Probleme mecanica Renault Laguna I, Bataie stanga fata
![]() ![]() ![]() |
Probleme mecanica Renault Laguna I, Bataie stanga fata
darksleep |
![]() ![]()
|
||
![]() Za software developer Group: Members Posts: 351 Joined: 23 April 13 From: Arad ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna I Phase II
1999 Kia Ceed 1.6 GDI @ 2016
|
|||
iulex80 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 270 Joined: 10 May 08 From: tg mures ![]() |
citeste aici: http://www.reno.ro/rulment-de-sarcina-tele...ta-t191266.html
la mine de exemplu au fost rulmenti + arcuri rupte |
--------------------
renault
Espace și Scenic
2004/2007
- MS-13-JTW Espace 4 PH 1 2.0T 2004
Scenic 2 PH 2 1.6 16v 2007 |
|
darksleep |
![]()
|
![]() Za software developer Group: Members Posts: 351 Joined: 23 April 13 From: Arad ![]() |
Salut,
Intre timp, dupa ce am facut topicul am ajuns la mecanic. Mi-a ridicat masina pe elevator si s-a uitat. Intradevar, rulmentul de sarcina este praf.A invartit cu mainile de roata iar arcul stang merge foarte sacadat. Ceea ce nu mi-a spus este daca sa schimb si flansa si nu doar rulmentul. Din cate am citit aici pe forum, flansele pe Laguna I nu prea pica ?! Ideea e, sa comand si flanse impreuna cu rulmentii sau doar rulmentii ? sau mai bine spus, cum imi dau seama daca o flansa nu mai este in parametrii sai buni ( adica e ruginita, sparta, rupta etc ). Multumesc. |
--------------------
Renault
Laguna I Phase II
|
|
iulex80 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 270 Joined: 10 May 08 From: tg mures ![]() |
Avand in vedere ca eu am facut ieri operatiunea de schimbare a rulmentilor si problema a persistat de 2 ani, flansele NU au avut de suferit.
Prin urmare te sfatuiesc sa cumperi numai rulmentii(DACA e necesar vei cumpara si flansele), dar fiecare cu posibilitatile si bugetul lui. Daca ai citit topicul de care ti-am spus nu ai ce comanda rulmenti... te duci la un piese auto Dacia si cumperi rulmenti telescop pt Dacia Solenza originali pe mine m-au costat 25 RON/buc. spor la treaba Am uitat ceva.... s-ar putea sa iti trebuiasca bielete antiroliu eu le-am scos cu flex-ul, din cauza ruginei nu s-au putut demonta. This post has been edited by iulex80: 23 Apr 2013, 13:06 |
--------------------
renault
Espace și Scenic
2004/2007
- MS-13-JTW Espace 4 PH 1 2.0T 2004
Scenic 2 PH 2 1.6 16v 2007 |
|
darksleep |
![]()
|
Salut,
Revin cu deznodamantul situatiei, Intradevar au fost distrusi complet rulmentii de sarcina, cel pe partea stanga unde imi tot caraia deabia daca mai avea 3-4 bile in santul rulmentului iar cel de pe partea dreapta fost si el distrus dar in proportie mai mica. Pe rulmenti am dat 50 RON / bucata iar manopera a fost de 35 RON / roata. Partea ce-a mai interesanta a fost cand au bagat pistolul pneumatic sa imi deie jos ansamblul de directie pe partea stanga, mi s-a rupt arcul - jumatate din ultima spira de jos, astfel am ajuns sa imi cumpar si un arc nou care a fost 160 RON. Multumesc de ajutor. |
--------------------
Renault
Laguna I Phase II
|
|
bundy220 |
![]()
|
Group: Members Posts: 1.195 Joined: 21 February 09 ![]() |
Nu era rau daca schimbai ambele arcuri.Poate totusi ai noroc sa fie la fel cel nou cu cel vechi,desi ma indoiesc.
E ciudata partea cu ruptul.Eu zic ca era rupt de mai devreme,acum doar a plesnit de tot. |
--------------------
n
n
n
-
|
|
darksleep |
![]()
|
Corect, baietii mi-au spus ca sa am grija cu arcul pe partea stanga ca e ruginit si jumatate din ultima spira era scobita de rugina.
