Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

problema ESP, laguna 2 facelift

kery_alex
post 12 Jan 2015, 16:01
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: cluj-napoca

va salut,

am o problema cu ESP-ul de la Laguna 2 facelift 2005 .

Mi s-a aprins de ceva vreme o eroare la ESP in care zice ca are o problema cu senzorul de inalta presiune cod c1124.

imi poate spune cineva despre ce e vorba la codul acesta?

multumesc.

--------------------
renault clio sport 182 2004 2 usi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 12 Jan 2015, 16:06
Post #2

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

QUOTE(kery_alex @ 12 Jan 2015, 16:01)
Mi s-a aprins de ceva vreme o eroare la ESP in care zice ca are o problema cu senzorul de inalta presiune cod c1124.

Eroarea zice...sau cine a ajuns la codul asta?

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
kery_alex
post 12 Jan 2015, 16:18
Post #3

Membru incepator

From: cluj-napoca

pe testerul meu (texa) da eroarea acesta

--------------------
renault clio sport 182 2004 2 usi
+
Dan Danny
post 13 Jan 2015, 15:04
Post #4

Membru incepator

si eu am aceeasi problema, daca ii gasesti rezolvare spune-mi si mie te rog,eu am fost pe la vreo 3 meseriasi si mi-au spus ca e blocul abs esp , chestia este ca imi merge foarte bine abs-ul si in bord se aprinde doar esp-ul.I-am facut si bracajul tot in speranta ca se va stinge ... dar nimic. Acum mai am de schimbat etrierul stanga spate ( mi-a zis un meserias ca proprietarul anterior a mers pana s-a dus placutele si a blocat etrierul) acum nu stiu ce sa mai fac..

--------------------
Renault Laguna II 2006 Facelift , 1.9 , 85 kW
+
adrian64
post 17 Jan 2015, 13:19
Post #5

Membru incepator

From: timisoara

Exista pe undeva un topic cu problema asta. Au fost mai multe serii de masini la care RENAULT a schimbat gratuit blocul ABS ( conditia era ca masina sa nu fie mai veche de 5 ani). Sonda de presiune de pe blocul ABS nu mai transmite presiunea catre sistemul ESP si asa apare eroarea. Rezolvarea este schimbarea blocului ABS, deoarece nu se poate schimba doar sonda ( intr-adevar ABS-ul functioneaza normal)

--------------------
Renault Laguna 2.2 luxury - TM 17 TMW 2007/2.0 dci 150cp
+
Raoul Crisan
post 5 Feb 2015, 19:52
Post #6

Membru incepator

Mie mi-a aparut anomalie ESP si Service dar dupa ce am circulat vreo doi km la cumparaturi opriri si plecari de vreo 5 ori nu a mai aparut, ma gandesc ca poate fi vreun scurt de moment deoarece am parcat ieri masina langa un canal si azi noapte a fost o furtuna foarte mare si ma gandesc ca a ajuns ceva apa pe la contacte

Poate sa fie cumva si de placutele de frana, cei drept nu le-am schimbat cam de mult timp??

This post has been edited by Raoul Crisan: 5 Feb 2015, 19:54

--------------------
Renault Laguna II 2001
+
dan.coca
post 7 Feb 2015, 11:01
Post #7

Membru incepator

Si eu am avut problema asta cu esp-ul. Imi aparea in bord anomalie esp am fost la un electrician a pus testerul pe ea si mi-a zis ca e de la senzor unghi volan. Am fost indezmembrari unde am gasit unul la 100 ron, iar dupa ce l-a inlocuit a pus din nou testerul pe masina, sa calibreze noul senzor dupa care problema a disparut.
Sper sa va fie de ajutor acest comentariu fiindca si eu mi-am batut capu cu problema asta un an jumate

--------------------
renault laguna - 3116ckc Grandtour 2007
+
cosac stefan
post 9 Feb 2015, 02:21
Post #8

Membru incepator

in cazul in care ar fi senzorul din cotiera abs ar trebui sa functioneze? la mine nu functioneaza nici abs si esp.. esp defailance aceasta este eroarea iar pe tester arata in fotografiea de mai jos. volanul nu are probleme sta drept. zilele trecute am fost sa ii fac itp si dupa ce a probat sistemul de franare nu am mai avut eroarea in bord insa martorul de la frana de mana era aprins desi frana de mana era jos si vitezometrul nu mai functiona asta se intampla uneori cand iau o balta mai mare nu stiu daca are lagatura. multumesc pentru ajutor!

--------------------
renault laguna - tr 95 ste 2001
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 23:28
Dacia