Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

ITP, prevederi noi

donraulo
post 23 Jan 2006, 15:52
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: B

Service-urile care efectuează inspecțiile periodice vor înregistra vehiculele verificate, potrivit RAR
București, 23 ian /Rompres/ - Stațiile autorizate care efectuează inspecții tehnice periodice /ITP/ vor trebui, începând cu data de 21 decembrie 2005, să aibă în dotare și un aparat foto digital, care va fi folosit pentru a putea înregistra și atesta prezența vehiculelor în stația de ITP, potrivit datelor remise Rompres de Registrul Auto Român /RAR/.
Conform prevederilor privind reglementările RNTR 1 (Reglementări privind certificarea încadrării vehiculelor rutiere înmatriculate în normele tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și în categoria de folosință conform destinației, prin inspecția tehnică), prin această măsură se urmărește eliminarea inspecțiilor tehnice periodice efectuate fără prezentarea vehiculelor în stațiile ITP, numai pe bază de acte, aceasta fiind cea mai gravă și nocivă practică întâlnită în prezent.
Astfel, singurele inspecții tehnice corect executate presupun inclusiv fotografierea mașinii atunci când se află pe standul de frânare, în stațiile ITP autorizate.
De asemenea, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a RNTR 1 (21 decembrie 2005), toate vehiculele care se vor prezenta la Registrul Auto Român pentru diverse activități specifice (identificare în vederea reînmatriculării, modificări în cartea de identitate a vehiculului etc.) vor putea fi reverificate de personalul RAR, dacă se constată vizual, auditiv sau în timpul conducerii că mașina prezintă diferite neconformități.
Conform noilor prevederi, decizia de reverificare a unui vehicul se poate lua în cazul constatării următoarelor: lipsa unor elemente de caroserie prin care este afectată siguranța rutieră, coroziuni străpunse sau deformații semnificative ale caroseriei, lipsa elementelor principale de iluminare/semnalizare, folosirea unor elemente de iluminare/semnalizare neomologate sau aplicarea pe elementele de iluminare/semnalizare luminoasă a unor folii sau alte tratamente și aplicarea pe parbriz sau pe geamurile laterale față a unor folii sau tratamente care reduc semnificativ vizibilitatea șoferului.
Vor fi reverificate și mașinile care prezintă lipsa unor elemente ale sistemului de evacuare, emisii poluante excesive, joc excesiv in sistemul de direcție, anvelope cu deteriorări vizibile și o eficacitate redusă a sistemului de frânare.
Potrivit RAR, reverificarea vehiculelor se va efectua numai de către personalul Registrului atestat pentru activitatea de inspecție tehnică periodică și special abilitat în acest sens. Inspectorii RAR vor anula dovada de efectuare a inspecției tehnice periodice (ITP) dacă în urma reverificării vor constata cel puțin una dintre defecțiunile enumerate ori dacă vor exista neconcordanțe privind numărul de identificare al vehiculului. În cazul anulării ITP-ului, după remedierea defecțiunilor vehiculul va fi supus din nou unei inspecții tehnice în stațiile ITP autorizate sau în stațiile reprezentanțelor RAR.
Noua legislație va permite, de asemenea, reținerea vehiculelor în stația de ITP pentru 45 de minute, în vederea reverificării acestora de către inspectorii RAR. Astfel, inspectorii tehnici din stațiile ITP autorizate vor comunica Registrului începerea fiecărei inspecții tehnice periodice, iar finalizarea procedurii și eliberarea documentelor specifice se va face doar după acceptul RAR.
Orice vehicul inspectat în stațiile ITP autorizate va putea fi apoi reținut acolo, timp de 45 de minute, pentru a fi reverificat de inspectorii Registrului Auto Român. Reverificarea vehiculelor inspectate se va face astfel încât fiecare inspector tehnic să fie verificat inopinat în proporție de aproximativ trei la sută din activitatea sa (procent care va putea fi schimbat în funcție de rezultatele verificărilor anterioare).ROMPRES

