Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Anvelope iarna, Model - pret, magazin

stefanskw
post 29 Oct 2014, 11:38
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare, e prima mea masina si as avea nevoie de niste sfaturi. Vreau sa cumpar anvelope de iarna. Ce imi recomandati? Ceva nici prea scump, nici cel mai ieftin. Eventual si un magazin ...
Pentru Megane 2011, 1.5 dci.

Multumesc! smile.gif

--------------------
Renault Megane 2011 1.5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Piper101
post 29 Oct 2014, 12:10
Post #2

Membru autentic

Ce dimensiune? Cea mai buna optiune (premium) sunt continental ts850 ceea ce iti recomand daca vrei sa tii masina 4-5 ani. Ieftin si bun nu exista, ieftin si satisfacator iti recomand viking snowtech 2. Magazine sunt destule pe net, alegi de unde iti convine.

--------------------
Renault Fluence Privilege 1.5 dci 105cp
+
clamba
post 30 Oct 2014, 10:58
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

confirm si eu: Continental TS850. mi s-au parut alegerea cea mai buna la 1072 de lei toate 4 (195/65/R15)in conditiile in care acum 3 ani am dat 1000 pe Continental-urile TS800 175/65/R14 de pe vechea masina. Alea vechi dupa ~25k km erau in stare f buna. doar ca prindeau multe pietricele.

--------------------
Renault Megane 3 Sport Tourer K9K 836 2013
ex Renault Twingo D4F 702 2002
ex Corsa C Z14XEP 2005
+
IancuMIC
post 30 Oct 2014, 11:40
Post #4

Membru autentic

From: Galati

Daca nu faci multi km. in perioada rece, vei arunca banii cumparand anvelope scumpe, pe care vei fi nevoit sa le schimbi dupa doar 15.000km. pentru ca imbatranesc.
Pe M3 am Semperit Speed Grip 2. Am optat pentru aceste anvelope, deoarece le am si pe Logan; profil care asigura aderenta buna, silentioase, intr-un cuvant potrivite pentru nepretentiosi si nu numai. biggrin.gif

This post has been edited by IancuMIC: 30 Oct 2014, 11:42

--------------------
DACIA Logan 2008,Prestige 1.6/16v
Renault Megane 3 1,5 dCi Expression
Drumul cel mai scurt dintre doi oameni este zambetul.
+
Piper101
post 30 Oct 2014, 12:43
Post #5

Membru autentic

O pereche de Continental noi te tin 4 sezoane fara probleme. Povestile astea ca imbatranesc la 2 ani sunt pt cei ce vand anvelope ca sa vanda cat mai mult. Poate imbatranesc chinezariile asa repede, dar cele premium iti zic din experienta ca nu se simte.

--------------------
+
Highwayman
post 30 Oct 2014, 13:19
Post #6

Membru autentic

From: Marele sat numit Bucuresti

Din cate stiu eu media de viata a unei anvelope este de 5-6 ani insa depinde foarte mult de calitatea ei dar si de felul in care este utilizata.

--------------------
- - Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005
"If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
+
greenpeace
post 30 Oct 2014, 15:42
Post #7

Meganiac

Eu iti recomand Michelin Alpin 5 pentru ca sunt foarte silentioase 68 dB, sunt incadrate in clasa B la franarea pe asfalt ud si in plus, daca le comanzi azi sau maine, primesti de la Michelin un voucher de carburant in valoare de 100 lei

--------------------
Renault Megane 3 M3 2011 Dynamique
Renault Megane 3 Sport Tourer 2011.03 1.9 dCi Dynamique
+
Piper101
post 30 Oct 2014, 17:35
Post #8

Membru autentic

6 ani e deja prea mult. Ele tin normal, nu se vor dezintegra dar devin din ce in ce mai zgomotoase si cu aderenta scazuta.

--------------------
+
demin2609
post 30 Oct 2014, 22:58
Post #9

iuzar

From: Craiova

de michelin ma uit si eu , dimensiunea pe care o doresc nu gasesc sub 300 lei, deci 1200 lei din care scazi 100 lei 1 vocher de comb.

