cd player, probleme
![]() ![]() ![]() |
cd player, probleme
ionutz_ro23 |
![]() ![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 25 October 05 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310
- sj 95 sua
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
poate e chiar cd-rom...asteptam lamuriri
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
imi pare rau sa te dezamagesc, dar solutia ultima e schimbarea aparatului, fie el cdrom sau cd player, intrucat protectia anti-shock e realizata in primul rand prin asa-zisul "read-ahead": aparatul citeste in citeva milisecunde mai multe secunde de audio si le depoziteaza intr-un buffer. apoi ti le reda tie din buffer, in timp ce incarca (daca poate citi discul) in buffer secundele urmatoare de audio de pe disc. daca aparatul primeste socuri si nu poate citi de pe disc, tu continui sa asculti din buffer pana se goleste. moment in care apare acea intrerupere, care va dura pana va putea fi citit un minim de date de pe disc. Daca bufferul asta e prea mic, si numarul de secunde de muzica pastrate in el va fi insuficient pentru a nu intrerupe la denivelari.
daca e CDrom, cauta un model mai nou la viteza mai mare, ca au si buffer mai mare. de ex, si pe mine ma batea gandul sa-mi adaptez un cdrom 16x pe masina si i-am facut niste teste. l-am pus sa cante si l-am scuturat de mama focului si nu a sarit decat de 2 ori in cele 3-4 minute de "stress". eventual plasezi si niste burete acolo unde e montat, sa mai absoarba din socurile drumurilor noastre. daca e CDplayer, cauta unul pe care sa scrie ca are mai multe secunde de anti-shock (si testeaza-l sa nu fie minciuni). De ex, eu momentan folosesc o vechitura de player portabil aiwa al carui buffer ofera 10 secunde protectie anti-shock. Si tot nu e destul pe unele drumuri din minunatul Iasi. Deci recomand unul cu macar 45 de secunde. daca ai loc, recomand si aici umplerea cu burete a golurilor din locasul de montare. This post has been edited by bertro: 10 Nov 2005, 09:03 |
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
sddragos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 532 Joined: 18 October 05 ![]() |
daca e CDrom, cauta un model mai nou la viteza mai mare, ca au si buffer mai mare. de ex, si pe mine ma batea gandul sa-mi adaptez un cdrom 16x pe masina si i-am facut niste teste. l-am pus sa cante si l-am scuturat de mama focului si nu a sarit decat de 2 ori in cele 3-4 minute de "stress". eventual plasezi si niste burete acolo unde e montat, sa mai absoarba din socurile drumurilor noastre.
Imi explica si mie cineva cum se monteaza un CD ROM pe berlina? Sunt incepator si as vrea sa stiu de ce am nevoie pantru adaptare/montare pe berlina. Mersi! |
--------------------
Dacia
1310 L
1997, berlina
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai daca nu are G-shock sau vreun sistem din asta anti-shock degeaba nu ai ce sa faci decat sa il schimbi cu altceva. Procesele ce se desfasoara in cadrul unui player cu antishock sunt descrise foarte bine de "bertro". Eu unul stiam ceva de genul ca astea cu G-SHOCK isi fac un fel de imagine a discului pana sa inceapa sa iti redea, iar in momentul in care iti reda, de fapt el iti reda imaginea de cd nu iti citeste in momentele alea in care iti canta ceea ce se aude in difuzoare.
|
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Corect, numai ca nu isi face "imagine" cu toata melodia, ci doar cu 10-15 secunde (asta e de fapt memoria anti-shock). Adica el e intotdeauna cu 10 secunde in fata momentului redarii.
|
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
QUOTE(sddragos @ 10 Nov 2005, 09:18) Imi explica si mie cineva cum se monteaza un CD ROM pe berlina? Sunt incepator si as vrea sa stiu de ce am nevoie pantru adaptare/montare pe berlina. in primul rand ai nevoie de o unitate cd care sa aiba iesire de casti, buton de play/next si preferabil si potentiometru pt volum. si desigur buffer cat mai mare. apoi trebuie sa obtii curent continuu stabilizat de 12v si 5v pentru a alimenta unitatea. asta se poate realiza folosind diverse componente. gasesti explicatii si scheme aici apoi conectezi iesirea de casti a CDrom-ului la amplificatorul masinii (daca ai casetofon cu "intrare CD" poti folosi un cablu cu jack-uri la ambele capete - eu asa conectez portabilul) si fixezi cdrom-ul intr-un loc cat mai accesibil si ai grija sa-l invelesti bine in burete pentru a fi afectat de cat mai putine din gropile romaniei ![]() despre cele 10 secunde de care zice steffyx: al meu are atat si tot sare. sunt cazuri cand merg pe drum nasol mai mult de 10 secunde (de ex portiuni cu piatra cubica) si nu are posibilitatea sa citeasca de pe disc la timp, asa ca intrerupe. cum am zis si mai sus, recomand unitati cu buffer mai mare. chiar si cele mai jafuri playere din bazar am vazut ca acum au 45+ de secunde de protectie. cat despre unitati care baga in buffer continutul unui disc intreg... eu unul nu am auzit (ar insemna un buffer de 7-8 sute de mega), dar banui ca or exista in clasa "high-end", mai ales ca memoria e din ce in ce mai ieftina. |
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Eu am un amarat de mp3 Roadstar, cu buffer de 1 mega, si vreau sa spun ca nu a sarit NICIODATA CD-ul oricat de rau ar fost drumul parcurs.Vorbesc atat in cazul redarii MP3 cat si a CD Audio, deci ca sare sau nu nu depinde de marimea bufferului...
