Distributie
![]() ![]() ![]() |
Distributie
LEGIONNAIRE |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 22 August 14 From: BUCURESTI ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol
2010 1.5dCi 65 CP
- B 24 ZYP
|
|||
andutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 686 Joined: 27 September 10 From: Bucuresti ![]() |
un prieten a schimbat la Bosch car service cu piesele lor , ofera si garantie preturi acceptabile si nu a avut probleme.
Si da normal distributia se schimba la 60000 deci pentru a preintampina neplacerile cauzate de ruperea ei nea mecanicu a zis bine si toti iti vom zice la fel. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci
2005
|
|
aurelyan |
![]()
|
![]() Membru cu familie Group: Members Posts: 1.280 Joined: 20 June 09 From: Iasi ![]() |
Cauta inainte de a deschide noi topicuri, sunt deja discutii pe aceste teme, nu esti primul care isi schimba distributia.
|
--------------------
Ford
Focus Mk3
2012 - 1.6 16v Ti-VCT Imbatranesc si tot invat - Eschil
|
|
LEGIONNAIRE |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 22 August 14 From: BUCURESTI ![]() |
Multumesc mult pentru ajutor.Mai ales lui Aurelyan. Daca tot ai pierdut timpul si ai consumat energia "certandu-ma" imi si raspundeai la intrebare "dom' profesor".
O seara minunata tuturor. |
--------------------
Renault
Symbol
2010 1.5dCi 65 CP
- B 24 ZYP
|
|
Yan78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 439 Joined: 31 July 10 ![]() |
![]() "are 75.000 km si nenea mecanicu' a zis ca s-ar impune schimbarea" domnul! fii cu respect. nu suntem la atelierul mecanic de mai sus. This post has been edited by Yan78: 24 Aug 2014, 03:14 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2008 1.5 dci [URL=http://www.reno.ro/Folositi-functia-CAUTARE-t40668.html]Search cu incredere![/URL]
|
|
aurelyan |
![]()
|
![]() Membru cu familie Group: Members Posts: 1.280 Joined: 20 June 09 From: Iasi ![]() |
QUOTE(LEGIONNAIRE @ 24 Aug 2014, 00:11) Multumesc mult pentru ajutor.Mai ales lui Aurelyan. Daca tot ai pierdut timpul si ai consumat energia "certandu-ma" imi si raspundeai la intrebare "dom' profesor". O seara minunata tuturor. Inainte de a face misto, mai bine citeai regulamentul forumului, valabil pentru toti membrii. |
--------------------
Ford
Focus Mk3
2012 - 1.6 16v Ti-VCT Imbatranesc si tot invat - Eschil
|
|
LEGIONNAIRE |
![]()
|
Nu vad unde este mistoul si unde este lipsa de respect. Am achizitionat masina saptamana trecuta, i-am inlocuit filtrele si uleiul, i-am facut ITP-ul pt ca expira peste cateva zile si mi-a spus mecanicul ca pana in 80.000 ar trebui schimbata distributia. Intrebam doar. Daca ma pricepeam nu apelam la bunavointa voastra.In ceea ce priveste limbajul nu cred ca am vb indecent. Daca se impune un limbaj academic, OK. Ne pricepem.
O duminica minunata va doresc. |
--------------------
Renault
Symbol
2010 1.5dCi 65 CP
- B 24 ZYP
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.244 Joined: 16 April 10 From: BC ![]() |
![]() despre preturi si piese, incearca sa gasesti in ''revizia de 60000km'', e o discutie pe aici. daca nu e pe prima pagina, sigur o gasesti pe a 2-a sau a 3-a. acolo iti faci o idee ![]() |
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
Megane 2 - 2005 - 1.5dci 82 CP
|
|
vasilecool |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 25 March 09 From: Bucuresti ![]() |
pai se impune, caci daca se rupe, e de rau ...
