Ralanti neregulat, nu se accelereaza, 1.8 16V (2001)
![]() ![]() ![]() |
Ralanti neregulat, nu se accelereaza, 1.8 16V (2001)
rrazvan |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 8 June 08 From: ARAD ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II HB
2001/1,8;16V O singura viata,o singura iubire: JUVE !!!
|
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Un senzor de volanta defect poate sa dea simptomele descrise.....dar daca apare pe tester ca este defect atunci probabilitatea sa fie asa creste.
|
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
rrazvan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 8 June 08 From: ARAD ![]() |
Am curatat senzorul de la volanta,mesajul ''Senzor defekt'' a disparut dar fenomenul de turatie neregulata a aparul din nou dupa aprox. 10 KM de mers.Mecanicul s-a uitat si la clapeta de acceleratie dar a zis ca era curata ,nu era necesara curatarea acesteia.Poate sa fie totusi clapeta de acceleratie defecta ?
|
--------------------
Renault
Laguna II HB
|
|
victor cristian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 345 Joined: 5 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Mai exista discutii pe acest subiect,cu riscul de a ma repeta,la mine era curata clapeta dar era contact imperfect la periile colectoare din potentiometrul atasat clapetei.
|
--------------------
renault
LagunaII 1.8,16v
2003limousine
|
|
rrazvan |
![]()
|
Mersi de raspuns.Azi am trecut pe la mecanic chiar cand a avut simptomul respectiv iar la tester a reiesit erorile din poza atasata.Zicea ca clapeta de acceleratie a fost schimbata dar trebuie introdusa in SW deoarece nu o recunoaste si de aceea apare eroarea de comunicare intre pedala de acceleratie si clapeta.Mie mi-e greu sa cred acest lucru.
Attached thumbnail(s) IMG_20170306_080046_1.jpg ( Size: 3.16mb ) Number of downloads: 189 |
--------------------
Renault
Laguna II HB
|
|
AdR!@N |
![]()
|
![]() Adrian Group: Members Posts: 1.170 Joined: 13 December 10 From: Timisoara ![]() |
Scurt circuit la +, eroarea este permanenta....ca sa mai "invete" calculatorul cu asta.
Ori desfaci corpul pedalei si vezi ce este pe acolo, ori cauti alta pedala. |
--------------------
Renault
Latitude
Luxury 2.0dCi CVA Renault Laguna 2 - 1.9dCi 120CP, 333 333km+
|
|
rrazvan |
![]()
|
Revin cu informatii:am aflat ca,clapeta de acceleratie a fost schimbata de proprietarul anterior.Am facut o reinitializare de SW si exact o luna de zile nu am mai avut probleme.Ieri simptomul a revenit dar a inceput cu scaderea turatiei la relantii,orirea motorului in mers dupa care turatia a stat intre 2000-2200 rpm cu cresteri sporadice pana la 4000 rpm (exact ca inainte de reinitializare).Azi am facut iar o reinitializare de SW dar la relanti,turatia tindea sa scada spre 600 rpm dupa care revenea la 800 rpm.Ajuns acasa,m-am gandit sa dau cu spray de contact terminalele de la mufa clapetei de acceleratie dar ,surpriza,cand am scos mufa,a reaparut simptomul (turatia intre 2000-2200 rpm).Aveti idee care poate fi cauza?
Multumesc anticipat. |
--------------------
Renault
Laguna II HB
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
Garniturile de la clapeta de acceleratie si cele de la galeria de admisie le-ai schimbat ? Cu timpul imbatranesc , devin rigide si nu mai etanseaza cum trebuie iar motorul trage "aer fals" !
|
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
rrazvan |
![]()
|
Nu am schimbat garniturile.Dar clapeta de acceleratie nu vine si cu garnituri?Ma gandesc ca atunci cand s-a schimbat clapeta de acceleratie (in ianuarie,2017) s-au schimbat si acestea.O sa incerc sa schimb si cele de la galeria de admisie.
|
--------------------
Renault
Laguna II HB
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
Eu am folosit silicon din ala negru care rezista la temperaturi mai ridicate , si de 5 ani merge fara probleme !
|
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
rrazvan |
![]()
|
Unde ai aplicat acel silicon?
|
--------------------
Renault
Laguna II HB
|
|
FlameZJe |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 2 February 11 From: Caransebes ![]() |
Dupa o lunga lupta cu problema asta am reusit sa o identific si sa o rezolv. Datorita pozitionarii proaste a clapetei deasupra de galeria de evacuare, aerul cald degajat deformeaza pinii din mufa de la clapeta iar acestia nu mai fac contact. Am inlocuit vreo 3 mufe (care rezistau cam 6-8 luni) dupa care am anulat complet mufa si am lipit firele direct pe pinii clapetei. De atunci nu mai am probleme. Iti recomand sa verifici cum arata pinii din mufa si eventual sa ii "strangi" putin cu o surubelnita inainte de a face alte investitii in masina. Sper sa fie de ajutor!
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2001
- CS 20 PUX Renault Laguna II 2001 - 1.6 CS-20-PUX
|
|
rrazvan |
![]()
|
Mersi frumos,FlameZJe.Am desfacut mufa,am dat cu spray de contact iar azi am fost inca odata la reinitializare SW.Daca mai apare fenomenul o sa verific pinii de la clapeta.Se pare ca si calculatorul de injectie poate fi o cauza.
|
--------------------
Renault
Laguna II HB
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
|
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 15:43 |