Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Frana de mana, lugime cabluri inegala

Urzum
post 26 Mar 2016, 13:53
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Astazi cand am tras frana de mana, am simtit un fel de pocnitura si m-am trezit ca nu mai tine deloc (se misca libera ca si cum manerul nu ar mai fi conectat la nimic).

Am desfacut cotiera sa verific ce s-a intamplat si am constatat ca din cauza faptului ca unul din cele doua cabluri ce sunt prinse de maneta este mai lung decat celalalt, cablul cel mai scurt iese din lacasul lui si automat frana nu mai poate fi trasa (levierul nu mai are de ce sa traga - cablul lung ramane prins dar nu este loc sa fie tras suficient.

Am gasit pe aici prin tutoriale ceva asemanator, insa nu am gasit si cum se rezolva acest aspect.

Am reusit sa prind la loc cablul scurt, am ridicat rotile si am testat daca frana mai tine cand este trasa, asa cu cablurile inegale. Tine, insa nu suficient.
Iar din cauza faptului ca acel sistem de prindere nu mai este acum paralel, daca trag mai brusc frana de mana imi scapa iar cablul mai scurt

Inainte sa merg la un service sa dau iar o gramada de bani sa vad cum imi strang ei o piulita, poate sa imi dea cineva un sfat cu privire la remedierea acestei probleme?

in poze se poate vedea mai exact despre ce vorbesc.

2ex11ld.jpgeanpeh.jpg
neyulk.jpg2iaeat4.jpg

Multumesc anticipat

--------------------
Renault Megane 1.5 dCi - PH 50 AMX 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 26 Mar 2016, 14:13
Post #2

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Pai cablul mai lung e pe duca, se va rupe in curand. Daca vrei musai sa il rupi pune un distantier care sa preia diferenta de lungime.

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
budspencer07
post 26 Mar 2016, 14:31
Post #3

Membru autentic

From: Suceava

Verifica si curata parghia frana mana a etrierilor spate.Nu fa improvizatii inutile.Daca nu revin pe liber inapoi posibila schimbare a acestora.Bafta multa!!!

--------------------
Land Rover Range Rover 2015
+
luca76
post 26 Mar 2016, 14:43
Post #4

Membru autentic

From: Cel mai sarac judet din tara

Cablul pe roata stanga este rupt.

--------------------
renault Kadjar 1,5 blue dci manual - Numar de vaslui 2019
prostu' pana nu-i fudul nu-i prost destul
+
robertzic
post 26 Mar 2016, 18:03
Post #5

Membru incepator

La fel ca tine am patit si eu, singura solutie e sa repozitionezi cablul care ti-a iesit in gheara aceea de plastic dupa care sa strangi piulita astfel incat sa iti tina frana. Diferenta aceea, gen acel suport nu sta drept, ar fi din cauza discurilor si placutelor de frana uzate.

--------------------
Renault Megane II/2004
+
solidconvert
post 27 Mar 2016, 10:42
Post #6

Donator

From: Bucuresti

Boala veche! Vezi ca ai unul dintre etrieri blocat... sau cablul este gripat pe camasa si nu l lasa sa revina. Spray degripant la greu pe el si il misti ca sa si revina. Daca in schimb dupa deblocare va avea tendinta sa faca la fel trebuie sa l schimbi. Cablurile nu se intaind chiar atat de diferit... wink.gif
L.E.: nu se strange aiurea piulita pana tine frana de mana, pentru ca tine atacate etrierele si se strica intr un timp scurt.

This post has been edited by solidconvert: 27 Mar 2016, 10:43

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
nazzy
post 24 May 2016, 20:03
Post #7

Membru incepator

Salut!,ai rezolvat problema?,pentru ca la fel am patit si eu si nu stiu de la ce este.... blink.gif

--------------------
renault megane 2 - b 55 cxm 2002 1,5 dci
+
yron_mike
post 5 Jun 2016, 23:28
Post #8

Membru incepator

From: Bucuresti

salut baieti.la fel am avut si eu cablu unu mai lung si unu mai scurt.l-am inlocuit cu unul nou si tot asa era.am rezolvat problema cu un adaos(distantier) la cablu lung.si nu am mai avut probleme.

--------------------
renault megane sedan 2005
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 21:48
Dacia