cumpar o masina dar nu o iau pe rol, pot "fenta taxa astfel?"
![]() ![]() ![]() |
cumpar o masina dar nu o iau pe rol, pot "fenta taxa astfel?"
riderontornadoes |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 347 Joined: 9 June 05 ![]() |
|
||
--------------------
dacia 1310
1310
- b21htf
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Nu e nimic la limita legii, e in afara legii clar. Din punct de vedere legal ai 30 de zile sa o inmatriculezi pe numele tau de la data contractului de VC.
This post has been edited by argon: 12 Apr 2013, 13:38 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
riderontornadoes |
![]()
|
ma asteptam si la raspunsuri din astea. eu am intrebat ce se intampla daca nu o iau pe numele meu la financiar. sunt multe chestii obligatorii in romania pentru care nu exista sau nu se aplica pedepsele. astept reaspunsuri pertinente in continuare.
|
--------------------
dacia 1310
1310
- b21htf
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.078 Joined: 11 February 04 ![]() |
Realist vorbind nu se întâmpla nimic.
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
Va ajunge pe numele tau, stai relaxat. Plus amenda de rigoare. Mai bine o iei la impozit, nu impozitul te usuca. Mergi insa pe actele fostului, daca ramai pe bune cu el. Daca ramai fara talon, o sa ai nevoie de el, plus in anumite situatii la asigurator, de exemplu.
|
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
Tince1290 |
![]()
|
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 1.795 Joined: 19 September 08 ![]() |
daca nu o inregistrezi la primarie in 30 de zile primesti amenda...la inmatriculari poti merge si dupa....deci pentru un impozit de 50-200 lei in functie de masina..nu cred ca mori...in schimb daca fostul proprietar primeste acasa o amenda si te da in judecata, aproape sigur are castig de cauza si te obliga sa o treci pe numele tau si sa platesti amenzile de riguare in termen de 30 de zile...plus ca o sa fie cam greu sa faci RCA-ul atunci cand expira daca alegi sa o pastrezi pe numele lui...
This post has been edited by Tince1290: 12 Apr 2013, 13:59 |
--------------------
-
-
-
|
|
riderontornadoes |
![]()
|
multumesc pt raspunsuri. va dati seama ca nu impozitul e pb, ci taxa de mediu sau cum naiba ii mai zice. ca sa o trec pe numele meu la financiar, trebuie achitata, nu? deci, daca ma inteleg cu omul sa nu o radieze dupa ce o scaote de pe rol, e vreo problema pt mine. asta e de fapt intrebarea. multumesc pt raspunsurile de pana acum. parca incepe sa rasara soarele.
|
--------------------
dacia 1310
1310
- b21htf
|
|
Wolfman |
![]()
|
![]() The Fastest Group: Members Posts: 483 Joined: 9 July 04 From: Murciélagos ![]() |
Daca e de acord s-o pastreze pe numele lui poti face un contract de comodat, la notar.
|
--------------------
Opel
MOKKA X
1.4 T 2019 "Cu stinga nici cruce nu poti sa-ti faci, daramite sa conduci o tara!" Petre Tutea
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
taxa trebuie achitata in momentul in care inmatriculezi masina, nu cand o treci la financiar. deci poti merge cu masina la financiar trecuta pe tine, dar cu actele de inmatriculare pe el. momentan impozitele, politia, fiscul nu au baze de date comune.
solutia ideala e sa o lasi pe numele omului si sa faci procura sau contrat de comodat. |
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
nu cred ca reusesti la nesfarsit. la prima amednda sau cautare in baza de date te-au gasit si cred ca nu mai scapi. Amenda daca nu ma insel este la 3000 ron, la care adaugi si taxa de inmatriculare dupa aia. Eu cred ca politia si pimaria au o baza de date comuna. De fisc nu stiu.
|
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
mai biner nu o mai cumperi...ce atitea belele?
|
--------------------
...
...
...
|
|
cosmint26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 219 Joined: 18 February 11 ![]() |
Ia masina in evidenta la impozit. Nu are nicio treaba impozitul cu inmatricularea. O iei in evidenta ca sa platesti impozit la ea si sa ii dai fiscal omului cand o vei vinde.
Daca vanzatorul nu iti scrie pe spatele talonului INSTRAINAT CATRE ... la data de ... si lasa talonul asa cum e, atunci poti merge 20 de ani cu ea. Trebuie sa ai doar grija sa nu iti fie ridicat talonul. rca-ul sa il faci pe numele fostului proprietar. La orice control esti 100% in regula, nu pomenesti niciodata ca ai cumparat masina dar nu ai trecut-o pe numele tau la politie. Spui ca e masina SOCRULUI TAU. Politistul are dreptul sa te sanctioneze daca nu iti inmatriculezi masina in 30 de zile, DAR daca nu scrie pe talon de unde naiba sa stie el ca masina e vanduta?! Asta e toata CHEIA , sa nu scrie pe talon. Totusi mare grija sa nu-ti fie ridicat talonul pt diverse abateri (nu il poti recupera tu) si sa nu iei amenzi de genul camere radar sau roviniete pt ca astea vor veni la fostul proprietar acasa (ca masina ramane pe numerele lui) si omul poate se supara si te da in judecata sa te oblige sa inscrii masina. Sau o radiaza singur el prin judecata. Politia si cei de la impozite nu au baze de date comune si NU comunica intre ei. Asta e un lucru stiut. Ce zic eu mai sus e valabil astazi, 16 aprilie,in codul rutier care e in dezbatere publica, sunt cateva paragrafe care reglementeaza problema asta! |
--------------------
Reno
Megane
2000/rxi 1,6 16v
- b22rol
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
george_scala_2004 |
![]()
|
|
--------------------
...
...
...
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Astea sunt:
Organul fiscal al administrației publice locale care scoate din evidența fiscală vehiculul, comunică în scris operațiunea efectuată și datele noului proprietar în termen de trei zile lucrătoare, autorității comp etente, care face mențiunea corespunzătoare în evidențe. În situația în care noul proprietar nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termenul prevăzut la alin. (4), operează de drept suspendarea înmatriculării vehiculului. De la data efectuării mențiuniiprevăzute la alin. (4 1), la solicitarea instituțiilor interesate cu privire la deținătorul/utilizatorul vehiculului, autoritatea competentă transmite acestora datele noului proprietar. ” Alta interesanta e: Persoanele cu domiciliul ori reședința în România care conduc pe drumu rile publice un vehicul înmatriculat într -un alt stat sunt obligate să înmâneze polițistului rutier, la cererea acestuia, alături de documentele prevăzute la alin.(2) un document doveditor al titlului cu care este deținut vehiculul, însoțit de o traducere legalizată în limba română, a acestuia.” |
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
ooo,a grait proprietarul de limo...sa traiesti luminate imparate!
![]() |
--------------------
...
...
...
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Pai ce, el ar vrea sa-si cumpere propria solenza?
Poate doar sa si-o vanda... El da sfaturi cumparatorului, nu vanzatorului. El vorbeste de belele pe care le are cumparatorul, nicidecum vanzatorul... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
corect!
![]() ![]() ![]() |
--------------------
...
...
...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 18:53 |