Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Inlocuire chiulosa, Sfaturi

djgarcea
post 23 Jun 2013, 12:46
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut am un megane 1 din 96 1.6i 8v si am probleme cu chiuloasa am gasit pe aici pe la dezmembrari chiuloasa de model 1.6e 8v nu stiu care ar fi diferenta si tot o data daca ma apuc nu stiu sa mai pun distributia la am inteles ca e simplu.

precizez ca sunt in Danemarca si aici nu se ocupa de schimbat chiuloase ci doar motorul cu tot si manopera e foarte scumpa sad.gif sad.gif sad.gif

multumesc mult

--------------------
Renault Laguna 2 2001 1.9 dci dinamique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 23 Jun 2013, 13:15
Post #2

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Pentru ca sa afli exact daca sunt compatibile intre ele trimite seria VIN.....de la cele 2 masini.
Daca vrei sa faci singur operatia si nu ai mai facut asta e complicat.....un pic!
Sunt operatii de reglare la culbutori/strangerii care necesita ceva experienta.
Mai simplu este sa schimbi tot ansamblul motor-cutie.....adevarat!

@+

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
djgarcea
post 23 Jun 2013, 13:34
Post #3

Membru incepator

si seria VIN pe masina unde o pot gasii ??? precizez k masina de pe care vreau sa iau chiuloasa e la dezmembrari

--------------------
+
espacern
post 23 Jun 2013, 18:27
Post #4

ART-ist

From: Mihalaya

Seria VIN este poansonata in compartimentul motor pe "oala" amortizorului sau inscrisa pe eticheta lipita pe stalpul din dreapta jos.
Incepe cu VF1.......

@+

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
djgarcea
post 25 Jun 2013, 08:34
Post #5

Membru incepator

Multumesc espacern... am fost de am luat chiuloasa e una si aceiasi dar acum problema e k nu prea stiu sa pun distributia la loc...
am citit multe posturi dar nu stiu cum e cu semnele de pe fulia arborelui cotit si al celui cu came. mi-ar fi de folos niste poze ca sa imi pot da seama....

multumesc

--------------------
+
cj98czh
post 25 Jun 2013, 09:41
Post #6

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

djgarcea - Inainte de a pune chiuloasa noua sus trebuie verificata planeitatea ei, trebuie verificate/inlocuite semeringurile de supapa, verificata etanseitatea supapelor ... astea sunt niste lucruri care nu le poti face tu .... abia dupa aia se monteaza sus chiuloasa ... Dupa ce o pui sus chiuloasa se strange intr-un anumit fel si cu anumit cuplu, din nou intervin sculele ... abia apoi ajungi la distributie ... unde din nou daca nu stii ce ai de facut si nu ai sculele necesare ... arunci doar bani pe fereasta ...

Stiu ca nu esti in tara, dar nu gasesti un atelier care sa-ti faca toate astea??

Economia pe care incerci sa o faci tu acum s-ar putea sa fie mult mai costisitoare decat crezi ...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
djgarcea
post 25 Jun 2013, 22:31
Post #7

Membru incepator

cj98czh = in prima faza eu vreau sa fac masina k sa pot sa o aduc pana in tara dupaia sa o fac calumea .... etanseitatea supapelor am inteles ca o poti verifica turnand benzina si urmarit daca se prelinge la fiecare supapa in parte o cheie dinamometrica sa strang chiuloasa am singurul lucru nu am unde sa ii fac planeitateasi nu cred k ar fi o problema foarte mare ....

chiuloasa pare in regula nu sa prelins benzina iar maine o sa o pun pe masina sa vedem ce iese ...

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 20:52
Dacia