Toyota Aygo 2008, consuma ulei haotic
![]() ![]() ![]() |
Toyota Aygo 2008, consuma ulei haotic
vladandrei |
![]()
|
||
![]() Membru pufos Group: Members Posts: 127 Joined: 26 January 13 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
2008 Hatchback 1.5 dci 105 CP
|
|||
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
vladandrei |
![]()
|
![]() Membru pufos Group: Members Posts: 127 Joined: 26 January 13 From: Bucuresti ![]() |
0.8litri/1000km , condus in oras, in prezent
![]() This post has been edited by vladandrei: 10 Feb 2013, 12:57 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
vladandrei |
![]()
|
si eu la fel stiam, si i-am intrebat pe aia de la Toyota Nord. Mi-au zis ca nici nu fac, nici nu e relevant.
Am presupus ca poate or fi mai destepti ca mine si am plecat. sa inteleg din raspunsul tau ca totusi e posibil sa nu fi fost mai destepti ca mine? |
--------------------
Renault
Megane
|
|
hellcat |
![]()
|
Pai daca verificarea compresiei in cazul in care uleiul se consuma nu e relevant, sa-ti zica ei ce e. Cum poti sa afli care e problema daca nu se fac anumite verificari?
QUOTE(vladandrei @ 10 Feb 2013, 12:50) Cel mai probabil uleiul se arde datorita unei uzuri in motor. Fumul e usor albastrui si nu lasa nori in urma, in perioada rece poate fi si mascat de abur. This post has been edited by hellcat: 10 Feb 2013, 23:10 |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
vladandrei |
![]()
|
Masina asta eu am ingrijit-o doar la ei, pana si becurile de la numarul de inmatriculare le-am schimbat doar la Toyota. In momentul in care am descoperit chestia asta, am spus sa se ocupe tot ei, din moment ce ei au avut-o pe maini de la inceput.
Masuratoarea maxima pentru Toyota a fost "facem plinul de ulei, mergeti 1000 de kilometri si dupa veniti sa vedem cat s-a consumat". Ceea ce am facut, iar apoi intrebandu-i ce e de facut, mi-au raspuns "nu ni s-a mai intamplat, nu stim ce poate fi, vinde-o urgent". Tocmai pentru ca aspir la mai mult decat atat si nu cred ca o masina ingrijita constant poate sa cada subit fara explicatii, as fi vrut sa vad ce e de facut in continuare. Am sa iti urmez sfatul si am sa incep cu o compresie. Ar mai trebui sa fiu atent la ceva? |
--------------------
Renault
Megane
|
|
hellcat |
![]()
|
Trebuie sa insisti, eventual sa iei legatura cu un director de service sau de reprezentanta in demersul asta de a afla ce are motorul masinii, cu atat mai mult cu cat ai reviziile si intretinerea facute in reteaua toyota.
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
sorinrs |
![]()
|
![]() Kalakitza Group: Members Posts: 259 Joined: 24 October 06 ![]() |
Daca bagi ulei toyota 5w 30 poti incerca sa treci pe un ulei mai gros de grupa 50, 5W 50 sau chiar 10 W 60. daca si asa consuma prea mult ulei, e clar ca trebuie refacut motorul...
|
--------------------
Renault
Clio
2005 Symbol dci 65 cp
- B-xx-SRS
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Am trecut printr-o experienta similara, doar ca am dat peste mecanici ceva mai priceputi!
![]() Mi-au spus de la inceput: uleiul (peste 50ml/1000Km) nu dispare! Daca nu curge la exterior, curge in interior - fie in lichidul de racire, unde se vede, fie in cilindri pe undeva si arde cu fum albastrui, mai mult sau mai putin! La cat pierzi tu, imposibil sa nu se depisteze unde se pierde! Asa cum spune Hellcat, probabil ca un test de compresie ar putea fi relevant! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Alt_radu |
![]()
|
![]() Băgător de seamă ... Group: Members Posts: 261 Joined: 15 May 11 From: Bucuresti ![]() |
E cel mai relevant test pe care il poti face, problema e ca iti trebuie valorile cu care sa compari (cei de la toyota ar trebui sa le aibe).
