Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Costuri import Emiratele Arabe, intrebare taxa vama

eustache
post 4 May 2020, 10:29
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 1
Joined: 4 May 20
Va salut si bine v-am gasit! Precizez ca eu nu ma pricep absolut deloc la masini dar fac acest topic pentru un unchi.

Doreste sa stie cat ar costa importul unei masini Renault Koleos din Emiratele Arabe?

Renault Koleos motor 2000 cm benzina, euro 5, 15500 euro, taxa transport 1100 dolari. cat ar costa vama sau ce o mai trebui?

Multumesc anticipat si scuze daca nu am postat unde trebuie.

This post has been edited by eustache: 4 May 2020, 10:30


--------------------
renault renault 2004 - 111111
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
einstein1984
post 4 May 2020, 11:23
Post #2


Membru autentic


Group: Members
Posts: 13.176
Joined: 12 November 05
From: Bucuresti
0) Ce taxe se achită pentru un autoturism achiziționat într-un stat terț Uniunii Europene pe care doresc să-l înmatriculez în România?

Raspuns: La introducerea unui autoturism în teritoriul vamal al Uniunii, de către o persoană fizică, pentru punere în liberă circulație, este necesar ca aceasta să achite taxa vamală, taxa pe valoarea adăugată și, dacă este cazul, accize.
Pentru autoturismele introduse în țară de către persoanele fizice dintr-o țară terță în vederea punerii lor în liberă circulație, sunt aplicabile prevederile O.M.F.P nr. 1975/2010 pentru aprobarea Normelor tehnice privind determinarea valorii în vamă pentru bunurile introduse în România de către persoanele fizice, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 494/16.07.2010.
Începând cu data de 01.01.2007, taxele vamale aplicabile la importul din state terțe Uniunii Europene în România sunt cele cuprinse în Tariful vamal comun de import al Uniunii Europene, adoptat prin Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2658/87 privind Nomenclatura tarifară și statistică și Tariful vamal comun.
Taxa vamală se exprimă în procente și se aplică la valoarea în vamă a bunului.

În conformitate cu prevederile art. 70 din Regulamentul (UE) nr. 952/2013 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a Codului vamal al Uniunii, cu modificările ulterioare:

„(1) Baza inițială pentru valoarea în vamă a mărfurilor este valoarea de tranzacție, adică prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfuri atunci când sunt vândute pentru export către teritoriul vamal al Uniunii, ajustat, dacă este cazul.[...]”

Pentru a se determina valoarea în vamă în temeiul articolului 70 din Regulamentul (UE) nr. 952/2013 al Parlamentului European și al Consiliului, la prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile importate se adaugă elementele prevăzute la art. 71 din același regulament (de exemplu, cheltuielile de transport și costul asigurării mărfurilor importate, precum și cheltuielile de încărcare și manipulare legate de transportul mărfurilor importate până la punctul de introducere a mărfurilor pe teritoriul vamal al Uniunii, redevențe și drepturi de licență, etc.)

Potrivit Tariful vamal comun de import al Uniunii Europene, pentru autovehicule, taxa vamală de bază este de 10%.
Taxa pe valoarea adăugată este de 19% stabilită conform Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, și se aplică la valoarea în vamă însumată cu valoarea taxelor vamale.

Pentru alte informații cu privire la achitarea altor taxe cuvenite bugetului de stat, respectiv, taxa de primă înmatriculare, este necesar să vă adresați organelor fiscale.


--------------------
secretul fericirii este sa nu te certi cu prostii - verde
Ti-as raspunde, dar n-ai intelege.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th January 2021 - 05:14
Dacia Server hosting