A doua oara cand am fost sa imi fac schimbul la rulmenti a puscat.Imi cer scuze, m-am exprimat gresit. Din cate am mers cu masina, cateva zile dupa ce mi-am schimbat arcul nu vad nici o diferenta, nu sta intr-o parte, nu trage intr-o parte, as fi vrut sa schimb ambele arcuri dar din pacate nu am avut bani si in schrot-uri la Arad efectiv nu am gasit. O sa mai stau cateva saptamani sa vad cum se comporta, daca o sa fac rost de bani o sa il schimb si cel de pe partea dreapta. |
--------------------
Renault
Laguna I Phase II
|
|
bundy220 |
![]()
|
La stabilitate,la viteza mare se poate vedea.
|
--------------------
n
n
n
-
|
|
darksleep |
![]()
|
Revin cu problema privind bataia pe stanga.
Se pare ca acum s-a accentuat si mai tare; se aude ca si niste batai de ciocan infundate, in special cand virez spre dreapta - bataia se aude pe partea soferului. Pe drumuri drepte, sau denivelari fine se aude aceasta bataie dar nu tot timpul, in schimb cand iau curbe si drumul e plin de petice sau gropite mici bate rapid si se aude relativ puternic. Nu cred ca e planetara, am incercat din nou dupa bataia accentuata sa accelerez intr-un sens giratoriu si nu se aude nici un trancanit. Sfaturi please? |
--------------------
Renault
Laguna I Phase II
|
|
Vallybz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.475 Joined: 26 October 08 From: Buzau/Bucuresti ![]() |
pivotii+bucsi bara stabilizatoare
|
--------------------
Renault
Megane 1 Facelift, 1.6, 16v
Coupe 1999 K4M-A7-00
- BZ 87 BVM
|
|
katalyn03 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.345 Joined: 26 December 08 From: Craiova ![]() |
QUOTE(darksleep @ 25 May 2013, 15:41) Revin cu problema privind bataia pe stanga. Se pare ca acum s-a accentuat si mai tare; se aude ca si niste batai de ciocan infundate, in special cand virez spre dreapta - bataia se aude pe partea soferului. Pe drumuri drepte, sau denivelari fine se aude aceasta bataie dar nu tot timpul, in schimb cand iau curbe si drumul e plin de petice sau gropite mici bate rapid si se aude relativ puternic. Nu cred ca e planetara, am incercat din nou dupa bataia accentuata sa accelerez intr-un sens giratoriu si nu se aude nici un trancanit. Sfaturi please? eu zic ca este bieleta antiruliu sau bara stabilizatoare(parerea mea), dar cel mai sigur te duci cu masina la mecanic si vezi ce zice apoi cumperi ce trebuie nu ce spunem noi pe forum care nici macar nu auzim, nu vedem, dar sa mai si diagnosticam corect eu sunt de parere ca aici se da cu parerea la posibila cauza a masinii tale, sa cumperi ce spunem noi, sa dai o caruta de bani, sa spui dupa ca ai bagat bani in renault si este o masina proasta, ca ai schimbat aproape tot pe fata si tot bate - nu are rost bafta! |
--------------------
Renault
laguna
1998 1.6 16v
- DJ 84 HRB Schimb distributii (100 RON) si repar orice RENAULT.Dezmembrez Laguna 1 si 2, Megane 2, Safrane.....
TEL: 0766 34 18 99 |
|
darksleep |
![]()
|
Salut,
Am fost la mecanic si a depistat problemele. Respectiv: bieletele-antiruliu stanga, dreapta + bratul inferior pe partea stanga. Intrebarea mea este, nu se poate lua doar bucsele + pivotii pentru bratul inferior ? El a spus ca trebuie bratul complet care este foarte scump, cel mai ieftin e 400 RON. Persoana de la care achizitonez piese, a spus ca doar daca e indoit bratul, atunci se schimba complet, in rest se pot schimba pivotii si bucsele separat, pe el. Mentionez ca bratul nu e indoit ca mi-a spus clar mecanicul respectiv. Ce imi recomandati sa fac ? Sa cumpar pivotii + bucsele pentru bratul inferior sau tot modulul, ca am impresia ca ii e lene la mecanic sa se chinuie sa schimbe, in plus mi-a spus ca el a mai schimbat la o laguna din 95 si nu a reusit sa schimbe pivotii, doar bucsele. Sfaturi please? Multumesc. This post has been edited by darksleep: 28 May 2013, 11:09 |
--------------------
Renault
Laguna I Phase II
|
|
hardinc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 245 Joined: 28 October 10 From: Slobozia/Ialomita ![]() |
Eu fix la o laguna din 95 am schimbat pivotii separat. Acum ,din ce am citit intr-un manual de intretinere, cica se pot schimba o data doar pivotii si pe urma se schimba bratul. Eu as incerca prima data sa schimb doar pivotu
|
--------------------
Renault
Laguna 1.1
1995, 1.8 RT
|
|
bundy220 |
![]()
|
Se pot schimba si pe componente,dar la tine ce e dus mai exact la brat?
