Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Inlocuire lichide de frana

stefanarad
post 22 Jan 2015, 19:36
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Va salut si bine v-am gasit.

Sunt proaspatul detinator al Lagunei 2 Break cu o motorizare de 1.9 DCI.
Am detinut cam toata gama, cu exceptia Mercedes-ului si SUV-urilor insa impresia pe care mi-o face aceasta masina este una foarte buna.
Am trecut in revista topic-urile si daca mi-a scapat inlocuirea lichidului de frana la acest tip de masina imi cer scuze.
Am inteles ca sunt unii mecanici ce extrag cu seringa ( ?! ) lichidul uzat din rezervor si completeaza cu lichid nou. Am mai vazut aceasta practica la unii mecanici si e bine ca de indata sa arunci in ei cu ce ai la indemana pentru a descuraja acest gen de rea apucatura. Ei sustin ca lichidul se barboteaza ( amesteca ) in sensul ca cel nou se combina cu cel vechi si nu are nici pe dracu. Nedorind sa impartasesc aceasta opinie rog daca vreunul dintre Lagunisti a inlocuit lichidul de frana. Decat sa mor pe mana mecanicului, prefer sa mor pe mana mea, desigur acolo unde interventia nu presupune cunostinte si scule mai avansate.

Inlocuirea se face ca la megane?
Lichidul se completeaza pe masura scurgerii lui din instalatie?
Cum scot eventuale pungi cu aer care se pot forma?

Stima

--------------------
renault laguna 2 2003
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 22 Jan 2015, 19:43
Post #2

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Cand schimbi lichidul de frana cel mai bine este sa golesti complet instalatia de lichidul vechi....si sa nu se amestece vechi cu nou.
Operatiunea se realizeaza la service sub presiune cu aparat special sau gravitational pana la scurgerea completa....functie de dotarea service-ului.
La oricare solutie aleasa,mecanica sau manuala, la final este recomandabil sa se elimine aerul din lichid....pentru eficacitate maxima a sistemului de franare.

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
bundy220
post 22 Jan 2015, 20:11
Post #3

Cea mai buna varianta este golirea completa si reumplerea prin vacum,in sens invers. Se alimenteaza fiecare aerisitor cu lichid si cu o pompa de vacum se scoate aerul prin vasul de la pompa. Dar pentru asta sunt aparate speciale. E foarte important sa pui acelasi tip de lichid(DOT).
Eu zic ca decat sa mori pe mana ta,mai bine nu mai mori,si cauta un service care are acest aparat.In felul amintit mai sus,nu vei avea "pungi de aer"sub nici o forma.

--------------------
n n n -
+
stefanarad
post 23 Jan 2015, 21:50
Post #4

Membru incepator

deci solutia e tot la mecanic?

--------------------
renault laguna 2 2003
+
audiofilu'
post 24 Jan 2015, 09:50
Post #5

Membru autentic

Eu am schimbat prin metoda scurgerii partiale apoi completarii atat la Renault cat si la un Suzuki, ambele cu ABS.
Nu au fost probleme si nici nu vor fi.

This post has been edited by audiofilu': 24 Jan 2015, 09:50

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
bundy220
post 25 Jan 2015, 16:16
Post #6

QUOTE(stefanarad @ 23 Jan 2015, 21:50)
deci solutia e tot la mecanic?
*

Nu neaparat. Eu am zis care e cea mai buna varianta. Eu daca am sa schimb lichidul(am sa o fac la primavara)cu siguranta voi face singur manopera,in sensul ca nu la service.Dar asta implica un pic de siguranta in ceea ce faci,si o mica re-aerisire ulterior,dupa cativa kkm.

--------------------
n n n -
+
mada74
post 8 Feb 2015, 16:33
Post #7

Membru

From: Timisoara Freidorf

Pai dati si voi niste delalii cum ati facut, ati umplut recilientul de la lichidul de frana si dupa aia ati mers la fiecare roata in parte si ati tot golit sau cum???

--------------------
Renault Laguna 2 cod motor F4P-C7-70 2001 1.8 16v 86kw 117cp Privilege - TM 74 MSY
+
audiofilu'
post 8 Feb 2015, 17:46
Post #8

Membru autentic

Eu asa am facut.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 08:32
Dacia