Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Inlocuire motor

b.alexandru
post 1 Nov 2013, 14:19
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Sunt distrus! Asa ca o paranteza si un bun inceput. Am un Clio 3 1.5 dci 48 kw 2006 si mult ghinion. Ghinion pentru a 3-a oara anul acesta. Prima oara: martie, 3 injectoare au crapat am schimbat 4, pret ~3000 RON. A doua oara: iulie, a crapat turbina , am schimbat-o (plus un senzor si un furtun) , pret ~3000 RON. A treia oara: octombrie, motorul a crapat. Si aici am nevoie de sfaturi, sugesti,informatii etc. As vrea sa stiu daca s-ar potrivi motorul de pe clio rs si ce consecinte as avea de suferit? Daca nu, ce motor mi-ati recomanda? As vrea sa renunt la varianta de 48kw.
Help me!

Multumesc anticipat!

--------------------
Renault Clio 3 1.5 dci 2007 167400km - BN84HRD
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BannedHost
post 1 Nov 2013, 15:02
Post #2

Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva

From: Cluj-Napoca

O varianta buna pt tine ar fi un 1.6 16v .. benzinar, sau daca ti la consum un 1.5 dci de 105 cai.....

Merge si motorul de rs dar trebuie ajustate o gramada de chestii ....

Gandeste-te doar ca daca schimbi motorul diesel pe unul pe benzina trebuie schimbata cutia de viteze, ecu, bordul .... planetare etc ....

This post has been edited by BannedHost: 1 Nov 2013, 15:03

--------------------
Renault Laguna 2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
+
gicu_lord
post 1 Nov 2013, 16:10
Post #3

Membru incepator

Eu am schimbat un motor care s-a facut zdrente dupa o schimbare de distributie facuta prost. Din experienta mea iti spun asa:
1. Va fi greu sa gasesti un alt motor care sa arate bine. La dezmembrari majoritatea sunt varza pentru ca tot ce e mai bun dispare imediat. Aia de la dezmembrari au relatiile lor si cum apare ceva de calitate le plaseaza. Ar fi bine daca cunosti pe cineva de la o astfel de firma. Eu am sunat la firma de unde l-am luat si mi-au zis ca nu au tipul ala si in aceeasi zi, la intereventia unei cunostinte care avea legaturi cu ei si-au adus aminte imediat ca au unul.
2. Sa schimbi tipul motorulul e foarte complicat. Trebuie sa gasesti unul care sa fi fost montat din fabrica pe tipul ala de caroserie. Daca nu, va trebui sa-l omologhezi la RAR si nu e nici ieftin nici nu se rezolva repede si simplu. Daca gasesti unul care se pupa cu caroseria oricum va trebui sa schimbi cutie de viteze, calculator si cine stie ce alte modificari trebuie sa mai faci pentru ca difera puncte de prindere si alte alea.
3. Vei gasi cu greu mecanici capabili sa faca treaba asta asa cum trebuie. La reprezentanta e cel mai bine sa mergi dar sunt foarte scumpi. Pe mine m-a costat 3000 de lei motorul si am pus inca 3000 pe montaj care implica si schimbat distributie, ulei, lichid racire, freon, etc. Zic la reprezentanta pentru ca astia au avut de-a face frecvent cu tipul asta de masina si pe langa faptul ca se misca mai repede au manualele la dispozitie si o serie de scule specifice. Nu ca ar fi calitatea umana mai buna.

--------------------
Renault Clio III 2008 1.4 16v
+
bogdannicusor83
post 1 Nov 2013, 21:16
Post #4

Membru

in primul rand ce a patit motorul? crezi ca se mai poate repara?

daca vrei sa il scimbi treb sa gasesti acelasi tip de motor, ca sa nu ai probleme la RAR.

Bafta

--------------------
Renault Megane 2 2007 Break
+
SorinCT
post 2 Nov 2013, 01:35
Post #5

Honor et Patria

From: Constanta

Daca schimbi pune acelasi motor ca sa iti bati capul cat mai putin.

Care a fost cauza defectelor? Trebuie sa fi fost ceva de vina ca nu crapa ele asa din senin. Motorul ce a avut?

--------------------
Renault Megane Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI - CT-XX-LEA
Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007
EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 16:31
Dacia