456)
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
BANDOI |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 270 Joined: 25 July 17 ![]() |
si eu am schimbat. ma uitam la turci ca ei schimba cu motul dctf, insa pana la urma eu am pus oem dw5. fiecare cum crede
|
--------------------
renault
megane 4gt 2016+talisman 2.0dci 200
megane 2016/zen+modif spre intens/2016/2019
- ag 4 brs
|
|
ALPINAs |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 2 December 16 ![]() |
Sau cel pentru Ford powershift, ar trebui să se găsească mai ușor. Au culoare aproape identică, un verde mai închis: https://www.drive2.ru/b/526906863824930045/
|
--------------------
Renault
Talisman
2016 Zen 1.6 dCi 160 EDC
|
|
77sky |
![]()
|
![]() Membru ocazional Group: Members Posts: 182 Joined: 22 March 08 ![]() |
Cel mai important nu este uleiul, ci momentul de schimb!
Sunt persoane care-l schimba dupa fisa Re. Eu l-am schimbat mult mai devreme si arata destul de urat, daaar, mult mai important, s-a simtit uleiul nou imediat. Un ulei si de motor, are anumite proprietati, daca il schimbi mai devreme, cca 10 kkm este si mai bine. La motor am inceput sa monitorizez si gradul de dilutie, acolo vezi exact deprecierea lui. Asadar: cu un ulei bun, schimbat la maxim 4 ani/40-50 kkm este mult mai ok, chiar daca nu este original. In plus, analizati si fisa tehnica de calitate la Motul, sa vedeti ce punct de fierbere are Detalii de la schimbul meu: https://www.reno.ro/index.php?showtopic=327...dpost&p=4973536 This post has been edited by 77sky: 8 Mar 2022, 12:33 Attached File(s) ![]() |
--------------------
_
_
_______________ Logan Ambâț 1.5 DCi, 70HP (dopat la 95), JR5 AH, vara lu' 2007 nasterea & "Taz" 1.6 dCi 160 CP, Ints EDC, tot vara, dar lu' 2016
|
|
Lupu_Cadmiel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 749 Joined: 9 October 14 From: Dumbrava Timis ![]() |
77sky , salut. cum sa comportat masina ta dupa schimbu de ulei la cutie? Am si eu tot Talisman 1.6dci de 130cp EDC si as vrea sa schimb uleiul... din ce am vazut pe istoricul masinii nu a fost inlocuit pana in prezent si masina are deja 160.000km. Ca si ciudatenie, are o chestie enervanta, la plecare trebuie sa o accelerez. Daca o las doar din relanti, doar cand e cald da sa plece. Si daca o accelerez parca sta pe gand si dupaia pleaca brusc. Am incercat si alt Talisman ca al meu, insa la acela, cand bag in drive si las picioru de pe frana pleaca instant. A meu nu. Ar fi super sa fie doar din ulei toata treaba asta. In rest nu smuceste si nu patineaza sau alte probleme de genul.
|
--------------------
Renault
Laguna
2 2002 1.9dci 88kw 120cp 290.000km
- M 3185 BK Renault Talisman 2021, 2.0 blue dCi 160cp Intens 75.000km
Renault Trafic 2006 1.9dCi 100cp 268000k, |
|
77sky |
![]()
|
![]() Membru ocazional Group: Members Posts: 182 Joined: 22 March 08 ![]() |
Primul ulei (cutie, motor) ar trebui clar schimbat mult mai devreme decat restul, date fiind uzurile de "rodaj" mult mai mari.
CV are o inalta tehnologie in ea, piese fine, acele particule metalice initiale prefer sa le arunc degraba. Clar a fost o imbunatatire, nu radicala, dar a fost. Ma impac foarte bine cu ea, nu am simptome ciudate. E prima CV automata pe care am condus-o, fiind un fan convins al manualelor, dar m-am imprietenit imediat cu ea. O tin tot timpul pe sport, nu pentru sportivitate, cat pentru motor, regimul de lucru este indicat sa fie ridicat, mai ales in oras. O simt atat de bine, incat imi ofera turatiile pe care le doresc, atunci cand am chef. Vrei sa conduci ca o batranica din Germania, care pleaca la piata, ok, iti schimba undeva si la 2000-2200 rpm (in Sport!), vrei sa conduci energic- se urca rapid la 3000-3500, 4000... De multe ori stau linistit in coloana, vad fereastra libera pentru depasire si cand o calc (nu kick-down!), undeva pe la jumatatea manevrei pisc frana, prea mult lansata fiind. Scopul este timpul cat mai scurt petrecut pe contrasens. Ma consider norocos ca am cumparat-o la doar 43kkm, aplicand programul de mententanta pe care il vreau eu, in felul acesta am evitat multe uzuri ale unor subansamble importante. |
--------------------
_
_
_______________ Logan Ambâț 1.5 DCi, 70HP (dopat la 95), JR5 AH, vara lu' 2007 nasterea & "Taz" 1.6 dCi 160 CP, Ints EDC, tot vara, dar lu' 2016
|
|
liviutatarus |
![]()
|
Revin cu update. Schimbul a fost facut cu uleiul Vaico. Filtru original Renault pentru cutie luat din reprezentanta. Masina se comporta superb. Am schimbat uleiul la 86kkm pentru ca am cumparat masina cu 80kkm si am descoperit ca nu a fost facut pana atunci schimbul.
Ca o paranteza a mecanicului de la reprezentanta, au testat uleiul vaico pentru ca nu voiau initial sa imi faca schimbul cu ulei after market si au descoperit ca are calitati mai bune ca cel original Renault (Lucru spus de el fara ca eu sa il intreb) Dupa schimb masina schimba super lin fara sa mai bruscheze la plecarile de pe loc si nici cand decuplez din drive in neutru masina nu mai "icneste". This post has been edited by liviutatarus: 8 Mar 2022, 14:47 |
--------------------
renault
modus
2006
|
|
ALPINAs |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 2 December 16 ![]() |
La care service ai fost? Ți-au "resetat" cutia după schimb?
|
--------------------
Renault
Talisman
2016 Zen 1.6 dCi 160 EDC
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Cum au testat uleiul?
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
liviutatarus |
![]()
|
QUOTE La care service ai fost? Ți-au "resetat" cutia după schimb? Autocom Focsani. Da. QUOTE Cum au testat uleiul? Cu un aparat special. Nu am fost de fata cand s-a facut testarea. Doar mi-a spus una din persoanele de la biroul din fata cand am iesit sa iau masina si sa fumez o tigara. |
--------------------
renault
modus
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 22:51 |