Renault Megane 1 Sport serie limitata, Restaurare
![]() ![]() ![]() |
Renault Megane 1 Sport serie limitata, Restaurare
Sonyericsson |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 24 February 13 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol 2
- B124TRD
2009
|
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
QUOTE(Sonyericsson @ 3 Mar 2013, 01:39) Nu are serie de sasiu obisnuita (VF1.....) ci doar o serie cu numar de fabricatie, asa au toate. Sincer nu am auzit de asa ceva doar daca este ceva "special". Chiar si concept-car are serie de caroserie. Sigur ai cautat peste tot seria de caroserie...pe la roata de rezerva? Pune o poza sa vedem si noi "minunatia" asta cu eticheta "placa ovala" si-ti dau eu toata documentatia. @+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Sonyericsson |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 24 February 13 From: Bucuresti ![]() |
Merci pentru raspuns. Masina este intradevar mai ,,speciala'', de exemplu roll-cage-ul e din fabrica. Din ce mi s-a spus seria respectiva nu a fost pentru strada ci doar pentru competitii si nu sunt facute prea multe bucati. O sa revin cu poze cand ajung la ea, momentan ,,coaja'' e la sablat dupa care urmeaza tinichigerie si ceva vopsitorie. Eu am batut palma sa-i fac partea electrica, de mecanica nu ma ocup dar o sa-i ajut pe mecanici (daca fac rost de documentatie). Cutia secventiala e o dilema pentru mine, e prima oara cand vad una complet mecanica. Nu seamana cu DSG-urile cu care care am mai lucrat, de principiul de functionare nu mai vorbesc
![]() |
--------------------
Renault
Symbol 2
- B124TRD
2009
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
QUOTE(Sonyericsson @ 3 Mar 2013, 00:39) In ceea ce priveste cutia de viteze, ii zice Sadev. Au pagina de web, ia legatura cu ei si iti vor trimite documentatie. Daca vrei s-o revizionezi, nu cred ca se baga altcineva in afara de cei de la sadev. This post has been edited by hellcat: 3 Mar 2013, 22:01 |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
Sonyericsson |
![]()
|
... de aia nu gaseam cutia pe Google cautand ,,Sadef''
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Symbol 2
- B124TRD
2009
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Asteptam poze...
![]() |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
De curiozitate..In ce zona este service-ul ?
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
MihaiD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 691 Joined: 21 July 05 From: Ro ![]() |
Masina ta este cel mai probabil un Megane Cup, varianta de circuit. Are motor F7R ~ 180 de cai, cutie Sadev secventiala, alte fuzete/portfuzete, unibal-uri, punte spate alungita de Scenic, caseta scurta de directie, suspensii cu reglaj de cadere si compensatoare cu azot, rollbar prins in suruburi, ECU Magnetti Marelli, etc...
De curiozitate, de unde ai luat-o, pentru ca sunt foarte rare? Vrei sa te dai cu ea la VTM? |
--------------------
Renault
Megane R26
- XX-xx-xxx
2008
|
|
Sonyericsson |
![]()
|
Asa este MihaiD. Masina nu e a mea (slava Domnului) pentru ca nu mi-o pot permite si nu as vrea sa ma dau cu ea pe vre-un circuit ( dupa ce am avut neplaceri cu un M3, evit sa-mi cumpar motoare puternice). Calculatorul a fost Magneti Marelli, cred ca o sa pun altceva pe masina; am nevoie de scheme pentru ca, de exemplu, bordul este digital si comunica pe doua lini can cu injectia si ma intereseaza sa-i redau functionalitatea.
