Ajutor, motor ca un tractor
![]() ![]() ![]() |
Ajutor, motor ca un tractor
danutzBV |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 29 July 14 ![]() |
Attached File(s) ![]() |
||
--------------------
Renault
Megane
2001
|
|||
Vallybz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.475 Joined: 26 October 08 From: Buzau/Bucuresti ![]() |
La motoarele de renault cu 16v distributia nu o face oricine. Am patit-o si eu in Bucuresti la un service, nu putea sa o traga la punct. Pana la urma am gasit un mecanic care lucreaza la reno in Buzau si intr-o ora i-a dat viata motorului. Cauta un mecanic care lucreaza la reno sau care a lucrat si are acele cale speciale. Daca te ajuta cu ceva iti pot da numarul de telefon al acestui mecanic pe pm, dar trebuie sa ii platesti vreo 10-150 de lei deplasarea de la BZ la BV, plus vreo 250 de lei manopera.
This post has been edited by Vallybz: 16 Aug 2014, 09:04 |
--------------------
Renault
Megane 1 Facelift, 1.6, 16v
Coupe 1999 K4M-A7-00
- BZ 87 BVM
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Mda...tipic.
A primit informatii(mecanic/pret/manopera)si se pare ca degeaba.....cauta ca sunt destule cazuri descrise pe forum. Probabil trebuie recalaj distributie si poate scapi fara control supape....sper. @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
danutzBV |
![]()
|
Inteleg ceea ce spuneti, oare am voie sa spun numele service-ului? Sa speram ca toate vor fi in regula, dar ce sa stiu sa spun luni, cand voi merge la service si sa ma "cert" poate si cu directorul. Dati-mi niscaiva sfaturi, scheme, manual , ceea ce am gasit este de ajuns?? La Renault doar distributia in sine costa peste 1500, iar eu am mai schimbat si tot ce tine de partea de accesorii? Repet, nu am facur operatia in nu stiu ce garaj, ci la un service cu destule contracte pt reparatii masini de firme. Spuneti ca s-ar putea strica cava pe la motor, daca astia chiar vor pune la punt distributia, imi voi da seama ca motorul este defect, supape, etc
|
--------------------
Renault
Megane
2001
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Pai cum ce sa le spui la service?
Ca ai venit cu masina cu motorul OK si ai plecat cu motorul cu probleme....nu-i asa? Nu trebuie sa intri in discutii prea tehnice cu ei....nu e treaba clientului sa stie mecanica! Ce service ai gasit? @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
danutzBV |
![]()
|
Romintrade, in Stupini
|
--------------------
Renault
Megane
2001
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
La 16v pinionul de jos nu are pana, nu exista semne pe fuliile zimtate, nu-i nici un indiciu, si daca si-a pierdut pozitia, e gata fara scule speciale, adica cea de blocat axele, si un stift ce se insurubeaza jos in bloc pentru blocare vibrochen.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
maryus_maryusss |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 28 July 13 ![]() |
Cum isi bat joc de oameni unii mecanici Doamne! Pacat! Du-te peste ei si i-ai la suturi incepind de la director pina la ultimul “mascaltzone“ care ti-a umblat la masina.Un mecanic bun schimba distributia la un motor 1,6-16v k4m in max 5-6 ore .Vezi ca sunt pe youtube filmulete cu schimbarea distributiei si arata detaliat cum se face cum ti-au zis si colegii mai sus trebuie niste scule mai speciale nu se face distributia la ochiometru lui nea Caisa de la service.Sper sa nu ai vreo supapa indoita si sa o rezolvi usor ca altfel nu vreau sa ma gindesc ce va urma daca tot ei vor repara motorul.Iar referitor la pret mi se pare foarte mult si la piese si la manopera la unii mecanici din ce am mai vazut pe forum pe la alti colegi care au schimbat distributia.Eu am schimbat la un scenic care il am in familie 1,6-16v motor k4m distributia cu 500 lei cu tot cu manopera (manopera fiind 120 lei)fara pompa de apa la mecanic acasa dar omul chiar stie meserie si piesele a cautat sa mi le recomande unele de logan dar de origine ,masina are 3000 mii de km de atunci si merge super a garantat lucrarea 50000km minim.Asa s-a rezolvat la mine distributia acum a fost bine sau nu timpul va demonstra dar eu am incredere ca va fi bine ,il cunosc pe mecanic de foarte multi ani si stiu ca face treaba buna . Iti doresc bafta sa rezolvi masina repede fara stres nervi si bani .Numai binep
|
--------------------
renault
megane si laguna 2
1997 hatchback si hatchback 2001
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Nu mai zic nimic...Cei care au postat mai susu au spus totul.
