Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Renault Megane 1 Sport serie limitata, Restaurare

Sonyericsson
post 3 Mar 2013, 00:39
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Salut. Am nevoie de documentatie pentru restaurare Megane 1 Sport preparata de Renault. Masina in cauza are motor de 2L original, cutie de viteze secventiala Sadef originala, etc. Nu are serie de sasiu obisnuita (VF1.....) ci doar o serie cu numar de fabricatie, asa au toate. Dialogys-ul nu stie asa ceva, scheme electronice sau pe hartie nema. Imi trebuie toata documentatia posibila despre masina asta deoarece vreau sa iasa cum a venit de la mama ei.
Apreciez orice sugestii unde as putea gasi ceea ce ma intereseaza, coaja care este acum a trecut prin multe maini care mai de care mai ,,dibace'', mi-e imposibil sa o fac sa arate original daca nu stiu cum arata la inceput.
Pe site-urile de la francezi nu am gasit mare lucru. Orice idee e binevenita.

--------------------
Renault Symbol 2 - B124TRD 2009
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 3 Mar 2013, 09:42
Post #2

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

QUOTE(Sonyericsson @ 3 Mar 2013, 01:39)
Nu are serie de sasiu obisnuita (VF1.....) ci doar o serie cu numar de fabricatie, asa au toate.

Sincer nu am auzit de asa ceva doar daca este ceva "special".
Chiar si concept-car are serie de caroserie.
Sigur ai cautat peste tot seria de caroserie...pe la roata de rezerva?
Pune o poza sa vedem si noi "minunatia" asta cu eticheta "placa ovala" si-ti dau eu toata documentatia.

@+

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
Sonyericsson
post 3 Mar 2013, 21:21
Post #3

Membru incepator

Merci pentru raspuns. Masina este intradevar mai ,,speciala'', de exemplu roll-cage-ul e din fabrica. Din ce mi s-a spus seria respectiva nu a fost pentru strada ci doar pentru competitii si nu sunt facute prea multe bucati. O sa revin cu poze cand ajung la ea, momentan ,,coaja'' e la sablat dupa care urmeaza tinichigerie si ceva vopsitorie. Eu am batut palma sa-i fac partea electrica, de mecanica nu ma ocup dar o sa-i ajut pe mecanici (daca fac rost de documentatie). Cutia secventiala e o dilema pentru mine, e prima oara cand vad una complet mecanica. Nu seamana cu DSG-urile cu care care am mai lucrat, de principiul de functionare nu mai vorbesc biggrin.gif . Sper sa nu o sableze aia de tot, le-am zis sa se uite bine dupa eventuale serii pansonate sau nu. Termenul limita pe care il am e prin vara, mai am cateva luni la dispozitie.

--------------------
+
hellcat
post 3 Mar 2013, 21:57
Post #4

FrontYard Motorsport

From: Dieppe

QUOTE(Sonyericsson @ 3 Mar 2013, 00:39)
cutie de viteze secventiala Sadef originala,
*

In ceea ce priveste cutia de viteze, ii zice Sadev. Au pagina de web, ia legatura cu ei si iti vor trimite documentatie. Daca vrei s-o revizionezi, nu cred ca se baga altcineva in afara de cei de la sadev.

This post has been edited by hellcat: 3 Mar 2013, 22:01

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
Sonyericsson
post 5 Mar 2013, 12:09
Post #5

Membru incepator

... de aia nu gaseam cutia pe Google cautand ,,Sadef'' laugh.gif . Nu am vazut-o pe masina, motorul si cutia erau date jos, am vazut doar ,,coaja''. Multumesc pentru informatie, se baga si altii in ea, nu vreau sa fac reclama nimanui, dar au venit piese componente si se ansambleaza. Nu imi fac probleme ca nu ar merge, mecanicul are experienta in ele (pana la proba contrarie). Service-ul e mic, de multimarca si au mai ,,preparat'' masini. M-am lipit de ei la recomandarea fostului electrician care a plecat putin in Canada biggrin.gif .

--------------------
+
Dodone
post 12 Mar 2013, 22:54
Post #6

membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)

From: Timisoara

Asteptam poze... asteapta nervos.gif

--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
jas2
post 13 Mar 2013, 16:25
Post #7

Membru autentic

From: BUCURESTI

De curiozitate..In ce zona este service-ul ?

--------------------
Renault Megane 2.2 06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
+
MihaiD
post 1 Apr 2013, 16:54
Post #8

Membru autentic

From: Ro

Masina ta este cel mai probabil un Megane Cup, varianta de circuit. Are motor F7R ~ 180 de cai, cutie Sadev secventiala, alte fuzete/portfuzete, unibal-uri, punte spate alungita de Scenic, caseta scurta de directie, suspensii cu reglaj de cadere si compensatoare cu azot, rollbar prins in suruburi, ECU Magnetti Marelli, etc...
De curiozitate, de unde ai luat-o, pentru ca sunt foarte rare? Vrei sa te dai cu ea la VTM?