Daca trebuie si bucse si pivot,cred ca e mai bine sa iei tot bratul,dar cauta mai ieftin |
--------------------
n
n
n
-
|
|
darksleep |
![]()
|
QUOTE(bundy220 @ 28 May 2013, 16:27) Se pot schimba si pe componente,dar la tine ce e dus mai exact la brat? Daca trebuie si bucse si pivot,cred ca e mai bine sa iei tot bratul,dar cauta mai ieftin La brat e dus pivotul, fix in varful bratului spre roata , a bagat ranga si acolo are joc. Bucsele + pivotii sunt 150 de RON. |
--------------------
Renault
Laguna I Phase II
|
|
AeoN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 145 Joined: 13 April 09 From: Craiova ![]() |
Salut
LA laguna 1 se schimba bucsele si pivotul la brat. Bratul este din fonta si nu cred eu ca a reusit cineva pina acum sa-l indoaie,eu zic ca este practic imposibil sa-l indoi. De obicei se duce bucsa din spatele bratului,cea din mijloc nu pica aproape niciodata iar pivotul foarte rar. Bafta! |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 8V
1997 RTE
- DJ 09 DZB
|
|
katalyn03 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.345 Joined: 26 December 08 From: Craiova ![]() |
salut
se schimba orice pe brat cine spune ca nu se schimba poate ca nu stie poti sa iei cu 100 ron bratul bun la mana a doua bratul la laguna nu se poate indoii, se rupe pt ca este de fonta, exista uzura decat unde intra pivotul, dar eu la unul singur am intalnit bafta! |
--------------------
Renault
laguna
1998 1.6 16v
- DJ 84 HRB Schimb distributii (100 RON) si repar orice RENAULT.Dezmembrez Laguna 1 si 2, Megane 2, Safrane.....
|
darksleep |
![]()
|
Multumesc pentru sfaturi, toti mi-au spus cum ati spus si voi.
Se pot schimba componentele pe brat, nu e obligatoriu sa il cumperi tot gata instalat cu componente. Probabil mecanicul stie ca e mult de lucru sa scoti bucsele + pivotii din brat si i-a fost lene, desi lucreaza foarte bine si ieftin. Bieletele anti-ruliu stanga, dreapta + componentele aferente bratului ( pivot + 2 bucse ) au fost 250 RON. 29 May 2013, 17:40: Salut, Din pacate nu am rezolvat 100%100 problema.Am fost la mecanic si mi-a schimbat ambele bielete-antiruliu dar pivotul + bucsele de pe bratul inferior stanga a refuzat spunand ca e prea mare riscul.Ca este posibil la viteza mare sa dau intr-o groapa si sa imi zboare roata de la loc. Intreb din nou ca m-a bulversat cu totul mecanicul.Se pot schimba bucsele de pe bratul inferior + pivotul ? Sau sunt obligat sa cumpar un brat nou cu componentele gata introduse in el. Am sunat alti mecanici carora am reusit sa le procur numerele de telefon , si toti au spus ca se poate schimba, doar sa ai presa speciala pentru asa ceva. Daca stie cineva un mecanic din Arad va rog sa imi spuneti. Multumesc frumos. This post has been edited by darksleep: 29 May 2013, 17:40 |
--------------------
Renault
Laguna I Phase II
|
|
AeoN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 145 Joined: 13 April 09 From: Craiova ![]() |
Salut,
Of,doamne,parca ti-am mai spus ca se schimba totul,daca nu ma crezi pe mine ar fi bine sa-l crezi pe catalin-este cel mai priceput de pe tot forumul si pot spune ca este mai priceput decat 99% dintre mecanici:) Eu am schimbat la el bucsele si pivotul si tin sa-ti spun ca nu-ti trebie neaparat presa -dar te ajuta ca si timp si efort-iti trebuie 2 ciocane zdravene si ceva curaj. Cat despre mecanicul tau sa stii ca ii este lene sa-ti le schimbe sau e mecanic de ceasuri nu de masini..... Apropo daca dai in groapa la viteza mare iti sare roata(cu tot cu brat) indiferent ce brate si bucsi ai sau ce masina ai,acum depinde de viteza si de groapa ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 8V
