Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Pocnet ca de dop, față dreapta, doar la rece

zaboss
post 28 Mar 2014, 18:00
Post #1

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Dimineața, la rece, în momentul în care schimb viteza, se aude un pocnet surd, ca de dop de sticlă, în partea dreapta. Zgomotul dispare după ce motorul se încălzește și nu mai apare decât dacă apucă să se răcească de tot (de exemplu, plec undeva, mă opresc, indicatorul de temperatură scade de la jumătate unde stă la un sfert, zgomotul nu reapare).

Nu este tamponul motor, tocmai l-am schimbat. Nici bucșe bară stabilizatoare, capăt de bară.

--------------------
Kia Sportage 2.0 DSL AT/Laguna II 2006, 1.9 dci, 120 cp/ Latitude 2011, 2,0 dci, 175 CVA, Initiale
Light travels faster than sound. That's why most people appear brighter until you hear them speak.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AdR!@N
post 28 Mar 2014, 18:50
Post #2

Adrian

From: Timisoara

Si la mine se aude un pocnet dimineata cand motorul e rece, in special la plecarea de pe loc si cand schimb treptele mici (1-2-3). Eu tind sa cred ca este volanta, arcurile dintre cele doua corpuri sunt aplatizate si nu mai amortizeaza.
Mai exact la mine se aude un pocnet (sau mai incet) cand apas ambreiajul si inca o data mai tare cand debraiez si incepe sa cupleze, oricat de fin as debraia.

--------------------
Renault Latitude Luxury 2.0dCi CVA
Renault Laguna 2 - 1.9dCi 120CP, 333 333km+
+
zaboss
post 28 Mar 2014, 19:44
Post #3

Membru

La mine e un singur pocnet, fie la apăsarea ambreiajului, fie la debraiere. Cred că e în funcție de viteză, ceva de genul, trecerea de la întâia la a doua se aude la apăsarea pedalei, de la a doua la a treia la debraiere. Sau e posibil să nu sesizez eu.

29 Mar 2014, 11:14:
Azi dimineață am mai monitorizat mai atent fenomenul. Au fost momente în care am auzit ambele pocnituri, și cel slab, și cel mai tare, dar numai de câteva ori în circa 10 minute cât a durat până s-a încălzit motorul. De asemenea, am auzit pocnetul de două ori și fără a fi ambreiajul apăsat.

Nu cred totuși că e volanta, deoarece zgomotul nu este metalic, ci „plasticos”, mașina nu vibrează deloc, ambreiajul e OK, am doar 85.000 km, de regulă volanta se duce la 150-200.000. În plus, recent am fost cu mașina la Serus și dacă era ceva la ambreiaj/volantă ar fi fost simțită de mecanic când am fost împreună la test (motorul era cald și la test nu s-a manifestat).

Ca să o testeze, ar trebui să o las peste noapte la ei și momentan mi-e greu să fac asta. Oricum, mai am 5000 până la revizie și atunci o să o las ca să verifice și asta.

This post has been edited by zaboss: 29 Mar 2014, 10:14

--------------------
Kia Sportage 2.0 DSL AT/Laguna II 2006, 1.9 dci, 120 cp/ Latitude 2011, 2,0 dci, 175 CVA, Initiale
Light travels faster than sound. That's why most people appear brighter until you hear them speak.
+
mircea-daniel
post 29 Mar 2014, 10:43
Post #4

Membru cu tubina

From: Banda I

Si la mine acelasi fenomen. Doar la rece, doar dupa stat o noapte in frig, doar pana cand se incalzeste, doar in 1-2-3. Am mai auzit la o duba Mercedes Sprinter exact acelasi tip de pocnitura.
Si eu suspectez tot un suport, dar care?
Am uitat sa zic, nu se aude cand apas ambreiajul sau il las liber. Doar cand bag in viteza si motorul se "incordeaza".