piese ? curea distributie ,rola intinzatoare ,pompa de apa ,vreo 2-3 litri de antigel recomandat pentru masina ta, curea accesorii, rola accesorii .asta minimum ! costuri ?in functie de atelier ,magazin ,mecanic . dela 400 lei, in sus . la reno se schimba la 60000km, sau la 4 ani .eu am schimbat la 4 ani, cu toate ca nu aveam decat vreo 30000 de km .tu faci cum crezi ... succes ! |
--------------------
renault
symbol
2005
- B-46-ANU
|
|
alexgeogabriel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.418 Joined: 24 September 11 From: Bucuresti ![]() |
Si cum aratau curele la cei 30.000?
|
--------------------
Renault
Symbol
2007, 1.4, 75cp, 8v
- -
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.790 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
iti zic eu cum aratau la mine tot la km aia
cea de accesorii era crapata pe interior toata..franjuri iar cea de distributie nu prea era crapata vizibil dar erau rupti 2 dinti distrtibutii facute numai la reno cu piese de orig This post has been edited by wolfin: 28 Aug 2014, 09:15 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
intra pe autokarma alege tipul masinii, tipul motorizarii si vezi preturi orientative.
|
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
albert danicescu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 28 August 14 ![]() |
Eu am inlocuit-o la 120000 de km fara sa am probleme, depinde de cum si unde exploatezi masina. In mod normal daca peste 50% din distanta rulata auto a avut incarcaturi mai mari de 750 kg se rocomanda schimbarea la 60000 de km, daca peste 50% din distanta rulata ai mers cu incarcaturi mai mici de 750 de kg atunci o poti schimba la 120000 de km. De o obicei nu cureaua este cea care cedeaza ci una din role care ajunge sa se gripeze, cureaua incerce sa frece pe aceasta, se incinge si se rupe. Noi romanii fiind o piata de clienti aparate si daca spuneau ca putem schimba si la 120000 sa fii sigur ca pana la 150000 de se ducea nimeni cu ea la schimb asa ca pentru a evita problemele si clientii nemultumiti au standardizat la 60000 de km ca oricum tu te duc la 80. Nu vorbesc prostii, pot sa confirme cei care au luat auto sh din Germania sau Austria si in cartea de service distributia era inlocuita la 12k.
|
--------------------
Dacia
Sandero
2008
- b96gvy vezi, investigheaza, identifica, rezolva!
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.790 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
hai ca am citit- o si pe asta. 750 kg trase in sensul remorcii sau masa proprie
![]() eu tot ce stiu ref la distributie e faptul ca cauciucul imbatraneste + se uzeaza datorita prafului(ca fusei prin alte capitale si in tr-o saptamana de alergat pe acolo nu a trebuit sa imi sterg sosonii lacuiti cu varf de rata) + variatii de temp, iarna/vara etc etc. ma refer la plaiurile mioritice. .. 120k fara distributie schimbata este ca ruleta ruseasca dar cu 5 camere pline si cu una a goala. This post has been edited by wolfin: 28 Aug 2014, 12:50 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
andurs |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 612 Joined: 27 October 07 From: Iasi ![]() |
QUOTE(albert danicescu @ 28 Aug 2014, 13:27) ... daca peste 50% din distanta rulata auto a avut incarcaturi mai mari de 750 kg se recomanda schimbarea la 60000 de km, daca peste 50% din distanta rulata ai mers cu incarcaturi mai mici de 750 de kg atunci o poti schimba la 120000 de km... f*ck me hard ![]() Uite ca regula lui 750 n-am stiut-o. L.E. Faza cu distributia la 120.000km prin vest e adevarata (cum de altfel si uleiul se schimba la dublu km fata de noi etc.), dar mai exista si factorul timp, iar asta tot pe la 4-5 ani e si in vest pentru o distributie, cauciucul imbatraneste si aici si acolo This post has been edited by andurs: 28 Aug 2014, 15:37 |
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
Dupa cum am mai zis si in alt post, in Danemarca in cartea service de la masina din semnatura scrie clar ca distributia se va schimba la 120.000 km sau 4 ani, care vine primul si nu se precizeaza absolut nimic in materie de incarcatura care o pui pe masina/carlig si din ce stiu, daca e sa folosesti remorca des sau masina incarcata la capacitate maxima, trebuie schimbat uleiul din cutia de viteze la jumate de cum scrie in carte, de exemplu eu trebuie sa schimb uleiul din cutia de viteze la 250.000 km, daca ar fi sa folosesc des remorca sau incarcatura pe masina se injumatateste acel numar de km.