1997 RTE
- DJ 09 DZB
|
|
crystelu11 |
![]()
|
![]() Cristi Group: Members Posts: 128 Joined: 24 February 09 From: Craiova ![]() |
darksleep mecanicul tau ceasornicar ma face sa zambesc sa nu zic ca ma prapadesc de ras... daca vrei un ajutor din partea mea sau al lui katalyn03 acelasi lucru trimite bratul pri Fan Curier impreuna cu bucsele si pivotul si ti le schimbam noi GRATIS te costa decat rambursul dus-intos. apropo azi am schimbat 2 pivoti la o laguna1 dar am uitat sa filmez sa poti vedea tu si mecanicul tau. la masina mea reno safrane am schimbat si pivotii si bucsele si am in jur de 30.000 de anul trecut si nu m-a depasit nici roata si nici nu a cazut ... noroc
|
--------------------
Safrane Biturbo/
0766.66.45.35
Renault Safrane 2.0i
- Craiova
|
|
darksleep |
![]()
|
Salut
Eu va cred cu tot sufletul, credeti-ma.Dar ma enerveaza ca efectiv au refuzat baietii de acolo. Cand am ajuns acasa am fost la 2 vecini pe scara care au Laguna 2, si au zis ca e imposibil sa nu se poata schimba pe bucati, astfel nu s-ar face componente singulare. Aveti dreptate, probabil i-a fost lene sa imi schimbe sau nu a avut sculele necesare. Va multumesc pentru sfaturi, o sa ma duc azi la alt mecanic.Daca si dansul ma refuza, o sa il dau jos bratul si o sa il trimit, pentru ca ma dispera bataia de ciocan infundat cand virez spre dreapta. Va tin la curent cu ce am rezolvat. Multumesc. ---------------------------- Salut, Intr-un final am reusit sa schimb pivotul + bucsele de pe bratul inferior fara sa cumpar tot ansamblul cu 450 de RON.Am fost cu superiorul meu de la munca care m-a dus la mecanicul lui, ma rog, defapt e mecanic neoficial la toata corporatia.S-a uitat si a spus ca in principiu pot fi schimbate. L-am sunat peste o ora si jumtatate dupa care mi-a spus ca masina e gata si pot veni dupa ea.Am venit, totul pare ok, momentan nu mai aud trancanitul ala oribil care imi crea sechele. Manopera a fost 70 RON. Multumesc pentru sfaturi tuturor.Macar forum-ul reno e activ, cand aveam Peugeot stateam cate 1 saptamana pana raspundea cineva la un amarat de topic. Dau bere! This post has been edited by darksleep: 30 May 2013, 16:48 |
--------------------
Renault
Laguna I Phase II
|
|
darksleep |
![]()
|
Salut,
Dupa cum am spus mai sus, am schimbat rulmentii de la telescop, pivotul + bucsele aferente ( fara sa schimb bratul ) precum si bieltele antiruliu, in concluzie toata directia aproape. Din pacate problema persista, cand trec peste denivelari fine, mini-carii in asfalt sau un momentul in care urc o denivelare si ajunge roata in varful obiectului pe care il urc se aude o bataie infundata, ca si cum dai cu ciocanul intr-o alta bucata de metal.De cand am observat chestia cu urcatul de denivelari, bataia se aude doar cand percuteaza amortizorul inapoi, tind sa cred ca e suspensia ?! Efectiv, nu mai am idei ce are.Singurele piese care mai trebuie sa le schimb sunt bucsele de la bara stabilizatoare si suspensiile pe fata. In plus, am citit in topicul: http://www.reno.ro/Jug-Renault-Laguna-1-t185680.html problema cu jugul rupt, si este un utilizator care tinde sa aiba aceliasi simptome ca mine.Ideea, e ca atunci cand am fost la mecanic si mi-a schimbat piesele de directie, nu a zis nimic de jug + nu am probleme cu intratul in viteze. Accept orice idei si sfaturi. Stiu ca sunt cativa utilizatori din Arad aici pe forum, daca reusiti sa da-ti peste topicul acesta si aveti mecanici ( sau sunteti voi ), v-as ruga sa imi recomandati o persoana familiarizata cu mecanica la Renault, ca mecanicii mei sunt ceasornicari ![]() This post has been edited by darksleep: 21 Jul 2013, 10:30 |