This post has been edited by mircea-daniel: 29 Mar 2014, 10:45

--------------------
Renault Lagunaaaa - B 666 GGG 2003
Cand aveam Clio mi se parea ca merg toti ca nebunii (consum 6%). Acum am leguma si mi se pare ca toti merg ca melcii (consum 10%).
+
Yutcaru
post 29 Mar 2014, 10:45
Post #5

Membru autentic

QUOTE(AdR!@N @ 28 Mar 2014, 19:50)
Si la mine se aude un pocnet dimineata cand motorul e rece, in special la plecarea de pe loc si cand schimb treptele mici (1-2-3). Eu tind sa cred ca este volanta, arcurile dintre cele doua corpuri sunt aplatizate si nu mai amortizeaza.
Mai exact la mine se aude un pocnet (sau mai incet) cand apas ambreiajul  si inca o data mai tare cand debraiez si incepe sa cupleze, oricat de fin as debraia.
*

Vezi sa nu fie tamponul de la cutia de viteze,si la mine se aude la fel,mai exact cand plec de pe loc,se aude niste pocnituri.

E un tampon destul de mare,cand un antebrat de om.

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16 valve 120 CP - TM 24 GBY 2001 Expression
+
mircea-daniel
post 29 Mar 2014, 10:46
Post #6

Membru cu tubina

Unde il gasim? Eu am schimbat bieleta antibasculare (micuta), tampon inferior, tampon superior, bucsa stanga fata. Mai e inca una?
Mai exact, pe dedesubt am schimbat:
http://www.pieseauto.ro/poze/tampon-cutie-...-600-1-95-1.jpg
http://static.autoeco.ro/pproduse/jpeg_31/799951.jpg
Si inainte de a le schimba, nu se auzea pocnitura aceasta, doar tremura mai tare motorul si se auzea mai puternic in habitaclu.

This post has been edited by mircea-daniel: 29 Mar 2014, 11:00

--------------------
Cand aveam Clio mi se parea ca merg toti ca nebunii (consum 6%). Acum am leguma si mi se pare ca toti merg ca melcii (consum 10%).
+
AdR!@N
post 30 Mar 2014, 09:56
Post #7

Adrian

QUOTE(zaboss @ 28 Mar 2014, 20:44)
De asemenea, am auzit pocnetul de două ori și fără a fi ambreiajul apăsat.

Si la mine se aude si in afara situatiilor pe care le-am enumerat, si anume cand o las in frana de motor, sau cand e in frana de motor si incep sa accelerez.

O sa imi verific si eu tampoanele de pe la motor.

--------------------
+
andu911
post 30 Mar 2014, 11:58
Post #8

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

QUOTE(AdR!@N @ 28 Mar 2014, 18:50)
Mai exact la mine se aude un pocnet (sau mai incet) cand apas ambreiajul  si inca o data mai tare cand debraiez si incepe sa cupleze, oricat de fin as debraia.
*

Nu mai amortizeaza ele nici dupa 50.000 km. Arcurile alea sunt bune cat timp e volanta noua. biggrin.gif
Daca nu face urat la ralanti, n-ai de ce sa o schimbi.

--------------------
- - -
+
mircea-daniel
post 31 Mar 2014, 09:23
Post #9

Membru cu tubina

Sa fie bucsa de la celalalt capat care tine motorul, in partea stanga sus? (bratul de langa magnetoventilul turbinei).

--------------------
+
Yutcaru
post 31 Mar 2014, 18:15
Post #10

Membru autentic

QUOTE(AdR!@N @ 30 Mar 2014, 10:56)
Si la mine se aude si in afara situatiilor pe care le-am enumerat, si anume cand o las in frana de motor, sau cand e in frana de motor si incep sa accelerez.

O sa imi verific si eu tampoanele de pe la motor.
*

La tine sunt exact simtomele unui tampon de la cutie dus,la accelerari,la frane si la plecari de pe loc face la fel.
Daca face si la franari,atunci situatia e nasoala,ala trebuie schimbat de urgenta,dar mai bine du-te la un mecanic bun si spune-i sa se uite si la acele tampoane de la cutie,care sunt in numar de 2 buc si sa vezi ca zice.

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16 valve 120 CP - TM 24 GBY 2001 Expression
+
AdR!@N
post 31 Mar 2014, 21:50
Post #11

Adrian

Multumesc pentru sugestie. La franari nu face nicicum.
Urmeaza, in maxim 2 saptamani, sa imi fac revizia cu distributia si o sa cer sa imi faca o si constatare la suportii cutiei.