185/60.15, apropo, daca iei 4 anvelope, chiar de diferite dimensiuni!

la logan 185/65/15 ar fi cu 20 lei mai eftenache.... bulanii!

--------------------
Renault F4P-B7-22 Mégane éxpression
[B]live high, have fun, and don t do anything stupid![/B]
+
dodox
post 31 Oct 2014, 22:13
Post #10

Liber cugetator

From: Bucuresti(RO)

N-au cum sa tina doar 2 sezoane, pe mine m-au tinut 6 sezoane fara probleme niste Barum Polaris 2 pe care le-am tinut umflate pe jante.
S-au tocit pana la semn asa ca o le schimb cu Dunlop WR 2.

--------------------
Renault Megane - SB-XX-XXX Sedan Manager 1.5dci 85cp 2007 gri acier
+
razvici
post 4 Nov 2014, 19:27
Post #11

Membru incepator

Pe vechea masina am tinut anvelopele de iarna din 2006. Am dat-o cu tot cu aceste anvelope si noul proprietar este foarte multumit de ele ( Firestone ). Schimbul il faceam intre 01 nov si 01 aprilie.

--------------------
Renault Symbol 2005 dci 80
Megane 2014 - dci 110 cp
+
marius80_eugen
post 9 Feb 2015, 00:16
Post #12

Membru autentic

Fara a se considera reclama , vedeti ca este promotie la Emag de anvelope de iarna , mai precis 3 platite + 1 gratis , transport gratuit , garantie 2 ani .
Eu am luat un set de jante de tabla pe 15' , asa ca am luat si un set de NOKIAN 195/65/15 , premiate acum cativa ani si se pare ca in multe topuri sunt castigatoare. Se comporta excelent , practic nu vezi nici o diferenta de franare , directie sau acceleratie intre cele de vara folosite vara si acestea folosite aceste zile , normal , pe carosabil umed intre -3' - 5' grade. Pe gheata in parcare nu am incercat sa-i dau mai tare , ca nu avea rost , dar se comporta foarte bine si nici consumul nu se simte mai mare , dar se simte diferenta de comfort la trecerea peste denivelari datorita inaltimii de 65.
Pe testate , janta de tabla 15' + anvelopa Nokian de mai sus este mai usoara decat janta aliaj stock 16' + anvelopa Michelin Energy Saver 205/55/16 , cea stock.
Oferta de la Emag este valabila pana pe data de 15 februarie ! Sincer si daca nu apucam jantele de tabla pe 15 , anvelopele oricum le comandasem , pentru ca nicaieri nu gaseam anvelope la pret ok , iar cele SH sunt foarte vechi , de cel putin 4-5 ani , vor peste 120 lei pe ele si oricum nu-si mai fac treaba !
780 lei 4 anvelope = 195 lei /buc - asta e pret de anvelopa ieftina de Logan.

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
IancuMIC
post 6 Mar 2015, 18:04
Post #13

Membru autentic

Vom scapa de altenanta rotilor sau anvelopelor? Aflati ce ce noutate ofera Michelin in acest sens.

http://floteauto.ro/news/test-michelin-cro...a-schimbatoare/

This post has been edited by IancuMIC: 6 Mar 2015, 18:07

--------------------
+
marius80_eugen
post 6 Mar 2015, 19:35
Post #14

Membru autentic

O alta reclama de la Michelin ! Nu v-ati saturat de intoxicatia asta de reclame de la ei ?
Deodata au o jena din a folosi termenul de "allseason" pentru ca pe buna dreptate toti fug de aceste anvelope.
Un alt compromis testat si studiat de Michelin urmat de reclama agresiva care se face in RO...
Astept preturile nesimtite !

--------------------
+
espacern
post 6 Mar 2015, 19:41
Post #15

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Si struguri acri!

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
IancuMIC
post 6 Mar 2015, 19:52
Post #16

Membru autentic

Colega, e o stire care tine capul de afis in randul utilizatorilor de masini. Se pare ca cei de la Michelin au urmarit sa ocupe un anume segment de piata; varianta cu anvelope all-season, adica acea struto-camila, nu prea a prins, asa ca o anvelopa ca aceasta despre care facem vorbire, pare sa fie o alternativa reala.
Datele oferite sunt impresionante, ma refer la perioada de "plamadire", testele samd.
in mod aproape sigur si alti competitori au in curs de desfasurare un proiect cu asemenea anvelope. Pana la urma orice produs pe piata, menit sa satisfaca anumite gusturi e bine venit; cu cat mai multe cu atat mai bine pentru cumparatori.

