Anul trecut am avut o problema la Renaultul Trafic din semnatura: in mers, la un moment dat cand schimbi viteza sau o scoti din viteza la semafor te trezesti ca deodata "se inmoaie" schimbatorul, il poti misca foarte usor in toate directiile insa nu mai cupleaza in nici o treapta. Problema e neplacuta pt ca poti ramane in drum daca nu cunosti despre ce este vorba...
este si scopul pt care am facut acest topic, pt ca cei care pot pati la un moment dat asta sa stie ce au de facut.
Cauza: ciuperca din capatul timoneriei este fixata pe un cui cu nuca in capat aflat pe cutia de viteze. Am inteles ca este o boala cunoscuta a acestor modele, in timp ciuperca care e dintr-un material plastic se roade pe interior, se largeste si sare de pe cui.
Rezolvare pe termen scurt: se ridica capota, se gaseste ciuperca si se apasa cu putere cu podul palmei pt a se fixa la loc pe cui. Apoi functioneaza si poti pleca acasa...
Cum stai in fata masinii si te uiti la motor, trebuie sa cauti aceasta ciuperca in jumatatea din dreapta ta, undeva mai jos, spatiul este stramt dar este vizibila si poti baga mana...totusi s-ar putea sa friga.
Rezolvare pe termen lung: problema e ca dupa ce a sarit o data, va mai sari... si din ce in ce mai des. Cautati cu google "kit reparatie timonerie renault trafic" si veti descoperi pe siteuri de anunturi un dispozitiv simplu format din doua piese metalice si doua suruburi cu care se fixeaza intre ele. Montati-le cu atentie ca sa nu va cada piesele in scut, spatiul e stramt si se lucreaza cu o singura mana. Preferabil sa strangeti suruburile cu o surubelnita magnetizata.
Atasez poza cu ciuperca respectiva cum arata fara dispozitiv si cum arata cu el montat...sa va faceti o idee despre mecanism si despre ce trebuie cumparat daca intampinati problema. Si o poza cu dispozitivul din diverse unghiuri.
kit.jpg ( Size: 22.11k )
Number of downloads: 218kit3.jpg ( Size: 16.14k )
Number of downloads: 228This post has been edited by papa_mulo: 11 Jan 2018, 16:29