Schimbare motor 1,6 16v cu 2.0 16V, cu toate problemele aparute
![]() ![]() ![]() |
Schimbare motor 1,6 16v cu 2.0 16V, cu toate problemele aparute
RADU__ |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane IV
Sedan TCE140 2022
- BV 22 ROC tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede! |
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
QUOTE(RADU__ @ 7 Mar 2016, 23:43) Va rog sa va exprimati parerile...... Masina donatoare (banuiesc ca cea verde lovita) era perfect functionala...cu toate functiile OK? This post has been edited by espacern: 8 Mar 2016, 02:56 |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
Da. Am circulat cu ea trei luni conform legii. A avut airbagurile cortina si scaun explodate, dar am rezolvat cazul prin inlocuire airbaguri si "reparatie" la modulul de airbag. In rest totul era OK.
|
--------------------
Renault
Megane IV
Sedan TCE140 2022
|
iDoctor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.062 Joined: 12 October 13 ![]() |
masina donatoare fiind faza 1 nu se pupa cu faza2 , alt uch trebuia configurat dar de faza 2 cu functia keylles , portbagajul nu se deschide tot din aceeasi cauza plus ca trebuie modificata instalatia de portbagaj , lucru valabil si la usile spate (securitate copii )
|
--------------------
Renault
Megane
2011 / 150 hp
- B-02-TYM Nu mai am rabdare pentru prosti , ca este prea multi . dar multi .
|
|
RADU__ |
![]()
|
Am modificat instalatia de portbagaj conform faza 1. Montat cablaj antena si buton pentru inchidere (cel din sigla) Din cartela semnalizeaza vizual comanda de autorizare, dar butonul de deschidere nu reactioneaza. Usile din spate functioneaza, mai putin keyless unde mai am de cablat antenele si senzorii.
This post has been edited by RADU__: 8 Mar 2016, 14:38 |
--------------------
Renault
Megane IV
Sedan TCE140 2022
|
iDoctor |
![]()
|
ia uita-te cu atentie care este schema corecta pentru keylles .
cu bordul nu ai rezolvare , faza 1cu faza 1 si 2 cu faza , portbagajul trebuie sa se deschida si fara antene montate , cu antenele montate si config poti deschide portbagajul , fara sa apesi butonul 3 , |
--------------------
Renault
Megane
2011 / 150 hp
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Eu am pus 2.0 16v in loc de 1.4, dar ca si la 1.6, iti trebuie cu cutie cu tot, care e diferita fiind in 6 trepte, planetare, timonerie, samd.
PS: nu am prins initial ca vrei cu cutie automata cu tot , care , probail e aceasi, nu ca in cazul manualei. This post has been edited by argon: 8 Mar 2016, 15:03 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
RADU__ |
![]()
|
QUOTE(iDoctor @ 8 Mar 2016, 15:52) ia uita-te cu atentie care este schema corecta pentru keylles . cu bordul nu ai rezolvare , faza 1cu faza 1 si 2 cu faza , portbagajul trebuie sa se deschida si fara antene montate , cu antenele montate si config poti deschide portbagajul , fara sa apesi butonul 3 , Conform shemei pe care o am, am cuplat pinii 47 si 48 mufa R2 gri la antena de portbagaj, si pinul 26 mufa gri la butonul de inchidere din sigla, (care functioneaza). Butonul de deschidere este un capat la masa si unul pe motorul actuator de deschidere. |
--------------------
Renault
Megane IV
Sedan TCE140 2022
|
RADU__ |
![]()
|
Saptamana asta am cablat usile din spate si antena a-III-a din interior. Acum sistemul este complect, dar portbagajul tot nu se deschide. Persista o eroare in bord referiotare la inchiderea centralizata, dar in CLIP-ul la care am avut acces, nu apare nimic.
Are cineva o schema din NT pentru sedan din decembrie 2007? Eu am numai pana in 2003, deci faza 1. Acum fizic motorul actuatorului de deschidere este legat la masa, impreuna cu intrerupatorul care marcheaza deschiderea si butonul de deschidere. Inca nu am controlat in UCH unde ajunge. Interersant este ca daca demufez actuatorul si-l mufez inapoi, se deschide. Deci UCH il simte. Am decuplat motorukl de la masa incercand sa-l cuplez inapoi (pe rol de intrerupator) dar nu functioneaza. ???? Problema cu bordul inca ramane, provizoriu am montat un intrerupator pe alimentarea lui cu care-i fac reset fizic. Inca mai caut o solutie. Daca nu voi gasi remediul, atunci voi confectiona un intrerupator temporizat elctronic, activat la punerea contactului. |
--------------------
Renault
Megane IV
Sedan TCE140 2022
|
RADU__ |
![]()
|
Am rezolvat 90% din problema portbagajului.