Si inca ceva, in Danemarca in materie de 90% dintre masinile care sunt inregistrate in aceasta tara au carlig pentru remorca si sunt folosite, iar de curele de distributie rupte pe motiv ca masina a tras remorca nu am auzit, in schimb am auzit de ambreiaje uzate prematur, deci cureaua minune se rupe daca nu se respecta intervalul de schimb dat de producator. Alte date din cartea service: uleiul se va schimba la 20.000 km filtrul de aer la 40.000 km filtrul de motorina la 40.000 km filtrul de cabina/polen la 20.000 km inspectie frane tambur spate la 80.000 km *datele sunt valabile pentru Danemarca Acum puteti compara cu datele pentru Romania. This post has been edited by RazvanF: 28 Aug 2014, 17:08 |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
wolfin |
![]()
|
salut,
in DK este praf? gropi? (sunt retoric) ca la noi http://www.ecopolis.org.ro/proiect.php?id=29 prin 2010 cica fuse 3 x peste limita de pulberi in aer. cum schimbati filtrele in DK noi schimbam articulatiile ![]() |
--------------------
pegas
3120
|
|
RazvanF |
![]()
|
Este praf si aici in special vara cand e recolta, dar in restul anului se poate respira
![]() p.s vara asta a fost record de temperatura aici 31 grade....am sa postez si cu recordul pentru iarna...posibil -13 grade ![]() This post has been edited by RazvanF: 29 Aug 2014, 23:23 |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
LEGIONNAIRE te-a sfatuit foarte bine Aurelyan...
Nu ai de ce sa fii acid(nici nu-ti permiti cu aportul pe care il ai pe forum) In sustinere atasez un paragraf din regulament B) Este de dorit a se evita abaterea de la profilul sectiunilor acestui forum (topic nou, deschis intr-o sectiune neadecvata). In acest fel, informatiile vor sta corect sortate, iar moderatorii vor avea mai putin de munca. De asemenea, este obligatorie folosirea optiunii de cautare (search) pentru a vedea daca subiectul pe care doriti sa il dezbateti, sub forma initierii unui nou topic, nu a fost deja discutat. ------------------------------------------------------------------------ Cat despre teoria celor 750 kg...aprofundez...El(albert danicescu) are dreptate intr-un fel... This post has been edited by jas2: 30 Aug 2014, 09:03 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
RazvanF |
![]()
|
8 Signs your Timing Belt Needs to be Replaced
1. Material Loss Belt wear is just like tyre wear, as you lose grip you lose traction, which makes the timing belt slip. This is more likely to happen during high load use (pulling a trailer/caravan) or in wet weather. 2. Belt Abrasion This normally occurs when there is a tensioner or pulley misalignment, excessive heat or bearing failure. Your mechanic will notice the belt’s edges have been worn down to the filaments inside. 3. Cracking This sign of wear is self-explanatory. Your mechanic will inspect both the topside and underside (rib cross-section); if your vehicle has a neoprene timing belt and there are a lot of cracks this can indicate excessive wear, which needs to be attended to ASAP. 4. Glazing Glazing is when the timing belt has a shiny or glossy appearance on the underside, which means the belt has gone stiff and isn’t providing the flexibility needed. Your mechanic will check this by trying to put an indent into the surface of the belt. If it doesn’t leave a mark the belt needs replacing. 5. Pilling As the timing belt ages the material it loses can build up loosely in the rib cross-sections. This can cause belt noise and excess vibration. Your mechanic will also check the accessory brake pulleys for further material build up as they may also need to be changed. 6. Hydroplaning This occurs when water cannot be dispersed away from the warn belt and pulleys. The belt then hydroplanes on water between the belt and pulleys, which results in a loss of power to engine accessories. 7. Elongation Material loss can also change the effective length of the belt, moving the tensioner beyond its take-up limit. This will reduce overall tension and thus overall performance. 8. Misalignment This type of wear will indicate to your mechanic that the tensioner’s internal components may have failed. If the tensioner fails it will result in a high level of noise, vibration and produce excessive heat Sursa : Google |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 23:08 |