Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Senzor MAF - ce valoare a presiunii atmosferice?

Bob808
post 6 Oct 2015, 01:13
Post #1

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Salutare,
Disperat de erorile intermitente am reusit sa stau cu un prieten sa cautam cauza asta seara.
Erorile prezente aratau catre senzorul MAF. Se intampla ca acesta sa citeasca 850 mb, iar senzorul din ECU era la 1000 (cum e normal). Asta fiind al 2-lea senzor pe care l-am pus acum o saptamana (second hand).
Problema a fost pana la urma cu firele care intrau in mufa. Erau intrerupte 2 din 3 (si faceau contact intermitent). Am refacut conexiunile si in continuare senzorul arata 850mb.
Da, culmea, nu de la asta apareau erorile, ci de la faptul ca se tot intrerupeau firele alea. In special unul era masa de la senzor. Cand aia dispare, ECU citeste semnal full 5V, adica o presiune foarte mare. Atunci aparea avaria.
Curiozitatea mea e alta acum. E normal sa arate 850mb? Adica se incadreaza cumva in toleranta? Am mers cu ea asa si acum nu mai apare nici-o avarie in calculator.
In general senzorii astia au o plaja mai mare la presiunea atmosferica?

--------------------
Renault Laguna 2002 / 1.9dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adyradox
post 9 Oct 2016, 21:55
Post #2

adrianTM

Group: Members
From: timisoara

salut...unde anume este pozitionat acel senzo ca si eu am probleme cu el dar nu stiu care este. Multumesc

--------------------
renault laguna 2 2.0 ide Dynamiq - tm-11-mzr 2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 00:24
Dacia