--------------------
+
OVIDIUS
post 1 Apr 2014, 08:35
Post #12

bogat în valori simple

From: Orasu' lui Bucur

Sunt mai multi suporti de motor, sigur e unul din ei. Din cate stiu, ei sunt singurii responsabili de sunetul de "dop" la rece. I-am tot schimbat si eu, acum urmeaza cel din dreapta sus.

--------------------
Renault Laguna 2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004
Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
+
zaboss
post 1 Apr 2014, 08:43
Post #13

Membru

Ieri am plecat abia pe la 14:00, când era destul de cald afară (în parcare erau 13 grade, imediat ce am ieșit a urcat la 18) și nu a pocnit deloc. Și eu înclin să cred că este un alt suport de motor, probabil unul de jos (eu l-am schimbat pe cel de sus dreapta). Cine i-a mai schimbat, sunt toți la fel sau sunt diferiți?

--------------------
+
OVIDIUS
post 1 Apr 2014, 09:09
Post #14

bogat în valori simple

From: Orasu' lui Bucur

Eu pe cel de dedesubt l-am schimbat primul, cred ca este cel mai pacatos. Daca se uzeaza mult, da vibratii la motor la plecarea de pe loc, ceea ce nu e prea placut, mai ales cand nu stii despre ce e vorba.
Preturile variaza in jur de 200 de lei, online. Sunt diferiti, bineinteles.

--------------------
Renault Laguna 2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004
Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
+
mircea-daniel
post 1 Apr 2014, 10:56
Post #15

Membru cu tubina

Eu am schimbat toti suportii, acum 1 an si nu pocnea nimic, doar vibra si urla. E altul responsabil, dar care e? Sau mai bine zis, cati sunt?

This post has been edited by mircea-daniel: 1 Apr 2014, 10:57

--------------------
+
andu911
post 1 Apr 2014, 16:16
Post #16

Membru autentic

Ceva nestrans pe la cadrul motor?

--------------------
- - -
+
mircea-daniel
post 1 Apr 2014, 16:32
Post #17

Membru cu tubina

Ca sa fiu clar: am schimbat toti suportii, am strans toate suruburile, am bancanit in orice metalic si mare cand am avut problema din iarna cu bancanitul cand luam piciorul de pe acceleratie (era doar roata dreapta fata nestransa).

Este altceva acum si nu stiu ce. Si parca nu m-as duce iara la mecanic pentru inca o bucsa frantuzeasca cu 2 mm de cauciuc din fabrica.

--------------------
+
andu911
post 1 Apr 2014, 19:51
Post #18

Membru autentic

Pai si de unde vrei sa mai scoatem noi inca o bucsa? Ca daca le iei prin eliminare, pe unele spui ca le-ai schimbat, iar despre restul spui ca le-ai verificat. Si s-au terminat toate bucsile. Altele nu mai sunt.
Ce-am putea noi sa mai cercetam din fata PC'ului?

Repet, fiindca sunt convins ca nu s-a atins nimeni de tirantii cadrului motor. Nici de cei din fata, nici de cei din spate.

Iti trebuie o cheie de 18. Si o cheie de 13. Ai de verificat 3 suruburi in spate si o piulita in fata, care e cu siguranta si trebuie strans de sus, dinspre compartimentul motor.. Apoi surubul de prindere a tirantului fata, de sasiu. Deci 5 suruburi la cadrul motor, pe partea dreapta.
Piulita de la flansa dreapta... dupa ce desfaci piulita de 21 si scoti discul acela de cauciuc, trebuie tubulara lunga de 17(de 3/8 ca sa intre)
Suruburile de la flansa dreapta... trebuie cheie de 13.
Suruburile de la tamponul motor inferior, are 2 suruburi. Iti trebuie cheie de 18 si de 21.
Semilonjeronul dreapta are si el vreo 3-4 suruburi, unele ascunse sub scut si sub aparatoarea rotii dreapta( in dreptul fuliei de la vibrochen). Cheie de 16 sau 17, nu mai stiu exact.
Intaritura dintre semilonjeronul stang si cel drept... e o teava neagra. Trebuie cheie de 10.

Verifica-le pe astea, in prima faza smile.gif

This post has been edited by andu911: 1 Apr 2014, 20:07

--------------------
- - -
+
zaboss
post 1 Apr 2014, 20:06
Post #19

Membru

Până la urmă, câte tampoane sunt? Pe siteurile de piese am văzut 3 modele.

