Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

itp expirat, pot conduce pana in primul service?

best4ady
post 23 Mar 2014, 14:54
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna ziua! Daca am ITP expirat, pot conduce pana in primul service, sau trebuie sa imi tractez masina pana acolo? Va multumesc.

--------------------
renault clio III 2007-1.2 75CP - best4ady@yahoo.com
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 23 Mar 2014, 14:56
Post #2

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Legal nu poti conduce pe drum public fara ITP/RCA.

@+

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
cj98czh
post 23 Mar 2014, 15:38
Post #3

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

Legal nu poti duce masina decat pe platforma .. daca se intampla ceva pe langa amenda pentru ITP (care nu este mca) nu iti este valabil nici RCA-ul ..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Catalinmodena
post 23 Mar 2014, 16:36
Post #4

Membru autentic

From: Aproape de Craiova

Aici te contrazic.Eu stiu ca-i valabila,nu am gasit niciunde sa scrie contrariul.

--------------------
Renault megane sedan manager 1.4 16v 2007
+
gabize
post 23 Mar 2014, 17:06
Post #5

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

Ba RCA-ul își pierde valabilitatea dacă nu poți face dovada că mașina se prezintă în stare tehnică de funcționare. Ori asta înseamnă ITP.
Poți pierde valabilitate asigurare și pentru mai puțin de atât, cum ar fi, de exemplu, jante sau anvelope de dimensiuni necorespunzătoare.

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
Catalinmodena
post 23 Mar 2014, 19:56
Post #6

Membru autentic

From: Aproape de Craiova

Corect.Dar A loveste pe B.A detine RCA si itp expirat.Firma unde A are RCA despagubeste sau nu?Eu zic ca da.Niciunde nu am gasit contrariul.

--------------------
Renault megane sedan manager 1.4 16v 2007
+
cj98czh
post 24 Mar 2014, 16:45
Post #7

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

Am cautat si citit mai bine .. te despagubeste si daca ai ITP expirat.

Scuze pentru dezinformare.

Aici textul:

orma CSA
Art. 26. — (1) Asiguratorul RCA are obligatia de a despagubi partea prejudiciata pentru prejudiciile suferite in urma accidentului produs prin intermediul vehiculului asigurat, potrivit pretentiilor formulate in cererea de despagubire, dovedite prin orice mijloc de proba. Fara a se depasi limitele de despagubire prevazute in contractul de asigurare RCA, in conditiile in care evenimentul asigurat s-a produs in perioada de valabilitate a politei de asigurare RCA, se acorda despagubiri in forma baneasca pentru:
a) vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial;
b)pagube materiale;
c) pagube reprezentand consecinta lipsei de folosinta a vehiculului avariat;
d) cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.
(2) Indiferent de locul in care s-a produs accidentul de vehicul — pe drumuri publice, pe drumuri care nu sunt deschise circulatiei publice, in incinte si in orice alte locuri, atat in timpul deplasarii, cat si in timpul stationarii vehiculului asigurat, asiguratorul RCA acorda despagubiri pana la limita de despagubire prevazuta in polita de asigurare RCA pentru:
1. prejudiciul produs de dispozitivele sau instalatiile cu care a fost echipat vehiculul, inclusiv pentru prejudiciul produs din cauza desprinderii accidentale a remorcii, semiremorcii ori a atasului tractat de vehicul;
2. prejudiciul produs din culpa conducatorului vehiculului asigurat, inclusiv in cazurile in care la data accidentului conducatorul vehiculului:
— a condus vehiculul fara consimtamantul explicit sau implicit al asiguratului;
— nu este titularul unui permis care sa ii dea dreptul sa conduca vehiculul respectiv;
— nu a respectat obligatiile legale de ordin tehnic cu privire la starea si siguranta vehiculului respectiv;

Legea nr. 136 / 1995 privind asigurările și reasigurările actualizata
Art. 58. - Asigurătorul recuperează sumele plătite drept despăgubiri de la persoana răspunzătoare de producerea pagubei, in următoarele cazuri:
a) accidentul a fost produs cu intenție;
b ) accidentul a fost produs in timpul comiterii unor fapte incriminate de dispozițiile legale privind circulația pe drumurile publice ca infracțiuni săvarșite cu intenție, chiar dacă aceste fapte nu s-au produs pe astfel de drumuri sau in timpul comiterii altor infracțiuni săvarșite cu intenție;
c) accidentul a fost produs in timpul cand autorul infracțiunii săvarșite cu intenție incearcă să se sustragă de la urmărire;
d) persoana răspunzătoare de producerea pagubei a condus vehiculul fără consimțămantul asiguratului.

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 20:29
Dacia