De la Moscova la New York, Dintr-o lume intr-alta
De la Moscova la New York, Dintr-o lume intr-alta
alecsz99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 18 February 07 From: Bucuresti, Romania ![]() |
Orice calatorie incepe cu un plan. Si orice plan nu este final, de neatins si de neschimbat.
America este pe lista de dorinte a tuturor si era, evident si pe lista noastra. Totul a inceput prin noiembrie cand idea a prins conturul necesar pentru a devein plan iar planul a inceput sa insemne si actiuni concrete. Primul pas a fost studierea opriunilor de bilete, variantele fiind multe insa, ca orice calator nu ne-am dorit sa cheltuim prea mult pe avion. Asadar am ales cel mai ieftin zbor, pe ruta Bucuresti – Moscova – New York. Iar aici a intervenit prima schimbare in plan. Daca tot ajungem la Moscova, nu face sens sa vedem si orasul, si Rusia? Face! Am intreprins formalitatile necesare pentru vize, prima oara de SUA pentru ca acolo am considerat ca este mai greu. Dar nu a fost, totul a decurs facil si rapid. La cateva ore dupa ce ne-a fost admisa viza SUA am luat biletele de avion, Bucuresti – Moscova – New York, cu o pauza de 2 zile in Rusia intre zboruri. Asta inainte sa luam viza de Rusia, pe care am considerat-o mai mult o formalitate. Si am avut dreptate. Viza SUA este foarte calitativa, sunt atenti la detalii, sistemul este facut sa functioneze. Viza de Rusia este mai mult birocratie, sa ai toate actele, tot ce trebuie la dosar. Daca intereseaza pe cineva voi detalia experienta privitoare la vize intr-un post separate, nu are rost sa plictisesc inutil. Asadar iata-ne cu vizele in pasaport, cu bilete de avion si cu bagajele facute. Moscova Am plecat imediat dupa Craciun, cu un zbor al companiei ruse Aeroflot, de la Bucuresti la Moscova. Prima impresie despre Aeroflot a fost ca este un fel de Tarom rusesc, companie de stat. Odata ajungi insa la Moscova ne-am data seama ca este mai mult un fel de Turkish Airlines decat Tarom, cu o flota imensa, rute in toata lumea si 95 de ani de experienta. Citisem inainte de plecare opinii despre aceasta companie, cele din urma cu cativa ani amintin de calatori beti si problemele generate de acestia. Insa acum alcoolul este interzis pe rutele Aeroflot iar compania este condusa dupa standard occidentale. Recomanda cu drag oricui are spiritual de aventura necesar!. Zborul Otopeni – Sheremetyevo l-am facut in 3 ore cu un Airbus A320, destul de plin avand in vedere perioada. Am aterizat pe Sheremetyevo, la 29 km nord de centrul Moscovei la ora locala 4 A.M. Formalitatile vamale au durat fix 30 de secunde, practice doar am aratat pasaportul care a fost stampilat si ne-a fost inmanata fisa de migratie, o hartie ce contine datele de intrare in Federatia Rusa si care trebuie pastrata in permanenta pe toata durate sederii. Fisa ne-a fost ceruta la hotel, odata cu cazarea. Rezervasem o masina la Sixt Rent a Car in aeroportul Sheremetyevo, Informatiile disponibile online si experientele celorlalti nu ar fi recomandat in primul rand aceasta companie din Moscova insa era singura deschisa 24/7 si avand in vedere ora aterizarii, nu am avut alte optiuni. Si aici insa pot spune ca nu au fost probleme, asadar e bine peste tot in lume sa ai propia experienta sis a tragi propriile concluzii, trairile altora nefiind neaparat relevante pentru tine. Preluarea masinii a durat cam 30 de minute apoi iata-ne la volanul unui Hyundai Solari automat, pe benzina. Eram gata de drumul spre hotel si avand in vedere ora matinala ne asteaptam la un drum scurt si deja ne gandeam la patul cald ce ne astepta. Insa am gresit….nici nu am iesit bine din aeroport si traficul din Moscova ne-a trezit la crunta realitate! Conduc zilnic in Bucuresti, am condus de nenumarate ori in Istanbul, prin Roma, am condus in nenumarate capitale Europene aflate in topul negative al traficului aglomerat, am vazut traficul din Bangkok insa Moscova este din alta lume! Totul este blocat tot timpul! Si nu vorbim de lipsa infrastructurii cum este cazul in Bucuresti ci de faptul ca sunt bulevarde cu 10-12 benzi pline ochi de masini, la toate orele zilei si noptii. Eram pregatit pentru ce e mai rau, dar nici atat de rau! De fiecare data cand merg la Istanbul spun ca nu o sa ma mai plang de traficul din Bucuresti. Dupa Moscova, nu ma voi mai plange de traficul din Istanbul! Punctez si o parte buna a traficului aglomerat, la fel ca la