Service-ul unde este masina este la cativa km de Bucuresti, spre Alexandria (Nu dau nume pentru reclama), fiind ocupat in ultimul timp nu am ajuns sa-i fac poze plus ca pana de curand a fost la tinichigerie. Dupa ce va fi gata va pleca pe circuit, asta e si scopul restaurarii. Din ce am auzit, auto a venit pe platforma din Italia, numere nu a avut si ma indoiesc ca se poate merge cu ea ,,la liber'' pe strada. Si ca veni vorba de calculatorul de injectie, masinuta a venit fara... Studiez posibilitatea procurarii originalului sau ii voi pune altul din generatia noua super-programabil. F7R e cumva de 2 litri? 2L e pe masina si se umbla si in motor, 180 HP mi se par putini pentru cilindreea asta avand in vedere ca i-am vazut deja pe un motor modificat de 1.6. Multumsc pentru interes, as mai avea cateva intrebari acum ca am aflat ce fel de Megane e asta: cine l-a construit si cam cate bucati sunt facute? Are sau nu serie VIN? Au fost construite exclusiv pentru circuit sau sunt si pentru strada? Gasesc vre-una functionala in tara sa arunc o privire la ea? Multumesc pentru raspunsuri. |
--------------------
Renault
Symbol 2
- B124TRD
2009
|
|
MihaiD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 691 Joined: 21 July 05 From: Ro ![]() |
Salut,
ECU cred ca este un MF3 sau un MR602, dar nu sunt sigur, cel mai simplu intrebi la Magneti Marelli pe site. Masina este 100% facuta pentru circuit, este o editie limitata facuta pentru seria de curse Megane CUP. Pe la noi gasesti la coasta ceva Megane-uri cu piese de CUP (in special fuzete/portfuzetele/pivoti inferiori cu unibal-uri). Motorul standard F7R/1998 cmc scoate ~147 de cai si in versiunea CUP era adus la ~ 180 de cai. Pare putin, dar nu uita ca masinile astea au fost facute prin '96, 97 si asta era ideea din spatele cupei, masini egale la bani cat mai putini. De mers cu ea pe strada nu prea o sa poti, doar daca o omologhezi(asta inseamna sa-i pui faruri, sa mergi la RAR sa-i faci omologare de masina de curse, etc...). Cutia parca e un dog box (adica cu dinti drepti), si are ceva mecanism de schimbat secvential, nu e ceva super special, incearca sa ceri informatii la Sadev pe site. Am uitat, motorul si cutia sunt prinse direct de cadrul motor prin 3 suporti de aluminiu, nu sunt prinse de caroserie ca la versiunea standard - practic poti sa le dai jos doar demontand cela 4 suruburi care tin cadrul motor de caroserie + demontand pivotii inferiori de fuzete + deconectand caseta de directie + ce fire mai sunt pe acolo. Uite niste poze pe care le-am gasit pe PC, din pacate nu dau de manual: Ansamblu suspensie(are reglaj de cadere prin pivotul inferior, unghi de fuga imbunatatit, fuzete/portfuzete mai usoare, etc...): http://imageshack.us/photo/my-images/831/68633030.jpg Motor + cutie + suporti + cadru motor: http://imageshack.us/photo/my-images/6/99348981.jpg Cadru motor - se observa in dreapta un cilindru pe care se monteaza suportul motor: http://imageshack.us/photo/my-images/132/37105870.jpg Suporti motor, cutie (primul de sus se monteaza pe partea din spate a ansamblului motor/cutie) http://imageshack.us/photo/my-images/803/92137207.jpg This post has been edited by MihaiD: 2 Apr 2013, 14:54 |
--------------------
Renault
Megane R26
- XX-xx-xxx
2008
|
|
Horatiu Mihai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 132 Joined: 31 March 12 ![]() |
Ceva poze cu masina ?, sunt foarte curios cum arata
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2002
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
@MihaiD: Se mai pot pune pozele de mai sus?...eventual uploadate direct pe forum.
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
68633030.jpg ( Size: 42.14k )
Number of downloads: 302
92137207.jpg ( Size: 35.05k ) Number of downloads: 335 99348981.jpg ( Size: 171.4k ) Number of downloads: 339 |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 15:50 |