Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Consumabile Laguna II, recomandari

catalin1510
post 29 Dec 2015, 08:07
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Va salut.....as vrea sa-mi faceti si mie cateva recomandari ptr autoturismul meu. Ce tip de ulei este cel mai recomandat? Ce antigel sa folosesc?
Si acum sa va spun cate ceva si despre masina....eeste vorba despre o laguna 2 ph 2 din 2006 cu motor 2.0 dci 150 cp fara fap varianta gt cu suspensii sport. Masina am achizitionat-o din olanda si pot sa va spun ca merge extraordinar de bine. Singura ei problema descoperita a fost un mic joc ce necesita inlocuirea bieletei stanga fata. Masina nu pierde ulei si diagnoza am facut-o in reprezentanta renault din Romania.....am avut ceva emotii pana sa ajung la tester ptr ca nu ma asteptam sa scap asa de usor. Turbina functioneaza perfect, motorul la fel si totul este functional masina si aratind foarte bine. Masina am adus-o personal din olanda si, pe drumul spre casa, m-a facut s-o indragesc chiar foarte mult.
In fine.....ssunt o persoana careia ii place foarte mult sa calatoreasca si va pot preciza ca am peste 1 milion de km la volan. Mai pot preciza ca am si condus multe marci de masini ce le-am avut personal si, cu aproape fiecare dintre ele, am parcurs aprox 100.000 km.....aceasta este masina cu nr 14 ce-mi trece prin mana.
Mi-ar placea sa intalnesc oameni pasionati cu care sa pot schimba opinii.
Va astept sa dialogam.....

Attached thumbnail(s)
20151224_075619.png ( Size: 307.68k ) Number of downloads: 154

--------------------
renault laguna laguna 2 2006 2.0 dci privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mars
post 29 Dec 2015, 09:12
Post #2

meow or never

Group: Moderatori

Bine ai venit! Ulei Elf (ii las pe cei cu diesel sa zica de care), antigelul e Glaceol RX tip D, cel verde. S-a mai discutat pe aici, dar cred ca scrie si in manual.

Cum adica e varianta GT? Stiam ca pe GT s-au pus doar motoare 2.0T 204 si 2.0dCi 173. Din pacate, poza nu se poate mari, dar, la cum vad eu jantele, ai un Privilege. Poate ma insel. Suspensie sport, la fel, Laguna nu a avut, pentru ca nu e nimic sport la masina asta.

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
catalin1510
post 29 Dec 2015, 11:05
Post #3

Membru incepator

La reprezentanta asa mi s-a spus.....este echipata cu amortizoare mai dure asa cum este echipata varianta gt....asta dupa ce am intrebat de ce este atat de dura tinuta de drum. Inainte am avut un Passat 2.0 tdi de 170 cp cu jante de 17 si era mai soft la capitolul suspensii. De aceea am si intrebat....stiam ca Renault are suspensia mult mai soft ca VW. In fine.....pe amortizoare cat si pe alte componente inca sunt abtipildurile din fabrica. Masina nu a fost vreodata lovita si inafara de trapa si scaune incalzite cred ca are toate optiunile posibile.
By the way.....ddaca este cineva interesat.....cand am achizitionat-o am primit si manualul de utilizare ce-i drept, in engleza, ptr sistemul audio si navigatie carminat cu joystick precum si dvd-ul original carminat. Poate este cineva interesat desi, se pot gasi pe net fara probleme.
Masina clar a apartinut cuiva care a stiut ce cumpara. Si eu mm-am uitat numai dupa aceasta motorizare pe care dealtfel, nu am gasit-o usor nici in Olanda.
Daca ma intrebati de comparatii intre Renault si VW......sunt multe de spus.....sa stiti ca mie imi place si laguna. Passatul sta parca un pic mai bine la tinuta de drum si directie dar, inca nu am condus suficient Laguna ptr a putea emite niste opinii mai clare. Renault nu mi se pare mai slab decat VW.....depinde cum o ingrijesti. Calitatea finisajelor mi se pare mai buna la Passat dar, inca odata cred ca vorbim de lucruri diferite.....Passatul era din 2009, Laguna este 2006. Nu am condus modelul mai vechi de Passat ptr a ma putea pronunta si a compara modele din aceeasi generatie. Daca ma uit la modelele Passat de prin 2004, clar imi place mult mai mult Laguna.
In fine, parerile sunt impartite......mmie imi place ce masina am acum.....motorul este foarte elastic, imi place cum intra in viteze si imi pare mai aerisita la interior.

29 Dec 2015, 11:13:
Mai postez cateva poze.....

This post has been edited by catalin1510: 29 Dec 2015, 11:13

Attached thumbnail(s)
2083045_4.jpg ( Size: 116.44k ) Number of downloads: 154
2083045_2.jpg ( Size: 127.34k ) Number of downloads: 159
2083045_7.jpg ( Size: 115.62k ) Number of downloads: 156
2083045_32.jpg ( Size: 124.39k ) Number of downloads: 153
2083045_3.jpg ( Size: 117.51k ) Number of downloads: 41

--------------------
+
mars
post 29 Dec 2015, 12:47
Post #4

meow or never

Group: Moderatori

Dupa jante (Louxor 17"), volan si eleron, e mai mult ca sigur Dynamique (trebuie sa scrie pe stalpul de la usa pasagerului). GT are piele integrala cusuta cu ata rosie.

