Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme viraje

smadalin
post 13 Jan 2013, 22:08
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare,

am o problema cu virajul la stanga, la viteze de 80-90km/h sau la viteze mai mici(50-60) si viraje mai stranse(nu in sensuri giratorii): rotesc progresiv de volan si la un anumit moment dat masina vireaza brusc mai mult decat trebuie, ca si cum as trage eu brusc de volan si mai tare spre stanga, ceea ce nu se intampla.

La virajele pe dreapta nu se intampla acelasi lucru. Se intampla doar pe stanga si cand rotesc volanul la aproximativ 45 de grade, iar pana sa ajung la unghiul ala masina sta teapana pe sosea si ia virajul frumos. Aveti idee unde ar putea sa fie problema?

Multumesc!

ps: am fost in service pentru unghiuri, masina tragea putin stanga si volanul era rotit putin spre stanga, acum masina merge drept si volanul este perfect centrat, dar nu am idee daca fenomenul de mai sus se intampla si inainte de a regla directia.

--------------------
Renault Laguna 2 2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
leorot
post 14 Jan 2013, 09:57
Post #2

Membru incepator

From: Slatina

De obicei asta se intampla cand sunt probleme cu rulmentii de la telescoape...

--------------------
Renault Twingo 1995
+
smadalin
post 14 Jan 2013, 16:12
Post #3

Membru incepator

Daca ar fi asa atunci nu ar trebui sa am niste zgomote?

Mi-am facut o programare la service pentru constatare, tot acolo unde am facut unghiurile la directie. In prima faza tipul mi-a zis ca unghiurile la roti sa fie diferite si in viraj o roata sa vireze mai mult ca cealalta, dar ca mai multe imi poate spune la constatare. Totodata mi-a mai zis ca sunt niste unghiuri care nu pot fi reglate la Laguna si ca doar o inlocuire a sistemului ar rezolva problema.

Intre timp am facut un test cu un prieten, am zis ca poate am eu mofturi si mi-a confirmat ca vireaza exploziv la un anumit punct in rotirea volanului.

Daca nu se aude zgomot la viraj pe loc, pot elimina rulmentii despre care vorbeste leorot?

--------------------
Renault Laguna 2 2002
+
audiofilu'
post 14 Jan 2013, 17:16
Post #4

Membru autentic

Am schimbat eu acei rulmenti (se numesc de sarcina) si ala de pe dreapta era mai afectat insa nicidecum nu aveam simptomele astea. Directia raspundea instant la miscarile volanului. In mod sigur alta e beleaua. A fost dat cumva jos volanul vreodata?

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
garc3a2000
post 14 Jan 2013, 18:53
Post #5

Membru autentic

From: Slatina

Ceva pe la caseta de directie ar mai fi posibil . Vreo ureche rupta si joaca caseta.
Daca o rezolvi , sa ne zici cum ai rezolvat.

--------------------
renault laguna ll 2.2/110KW - es/4197-BVS 2002 privilege
+
ardelut
post 14 Jan 2013, 19:05
Post #6

Membru autentic

Bucsele din brate .

--------------------
Renault Laguna 2 - MS 07 NAT 2004 , Expression , 1,9 dCi 79 kw
+
smadalin
post 14 Jan 2013, 20:15
Post #7

Membru incepator

@audiofilu: personal nu am dat jos volanul, dar am masina de jumatate de an si nu pot spune ce s-a intamplat inainte.

@garc3a2000: jocul asta s-ar resimti si intr-un eventual joc al volanului? intreb pentru ca eu nu am asa ceva, directia raspunde extraordinar la miscarile volanului, exceptie facand doar punctul ala de la 45 de grade. nu am nici un alt fel de joc al volanului.

@ardelut: poti detalia? ai avut problema asta sau ai vazut la alte masini problema asta?

Multumesc baieti de raspunsuri, va cer parerea pentru ca imi place sa merg pregatit la service cu informatii si intrebari. Nu vreau sa trec printr-o situatie in care sunt pus sa schimb tot felul de piese degeaba de catre mecanic, doar pentru a elimina niste surse probabile.

--------------------
Renault Laguna 2 2002
+
smadalin
post 15 Jan 2013, 20:33
Post #8

Membru incepator

Nu mai are nimeni nici o sugestie?

Maine am programare la service pentru constatare, o sa va spun ce am rezolvat, dar daca mai aveti sfaturi atunci sunt binevenite!