antishockul la cd-playerele portabile consta in marirea vitezei de roatatie a discului, bufferul ramane la fel. This post has been edited by argon: 10 Nov 2005, 15:18 Attached thumbnail(s) IMG_1308.JPG ( Size: 395.34k ) Number of downloads: 163 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ionutz_ro23 |
![]()
|
marca cd player auto este medion si e nou, adus din austria.
mentionez ca cd sunt scrise la 4x, oare influenteaza asta la ceva? de buffer nu am gasit nicaieri cat are |
--------------------
dacia
1310
- sj 95 sua
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Depinde prin ce gropi dai tu.. eu stiu pe cineva care tot medion are, si nu e stralucia marca. Dar nu sare f des. CD-urile e f bine ca sunt scrise la 4x.
|
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE(Steffyx @ 10 Nov 2005, 15:43) care e legatura intre scriere si citire? Eu tot timpul le scriu la maximul writter-ului adica 48x si nu am avut probleme niciodata QUOTE mentionez ca cd sunt scrise la 4x, oare influenteaza asta la ceva? Incerca sa scri unul la viteza mare...la maxim de exemplu si vezi daca mai sare.. This post has been edited by argon: 10 Nov 2005, 15:59 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
StefanT |
![]()
|
Sunt pasibile de erori mai dese. Si asta face mai grea citirea lor.
|
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
BasIc |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 144 Joined: 21 November 03 From: BRASOV ![]() |
Daca e MEDION mp3 are protectie serioasa doar la mp3,adica 120 de secunde adica nu sare niciodata:),DAR acelasi aparat are pe CD AUDIO protectia de 10 secunde...adica SARE IMEDIAT..
Deci,daca e mp3,incearca un mp3 sa vezi daca mai sare.Eu am mp3 MEDION si face ceea ce am spus mai sus;exact la fel scrie si in specificatii. |
-------------------- "Bas|c Rulzz!"
|
|
ionutz_ro23 |
![]()
|
e medion dar numai audio citeste, desi pe display are si mp3 dar nu s-a "aprins" niciodata. nu citeste mp3 .
|
--------------------
dacia
1310
- sj 95 sua
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
sa nu fie piesele cu intreruperi, ce burner (soft) folosesti? cand se transforma din mp3 in .wav, sau cda mai pot aparea intreruperi, dar fiind o scula noua, nu e normal sa sara...
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
sddragos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 532 Joined: 18 October 05 ![]() |
QUOTE(bertro @ 10 Nov 2005, 16:01) in primul rand ai nevoie de o unitate cd care sa aiba iesire de casti, buton de play/next si preferabil si potentiometru pt volum. si desigur buffer cat mai mare. apoi trebuie sa obtii curent continuu stabilizat de 12v si 5v pentru a alimenta unitatea. asta se poate realiza folosind diverse componente. gasesti explicatii si scheme aici apoi conectezi iesirea de casti a CDrom-ului la amplificatorul masinii (daca ai casetofon cu "intrare CD" poti folosi un cablu cu jack-uri la ambele capete - eu asa conectez portabilul) si fixezi cdrom-ul intr-un loc cat mai accesibil si ai grija sa-l invelesti bine in burete pentru a fi afectat de cat mai putine din gropile romaniei ![]() despre cele 10 secunde de care zice steffyx: al meu are atat si tot sare. sunt cazuri cand merg pe drum nasol mai mult de 10 secunde (de ex portiuni cu piatra cubica) si nu are posibilitatea sa citeasca de pe disc la timp, asa ca intrerupe. cum am zis si mai sus, recomand unitati cu buffer mai mare. chiar si cele mai jafuri playere din bazar am vazut ca acum au 45+ de secunde de protectie. cat despre unitati care baga in buffer continutul unui disc intreg... eu unul nu am auzit (ar insemna un buffer de 7-8 sute de mega), dar banui ca or exista in clasa "high-end", mai ales ca memoria e din ce in ce mai ieftina. Mersi pentru informatii! |
--------------------
Dacia
1310 L
1997, berlina
|
|
RainHawk |
![]()
|
![]() Dus cu pluta. Group: Members Posts: 349 Joined: 4 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o problema mai ciudata si nu prea ii dau de cap: Am un CD player Pioneer DEH-281MP nou-nout.