Nu stiu sa difere amortizoarele de la o versiune de echipare la alta. E rigida, in cea mai mare parte, din cauza jantelor. Cam toti au renuntat la ele si au trecut pe 16", cu anvelope 205 55 (sau 60) R16.

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
catalin1510
post 29 Dec 2015, 13:18
Post #5

Membru incepator

Salut.....este foarte posibil sa ai dreptate, mie mi s-a parut mult mai dura suspensia comparind cu un Passat din 2009 2.0 tdi 170 cp, echipat tot cu jante de 17, ce l-am avut vreo 3 ani si am mers cam 100.000 km cu el.
In fine......m-ai facut curios si, cand voi ajunge acasa, ma voi uita unde ai precizat ca sa vad ce scrie. Pana una alta, cel mai incantat am fost dupa ce am primit asigurari ca masina este super ok. Imi faceam destule griji in legatura cu starea ei mai ales ca, am cumparat-o fara nicio testare.....
Eram in Olanda, era sambata si am vazut anuntul postat pe net chiar in acea dupa amiaza la ora 16. Anuntul era postat de un parc auto. Duminica deja l-am contactat pe proprietarul parcului prin e-mail....olandez de origine si chiar am vorbit si la tel cu el. Am aflat ca nici el nu stie prea multe despre masina ptr ca abia vineri o primise in parcul lui auto. Fostul proprietar o lasase ca si avans ptr o alta masina....
Mi-a mai spus doar atat.....are carte service la zi si km certificati nap. Am stabilit sa il vizitez luni ptr a vedea masina. Eu clar cautam un asemenea model.....
Am ajuns luni spre seara la masina si dupa ce am negociat pretul si am vazut cum merge, am si cumparat-o. Olandezul a fost foarte de treaba si chiar am putut negocia cu el. Am cautat si in Romania un asemenea model dar, nu am gasit fie un pret foarte bun, fie masinile nu erau ok.
Eram satul sa vad ulei scurs pe la bascule sau sa bag mana pe la furtunele de la turbina si sa ma umplu de ulei.
Aceasta gasita in Olanda a fost excelenta.
Masina are xenon original, pilot automat, senzor parcare, acestea sunt cele mai importante dotari.....
Inainte am mai avut multe masini.....conduc de la 18 ani si acum am 38.....
Renault a fost prima mea masina.....
Laguna mi-a placut inca de pe vremea cand aveam primul model de megane.
Intre timp, mi-au trecut prin mana Daewoo, Aro, Dacia, Ford, Mercedes, Opel si uite ca, dupa 20 ani, am revenit la Renault.
Am ales Renault ptr ca imi ramasese gandul la Laguna si ptr ca Renault are acest motor care nu sare de 2.000 cm, are distributie pe lant si ofera 150 sau 170 cp.
So.....multumesc ptr urarile tale de bun venit si voi cauta ce mi-ai spus....

--------------------
+
pishky
post 29 Dec 2015, 14:12
Post #6

rca Naspa

From: Constanta

salut, bine ai venit pe forum, ai sa gasesti multe informatii utile aici.

Judecand dupa ceasuri, jante, etc - masina pare un dinamique, se vrea varianta "sportiva" de laguna, privilej-ul si initialele sunt orientate mai mult catre confort.
Motorul te duce mult si bine, si este ...cam poate combinatia sasiu / suspensie.
Ulei - eu, de peste 100.000km incoace pun mobil 1 5e30 esp formula (o sa ai socul vietii tale cand ai sa vezi ce bea approx 7 litri la un schimb).
In rest, mno, e multa masina pentru pretul platit, si mai ales raportat la concurenta.
Sa o stapanesti sanatos! Multi kmP fara probleme!
Eventual fa-i un jurnal, unde sa o prezinti cu spor.
Poti sa ne povestesti cat fu, cati km are (dupa faruri ii cam are, dupa interior se vede ca e ingrijita). Eventual si pagina dealurui, mai vedem ce mai are la oferta. (daca nu sunt confidentiale informatiile, desigur).