--------------------
Renault
Laguna I Phase II
|
|
katalyn03 |
![]()
|
QUOTE(darksleep @ 21 Jul 2013, 10:27) Salut, Dupa cum am spus mai sus, am schimbat rulmentii de la telescop, pivotul + bucsele aferente ( fara sa schimb bratul ) precum si bieltele antiruliu, in concluzie toata directia aproape. Din pacate problema persista, cand trec peste denivelari fine, mini-carii in asfalt sau un momentul in care urc o denivelare si ajunge roata in varful obiectului pe care il urc se aude o bataie infundata, ca si cum dai cu ciocanul intr-o alta bucata de metal.De cand am observat chestia cu urcatul de denivelari, bataia se aude doar cand percuteaza amortizorul inapoi, tind sa cred ca e suspensia ?! Efectiv, nu mai am idei ce are.Singurele piese care mai trebuie sa le schimb sunt bucsele de la bara stabilizatoare si suspensiile pe fata. In plus, am citit in topicul: http://www.reno.ro/Jug-Renault-Laguna-1-t185680.html problema cu jugul rupt, si este un utilizator care tinde sa aiba aceliasi simptome ca mine.Ideea, e ca atunci cand am fost la mecanic si mi-a schimbat piesele de directie, nu a zis nimic de jug + nu am probleme cu intratul in viteze. Accept orice idei si sfaturi. Stiu ca sunt cativa utilizatori din Arad aici pe forum, daca reusiti sa da-ti peste topicul acesta si aveti mecanici ( sau sunteti voi ), v-as ruga sa imi recomandati o persoana familiarizata cu mecanica la Renault, ca mecanicii mei sunt ceasornicari ![]() salut oricine poate sa inlocuiasca piese (unii mai greu altii foarte usor), dar sa puna un diagnostic corect este foarte greu(aia sunt mecanici) mai pot fi urmatoarele cauze bucse cadru, bucse bara stabilizatoare, telescop, flansa telescop sau cel mai simplu bate bratul in carenaj la roata respectiva, si un mecanic de 2 lei nu vede bafta! This post has been edited by katalyn03: 22 Jul 2013, 08:38 |
--------------------
Renault
laguna
1998 1.6 16v
|
darksleep |
![]()
|
Salut,
1) Bucse cadru ? Alea fiind bucsele din sub motor partea stanga? 2) Sa bata bratul in carenaj ? Hmm, ar fi o chestie, dar cel putin ultima oara cand a ridicat pe elevator a bagat ranga peste tot si s-a lasat cu greautatea lui peste ranga, si nu parea sa bata nimic, iar la carenaj te referi in josul aripii pe unde e mecanismul de directie ? Nu inteleg, de aia intreb.Ca o sa ma duc la un mecanic cu toate astea notate pe hartie, si o sa il rog sa le ieie pe rand la verificat. |
--------------------
Renault
Laguna I Phase II
|
|
katalyn03 |
![]()
|
QUOTE(darksleep @ 21 Jul 2013, 14:48) Salut, 1) Bucse cadru ? Alea fiind bucsele din sub motor partea stanga? 2) Sa bata bratul in carenaj ? Hmm, ar fi o chestie, dar cel putin ultima oara cand a ridicat pe elevator a bagat ranga peste tot si s-a lasat cu greautatea lui peste ranga, si nu parea sa bata nimic, iar la carenaj te referi in josul aripii pe unde e mecanismul de directie ? Nu inteleg, de aia intreb.Ca o sa ma duc la un mecanic cu toate astea notate pe hartie, si o sa il rog sa le ieie pe rand la verificat. incearca alt mecanic mai bine |
--------------------
Renault
laguna
1998 1.6 16v
|
jiku |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 1 February 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Aceleasi simptome le-am avut si eu pe dreapta.
Am schimbat flansa amortizor si totul e ok. Numa bine |
--------------------
Renault
Laguna
1999-combi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 19:27 |