--------------------
Renault Laguna 2 2002
+
norby_puma
post 15 Jan 2013, 20:40
Post #9

Inginer in devenire

From: Satu Mare

Ar putea fi si de la capetele de bara

--------------------
Renault Laguna II 1.9 dCi - SM 60 TNG 2004/Emotion
+
fastoff
post 15 Jan 2013, 20:55
Post #10

FastOFF

From: London, UK

cauzele ar putea fi multe si diferite
vre-un pivot, o bucsa, poate capetele de bara sau bieletele de directie ceva in caseta poate chiar si rulmentii de sarcina e posibil sa agate(s-a spart carcasa) si din cauza asta nu se aud zgomote cand virezi rotile pe loc

--------------------
Renault Laguna II/Trafic - H N05 LHT/ EU55ZKT 2005 Initiale Paris 2.0 T 16V/ 2006 1.9 dci100
Max. Power 196bhp@5450rpm - Max torque 236lbft@2950rpm

"If can't find, it grind it..."
+
ryder2005
post 15 Jan 2013, 21:06
Post #11

Membru

salut madaline. Tot un Madalin sunt si eu si am exact aceeasi problema de ceva vreme. Si inca nu am reusit sa ii dau de cap.
Deci: in viraj stanga o ia "exploziv" cum zici tu. La mine o ia la stanga si daca calc acceleratia mai brusc, si simt in volan toata treaba.
Mai mult, la viteza de peste 100 kmh, indiferent de drum (A1,A2, E85, etc) se cam plimba cum vrea ea si mai putin cum vreau eu.

Ce am gasit eu pe alte forumuri si am inceput sa fac:

1) Bucsi punte spate. Daca sunt duse si au joc(?) iti influenteaza comportamentul masinii. Intr-adevar, ma gandesc ca daca se misca puntea spate cu 1 grad acolo, fata reactioneaza si mai si. Le-am schimbat pe amandoua cu bucsi Lemforder. NIMIC. face la fel

2) Re-facut geometrie, dar cu aliniere punte spate mai intai, si apoi fata. Asta trebuie sa o fac, zilele astea...dar cred ca nu rezolv nici asa.

3) Bucsi la bascula fata duse sau din cauciuc prost. Pe asta am auzit-o in service Renault. Am sa le schimb si pe alea desi tot ce e bucsa, bieleta, cap de bara, pivot pe fata a fost schimbat acum cateva luni.

4) Amortizoare. Le-am testat, nu sunt chiar pe duca. Am sa le schimb si pe alea candva, mai incolo

5) Suporti la motor. Ei, pe asta am auzit-o din mai multe locuri, si realitatea e ca la mine sunt praf toti 3 (hidroelasticul,cel de pe cutia de viteze si cel anti-cuplu de sub motor). Ii schimb si pe aia. Ce e 600 ron acolo...vorba aia, ai Laguna, ai bani. M-as bucura sa fie astia

6) Caseta de directie. No comment. Nu am ajuns la ea inca, dar investighez problema in saptamanile urmatoare si poate dau peste un raspuns. Leguma mea are 98.000 reali, sper totusi sa nu fie caseta.

Daca esti din Bucuresti, ne putem intalni intr-o sambata sa comparam simptomele. Daca reusesc sa schimb ceva intre timp, te tin la curent.
Ceva tot trebuie sa rezolvam cu ele, nu se poate.

P.S. Cauta pe google "laguna tramlining" si o sa te duca pe forumul de uk si mai citeste si pe acolo

Bafta!

--------------------
Renault Laguna II 1.9DCi - Privilege - SV-XX-MAD 2004
3D - Don't need, Don't know, Don't care
+
smadalin
post 16 Jan 2013, 01:35
Post #12

Membru incepator

multumesc de informatii ryder, maine am constatarea, te tin la curent. nu sunt din bucuresti asa ca pica faza cu intalnitul...

16 Jan 2013, 15:03:
Am fost astazi la constatare si in prima faza trebuie sa inlocuiesc un pivot la roata dreapta fata. Mecanicul a zis ca e posibil sa nu fie aia buba, dar ca oricum trebuie inlocuit pentru ca aproape era smuls. Dupa operatiunea asta o sa vad cum se comporta si ce ar trebui sa mai fac, desi sper sa nu mai fie nevoie de nimic.

16 Jan 2013, 15:13:
era sa uit, capetele de bara si cutia de directie a zis ca sunt in stare buna si ca nu e problema acolo. Dupa ce schimb pivotul, daca nu se rezolva problema, o sa vad ce se intampla cu rulmentii de la telescoape, ar fi urmatoarea alegere logica din cate m-am documentat.