Acum se deschide "autorizat" de la al treilea buton al cartelei daca masina este incuiata, sau liber de la maner daca masina este descuiata. Inca nu se deschide in regim keyless. Am verificat antena specifica pentru portbagaj si functioneaza. Cartela in preajma ei, autorizeaza deschiderea usilor. Cu mufa de antena scoasa, nu se deschide nimic. Deci celelante antene din usi nu receptioneaza semnalul asa departe. Si totusi mai am o eroare pe bord referitoare la inchiderea centralizata, care nu apare pe clip. This post has been edited by RADU__: 16 Mar 2016, 20:26 |
--------------------
Renault
Megane IV
Sedan TCE140 2022
|
iDoctor |
![]()
|
verifica prin comparatie cablaj inchidere faza1 versus faza 2 si vezi diferenta , 2 fire de inversat .
|
--------------------
Renault
Megane
2011 / 150 hp
|
|
RADU__ |
![]()
|
Tocmai asta era si rugamintea dar se pare ca s-a sters mesajul. Nu am inca o schema de faza 2. LA mine motorul era legat la masa si pinul 7, avand faza 2. Acum l-am taiat si l-am pus prin intrerupatorul clapei de deschidere la masa. Al doilea fir al clapetei l-am izolat pe moment.
Daca cineva are o schema electrica la partea de portbagaj pentru faza2, va rog sa va faceti pomana ca inca nu am una. This post has been edited by RADU__: 16 Mar 2016, 20:50 |
--------------------
Renault
Megane IV
Sedan TCE140 2022
|
panavision |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 18 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca acestea sunt documentele de care ai nevoie. Desi, din cate imi aduc aminte, atunci cand am montat keyless-ul am mai gasit undeva si o a 3-a varianta de cablaj UCH. Poate ai noroc si reusesti cu acestea.
![]() ![]() |
--------------------
Volkswagen
E-Golf
2018 / 136CP
- B-30-SXT
|
|
ionitagelu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 4 March 05 From: Breaza ![]() |
Am si eu o intrebare legata de acest topic. Detin un Megane sedan din 2007 euro 3 1.5dci, 82CP. Este posibil din punct de vedere legal sa cumpar un 2.0 dci si sa pun acest motor + cutie de viteze si toate anexele pe masina pe care o detin? Aveti idee ce ar insemna ca si costuri de omologare (exclus cele tehnice, doar taxe si hartoage) si ce documente mi-ar trebui ? Deocamdata e doar teoretica intrebarea. Daca la 1.5 dci am taxa platita mai e nevoie sa platesc taxa de mediu la schimbarea motorului ?
|
--------------------
Renault
Koleos 2 Intens 2.0 dCi 4WD
2018
- PH27AUS Megane 4 1.6 dCI 130CP Bose - 2017
Megane 2 1.5 dCI 106CP - 2007 |
|
Salinas |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 190 Joined: 18 November 12 From: Bucuresti ![]() |
Taxa de mediu se plateste, doar, la inmatriculare.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Grandtour
1.6 16v Privilege 2004 cu GPL
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Taxa a fost platita pentru anumite date capacitate 1.5 si un anumit CO2......date care daca se schimba trebuie recalculata.
DPDV administrativ nu se poate/se poate face conversia....este explicat pe rarom.ro. |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
RADU__ |
![]()
|
Situatia este urmatoarea. Eu am trecut doua masini prin acest "filtru".
Prima conditie este ca puterea motorului sa nu creasca cu mai mult de 20% A doua conditie este sa nu se declaseze masina (ex E4 in E3) A treia este sa existe varianta constructiva pe aceeasi caroserie cu dotarea noului grup propulsor. Este necesara dovada provenientei motorului.Se trece printr-o verificare si autentificare prealabila a componentelor. se obtine aprobarea de principiu de la RAR Bucuresti. Se trece la verificarea modificarii efectuate, se plateste taxa de aprox 800ron, se obtine CI si apoi se merge la politie pentru schimbare talon si la fisc pentru inregistrarea noii categorii a autovehiculului. Talonul vine prin posta, noul impozit se plateste anul viitor, anul in curs fiind scutit (daca ai platit deja impozitul) De retinut ca a doua masina, nu a avut CI in Romania si a a obtinut CI cu modificarea gata facuta cu motorul de pe masina deja inscrisa in Ro. S-a prezentat brief-ul din Germania, actul de vanzare/cumparare din Germania si copie de pe CI a masinii de pe care s-a transferat motorul. This post has been edited by RADU__: 12 May 2016, 13:20 |
--------------------
Renault
Megane IV
Sedan TCE140 2022
|
ionitagelu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 4 March 05 From: Breaza ![]() |
Deci nu se poate, cresterea de putere e prea mare 82 -> 150
Deasemenea pe sedan nu cred ca s-a pus motor de 2.0dci, cel putin nu in Ro. Merci de info. |
--------------------
Renault
Koleos 2 Intens 2.0 dCi 4WD
2018
- PH27AUS Megane 4 1.6 dCI 130CP Bose - 2017
Megane 2 1.5 dCI 106CP - 2007 |
|
RADU__ |
![]()
|
Nu a fost in Ro din cate stiu eu comecializata vaianta. Dar sunt aceste echipari. eu am avut masina de noua. Cand am comandat masina, am incercat variante de 1,8 sau 2 si nu am putut primi, asta in situatia in care pe site Franta sau..altele, se putea comanda. Raspunsul a fost ca este o problema comerciala.
Cat priveste nr de omologare, a fost asimilat din baza de date din Germania. This post has been edited by RADU__: 12 May 2016, 14:49 |
--------------------
Renault
Megane IV
Sedan TCE140 2022
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 15:11 |