Reglare tacheti mecanici Laguna 2, 1.9dci 77kw
![]() ![]() ![]() |
Reglare tacheti mecanici Laguna 2, 1.9dci 77kw
dumitru23 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 452 Joined: 9 January 09 ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna 2
2002
|
|||
xmisterx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.662 Joined: 12 October 17 From: Brasov ![]() |
admisie 0.20 mm
evacuare0.40 mm Reglajul tachetilor la motorul asta se poate face numai prin inlocuire. This post has been edited by xmisterx: 2 Dec 2020, 09:45 Attached thumbnail(s) tacheti.jpg ( Size: 315.38k ) Number of downloads: 147 |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 Privilege 1.9 dci 120 hp Clio life evo 2019 0.9 75 HP
|
|
dumitru23 |
![]()
|
De ce? Nu se pot regla prin alezare din pastila sau din coada supapei?
|
--------------------
renault
laguna 2
2002
|
|
xmisterx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.662 Joined: 12 October 17 From: Brasov ![]() |
Pai ce sa alezezi acolo? Tu trebuie sa adaugi material pt a micsora distanta dintre cama si tachet, nu sa elimini. De aceea acesti tacheti sunt facuti la mai multe dimensiuni. Se masoara distanta dintre cama si tachet si in functie de asta se alege tachetul.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
|
|
dumitru23 |
![]()
|
Nu prea aveti dreptate. Pe masura ce supapa se uzeaza ea intra mai adanc in chiuloasa si ca urmare se apropie din ce in ce mai mult de pastila de pe interiorul tachetului.
|
--------------------
renault
laguna 2
2002
|
|
xmisterx |
![]()
|
Eu pana acum n-am intalnit asa ceva, invers da, am gasit depuneri de gudron pe scaune( in special pe supapele de evacuare) supape care nu se mai inchideau complet. De curiozitate te intreb ce problema are motorul?
This post has been edited by xmisterx: 2 Dec 2020, 20:34 |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
|
dumitru23 |
![]()
|
Din cauza intinzatorului de accesorii s-a rupt cureaua si a intrat la distributie a sarit--0 De la punct si a îndoit supape . Intr-adevar f. multe depuneri pe evacuare pt un motor care nu consuma ulei. Va tin la curent cu tachetii daca reusesc fara sa-i schimb.
|
--------------------
renault
laguna 2
2002
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
tu ai supape indoite si vrei sa rezolvi asta cu joc la supape? Sau alezand coada supapei ca sa ai joc corect?
![]() ![]() Cauta o chiualasa completa si buna mai bine. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
xmisterx |
![]()
|
In cazul asta si eu recomand inlocuirea completa a chiulasei. Inainte de montaj trebuiesc facute verificari amanuntite la jocuri ax cu came, distanta tacheti, inlocuirea semeringurilor la supape, jocuri la supape, uzura scaune, scurgeri la supape si nu in ultimul rand planeitatea chiulasei.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
|
|
dumitru23 |
![]()
|
CHIULOASA ESTE ok, doar supapele sint indoite. Am schimbat toate supapele, ghidurile la supape si simeringurile. Am verificat si planeitatea. Am rectificat scaunele la supape, si aveam nevoie sa reglez tachetii, de aia am deschis subiectul. Daca credeti ca am gresit pe undeva va rog sa-mi spuneti.
|
--------------------
renault
laguna 2
2002
|
|
xmisterx |
![]()
|
E bine ce ai facut, in cazul asta pt reglarea corecta a distantei dintre tachet si cama este buna solutia prin rectificarea pastilei din interiorul tachetului, in functie de distanta dintre cama si tachet se alege cat se rectifica din fiecare tachet.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
|
|
dumitru23 |
![]()
|
Multumesc colegilor pentru ajutor si sfaturi. Motorul merge super!
|
--------------------
renault
laguna 2
2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th May 2025 - 10:40 |