Totusi...e bine sa ai tupeu constructiv uneori,insotit de putina logica. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
danutzBV |
![]()
|
QUOTE(espacern @ 16 Aug 2014, 09:13) Mda...tipic. A primit informatii(mecanic/pret/manopera)si se pare ca degeaba.....cauta ca sunt destule cazuri descrise pe forum. Probabil trebuie recalaj distributie si poate scapi fara control supape....sper. @+ Cu stima si respect espacern pt ceea ce stii si mai ales pt ceea ce cunosti cu privire la marca Renault si posibil si la alte marci, de ce nu am mai apelat la tine? Nu stiu. Luat, poate cu alte probleme. Dar, vreau sa cred ca nu am fost la un service oarecare si VREAU sa cred ca voi rezolva problema. Va dati seama ca alti bani la alte (alti) service(mani)-uri nu o sa dau, sa stiu ca voi muri cu ei de gat, dar de lasat in pace nu ii las. Defectiunea majora am inteles-o si eu inainte de a scrie aici, ajutorul pe care am sperat sa il primesc a fost pus chiar in primul post. In orice caz, mai sunt cateva ore pana la intalnirea de gradul 4( a 4-a oara), mai bagam ceva tutun, sa treaca stresul si mai vedem ce se intampla. Va tin la curent. PS. Esparcen, no hard feeling, right? |
--------------------
Renault
Megane
2001
|
|
danutzBV |
![]()
|
Rezolvat problema. Un nenorocit de tampon la suportul motor de sus, din dreptul distributiei defect si din aceasta cauza erau vibratiile in caroserie de ma faceau pe mine sa cred ca nu are forta. Acum, poti si sa dormi, in consecinta IT' DONE.
Multumesc tuturor care au raspuns. Cu stima si respect |
--------------------
Renault
Megane
2001
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
M-as mira sa fi fost asta...
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
cri8sti |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.746 Joined: 29 December 08 From: Braila ![]() |
I s-a rupt cel hidroelastic, bate fier pe fier si zici ca nu-i adevarat (se rupe masina in doo) Probabil de asta s-a si speriat asa si-i era frica sa apese acceleratia.
|
--------------------
Renault
Laguna 1.6 16v + GPL (tomasetto q-box)
2006 Expression
- BR-11-PBC Un om destept rezolva problema, un om si mai destept o evita
|
|
danutzBV |
![]()
|
Intr-adevar, un tampon hidroelastic, testul facut de un alt mecanic, poate empiric, a condus-o el si a zis, daca e sa crape, sa crape. Si dai acceleratie pana pe la 130 si tot ceea ce simteai era un "masaj" dur, in rest masina ducea. Sa fac eu acelasi lucru, nici nu m-am gandit si nici curaj. Dar ma bucur ca s-a rezolvat problema.
Cu stima si respect |
--------------------
Renault
Megane
2001
|
|
coco |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 165 Joined: 17 May 06 ![]() |
La mine la diesel cel putin ca sa umblii la distributie trebuie desfacut motorul de pe acel tampon. Cam greu de crezut ca s-a rupt cat masina a stat pe loc. Mai repede ori au uitat sa il desfaca si au tras de motor de l-au rupt ori l-au schimbat cu altul praf.
|
--------------------
Megane 1.9 dci
Octavia 2.0 tdi
Fiesta 1.6 16V
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 18:38 |