This post has been edited by smadalin: 16 Jan 2013, 15:13

--------------------
Renault Laguna 2 2002
+
gruita2005
post 17 Jan 2013, 23:33
Post #13

Membru de la Baia Mare

From: Baia Mare

parerea mea este ca problema este din caseta de directie. Nu are nici o legatura pivotul, capul de bara, bielete, bucse fata, spate cu trasul volanului. Rotile sunt miscate de caseta de directie servomecanica, adica hidraulic sa fie mai usor de miscat. Daca sunt duse piesele de mai sus nu au cum sa traga volanul brusc intr-o parte.
Bafta!

--------------------
Ford Mondeo II - MM 05 PMD 1997, 1.6 16V, 90CP
+
smadalin
post 17 Jan 2013, 23:38
Post #14

Membru incepator

@gruita2005: nu am zis ca imi este tras(smuls volanul din mana), am zis ca pe o distanta de 1-2 grade rotire masina vireaza brusc, fara sa fie tras volanul brusc nici de mine si nici de masina.

Volanul il misc cu aceeasi forta(mica pentru ca e servo) si viteza ca in orice situatie, doar ca undeva la 45 de grade rotire stanga, masina o ia de nebuna mai mult decat trebuie spre stanga, ceea ce nu se intampla si pe partea cealalta.

In fine...in curand iau masina din service, am schimbat pivotul, distributia, si niste burdufuri la planetare, dar maine daca am timp sau sambata cel mai probabil ma duc sa o iau si vad ce s-a rezolvat.

Despre caseta am primit raspuns ca este in stare buna si ca nu sta la baza problemei mele.

18 Jan 2013, 15:55:
Am luat masina din service si am facut un test cu ea, ce-i drept cu retinere pentru ca a inceput sa ninga si soseaua nu era chiar buna pentru teste.

Nu am mai reusit sa reproduc problema si tind sa cred ca s-a rezolvat, solutia finala fiind inlocuirea pivotului dreapta fata.

Multumesc tuturor pentru sfaturi, sper sa va ajute acest topic pe viitor.

This post has been edited by smadalin: 18 Jan 2013, 15:55

--------------------
Renault Laguna 2 2002
+
ryder2005
post 30 Jan 2013, 22:29
Post #15

Membru

Astazi, multumita unui mare meserias, am reusit si am rezolvat problema mea cu instabilitatea in viraj si linie dreapta, cu smuncitul volanului si alte probleme de care m-am mai plans pe forum.

Vinovate erau bucsile de la cadrul motor (atentie, nu suportii motor...eu le confundam). Ei, respectivele bucsi erau praf, drept pentru care, la orice miscare a motorului sau denivelare, tot ansamblul motor, cu tot cu bascule, pivoti, bielete si in final roti, se plimba stanga dreapta. Iar eu in masina trageam de volan stanga-dreapta sa o tin dreapta pe drum. Nu e de joaca cu astea.

In plus, i-am schimbat si hidroelasticul, care era praf.

In concluzie, daca masina se comporta ciudat in viraje, cum a zis si colegul care a deschis topic-ul, nu sariti neaparat pe caseta de directie, verificati si bucsile astea. Nu pot sa fac reclama aici, dar pe PM va pot face o recomandare de mecanic, din toata inima.

Bafta!

--------------------
Renault Laguna II 1.9DCi - Privilege - SV-XX-MAD 2004
3D - Don't need, Don't know, Don't care
+
smadalin
post 30 Jan 2013, 22:49
Post #16

Membru incepator

Ma bucur ca ai rezolvat si totodata ai punctat bine partea cu caseta de directie. Masina mea e break, destul de mare si intr-adevar astfel de situatii nu se rezuma doar la directia in sine.

--------------------
Renault Laguna 2 2002
+
viorel23
post 21 Jan 2014, 19:25
Post #17

Membru incepator

Am si eu o problema...am o laguna 2, 1.9 dci, 120 cp, 2007.ieri am schimbat discuri + placute frana punte spate.in plus, am schimbat si capul bara dreapta fata.de atunci, am observat ca in virajele stranse, in special la stanga, la viteza mica, masina se balaseaza intr-un mod ciudat, nu stiu sa explic exact senzatia.masina nu scoate niciun zgomot suspect.ma poate ajuta cineva cu un posibil diagnostic?

--------------------
renault laguna - CT23VMO 2007 1.9 dci
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th August 2025 - 02:27
Dacia