Istanbul. Orice manevra vrei sa faci, atat timp cat semnalizezi, ti se face loc. Practic poti trece de de banda 5 pe banda 1 si apoi sa faci dreapta fara problem. Desigur ca la randul tau trebuie sa faci loc celorlalti. Cu siguranta condusul prin Rusia este o experienta aparte! Am plecat insa pregatit, citisem ca Waze este inutil pentru ca nu-l foloseste nimeni si deci nu are informatiile din trafic necesare penntru a calcula rutele optime si a evita aglomeratia. Asa ca am descoperit ce folosesc Rusii, anume Yandex Navigator. Il aveam instalat pe telefon si a fost un real ajutor atat timp cat am condus prin Moscova. Distanta de la aeroport la hotel a insemnat aproape 2 ore de trafic aglomerat si blocaje. Avand in vedere si gradul nostru de oboseala si lipsa somnului, a fost si mai greu. Insa am ajuns cu bine la hotel, am parcat masina, am mancat si ne-am culcat, fiind demult cazul sa o facem! Ne-am trezit pe la pranz surprinsi de intunericul de afara. Parca erau primele ore ale diminetii! Cer plumburiu, prin de nori, -7 grade si o ninsoare fina, doar cat sa fie nevoie sa folosesti stergatoarele, nu mai mult. Prim destinatie a fost,evident, Piata Rosie si Kremlinul. Yandex ne-a ajutat iar, gasind o parcare chiar langa Piata Rosie, la magazinul GUM, faimos in Moscova, un fel de magazine universal comunis transformat in mall de lux, cu toate brandurie occidentale prezente si preturi pe masura. Din pacate atat Piata cat si Kremlinul erau delimitate cu un cordon de securitate, probabil fiind in lucru ceva important pentru viitorul politic rus si mondial. Asadar in prima zi nu ne-am putut apropia mai mult decat pentru a face cateva poze din strada. Apoi ne-am plimbat prin centrul Moscovei, pe strazile impodobite de sarbatoare, ninse si aglomerate. Moscova este de vazut iarna, clar acesta este farmecul orasului. Iar cum rusii sarbatoresc Craciunul si Anul Nou pe stil vechi, ei abia se pregateau de sarbatoare, ceea ce a adaugat un farmec in plus orasului. IMG_6133.jpg ( Size: 132.93k ) Number of downloads: 894 pentru nostalgici IMG_6131.jpg ( Size: 147.93k ) Number of downloads: 905 toate cladirile din Moscova sunt decorate, iar cladiri comuniste in centru nu exista IMG_6120.jpg ( Size: 81.09k ) Number of downloads: 909 Catedrala Sfantul Vasile IMG_6116.jpg ( Size: 81.48k ) Number of downloads: 903 IMG_6111.jpg ( Size: 89.03k ) Number of downloads: 894 Piata Rosie IMG_6107.jpg ( Size: 124.66k ) Number of downloads: 122 IMG_6104.jpg ( Size: 96.88k ) Number of downloads: 105 IMG_6086.jpg ( Size: 111.86k ) Number of downloads: 91 IMG_6080.jpg ( Size: 144.22k ) Number of downloads: 73 IMG_6075.jpg ( Size: 102.63k ) Number of downloads: 73 IMG_6063.jpg ( Size: 146.16k ) Number of downloads: 102 In fiecare piateta exista cate un targ de Craciun. Observ aici fetele oamenilor, mult mai fericite si mai linistite decat, sa zicem, la Viena. IMG_6051.jpg ( Size: 83.35k ) Number of downloads: 125 IMG_6049.jpg ( Size: 108.29k ) Number of downloads: 105 IMG_6036.jpg ( Size: 97.19k ) Number of downloads: 82 IMG_6034.jpg ( Size: 140.12k ) Number of downloads: 88 Teatrul Balshoi IMG_6023.jpg ( Size: 142.9k ) Number of downloads: 89 IMG_6018.jpg ( Size: 152.24k ) Number of downloads: 84 IMG_6012.jpg ( Size: 93.84k ) Number of downloads: 77 IMG_6005.jpg ( Size: 202.47k ) Number of downloads: 62 IMG_5996.jpg ( Size: 110.77k ) Number of downloads: 61 IMG_5994.jpg ( Size: 125.58k ) Number of downloads: 52 IMG_5991.jpg ( Size: 103k ) Number of downloads: 50 IMG_5990.jpg ( Size: 98.66k ) Number of downloads: 55 IMG_5982.jpg ( Size: 104.54k ) Number of downloads: 94 Inca se vinde benzina de 92. Pretul pentru benzina 95 este sub 3 lei litrul. Inutil de spus ca marea majoritate a masinilor au motoare pe benzina. IMG_5981.jpg ( Size: 137.25k ) Number of downloads: 143 In Moscova TOT TIMPUL se deszapezeste, atat pe strata cat si pe trotuare. IMG_5977.jpg ( Size: 114.84k ) Number of downloads: 132 IMG_5975.jpg ( Size: 101.26k ) Number of downloads: 106 IMG_5974.jpg ( Size: 132.84k ) Number of downloads: 83 IMG_5972.jpg ( Size: 113.99k ) Number of downloads: 106 Primul contact cu Moscova ne-a dus direct in frigul noptii si traficul infernal spre oras. This post has been edited by alecsz99: 9 Jan 2019, 18:58 |
--------------------
Dacia/Kia/Mercedes
Berlina Li / Pro Cee'd / S320
2003 / 2008 / 2010
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 01:02 |