--------------------
+
marius80_eugen
post 6 Mar 2015, 21:20
Post #17

Membru autentic

Stirea tine capul afiselor pentru ca platesc reclama , nu pentru ca sunt cele mai bune anvelope la cele mai bune preturi .
Personal nu mi-as da Nokian-urile de iarna pe struto-camilele astea care NU au avut timp sa fie testate timp de 4-5 ani pe drumurile si conditiile de trafic din RO.
Si Michelin Energy Saver era cea mai buna si cea mai economica pana au vazut si oamenii ca este doar o anvelopa pentru economie de carburant si cam atat , care pe franare nu este extraordinara si in curbe este excelenta doar pentru a testa ESP-ul.
Problema si cu aceste struto-camile sub acoperire de reclama este exact intervalul pana ies pe piata si trece timpul de testare si se observa atunci performantele si iarna si vara , la franare reala si in curbe cum tin si cat de multe se tocesc dupa 1-2 ani.
Degeaba va fi extraordinara 2-3 ani pentru ca nu rezolva problema romanilor si nu toti isi permit sa dea 1.400 lei la 3 ani numai pe anvelope . Teapa este ca banii ii dai si chiar daca urmatoarea anvelopa nu va mai fi tot un Michelin sau tot acelasi model , ei si-au incasat deja banii si nu le mai pasa, creduli vor exista intotdeuna dupa urmatoarele reclame.
In rest sa ma uit la testele respective facute pe cele mai dotate Golf6 (daca nu or fi 7) , teste facute in propria ograda. Era de ajuns sa umble la presiunile celorlalte anvelope cu 0,3 bar si deja sunt alte rezultate. Sunt curios celelalte anvelope de iarna si de vara ale carui producator erau ? Tot ale lor sau au comparat Tigar/Sava/chinezarii cu super-anvelopele create cu o saptamana in urma ? Daca erau ale lor cum puteau sa le faca atat de proaste incat sa spuna acum ca un all-season este mai bun decat anvelopele lor dedicate vara/iarna ?

Un citat doar va spun : "Ce este bun , NU are nevoie de reclama !"

--------------------
+
ali3n_cop
post 6 Mar 2015, 21:50
Post #18

🎲🎲

From: 🏡

Ai uitat si de textul: daca e scump, nu e neaparat bun.

--------------------
Mercedes Sprinter "Sārak Edition" 1998
The truth is out there
+
IDF
post 6 Mar 2015, 21:50
Post #19

Membru autentic

From: Timisoara

Contits850 am si eu. Confirm ca este u n foarte bun all rounder. Ud, uscad, zapada, frig, noroi, se descurca de minune. Se incheie al doilea sezon cu ele, cam 20.000 km, au 7 respectiv 6 mm profil. Sunt rele cand e cald ce-i drept.

--------------------
BMW 320 E92
ex: Renault Fluence 1.5 dci 110 Expression plus
+
IancuMIC
post 6 Mar 2015, 22:02
Post #20