--------------------
Sandero 1.6 MPI 2009 / Laureate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Uncle-Sam
post 25 Jan 2006, 17:24
Post #2

MEMBRU DE PARTID

From: Bucuresti

Asa, si UNDE SCRIE, sau mai bine in ce document atestat cate/ce faruri are o masina de exemplu? Adica daca ma duc sa-mi fac ITP si se leaga de faptul ca am doua faruri suplimentare, cum imi pot ei demonstra LEGAL chestia asta? Presupun ca nu merge din ce au auzit ei de la bunicu ca Dacia 1100 are doar 2 faruri... Adica trebuie sa aiba un document legal in care sa scrie asta. Si nu pre-mi vine sa cred ca au documentatia tehnica de la toate modelele de masini din lume...

--------------------
DACIA 1100 1971 / DAEWOO - B ** *** TICO 1999
Eu am numai 3 pistoane si ma cheama piTICOt
+
einstein1984
post 25 Jan 2006, 19:17
Post #3

fan Dacia

Ba da, se numeste fisa de omologare si exista pentru toate modelele de masini care circula inmatriculate in romania (ca mai circula si excavatoare neimatriculate). Si au fisa de omologare pentru Dacia 1100 unde scrie cate faruri are, precum si multe alte chestii interesante.
Pe mine ma ingrijoreaza partea cu indoiturile si coroziunea. Nu ca asa avea probleme

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit - negru pe alb masina
+
bion
post 25 Jan 2006, 19:29
Post #4

Membru autentic

From: TM

QUOTE(Uncle-Sam @ 25 Jan 2006, 19:24)
Asa, si UNDE SCRIE, sau mai bine in ce document atestat cate/ce faruri are o masina de exemplu? Adica daca ma duc sa-mi fac ITP si se leaga de faptul ca am doua faruri suplimentare, cum imi pot ei demonstra LEGAL chestia asta? Presupun ca nu merge din ce au auzit ei de la bunicu ca Dacia 1100 are doar 2 faruri... Adica trebuie sa aiba un document legal in care sa scrie asta. Si nu pre-mi vine sa cred ca au documentatia tehnica de la toate modelele de masini din lume...
*

Daca vor pot avea documentatiile .Orice producator le are arhivate si le poate livra la cerere oricarei autoritati.1100 avea si o varianta echipata pentru raliuri care avea 4 faruri din fabricatie.
Cu stima bion

--------------------
Dacia SLZ Scala - TM54 2003
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
einstein1984
post 25 Jan 2006, 19:42
Post #5

fan Dacia

Da, dar varianta de raliu nu e omologata pentru circulatia pe drumuri publice in Romania.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit - negru pe alb masina
+
Vlad Georgescu
post 25 Jan 2006, 20:08
Post #6

/----\ <--- Logan

Eu am facut luna asta (adica in Ianuarie) ITP-ul la Meridian, si mi-au pozat masina.

--------------------
Volțvagăn Glonț - - 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
Athos, Porcos si Bairamis
+
Uncle-Sam
post 25 Jan 2006, 22:58
Post #7

MEMBRU DE PARTID

era omologata. o foloseau la politie. sa-i vad eu pe amaratii aia de prin nu stiu ce comuna cum or sa gaseasca ei in 45 min documentatia (ca prin telefon la alta statie itp nu prea se face)

--------------------
DACIA 1100 1971 / DAEWOO - B ** *** TICO 1999
Eu am numai 3 pistoane si ma cheama piTICOt
+
dacicuss
post 26 Jan 2006, 09:30
Post #8

Mare Vrajitor KKK

From: Poplaca

Daca-mi arati tu o comuna cu un service ce e autorizat sa-ti faca ITP, ca sa nu mai zic si fara sa aibe documentatia, jur pe cravata mea de pionier ca le teleportez intr-un minut documentatia...oricare...

--------------------
VW Passat 1.9TDI - ww-00-XXX
A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong.
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th August 2025 - 05:52
Dacia