Problema DAE, pls help...
![]() ![]() ![]() |
Problema DAE, pls help...
gabriel_tvr |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 2 April 13 ![]() |
|
||
--------------------
renault
Twingo
- IS-05-PGM
2003, motor 1.2, 16 valve, 75 CP
|
|||
alexkovacs81 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 18 December 09 ![]() |
Aici ai raspunsul la intrebarea despre sonda lambda, postul #2:
http://www.reno.ro/Compatibilitati-piese-t...ml#entry1786170 Mai este un topic doar despre sondele lambda: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=207561&st=0 This post has been edited by alexkovacs81: 8 Apr 2013, 09:51 |
--------------------
Renault
Twingo
- CV 04 EGJ
2001
|
|
Alexium |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 174 Joined: 30 January 10 ![]() |
Alexkovacs, eu am de schimbat singura sonda si catalizatorul. Daca le pun eu, le montez si le iau de la magazin auto,mai am de mers la mecanic pentru reglaje?
This post has been edited by Alexium: 8 Apr 2013, 15:59 |
--------------------
Renault
Twingo
1998
|
|
twinbubu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 157 Joined: 24 August 09 ![]() |
@gabriel_tvr
Nu dispera colegu ca i tot masina nu i avion si pana la urma si avioanele tot de oameni sunt facute.Hai sa luam problemele metodic ca le ai cam amestecat.In primul rand ar trebui sa vezi ce si cum trebuie inlocuit sa nu schimbi piese aiurea. In Iasi du te la SERVICE SOCOM in Pacurari gard in gard cu Kaufland si cauta l pe Andrei zis si MASE de la Maseratti.E un baiat tanar dar e f priceput,eu la el rezolvam orice problema la Twingoul meu si e si destul de subtire la bani numai ca trebuie sa faci programare ca deobicei e fuleala la el.Ca si piese stiu ca la al meu twingoleata mergeau o gramada de piese de la Logan sau Supernova.Am avut Twingo din 2002 cu motorul 1,2 8 valve. Bafta si daca dai de greu suna ma la 0726265579 si gasim o solutie. This post has been edited by cmandrei: 10 Apr 2013, 12:55 |
--------------------
Renaut
twingo
- IS 06 TIK
2001
|
|
gabriel_tvr |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 2 April 13 ![]() |
QUOTE(alexkovacs81 @ 8 Apr 2013, 09:43) Aici ai raspunsul la intrebarea despre sonda lambda, postul #2: http://www.reno.ro/Compatibilitati-piese-t...ml#entry1786170 Mai este un topic doar despre sondele lambda: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=207561&st=0 Multumesc pentru informatii 10 Apr 2013, 08:14: QUOTE(twinbubu @ 9 Apr 2013, 21:48) Nu dispera colegu ca i tot masina nu i avion si pana la urma si avioanele tot de oameni sunt facute.Hai sa luam problemele metodic ca le ai cam amestecat.In primul rand ar trebui sa vezi ce si cum trebuie inlocuit sa nu schimbi piese aiurea. In Iasi du te la SERVICE SOCOM in Pacurari gard in gard cu Kaufland si cauta l pe Andrei zis si MASE de la Maseratti.E un baiat tanar dar e f priceput,eu la el rezolvam orice problema la Twingoul meu si e si destul de subtire la bani numai ca trebuie sa faci programare ca deobicei e fuleala la el.Ca si piese stiu ca la al meu twingoleata mergeau o gramada de piese de la Logan sau Supernova.Am avut Twingo din 2002 cu motorul 1,2 8 valve. Bafta si daca dai de greu suna ma la 0726265579 si gasim o solutie. Multumesc, colegu ! Oare MASE ma poate ajuta inclusiv cu directia asistata ? This post has been edited by gabriel_tvr: 10 Apr 2013, 08:14 |
--------------------
renault
Twingo
- IS-05-PGM
2003, motor 1.2, 16 valve, 75 CP
|
|
alexkovacs81 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 18 December 09 ![]() |
Alexium: nu ma pricep nici eu prea mult la chestiile astea, dar din ceea ce am citit aici pe forum am inteles ca o sonda lambda arata in linii mari ca o bujie, adica are un capat care se insurubeaza in teava de evacuare, iar in celalalt capat are un fir care preia un semnal electric si il transmite la sistemul de injectie pentru a ajusta amestecul de aer-benzina in functie de proprietatile gazului ars evacuat (in principal, cantitatea de oxigen din gazul ars).
Teoretic, o sonda lambda noua, daca este cea potrivita si recomandata de producatorul masinii, este suficient sa o instalezi pentru a incepe sa functioneze corect (cel putin asa am inteles eu). In cazul catalizatorului, el de fapt produce niste reactii chimice pentru a reduce cantitatea de monoxid de carbon, hidrocarburi nearse si oxizi de azot din gazele evacuate prin oxidare si reducere, rezultand CO2, H2O si azot. Deci, din cate imi dau eu seama, poti sa schimbi cele doua componente fara a fi nevoie sa mergi la un mecanic pentru reglaje, atata timp cat sunt cele indicate de producatorul masinii si au aceiasi parametri de functionare. Cat de greu sau de usor se schimba catalizatorul sau sonda lambda nu stiu, pentru ca eu nu am facut asa ceva niciodata. (Apropo de asemanarea sondei lambda cu bujia, pe undeva am citit ca poti sa bagi chiar si o bujie in locul sondei lambda cata vreme se potriveste diametrul filetului, dar sa nu te miri daca merge masina prost si consuma mult... ![]() This post has been edited by alexkovacs81: 10 Apr 2013, 12:54 |
--------------------
Renault
Twingo
- CV 04 EGJ
2001
|
|
twinbubu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 157 Joined: 24 August 09 ![]() |
QUOTE(gabriel_tvr @ 10 Apr 2013, 08:12) Multumesc pentru informatii <span class='edit'>10 Apr 2013, 08:14:</span> Multumesc, colegu ! Oare MASE ma poate ajuta inclusiv cu directia asistata ? Sigur ca te ajuta si cu directia asistata,oricum sa stii ca este directie asistata electric iar dupa cum descrii defectul nu cred sa fie din motorasul de la servo ,mai degraba e ceva pe la bielete,capete de bara etc. Du te la MASE,daca vrei anunta ma cand vrei sa te duci si il sun sa ti fac o programare sau iti dau numarul lui si ii spui ca vii din partea mea.Da mi de veste ce vrei sa faci.Bafta |
--------------------
Renaut
twingo
- IS 06 TIK
2001
|
|
Alexium |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 174 Joined: 30 January 10 ![]() |
Multumesc ! Asa ma gandeam si eu, ca nu trebuie decat montate. Intreb mai mult pt ca sa fiu sigur. Nu pun bujie dar nici cea mai scumpa sonda
![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1998
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th August 2025 - 11:08 |