--------------------
Reno, dizel, ca nu-mi permit o benzina
+
catalin1510
post 29 Dec 2015, 15:00
Post #7

Membru incepator

Salut si tie....multumesc....nu cred ca voi folosi mobil esp formula ptr ca Laguna mea nu are filtru de particule. Stiu cum sta treaba cu uleiul....am avut un mercedes cdi care inghitea vreo 11 litri de ulei. Ma astept sa incapa si in Renault destui....
M-am uitat si pe stalpul din dreapta dar, nu am vazut sa precizeze ce model este....voi atasa o poza cu sticker-ul ce este pus din fabrica.....
Acum ce sa mai zic, masina are destui km....vreo 267.000 plus inca vreo 3.000 facuti de mine prin Olanda si Europa. M-a incantat faptul ca avea absolut toate reviziile facute in reprezentanta si, desi stiu ca un caiet de service costa vreo 10 euro completat si stampilat, mi s-a confirmat la Renault ca asa stau lucrurile in ceea ce priveste km reali. La masina s-au schimbat foarte putine piese....pivoti, bielete, bucse, placute de frana si.....alte consumabile. La Renault in Romania mi s-a precizat cum ca amortizoarele nu ar fi fost inlocuite niciodata si ca sunt acolo de cand este masina iesita pe poarta fabricii. In fine, am facut inclusiv testul la motor si totul a fost ok.....
Sincer, nu ma asteptam sa fie intr-o stare atat de buna. Anyway....vvoi vedea pe parcurs ce intampin.
Farurile trebuiesc polishate si curatat interiorul. In rest sunt foarte multumit de masina. In ceea ce priveste km parcirsi de o masina in Europa sa stiti ca sunt foarte multi......iin general masinile aduse aici sunt mai ieftine decat cele cu peste 400.000 in bord la ei, iar la noi ajumg sub 200.000.
Cu greu gasesti o Laguna din 2006 sub 250.000 si pretul nu este mic.....
Eu am cautat fix un asa model si am xautat sa ma incadrez si intr-o anumita suma de bani. Nu stiu daca-i mult sau putin.....eeu am dat fix 1900 euro....detin factura.
Ma asteptam insa, ca la acesti bani, sa fiu nevoit sa ma mai scotocesc destul de serios prin buzunare dupa vizita la reprezentanta.....se pare xa nu-i cazul. Desigur, se gasesc si la pret mai mic dar sar de 400.000 km sau au probleme.....gasisem si la 1300 euro. Ca sa nu mai zic de Laguna 2 1.9 dci din 2002 sau 2003 care se poate cumpara cu 600....700 euro si chiar mai jos.....depinde cat ulei se strange dedesubt.
Eu am condus masina pe autostrazile lor si mi-a placut foarte mult. Spre deosebire de alte marci ce am avut, Laguna are ceva specific.....imi pare mai calda.....cunosteti voi.
In fine......o sa mai revin......

29 Dec 2015, 15:15:
Ce mi-a placut la aceasta masina.....absolut totul functioneaza foarte bine, inclusiv instalatia de spalare faruri. Intr-adevar ptr cat face, este multa masina.....sa cumperi in acesti bani inclusiv navigatie cu joystick si bluetooth ptr tel mai rar gasesti.....
Totusi, sa stiti ca si un passat de prin 2006 cu vreo 400.000 km si motor 2.0 tdi 140 cp, in Olanda se invarte pe la vreo 4000....4500 euro pret ptr olandezi....
Cand cumperi masina ptr export este mai ieftina.....
In fine......o sa mai postez cateva poze si....ne mai auzim

29 Dec 2015, 15:27:
Si ma opresc cu pozele aici.....sa vedem cum se va comporta dupa ceva km.
Ma intreba cineva de site-ul unde am cautat.....marktplaatz.nl......majoritatea parcurilor auto adauga anunturi acolo. Atentie ca nu cumva aceste parcuri sa fie detinute de turci sau arabi.....si pe acolo sunt destui insa, olandezii adevarati sunt onesti si nu-ti ascund nimic......inca de cand vorbesti cu ei la tel iti spun si nu te imbrobodesc cu nimic.....daca vorbesti ceva, asa ramane.
In Romania e destul de greu......rar gasesti negustori cinstiti. Nu va mai spun cati spun xa masina-i impecabila si de fapt am gasit balta de ulei pe dedesubt. Olandezii care detin parcuri, inainte sa o tina in parc, ii fac o diagnoza si iti si spun ce are masina.....

This post has been edited by catalin1510: 29 Dec 2015, 15:27

Attached thumbnail(s)
20151229_142726.jpg ( Size: 3.43mb ) Number of downloads: 38
2083045_5.jpg ( Size: 127.58k ) Number of downloads: 33
2083045_8.jpg ( Size: 100.48k ) Number of downloads: 31
2083045_19.jpg ( Size: 69.59k ) Number of downloads: 30
2083045_25.jpg ( Size: 103.74k ) Number of downloads: 35
2083045_26.jpg ( Size: 97.46k ) Number of downloads: 28
2083045_1.jpg ( Size: 123.75k ) Number of downloads: 27
2083045_13.jpg ( Size: 99.52k ) Number of downloads: 34
2083045_20.jpg ( Size: 88.13k ) Number of downloads: 34
2083045_17.jpg ( Size: 110.5k ) Number of downloads: 34
2083045_21.jpg ( Size: 127.07k ) Number of downloads: 32

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 20:03
Dacia