--------------------
+
mircea-daniel
post 1 Apr 2014, 20:31
Post #20

Membru cu tubina

Cat iei pentru aceasta verificare?

--------------------
+
andu911
post 1 Apr 2014, 20:41
Post #21

Membru autentic

Eu nu sunt mecanic, ti-am spus din memorie. biggrin.gif

zaboss: 2 bielete... una sus, una jos, 1 hidroelastic cu suportul de aluminiu si 1 tampon la cutie. Ca la orice 1.9dci.

This post has been edited by andu911: 1 Apr 2014, 20:47

--------------------
- - -
+
mircea-daniel
post 1 Apr 2014, 21:07
Post #22

Membru cu tubina

Daca asta e memorie de om normal, o mananc. Ca si eu stiu in principiu unde trebuie sa o gadili, dar sa dea dracii daca imi aduc aminte cheile si pozitia exacta a suruburilor.
Azi ori nu a mai bancanit, ori m-am obisnuit eu cu ea... Asa ca incep sa cred ca merge si asa.

--------------------
+
zaboss
post 1 Apr 2014, 21:20
Post #23

Membru

QUOTE(andu911 @ 1 Apr 2014, 21:41)

zaboss: 2 bielete... una sus, una jos, 1 hidroelastic cu suportul de aluminiu si 1 tampon la cutie. Ca la orice 1.9dci.
*

Acesta ar fi cel hidroelastic, l-am schimbat deja.
Acesta să fie cel de la cutie?
Acestea să fie bieletele?
Aici ar fi toată lista:
http://www.mister-auto.ro/ro/suport-motor/...15476_g247.html

--------------------
+
andu911
post 1 Apr 2014, 22:57
Post #24

Membru autentic

--------------------
- - -
+
zaboss
post 2 Apr 2014, 06:48
Post #25

Membru

Mulțumesc. Uitându-mă la piese tot nu înțeleg ce ar putea provoca acel zgomot, care se manifestă numai la rece. Nu mi se pare zgomot de „atingere”, dacă mă pot exprima așa.

(Alt lucru pe care nu-l înțeleg este de ce un reper poate costa nici măcar jumătate decât în celelalte părți - acel tampon hidroelastic era în linkul meu 580, la reprezentanță originalul e 700. Dubios.)

--------------------
+
andu911
post 2 Apr 2014, 08:25
Post #26

Membru autentic

Si sa stii ca originalul e facut de Hutchinson. biggrin.gif

--------------------
- - -
+
ady_vasiloiu
post 2 Apr 2014, 08:59
Post #27

Membru autentic

From: Ploiesti

Si eu am acelasi zgomot dar tind sa cred ca e de la flansa din partea dreapta.Eu simt ca ar veni mai mult de sus si e foarte posibil sa fie flansa sau amortizorul.O sa le inlocuiesc si o sa vad atunci.

--------------------
RENAULT CLIO 3 1.5dci dynamique
+
mircea-daniel
post 2 Apr 2014, 10:13
Post #28

Membru cu tubina

Daca e flansa de amortizor, de ce se aude doar cand e motorul rece, dimineata, si doar cand debreiezi si motorul se simte ca vibreaza mai tare? Nu zic ca nu e o posibilitate, dar sunt in ceata.

This post has been edited by mircea-daniel: 2 Apr 2014, 10:23

--------------------
+
ady_vasiloiu
post 3 Apr 2014, 08:40
Post #29

Membru autentic

From: Ploiesti

Pai pentru ca e de cauciuc...ma gandesc ca dupa ce sta masina cateva ore, flansa fiind defecta se deformeaza cumva si cand plec de pe loc isi modifica pozitia.Nu stiu...dar sincer de acolo mi se pare ca se aude.

--------------------
RENAULT CLIO 3 1.5dci dynamique
+
mircea-daniel
post 3 Apr 2014, 09:12
Post #30

Membru cu tubina

Stai ca a inceput sa faca la mine si cu motorul cald. Rar, dar parca progreseaza.
E bine ca imediat cum incepe sa bata infect de rau ma duc cu ea sa descopere cauza. Sau sa o descopar eu, in orice caz o sa pun blestem pe piesa aia.

--------------------
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th August 2025 - 20:58
Dacia