Membru autentic

QUOTE(marius80_eugen @ 6 Mar 2015, 22:20)
Stirea tine capul afiselor pentru ca platesc reclama , nu pentru ca sunt cele mai bune anvelope la cele mai bune preturi .
Personal nu mi-as da Nokian-urile de iarna pe struto-camilele astea care NU au avut timp sa fie testate timp de 4-5 ani pe drumurile si conditiile de trafic din RO.
Si Michelin Energy Saver era cea mai buna si cea mai economica pana au vazut si oamenii ca este doar o anvelopa pentru economie de carburant si cam atat , care pe franare nu este extraordinara si in curbe este excelenta doar pentru a testa ESP-ul.
Problema si cu aceste struto-camile sub acoperire de reclama este exact intervalul pana ies pe piata si trece timpul de testare si se observa atunci performantele si iarna si vara , la franare reala si in curbe cum tin si cat de multe se tocesc dupa 1-2 ani.
Degeaba va fi extraordinara 2-3 ani pentru ca nu rezolva problema romanilor si nu toti isi permit sa dea 1.400 lei la 3 ani numai pe anvelope . Teapa este ca banii ii dai si chiar daca urmatoarea anvelopa nu va mai fi tot un Michelin sau tot acelasi model , ei si-au incasat deja banii si nu le mai pasa, creduli vor exista intotdeuna dupa urmatoarele reclame.
In rest sa ma uit la testele respective facute pe cele mai dotate Golf6 (daca nu or fi 7) , teste facute in propria ograda. Era de ajuns sa umble la presiunile celorlalte anvelope cu 0,3 bar si deja sunt alte rezultate. Sunt curios celelalte anvelope de iarna si de vara ale carui producator erau ? Tot ale lor sau au comparat Tigar/Sava/chinezarii cu super-anvelopele create cu o saptamana in urma ? Daca erau ale lor cum puteau sa le faca atat de proaste incat sa spuna acum ca un all-season este mai bun decat anvelopele lor dedicate vara/iarna ? 

Un citat doar va spun : "Ce este bun , NU are nevoie de reclama !"
*

Anvelopa aia se adreseaza unui segment din care cu siguranta n-ai cum sa faci parte, asa ca nu te obosi si pastreaza-ti energia. Dumneata, in general nu poti accepta si...alternative?

--------------------
+
b76bgaarh
post 6 Mar 2015, 22:27
Post #21

Membru autentic

in afara de marketing/nume, poti explica, stiintific, diferenta fata de o anvelopa all season, good year de exemplu.

ps ce trebuie sa indeplineasca o anvelopa ca sa fie legala iarna, conform ue?

This post has been edited by b76bgaarh: 6 Mar 2015, 22:29

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
marius80_eugen
post 6 Mar 2015, 22:29
Post #22

Membru autentic

Tocmai pentru ca accept si alternative , le caut de fiecare data cand se poate , iar anvelopele chiar sunt pe lista de MULTE alternative. NU sunt genul care sa cumpar chinezarii , dar sunt anti-turma.
Cand auzi ca producatorul celor mai scumpe anvelope de pe piata sustine ca a reinventat roata si vezi peste tot alte reclame , chiar nu fac parte dintre turma care sare cu banul sa incerce ultimele aparitii si cele mai scumpe, care probabil ca din vara vor ajunge si la noi.
E clar cine este targetul acestor anvelope , DAR acest topic se numeste "Anvelope de iarna" si nu ii este DEDICAT acestui producator , asa ca , daca ai chef sa faci reclama , plateste-o la admini si o faci cat vrei.
In prezent nu putem decat sa ne dam cu parerea , ca e buna , ca e rea , despre celelalte anvelope ale firmei respective , pana in prezent neavand niciunul pe masina aceste anvelope , asa ca vb. din citite , presupuneri si poate din preconceptii personale.
Eu am spus mai sus ce anvelope de iarna am pe masina si chiar sunt foarte multumit de alegerea facuta , apropos , NOKIAN-urile inca sunt la promotie la Emag !!! , iar pentru vara cu siguranta voi cauta de la Dunlop sau alta marca buna , cu review-uri reale din partea oamenilor si nu pe baza de reclama.

O anvelopa care sa fie legala iarna se pare ca trebuie sa aiba desenat si fulgul pe ea si sa scrie M+S. ATAT ! (asta exceptand adancimea profilului , care poate sa-l confirme alte persoane daca il stiu ca fiind obligatoriu)

This post has been edited by marius80_eugen: 6 Mar 2015, 22:31

--------------------
+
b76bgaarh
post 6 Mar 2015, 22:33
Post #23

Membru autentic

marius nu pe tine te intrebam.
nu ai nimerit cerintele pt legalitate in UE.

pana acum michelin nu avea in oferta o anvelopa all season. acum vor avea.

This post has been edited by b76bgaarh: 6 Mar 2015, 22:35

--------------------
+
marius80_eugen
post 7 Mar 2015, 01:21
Post #24

Membru autentic

--------------------
+
b76bgaarh
post 7 Mar 2015, 01:48
Post #25

Membru autentic

bravo,

te-ai lamurit unde ai gresit?