Exista acea regula nimic nu inceteaza sa existe ci se transforma in altceva ... la ce cantitati pierzi tind sa cred ca in fum sa sau se muta in alta parte. Apropo ai cumva motor Diesel? |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5dCi
2005
- B-XXX-JIE Faceti motorina cat vreti ca eu tot de 50 Ron alimentez.
|
|
vladandrei |
![]()
|
@alt_radu: scuze, am fost putin cu treaba si nu am mai accesat forumul. este pe benzina
in alta ordine de idei, am fost la doi mecanici cu masina, amandoi au facut compresia si amandoi mi-au zis ca "a iesit super" (acuma evident ca eu nu stiu valorile standard ca sa stiu daca bat campii sau nu). au verificat-o din piesa in piesa, totul arata bine, motorul pare ok, pe esapament nu se vede nimic dubios. una peste alta, amandoi mi-au zis ca masina pare perfect in regula. cu singura mentiune ca primul mecanic, langa care am si stat de altfel, a remarcat ca filtrele aratau infiorator si un ulei negru-negru, practic pacura aproape, in conditiile in care eu am facut revizia la Toyota Nord acum 3000 de kilometri. E posibil ca baietii sa fi facut revizia din vorbe? Si uleiul ala antic si de demult sa fie papat mai "cu pofta"? Pana una alta, am pus un ulei 5-40 (aveam 5-30 inainte) si ma duc intr-o mie de kilometri inapoi sa vedem daca e vreo diferenta. |
--------------------
Renault
Megane
|
|
sorinrs |
![]()
|
![]() Kalakitza Group: Members Posts: 259 Joined: 24 October 06 ![]() |
QUOTE(vladandrei @ 16 Feb 2013, 12:18) @alt_radu: scuze, am fost putin cu treaba si nu am mai accesat forumul. este pe benzina in alta ordine de idei, am fost la doi mecanici cu masina, amandoi au facut compresia si amandoi mi-au zis ca "a iesit super" (acuma evident ca eu nu stiu valorile standard ca sa stiu daca bat campii sau nu). au verificat-o din piesa in piesa, totul arata bine, motorul pare ok, pe esapament nu se vede nimic dubios. una peste alta, amandoi mi-au zis ca masina pare perfect in regula. cu singura mentiune ca primul mecanic, langa care am si stat de altfel, a remarcat ca filtrele aratau infiorator si un ulei negru-negru, practic pacura aproape, in conditiile in care eu am facut revizia la Toyota Nord acum 3000 de kilometri. E posibil ca baietii sa fi facut revizia din vorbe? Si uleiul ala antic si de demult sa fie papat mai "cu pofta"? Pana una alta, am pus un ulei 5-40 (aveam 5-30 inainte) si ma duc intr-o mie de kilometri inapoi sa vedem daca e vreo diferenta. E chiar foarte posibil....daca uleiul arata a pacura, era extrem de uzat, s-a dus grasimea din el a a ramas reziduu...la o masina pe benzina uleiul se innegreste numai la peste 30 -40 de mii km......eu as face un schimb cu un ulei agresiv cu superdetergent de genul motul x-cess clean 5w 30 sau ce grupa ai tu si l-as schimba dupa 2-3 mii de km, cind o sa fie si ala extra negru cu mizeria pe care o va fi colectat din motor. Reteta asta am aplicat-o personal la mai multe masini pline de suldge si a mers de fiecare data. Bafta. Daca esti din Bucuresti, da-mi pm si vb mai multe.(sint un mic expert pe masinile japo) |
--------------------
Renault
Clio
2005 Symbol dci 65 cp
- B-xx-SRS
|
|
nei-k |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 25 February 15 ![]() |
Cum s-a rezolvat problema consumului de ulei?
Am un Yaris 2008 cu acelasi motor de pe Aygo, benzina 998cc, si consuma 0,6 l ulei/1000 Km. In manual scrie ca un consum de ulei acceptat este de maxim 1 l /1000 Km. Folosesc ulei 5W30, am incercat si 0W30, cu acelasi rezultat |
--------------------
Toyota
Yaris
2008, 998
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 22:01 |