--------------------
Renault Megane R26 - XX-xx-xxx 2008
+
Sonyericsson
post 1 Apr 2013, 23:26
Post #9

Membru incepator

Asa este MihaiD. Masina nu e a mea (slava Domnului) pentru ca nu mi-o pot permite si nu as vrea sa ma dau cu ea pe vre-un circuit ( dupa ce am avut neplaceri cu un M3, evit sa-mi cumpar motoare puternice). Calculatorul a fost Magneti Marelli, cred ca o sa pun altceva pe masina; am nevoie de scheme pentru ca, de exemplu, bordul este digital si comunica pe doua lini can cu injectia si ma intereseaza sa-i redau functionalitatea.
Service-ul unde este masina este la cativa km de Bucuresti, spre Alexandria (Nu dau nume pentru reclama), fiind ocupat in ultimul timp nu am ajuns sa-i fac poze plus ca pana de curand a fost la tinichigerie.
Dupa ce va fi gata va pleca pe circuit, asta e si scopul restaurarii. Din ce am auzit, auto a venit pe platforma din Italia, numere nu a avut si ma indoiesc ca se poate merge cu ea ,,la liber'' pe strada. Si ca veni vorba de calculatorul de injectie, masinuta a venit fara... Studiez posibilitatea procurarii originalului sau ii voi pune altul din generatia noua super-programabil.
F7R e cumva de 2 litri? 2L e pe masina si se umbla si in motor, 180 HP mi se par putini pentru cilindreea asta avand in vedere ca i-am vazut deja pe un motor modificat de 1.6.
Multumsc pentru interes, as mai avea cateva intrebari acum ca am aflat ce fel de Megane e asta: cine l-a construit si cam cate bucati sunt facute? Are sau nu serie VIN? Au fost construite exclusiv pentru circuit sau sunt si pentru strada?
Gasesc vre-una functionala in tara sa arunc o privire la ea?
Multumesc pentru raspunsuri.

--------------------
+
MihaiD
post 2 Apr 2013, 13:44
Post #10

Membru autentic

From: Ro

Salut,
ECU cred ca este un MF3 sau un MR602, dar nu sunt sigur, cel mai simplu intrebi la Magneti Marelli pe site. Masina este 100% facuta pentru circuit, este o editie limitata facuta pentru seria de curse Megane CUP. Pe la noi gasesti la coasta ceva Megane-uri cu piese de CUP (in special fuzete/portfuzetele/pivoti inferiori cu unibal-uri). Motorul standard F7R/1998 cmc scoate ~147 de cai si in versiunea CUP era adus la ~ 180 de cai. Pare putin, dar nu uita ca masinile astea au fost facute prin '96, 97 si asta era ideea din spatele cupei, masini egale la bani cat mai putini.
De mers cu ea pe strada nu prea o sa poti, doar daca o omologhezi(asta inseamna sa-i pui faruri, sa mergi la RAR sa-i faci omologare de masina de curse, etc...).
Cutia parca e un dog box (adica cu dinti drepti), si are ceva mecanism de schimbat secvential, nu e ceva super special, incearca sa ceri informatii la Sadev pe site.
Am uitat, motorul si cutia sunt prinse direct de cadrul motor prin 3 suporti de aluminiu, nu sunt prinse de caroserie ca la versiunea standard - practic poti sa le dai jos doar demontand cela 4 suruburi care tin cadrul motor de caroserie + demontand pivotii inferiori de fuzete + deconectand caseta de directie + ce fire mai sunt pe acolo.

Uite niste poze pe care le-am gasit pe PC, din pacate nu dau de manual:

Ansamblu suspensie(are reglaj de cadere prin pivotul inferior, unghi de fuga imbunatatit, fuzete/portfuzete mai usoare, etc...):
http://imageshack.us/photo/my-images/831/68633030.jpg

Motor + cutie + suporti + cadru motor:
http://imageshack.us/photo/my-images/6/99348981.jpg

Cadru motor - se observa in dreapta un cilindru pe care se monteaza suportul motor:
http://imageshack.us/photo/my-images/132/37105870.jpg

Suporti motor, cutie (primul de sus se monteaza pe partea din spate a ansamblului motor/cutie)
http://imageshack.us/photo/my-images/803/92137207.jpg

This post has been edited by MihaiD: 2 Apr 2013, 14:54

--------------------
Renault Megane R26 - XX-xx-xxx 2008
+
Horatiu Mihai
post 1 Jul 2013, 22:59
Post #11

Membru autentic

Ceva poze cu masina ?, sunt foarte curios cum arata smile.gif .

--------------------
Renault Megane 2002
+
hellcat
post 2 Jul 2013, 08:07
Post #12

FrontYard Motorsport

From: Dieppe

@MihaiD: Se mai pot pune pozele de mai sus?...eventual uploadate direct pe forum.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
R19/16v
post 2 Jul 2013, 08:14
Post #13

Oldschool Member

From: Ploiesti

68633030.jpg ( Size: 42.14k ) Number of downloads: 302
92137207.jpg ( Size: 35.05k ) Number of downloads: 335
99348981.jpg ( Size: 171.4k ) Number of downloads: 339

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 15:50
Dacia