--------------------
+
IancuMIC
post 7 Mar 2015, 11:56
Post #26

Membru autentic

QUOTE(marius80_eugen @ 6 Mar 2015, 23:29)
Tocmai pentru ca accept si alternative , le caut de fiecare data cand se poate , iar anvelopele chiar sunt pe lista de MULTE alternative. NU sunt genul care sa cumpar chinezarii , dar sunt anti-turma.
Cand auzi ca producatorul celor mai scumpe anvelope de pe piata sustine ca a reinventat roata si vezi peste tot alte reclame , chiar nu fac parte dintre turma care sare cu banul sa incerce ultimele aparitii si cele mai scumpe, care probabil ca din vara vor ajunge si la noi.
E clar cine este targetul acestor anvelope , DAR acest topic se numeste "Anvelope de iarna" si nu ii este DEDICAT acestui producator , asa ca , daca ai chef sa faci reclama , plateste-o la admini si o faci cat vrei.
In prezent nu putem decat sa ne dam cu parerea , ca e buna , ca e rea , despre celelalte anvelope ale firmei respective , pana in prezent neavand niciunul pe masina aceste anvelope , asa ca vb. din citite , presupuneri si poate din preconceptii personale.
Eu am spus mai sus ce anvelope de iarna am pe masina si chiar sunt foarte multumit de alegerea facuta , apropos , NOKIAN-urile inca sunt la promotie la Emag !!! , iar pentru vara cu siguranta voi cauta de la Dunlop sau alta marca buna , cu review-uri reale din partea oamenilor si nu pe baza de reclama.

O anvelopa care sa fie legala iarna se pare ca trebuie sa aiba desenat si fulgul pe ea si sa scrie M+S. ATAT ! (asta exceptand adancimea profilului , care poate sa-l confirme alte persoane daca il stiu ca fiind obligatoriu)
*

In general ai obiceiul sa bagi pumnul in gura din cate observ; poate renunt la acest obicei necivilizat, spun eu, asta ca sa ramanem in termenii eleganti ai discutiei.
In rest, discutam de anvelope de iarna sigur; noutatea de la Michelin se incadreaza si aici si la cea de ...vara; ca sa vezi ironie. Iar despre reclama, hai sa fiom seriosi totusi; e un eveniment despre care vorbim sau nu, tot asa se va numi. Un forum care se respecta accepta faptul ca reclama e altceva nu ceea ce pretinzi dumneata ca e.
OFF.
Poti alege doar sa urmaresti discutiile daca nu ai ceva util si constructiv de spus.

--------------------
+
rMegane
post 8 Mar 2015, 20:18
Post #27

Membru

QUOTE(IDF @ 6 Mar 2015, 21:50)
Contits850 am si eu. Confirm ca este u n foarte bun all rounder. Ud, uscad, zapada, frig, noroi, se descurca de minune. Se incheie al doilea sezon cu ele, cam 20.000 km, au 7 respectiv 6 mm profil. Sunt rele cand e cald ce-i drept.
*

Confirm, pe gheata si temperaturi scazute sunt nemaipomenite, la 16grade cum a fost zilele astea cam alunecau si dadeau in gol la plecarea de pe loc.

QUOTE(marius80_eugen @ 7 Mar 2015, 01:21)
si pentru cei care au senzori de presiune :
http://vianor.ro/informatii-despre-anvelop...ystem/tpms-faq/
*

Cum afli daca ai senzori de presiune? Sau macar ce-ti trebuie ca sa-i montezi?

--------------------
Renault Megane 2014, 1.5dci 95cai
+
marius80_eugen
post 8 Mar 2015, 20:28
Post #28

Membru autentic

Iti spun din auzite si concluzii personale , pentru ca eu nu am :
- daca nu ai senzori , mai bine sa nu-ti bati capul si verifici manual presiunea sau la vulcanizare o data pe saptamana .
- daca ai senzori iti apar la bord cand se verifica presiunea la pornire sau daca vreunul este defect/lipsa sau daca o roata este mai desumflata fata de celelalte.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 18:43
Dacia