La unele cd-uri inregistrate cu mp3, dupa ce ascult o anumita perioada "sare" chair daca merg pe o sosea lina fara gropi. CD-ul se incinge foarte rau, sau ma rog, mi se pare mie ca se incinge foarte rau, oricum e foarte fierbinte. Sunt cd-urile proaste sau e prost aparatul? |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
- B-xx-XXX "I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.290 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Cat de mult ?
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
RainHawk |
![]()
|
![]() Dus cu pluta. Group: Members Posts: 349 Joined: 4 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Cat de mult se incinge? Pai sa nu radeti de mine ca nu am termen de comparatie... cum sa va zic, fata de cel original de pe slz foarte mult. Aproape frige, cam cum e bordul dupa ce a stat masina in soare. (scuze, alt termen de comparatie nu am). Parca nu e normal sa se incinga asa mult nu?
|
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
|
|
Miky 48 |
![]()
|
![]() Taximetrist Group: Members Posts: 196 Joined: 1 March 06 From: Arad ![]() |
Cd-urile auto sunt facute sa fie utilizate la orizontala. Aceeasi problema a avut-o si un prieten pe o dacie berlina, cd playerul era la o inclinatie mai mare decit cea permisa in cartea tehnica (aprox 15 grade). Incearca sa il montezi astfel incit sa fie perfect orizontal.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate+
- AR-99-JAF Nu te enerva! Nu stiu sa conduc!
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
Cred ca e ok cat timp se incinge doar "radiatorul" playerului. Adica partea aia din alt material. Asa e si la mine..Si la Alpine si la Sony si la Eurotec. Se incinge in asa hal ca nu poti pune mana pe portiunea aceia din carcasa.
Apropo, daca ai un amplificator 4x110rms si ii pui difuzoare de maxim 50rms se incinge mai tare decat daca ar fi avut de 110?Daca da, de ce? Cum se calculeaza puterea unui difuzor? |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.290 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
RainHawk , cat de mult rulezi un cd pana se incinge ? Scuze pentru exrimarea de pestera de mai sus .
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
Marius81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 30 June 04 From: - ![]() |
Rainhawk, la DEH-281 ai garantie 25 de luni. Daca nu se strica pana atunci inseamna ca nu este nici o problema ca se incinge. Oricum vara in masina este super cald, deci mi se pare normal sa se incalzeasca si cd-ul mai tare decat ar fi normal.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
QUOTE(eXtenSion @ 19 Jul 2006, 21:49) daca ai un amplificator 4x110rms si ii pui difuzoare de maxim 50rms se incinge mai tare decat daca ar fi avut de 110?Daca da, de ce? Cum se calculeaza puterea unui difuzor? 1. Nu se incinge mai tare; la aceeasi putere (sa zicem 50W) se incinge la fel. Daca depasesti puterea maxima a difuzoarelor, teoretic se va incinge putin mai tare...cel putin pana se distrug difuzoarele, apoi se incinge mult mai tare (=fum) sau deloc. Asa cum am invatat la orele de fizica din liceu, caldura disipata este determinata doar de curentul care circula prin circuit, rezistenta circuitului si capacitatea calorica a acestuia. Ultimele 2 sunt constante, iar curentul este determinat de tensiunea cu care alimentam circuitul si de impedanta boxelor. Deci la aceeasi impedanta avem aceeasi temperatura indiferent de puterea maxima a difuzoarelor. 2. Puterea unui difuzor nu poate fi calculata foarte exact, insa o poti masura. Ai nevoie de un calculator, un amplificator destul de mare, niste fire si vreo 2 aparate de masura. Daca vrei sa te joci, da-mi un pm sau cauta pe google, ca sigur gasesti. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
red_dog 4 ever |
![]()
|
![]() DINAMO BUCURESTI Group: Members Posts: 218 Joined: 20 July 06 From: Constanta ![]() |
Eu am un Sony si sunt foarte multumit de el.Pot sa dau in cele mai mari hartoape si nu sare Cd-ul
Attached thumbnail(s) cdx_gt300_right_im.jpg ( Size: 17.26k ) Number of downloads: 111 |
--------------------
VW
POLO HAPPY,Logan ABS plus
2009,2009
- xxx
|
|
RainHawk |
![]()
|
Multumesc pentru raspunsuri. Ma cam speriasem dar vad ca e normal. Ieri mi-am facut un alt cd cu mp3-uri, l-am scris la viteza mica si am ascultat toata ziulica la el. Nu a mai sarit (cred ca era de vina si viteza de scriere si marca cd-ului). Bine, tot fac friptura pe el cand il scot dar macar m-am lamurit care e problema.
|
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 13:30 |