Probleme frana de mana
![]() ![]() ![]() |
Probleme frana de mana
pepenas33 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 16 December 12 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane I
2002
|
|||
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
Am avut si eu o problema identica, din pacate am rezolvat-o doar dupa demontarea ansamblului.
Frana de mana este formata din maneta propriuzisa, o cremaliera semicirculara, un pnten de blocare si butonul pt. deblocare. De la buton pana la pinten exista o piesa intermediara care transmite miscarea si fiind din plastic, se uzeaza mai repede decat am vrea noi ![]() Capatul acestei piese intermediare este cel care antreneaza pintenul de blocare, la mine s-a rupt putin plastic din acel capat si am fost nevoit sa o reconditionez. Am apelat la o tabla de cupru ~0,7mm grosime din care am reconstituit capatul, pt. o fixare temeinica, am polizat o bucata de textolit pe care am fixat-o intr-unul din spatiile goale prin care am trecut 2 nituri din cupru pt. fixarea noilor piese. Aceasta tija din plastic se misca intr-un canal ingust si orice operatiune trebuie sa tina cont de spatiul stramt si un joc minim pt. utilizare usoara. Atasez cateva imagini, slabute dar bune pt. cei interesati de bricolaj. Mazga rosie din capat este vaselina speciala cu caracteristici excelente in gama de temperaturi -50 - 100 grade. 2012_06_22_09.43.45.jpg ( Size: 369.33k ) Number of downloads: 593 2012_06_22_09.44.01.jpg ( Size: 191.88k ) Number of downloads: 676 2012_06_22_10.32.02.jpg ( Size: 85.81k ) Number of downloads: 669 2012_06_22_10.32.18.jpg ( Size: 133.78k ) Number of downloads: 652 LE. pt. un plus de adrenalina, acest ansamblu se demonteaza doar de sub masina, 2 piulite pt. placa si o piulita pt. relaxarea reglajului, asta cand in prealabil s-au demontat 2 scuturi termice ![]() This post has been edited by radunre: 17 Dec 2012, 10:15 |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
- MS
2009 Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
UltraDrive |
![]()
|
![]() Membru cu kilometri Group: Members Posts: 442 Joined: 6 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Salutare,
ieri am constatat faptul ca roata dreapta spate ramane blocata dupa folosirea franei de mana. Am desfacut tamburul si totul este in ordine, de unde am tras concluzia ca trebuie schimbat cablul. Pe stanga functioneaza impecabil, la fel si la actionarea franei de picior. Cum este sistemul, cu 2 cabluri, cu, 1? Dupa ce trebuie sa ma uit ? Masina este cea din semnatura Multumesc |
--------------------
Renault
Megane
2000 HB 1.6 16V De ce sa bei si sa conduci cand poti sa fumezi si sa zbori ?
|
|
kenorbi2005 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 2 June 13 ![]() |
salutare,
am si eu o problema, nu stiu cat de grava este, nu se stinga becul de la frana de mana , ce imi remomandati? rotile nu raman blocate, doar beculetul nu se stinge This post has been edited by kenorbi2005: 1 Jul 2014, 12:07 |
--------------------
Renault
Megane
1997 1.6 benzina, hatchback
|
|
dan_g |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 213 Joined: 23 December 10 From: Iasi ![]() |
Verifica nivelul lichidului de frana.
|
--------------------
Renault
Megane 3
- -
2011 1.5 dCi 110
|
|
kenorbi2005 |
![]()
|
am verificat nivelul lichidului de frana, si este ok, se fla intre limitele min/max. nu ma pricep si am facut ceva poze, poate nu m-am uitat unde trebuie.
beculetul de la frana de mana tot ramane aprins. http://content.screencast.com/users/norbci...-07-12_1232.png dar, am observat ca este un cablu taiat, care vine de la roata din stanga, o fi acolo problema, ceva sensor? |
--------------------
Renault
Megane
|
|
mihaipm |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 5 August 14 ![]() |
QUOTE(kenorbi2005 @ 12 Jul 2014, 11:35) am verificat nivelul lichidului de frana, si este ok, se fla intre limitele min/max. nu ma pricep si am facut ceva poze, poate nu m-am uitat unde trebuie. beculetul de la frana de mana tot ramane aprins. http://content.screencast.com/users/norbci...-07-12_1232.png dar, am observat ca este un cablu taiat, care vine de la roata din stanga, o fi acolo problema, ceva sensor? colegu ai rezolvat problema cu beculetul de la frana de mana? aceeasi problema o am si eu doar ca mie mi se stinge cand are chef si la un moment dat se aprinde iar si in plus este aprin si beculetul cu stop |
--------------------
renault
megane
1999/classic
|
|
kenorbi2005 |
![]()
|
nu am rezolvt, am fost plecat o perioada, sapt asta o sa ma duc la un electrician sa se uite,desi ii ciudat ca aceasta problema o am de cand am fost la el
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 01:06 |