Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Salutari ! Intampinari a unor sunete ciudate

dave06ZED
post 31 Aug 2016, 11:09
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Oradea

Salutari forumistilor biggrin.gif . Intampin o problema cu un sunet ciudat , foarte urat . Sa va explic in felul urmator , la care nu am gasit vreoun topic deschis pe forum . Deci sunetul vine din partea din spate , din zona tobei de esapament . Precizez ca de cand am masina (1 an) am parte de aceste sunete extraordinar de frumoase , un sunet metalic , o bataie gen fier pe fier . Vreau sa mai precizez ca trebuie sa schimb toata directia ( bucsi punte, amortizoare etc .)Care au fost deja achizitionate , doar ca trebuie sa ma apuc de montaj , schimbat , dar nu troncane cum troncane bucsile .
Sunetul se aude cand trec peste diferite gropi / denivelari , va zic , un sunet metalic , fier pe fier . Primu lucru pe care l-am facut , a fost sa o bag peste un canal , am verificat tabla care desparte toba de caroserie , sa nu fie desprinsa ca sa atarne pe toba( am mai inlocuit suruburi ruginite ca sa se stranga mai bine de caroseie ), dupa care am schimbat si tampoanele de la esapament pentru ca erau distruse . Dupa ce le-am schimbat a fost redusa miscarea , balansul tobei dar la fel mi se aude acel zgomot , acele lovituri .
Intrebarea mea este de unde poate fi acel zdranganit , care se aude extrem de urat in exteriorul masinii (daca inchid geamurile nu se mai aude acel zdranganit , strict in exterior se aude ).

As vrea sa aud niste idei , ca dupa ce schimb toata directia nu vreau sa aud nici un zdranganit / bocanit .

Va multumesc anticipat !

--------------------
Renault Laguna II , 1.9dCi 79kW/107CP , Privilege 2001 - BH 06 ZED
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
byby
post 31 Aug 2016, 13:43
Post #2

Membru autentic

From: IASI

Sigur e pe site problema ta, si sigur s-a discutat de multe ori; Trebuie sa schimbi bucsele de la puntea spate. Pot sa jur ca si cand franezi violent simti ca vine masina peste tine si se aude lovitura. cauta si vei gasi. Topicul se intituleaza "busci spate cu belea" parca.

--------------------
Renault Laguna 2003 1,9 dci Privilege
+
dave06ZED
post 31 Aug 2016, 14:40
Post #3

Membru incepator

Multumesc pentru raspunsul tau prompt. Ii posibil sa fie in topicul cu bucsile spate cu belea , dar cum are multe pagini sigur am omis comentariul .
Ai dreptate , cand pun o frana mai putetnica zici ca mi se ridica spatele.
Sper sa dispara zgomotul dupa ce schimb cele 2 bucse .

--------------------
+
boeru_laurentiu
post 31 Aug 2016, 16:28
Post #4

Membru

From: Focsani

Vezi sa iei ceva de calitate , caci altfel le schimbi dupa un an !

--------------------
renault latitude 2011, 173 cp , automată
+
dave06ZED
post 5 Sep 2016, 16:20
Post #5

Membru incepator

Salut . Multumssc pentru sfat . Am achixiotionat rouville , sper sa tina smile.gif

--------------------
+
byby
post 6 Sep 2016, 07:10
Post #6

Membru autentic

From: IASI

Eronat. Era bine sa cumperi originale Renault si gata; Manopera nu e tocmai ieftina, si nu cred ca vrei sa le schimbi la fiecare 2 ani.

--------------------
Renault Laguna 2003 1,9 dci Privilege
+
RENO SS DPR
post 6 Sep 2016, 18:14
Post #7

Membru autentic

QUOTE(dave06ZED @ 5 Sep 2016, 16:20)
Salut . Multumssc pentru sfat . Am achixiotionat rouville , sper sa tina smile.gif

nu vreau sa te sperii, dar speri degeaba. O sa le schimbi in scurt timp iar, daca mergi normal cu masina. Daca mergi ca si cum ai merge cu un bibelou, s-ar putea sa te tina PUTIN mai mult. Trebuia sa asculti sfaturile daca tot le-ai cerut. Parerea mea.

--------------------
RENAULT LAGUNA 2.0 Dci 2007
No religion ! ONLY God !!!
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 23:07
Dacia