Motorul tremura la turații mici
![]() ![]() ![]() |
Motorul tremura la turații mici
LKY |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 2 September 20 ![]() |
Attached thumbnail(s) IMG_20210813_104128.jpg ( Size: 3.31mb ) Number of downloads: 176 |
||
--------------------
Renault
Megane
2013 1.6 130
|
|||
lupukel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 307 Joined: 17 December 17 From: Iasi ![]() |
Pune diagnoza pe ea, eu zic ca ai un injector cu bobina interna pe duca. Daca e asa o sa vezi erori pe calculatorul de injectie.
Treaba cu lantul nu prea face sens, daca ar fi probleme cu el le-ai avea tot timpul, nu numai la rece si intr-o anume plaja de turatii. Uleiul ajunge in admisie pe traseul de recirculare a gazelor de carter sau pe la axul turbinei, vezi ca mai sunt discutii despre asta. Nu e neaparat sa ai ulei pe exteriorul turbinei cand se intampla asta. Da jos conducta de retur ulei de la turbina inapoi in baie. Daca e infundata uleiul face presiune in turbina si trece mai usor pe la ax. Cu carterul e normal sa mai treaca si cantitati mici de vapori de ulei, daca n-ai sandero. P.S. Daca dai jos conducta de retur ulei, eu zic sa iti schimbi si garniturile. E una metalica la iesirea din turbina, si una de cauciuc la intrarea in baie, cel putin asa sunt la 1.5 dci. Returul uleiului din turbina e prin cadere libera, deci sunt sanse foarte mari ca in timp sa apara depuneri si sa se infunde. This post has been edited by lupukel: 13 Aug 2021, 16:37 |
--------------------
Renault
Megane 3
2012 1.5 dci 110 CP K9K836
|
|
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
Pe Sandero 1.5 dCi se afla tot un motor Renault K9K, iar cand se ofera astfel de explicatii "inginereste" orice alte detalii cred ca sunt.... inutile. Totusi:
QUOTE Una ar fi faptul ca, la turații mici sub 2000 la rece, motorul tremura foarte urat iar când accelerez treptat, tot tremura pana în 2000 de turații și se aude un (tac) apoi o ia normal. Schimb, treapta a 2a în 2500-2800 și începe iar tremuratul, accelerez treptat și aceasi chestie. După 10 min, când motorul se încălzește nu mai face asa. PS: iar din cele scrise initiatorul detine o masina cu motor 1.6 dCi... This post has been edited by Gil26: 13 Aug 2021, 16:56 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
clau166 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 29 May 10 From: Arges ![]() |
Daca 1.6 dci n-are principiu de functionare ca al unui avion cu reactie se aseamana destul de mult cu 1.5 dci. Dupa simptomele descrise cred si eu ca ori un injector face figuri ori celebrul EGR functioneaza prost. Ma gandesc la EGR pentru ca se aude acel "tac". Pe incalzire motor EGR-ul e actionat pentru incalzirea mai rapida a motorului.
|
--------------------
Renault
Megane III PH2 1.5 dci K9K 636
2012
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 04:08 |